Dodaj do ulubionych

N-ka na wagarach... :)

21.03.03, 13:47
Dzis w samo południe widziano na al.Kosciuszki wagon tramwajowy typu 5N
jadacy na północ...

Czyżby Nka wybrała się dzis na wagary :) ?

Czy może miała nią dziś przyjechać wiosna?

A może to raczej zima uciekała, bo wiosny podobno wolą CityRunnery :)

Czy ktos coś wie?

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: luki Re: N-ka na wagarach... :) IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 21.03.03, 14:14
      yarro napisał:

> Dzis w samo południe widziano na al.Kosciuszki wagon tramwajowy typu 5N
      > jadacy na północ...

Historyczny 5N?

pzdr,
      luki
      • yarro Re: N-ka na wagarach... :) 21.03.03, 22:14
        Gość portalu: luki napisał(a):

> yarro napisał:
        >
        > > Dzis w samo południe widziano na al.Kosciuszki wagon tramwajowy typu 5N
        > > jadacy na północ...
        >
        > Historyczny 5N?
        • Gość: luki Re: N-ka na wagarach... :) IP: *.toya.net.pl 21.03.03, 23:59
          yarro napisał:

> Gość portalu: luki napisał(a):
          >
          > > yarro napisał:
          > >
          > > > Dzis w samo południe widziano na al.Kosciuszki wagon tramwajowy typu
          > 5N
          > > > jadacy na północ...
          > >
          > > Historyczny 5N?
          >
          >
          • yarro Re: N-ka na wagarach... :) 22.03.03, 00:24
            Numeru nie dojrzałem :]

A widziałem go w samo południe pędzącego przez skrzyzowanie Kościuszki -
            Zamenhofa na północ.

Pozdrawiam!
            • ventlan Re: N-ka na wagarach... :) 22.03.03, 12:07
              Widzialem jak stal ok. godz. 12:30 na placu wolnosci (na nieuzywanym w ruchu
              liniowym luku przy pomorskiej) i byl to ten historyczny 5N z numerem 100.
              A co tam robil to tez sie zastanawiam...
              • Gość: luki Re: N-ka na wagarach... :) IP: *.toya.net.pl 22.03.03, 12:38
                ventlan napisał:

> Widzialem jak stal ok. godz. 12:30 na placu wolnosci (na nieuzywanym w ruchu
                > liniowym luku przy pomorskiej) i byl to ten historyczny 5N z numerem 100.

Już niedługo nie będzie miała numeru 100. Może dzięki piątkowej przejażdżce
                szybciej niż się spodziewałem, ale to dopiero potwierdzę w poniedziałek.

pzdr,
                luki
                • yarro Re: N-ka na wagarach... :) 22.03.03, 12:54
                  Ty cos wiesz :]
                  • ukalo Re: N-ka na wagarach... :) 17.04.03, 17:12
                    Czyżby linia turystyczna na trasie pl. Wolności - Zdrowie?
                    Hmmm, było by świetnie, tylko czy wagonu nie szkoda?

Pozdrawiam,
                    Łukasz
                • yarro Re: N-ka na wagarach... :) 16.04.03, 23:59
                  I co z tą Nką?

Pozdrawiam!
                  • teufel Re: N-ka na wagarach... :) 17.04.03, 01:20
                    To co ja wczoraj widziałem to tego nikt chyba nie widział z forumowiczów.
                    Stoi sobie cityfranek na krańcówce na widzewskiej na lewym torze w strone
                    centru.. Przed nim stoi 805N i chyba coś robili przy cityfranku(nie jestem
                    pewien).Za chwilę przyjechał tramwaj:Jazda Próbna od strony centrum skręcił na
                    krańcówkę na prawy tor pojechał trochę do przodu, zmienili zwrotnice cofnął się
                    i zaczął holować 805N.Cityfranek został. Motorniczy poszedł na tył i cofnął
                    cityfranka tak by stanął na lewym torze ale w stonę widzewa. To wszystko trwało
                    ok.15 min. ale ja akurat byłem w szkole na rowerze wiec mogłem obserwować i
                    zdać relacje.
                    • Gość: michal.ch Re: N-ka na wagarach... :) IP: *.wshe.lodz.pl 17.04.03, 08:33
                      A dzisiaj bodajże 1204 stał sobie rano na starej pętli na Retkini. Przed nim
                      również skład osiemsetpiątek. Gabloty odjechały (stały przed Citkiem), a
                      przegub został (co ciekawe - był normalnie otablicowany jako 10). O co tu
                      chodzi? Trasa była przecież przejezdna.
                      • Gość: Bart Taaa, enka. IP: *.mnc.pl 17.04.03, 20:23
                        Tak, dziś niedługo przed 10.00 Cityrunner 1204 (10/9) jadąc z pętli
                        Wyszyńskiego zjechał na pętlę Bratysławska z powodu awarii układu hamulcowego.
                        To Ci powinno wyjaśnić.
                        • Gość: teufel Re: Taaa, enka. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 07:45
                          Powiem wam ,że ten cityfranek co stał na widzewskiej miał właśnie numer 1204
                          • Gość: J.S. Re: Taaa, enka. IP: *.mnc.pl 18.04.03, 13:02
                            Gość portalu: teufel napisał(a):

> cityfranek

Co?
                    • yarro Kolega Teufel jak zwykle na temat :] (no txt) 17.04.03, 12:37
                      • Gość: teufel Re: Do Yarrego IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 07:47
                        Ja chyba Cię nie polubię. Najpierw mi wjeźdźasz na Widzew, że to zadupie a
                        teraz....
                        • yarro Re: Do Yarrego 18.04.03, 13:40
                          Witaj!

Ależ gdzie ja ci "wjechałem" z tym "zadupiem"?

Pozdrawiam!

PS - Wątek ten dotyczył w zamyśle tramwaju N, a ty wypisujesz w nim newsy
                          o Citku... przeciez mogłbyś załozyc nowy watek, nie? Y.

PS 2 - Mnie nie zależy. Y.
                          • teufel Re: Do Yarrego 19.04.03, 00:49
                            1.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=2188661&a=5097608
                            tu napisałeś że rokicińska to wiocha.
                            2.ździwiło mnie zachowanie tego n805 nie miałem zamiaru ścigać się za tamtymi i
                            zostałem przy cityfranku i opisałem tylko co było dalej.
                            pozdrofka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka