Dodaj do ulubionych

Traktorami drogi grodził a teraz......

11.10.06, 00:10
Dzieki SLD wszedł na polskie salony polityczne,teraz PO pomoże mu weść dalej;)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3677251.html?skad=rss
Obserwuj wątek
    • mamadoo Re: Traktorami drogi grodził a teraz...... 11.10.06, 00:21
      A Prawo i Sprawiedliwość zrobiło go wicepremierem...Takie są fakty.
      • longeta Re: Traktorami drogi grodził a teraz...... 11.10.06, 00:33
        Owszem,ale to dzięki PO która się obraziła po przegranej w wyborach:)

Swego czasu robiono z niego głupka w mediach,przez wypowiedzi o talibach również.
        jak będą wygladały te poważne media(gazety,TV,radio) kiedy sie okaże że mówił
        prawde?
        • yavorius 20061011 11.10.06, 07:53
          PO się nie obraziła, tylko nie chciała być dymana przez PiS. To teraz PiS dyma
          nas wszystkich, pan premier kłamie w żywe oczy:

- rok temu mówił, że nie oskarżałby PO o inwigilację prawicy, dzisiaj mówi, że
          jednak oskarża;

- coś bałakał na wiecu w stoczni gdańskiej, że nie wolno rozmawiać z ludźmi o
          wątpliwej reputacji, wyzywał Leppera od warchołów, no ale czego się teraz nie
          zrobi, żeby się utrzymać przy korycie (Big_News możesz znowu chwalić Leppera, a
          Ty, Longeta masz czelność twierdzić, że to PO chce się dorwać do władzy, ot
          hipokryzja);

- dziękuję wam za słownik PiSu - za plucie na ludzi, którzy mają czelność z Wami się nie
          zgadzać;

- dziękuję Wam za demokrację, która polega na tym, że jak rządzi PiS jest OK, a
          jak niePiS, to jest be: "Prezydent stwierdził, że ewentualne zwycięstwo PO
          będzie oznaczało, że przyszły rząd będzie rządził wyłącznie za pomocą
          rozporządzeń - relacjonował Tusk. - Tłumacząc to na język polski, pan prezydent
          Lech Kaczyński zapowiedział, że w przypadku, kiedy nie będzie rządził jego brat
          Jarosław Kaczyński, on - jako prezydent - nie będzie akceptował żadnych
          rozstrzygnięć ustawowych Sejmu". I Wy, Longeta i inni, macie czelność coś mówić
          o protestach przeciwko demokratycznie wybranej władzy?

Dziękuję Wam za rynsztok, który zrobiliście z polityki. Dziękuję panu, panie
          Kurski za to, że łaskawie jest pan gotów przeprosić w sytuacji, kiedy
          prokuratura udowodni panu że pan kłamał w sprawie afery billboardowej.

Dziękuję Wam za zwroty typu "semantyczne nadużycie", "przejęzyczenie", które
          pojawiły się przy okazji korupcji politycznej, którą wprowadziliście do
          polskiej polityki.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3677137.html
          Wy naprawdę myślicie, że to Wy macie rację, a 60% społeczeństwa to debile?

Dziękuję wam, panowie Kaczyńscy, że podzieliliście Polskę w taki sposób, w jaki
          nikt nigdy tego przed wami (i mam nadzieję, że) po was nie zrobi. Dziękuję wam
          bardzo za to, że na forach internetowych Polacy zamiast wziąć się do uczciwej
          ciężkiej pracy, opluwają się nawzajem.
          • longeta Re: 20061011 11.10.06, 08:13
            Histeryzujesz yavorius;-)
          • big_news Re: 20061011 11.10.06, 08:27
            Jakbym słyszał Kuczyńskiego, Krzemińskiego albo Króla. Jedna wielka histeria.
            Mógłbyś też mniej konfabulować. Jeżeli koniecznie chcesz coś włożyć w moje usta,
            to daj jakiś link o moim wychwalaniu Leppera. A tak ogólnie to pozdrawiam. Napij
            się od rana melisy albo mięty. Ukajają.
            • yavorius dziękuję Wam za merytoryczne wypowiedzi 11.10.06, 08:37
              Jeśli chodzi o krytykę PiSu, to nabieranie wody w usta wychodzi Wam doskonale.
              W sumie się nie dziwię, patrząc na Waszych ulubionych polityków...
              • longeta Re: dziękuję Wam za merytoryczne wypowiedzi 11.10.06, 08:52
                yavorius napisał:

> Jeśli chodzi o krytykę PiSu, to nabieranie wody w usta wychodzi Wam doskonale.
                > W sumie się nie dziwię, patrząc na Waszych ulubionych polityków...

Wszystko co pisze i tak negujesz,masz ukształtowane i mylne pojęie o polityce!
                Szukasz pozytywów tam gdzie ich nie ma:-)

Nie mam ulubionych polityków,tylko patrze na to co sie dzieje
                PO nie wygląda najlepiej,podobnie jak reszta parti;-)

Przestań klasywikowac ludzi,tylko dlatego że mają inne zdanie niż Ty.

Co do opluwania na forum,Ty i twoi koledzy są mistrzami w tej dziedzinie:-)
                • yavorius Re: dziękuję Wam za merytoryczne wypowiedzi 11.10.06, 08:54
                  longeta napisał:
                  > Wszystko co pisze i tak negujesz,masz ukształtowane i mylne pojęie o polityce!
                  > Szukasz pozytywów tam gdzie ich nie ma:-)
                  > Nie mam ulubionych polityków,tylko patrze na to co sie dzieje
                  > PO nie wygląda najlepiej,podobnie jak reszta parti;-)
                  > Przestań klasywikowac ludzi,tylko dlatego że mają inne zdanie niż Ty.

Słuchaj, mam pomysł na rozwiązanie tego problemu. Napisz mi, proszę, ile masz
                  lat...
                  • longeta Re: dziękuję Wam za merytoryczne wypowiedzi 11.10.06, 09:02
                    yavorius napisał: > Słuchaj, mam pomysł na rozwiązanie tego problemu. Napisz mi,
                    proszę, ile masz
                    > lat..

Już ci kiedyś pisałem:-) na scanie teatru ;Dzidy wystawiali; co było powodem
                    emigracji wielu osób,to oczywiście rok urodzenia;-)
              • big_news Re: dziękuję Wam za merytoryczne wypowiedzi 11.10.06, 08:57
                Do czego się miałem odnieść? Do bicia piany? Zrezygnowałem z tego, bo to nic nie
                da. Zarzuciłeś mi też w swoim poście słowa słowa, których nie wypowiedziałem.
                Poprosiłem w związku z tym o odnośnik. Nie dałeś go. Rozumiem, że tylko lekko
                się zagalopowałeś. Zdarza się. I już nie chowam urazy;)
                • yavorius Re: dziękuję Wam za merytoryczne wypowiedzi 11.10.06, 08:59
                  OK, co do tego ("Big_News możesz znowu chwalić Leppera") - odwołuję i przyznaję
                  zagalopowanie ;)
          • awantur-nick Re: 20061011 11.10.06, 08:37
            yavorius napisał:

> PO się nie obraziła, tylko nie chciała być dymana przez PiS. To teraz PiS dyma
            > nas wszystkich, pan premier kłamie w żywe oczy:
            >
            > - rok temu mówił, że nie oskarżałby PO o inwigilację prawicy, dzisiaj mówi, że
            > jednak oskarża;

rok temu Rokita i Tusk mówili
            www.pis.org.pl/multimedia.php?play=59#wideoframe
            więc chyba już wiesz kto tu jest hipokrytą.

Zapominasz także że ludzie w wyborach nie głosowali ani na PO, ani na PiS, tylko
            na POPiS; ale jak przegrany chce przewilejów wygranych to nie ma co się dziwić
            że nic z tego nie wyszło.
            • yavorius Re: 20061011 11.10.06, 08:44
              Co Ty mi tu stary dajesz?

To, że politycy PO uważali, że ta koalicja musi powstać, to źle? To, że
              przejrzeli na oczy, to też źle?

Po sześćdziesiątej sekundzie filmu, w której Kaczyński mówi, że chcą rozwiązać
              problemy Polaków, wyłączyłem. Gó.. zrobili dla Polski, jedno wielkie gó...

"Chcemy rozwiązać problemy z korupcją" Rotfl... Ciekawe, kto korumpował
              Begerową, pewnie Tusk z Rokitą w maskach Mojzesowicza i Lipińskiego...
              • big_news Re: 20061011 11.10.06, 08:53
                Yavor, jeżeli już koniecznie chcesz mówić o tzw. korupcji politycznej, to
                zwracam Ci łaskawie uwagę na fakt, iż prekursorem tejże w III RP był nie kto
                inny jak... Adam Michnik. Bo jak inaczej okreslić jego słynne: "wasz prezydent,
                nasz premier"?
                A już poza wszystkim, bez wymówek, zachowujesz się jak rasowy działacz PeOwskiej
                młodzieżówki. I to taki najbardziej gorliwy. Nie, żeby to miała być dla Ciebie
                ujma. Ale jeżeli zarzucasz innym pewne postawy, to przynajmniej spróbuj spojrzeć
                na siebie chłodnym okiem. Bo nie miarkując słów i wytykając w taki jak to robisz
                sposób czyjeś rzekome przewiny, stajesz się dość mało wiarygodny;)
                • yavorius Re: 20061011 11.10.06, 08:56
                  big_news napisał:
                  > Yavor, jeżeli już koniecznie chcesz mówić o tzw. korupcji politycznej, to
                  > zwracam Ci łaskawie uwagę na fakt, iż prekursorem tejże w III RP był nie kto
                  > inny jak... Adam Michnik. Bo jak inaczej okreslić jego słynne: "wasz
                  > prezydent, nasz premier"?

Rotfl.

##
                  > A już poza wszystkim, bez wymówek, zachowujesz się jak rasowy działacz
                  > PeOwskiej młodzieżówki. I to taki najbardziej gorliwy. Nie, żeby to miała
                  > być dla Ciebie ujma. Ale jeżeli zarzucasz innym pewne postawy, to
                  > przynajmniej spróbuj spojrzeć na siebie chłodnym okiem. Bo nie miarkując
                  > słów i wytykając w taki jak to robisz sposób czyjeś rzekome przewiny,
                  > stajesz się dość mało wiarygodny;)

Świetny tekst. Tylko zamień w drugim wierszu "PeOwskiej" na "PiSowskiej" i
                  skieruj go w swoją stronę.
                  • dziad_borowy hehe młodzieżówki 11.10.06, 08:58
                    Bigowi lata mlodosci sie przypominaja. Wtedy sie dzialalo, ze hej:-)
                    Dzierżżż!!!
                    • big_news Re: hehe młodzieżówki 11.10.06, 09:00
                      Gdybyś by tak dobry i jeszcze przypomniał mi kiedy to było, to byłbym cały
                      szczęśliwy. Wiesz demencja...;)
                    • natuface pytanie do dziada 11.10.06, 09:01
                      dziadzie ty jesteś michał maz....... czy michał mac.......
                      • dziad_borowy :-))) 11.10.06, 09:06
                        Mac. Uklony i ucalowania dla Małżonki:-) Kope lat:-) To byly bardzo dobre
                        czasy:-)
                        Pozdrawiam.
                        Dzierżżż!!!
                        • natuface Re: :-))) 11.10.06, 09:08
                          bardzo gorące pozdrowienia od M......dlatego pytałem który bo dwóch was było
                          wtedy u nas na M.
                  • big_news Re: 20061011 11.10.06, 08:59
                    Ten rotfl to w tym wypadku cała Twoja refleksja? Przemyśl to.
                    Codziennie staram się o obiektywizm. I mi wychodzi:)
                    A Tobie coś nie bardzo...;)
                    • yavorius Re: 20061011 11.10.06, 09:03
                      Tak, to cała moja refleksja, bo mi wszystko opadło:)

wiadomosci.wp.pl/wid,4784455,wiadomosc.html?ticaid=127b1
                      wiadomosci.polska.pl/kalendarz/kalendarium/article.htm?id=123634
                      "Wasz prezydent, nasz premier" - taki tytuł nosił artykuł Adama Michnika, który
                      ukazał się 3 lipca 1989 r. w Gazecie Wyborczej. Szef "G.W." proponował w nim,
                      by - w zamian za zgodę opozycji na objęcie stanowiska prezydenta przez
                      kandydata wysuniętego przez PZPR - premierem został
                      reprezentant "Solidarności".

Palnął sobie i dostał za to po uszach. Zresztą kim on wtedy był? Szefem gazety,
                      a nie posłem, czy ministrem:)
                      • longeta Re: 20061011 11.10.06, 09:06
                        yavorius napisał: > Palnął sobie i dostał za to po uszach. Zresztą kim on wtedy
                        był? Szefem gazety,
                        >
                        > a nie posłem, czy ministrem:)

Nie doceniasz Michnika,to szara eminencja polskiej polityki
                        teraz i wtedy;-)
                      • big_news Re: 20061011 11.10.06, 09:11
                        Zdecydowanie nie doceniasz ówczesnej wagi Mchnika. To był w 1989 roku jeden z
                        głównych rozgrywających. A jeżeli chodzi o opozycję, to jej główny człon.
              • awantur-nick Re: 20061011 11.10.06, 09:14
                Powyborcze działania PO da się zamknąć w dwóch słowach: destabilizacja państwa
                której celem jest odsunięcie Kaczyńskich od władzy. Koszt tej
                operacji(zawirowania gospodarcze, ucieczka inwestorów, a co za tym idzie wzrost
                bezrobocia) dla PO jest nie ważny, bo celem nadrzędnym jest dorwanie sie do
                koryta. Istnieje pojęcie opozycji konstruktywnej i betonowej; niestety PO
                wpisała sie w najtwardszy beton.
                Kaczyńskim umiesz zarzucać brak konsekwencji, a przedwyborcze teksty cieniasów
                tłumaczysz "luźnymi obietnicami".

P.S. między słowami "załatwię" a "może załatwie lub popytam" jest wielka
                różnica, więc nie ośmieszaj się z tą Begerową, bo to ona wysuwała żądania, a nie
                Lipiński jej coś proponował.
                • yavorius Re: 20061011 11.10.06, 09:16
                  awantur-nick napisał:
                  > Powyborcze działania PO da się zamknąć w dwóch słowach: destabilizacja
                  > państwa której celem jest odsunięcie Kaczyńskich od władzy.

Aha, spytałbym Cię co PiS takiego zrobiło dla Polski, ale wszyscy to doskonale
                  wiemy...

##

> a przedwyborcze teksty cieniasów tłumaczysz "luźnymi obietnicami".

Wybacz, ale nie wiem, o czym mówisz.

##
                  > P.S. między słowami "załatwię" a "może załatwie lub popytam" jest wielka
                  > różnica, więc nie ośmieszaj się z tą Begerową, bo to ona wysuwała żądania,
                  > a nie Lipiński jej coś proponował.

Wiesz, to była prowokacja. Wiesz, sprawdzanie, do czego PiS się może posunąć,
                  żeby nie dać się oderwać od koryta...
          • lukoza Re: 20061011 11.10.06, 09:57
            To, co piszesz, Yavorius, to niestety tylko prawda. Polacy nie dadza sie na
            szczescie zindoktrynowac garstce bezwstydnych i faszyzujacacych parszywcow, choc
            trzeba przyznac, ze w tym wzgledzie tradycja narodowa jest niezwykle bogata i dluga.
            • longeta Re: 20061011 11.10.06, 10:04
              lukoza napisał:

> To, co piszesz, Yavorius, to niestety tylko prawda. Polacy nie dadza sie na
              > szczescie zindoktrynowac garstce bezwstydnych i faszyzujacacych parszywcow, cho
              > c
              > trzeba przyznac, ze w tym wzgledzie tradycja narodowa jest niezwykle bogata i d
              > luga.

Za to krótki i obelżywy jest twój język,to ta garstka co była na wyborach i
              głosowała na PiS,a może to ta garstka z marszu błękitnego;-)
            • titanic.kpt.tuska Re: 20061011 11.10.06, 10:06
              lukoza napisał:

> To, co piszesz, Yavorius, to niestety tylko prawda. Polacy nie dadza sie na
              > szczescie zindoktrynowac garstce bezwstydnych i faszyzujacacych parszywcow,
              choc > trzeba przyznac, ze w tym wzgledzie tradycja narodowa jest niezwykle
              bogata i >dluga.

ciekawe kto tu jest faszyzującym parszywcem
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3669605.html
              • yavorius po raz kolejny pokazujesz 11.10.06, 10:10
                że nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to smutne...
              • big_news Re: 20061011 11.10.06, 10:22
                Łee tam. Stefana przecież nikt nie bierze poważnie. Tzn. aktualnie nie bierze.
                Niech no tylko znów zmieni barwy polityczne, a należy się tego spodziewać, bo
                przeciez ściga sie w tej kategorii z Rokitą nieustannie, a dowiemy się, że jest
                to pierwszy homofob, oszołom i nienawistnik Rzeczypospolitej. I to z ust tych,
                którzy teraz patrzą na niego przez palce, a ponieważ Niesiołowski kopie PiS ile
                wlezie, to wręcz mu kibicują. Taki trend.
                • longeta Smutne jest to: 11.10.06, 10:35
                  lansowanie PO jako parti super inteligentnych i wszechwiadzących ludzi,którzy
                  łaża z receptami na każda bolączke tego kraju.
                  • big_news Re: Smutne jest to: 11.10.06, 10:47
                    PO stała się tak samo smędzącą i nudziarską formacją, jaką była UD. To jeszcze
                    można znieść, ale o wiele gorsze jest to, że oni bez żadnego parawanu chcą
                    dorwać się do władzy w celu skrycia swoich niecnych zaszłości i kontynuowaniu
                    tego wszystkiego, co Polskę uwsteczniało. Szkoda wielka, że sporo młodych ludzi
                    nie chce tego dostrzec.
    • yavorius tchórze... 12.10.06, 09:58
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3680204.html
      • longeta Re: tchórze... 12.10.06, 20:05
        Sejm i tak sie nie rozwiąże,za to PO wyrwie parę ochłapów;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka