Dodaj do ulubionych

Brawo-Potrzeba Zmian

03.02.07, 02:02
Od początku lutego dostawcą internetu do gminy Łomianki , jest FIRMA
HYDRAULICZNA Arma San !

Na efekty nie trzeba było długo czekać!
Gminna strona milczy trzeci dzień, a gazeta lomianki się nie otwiera.

Czekamy aby odśnieżaniem zajeła się któraś z cukierni!
Takich zmian wszyscy oczekiwaliśy!
Gratulujemy wspaniałego wyboru i czekamy na następne!
Obserwuj wątek
    • serwis_bushpig.pl Re: Brawo-Potrzeba Zmian 03.02.07, 05:47
      brawo brawo, gratuluje kolego :/

bardzo fajnie, pieknie, wszystko okej...
      ale...

Arma san juz od dawna planowalo i chyba nawet dzialalo z internetem
      bezprzewodowym na terenie naszej gminy (tak mi sie przynajmniej wydaje, bo
      slyszalem o tym juz z dobry rok).
      Odsniezanie, tutaj umowy podpisane jeszcze przez burmistrza Sokolowskiego nadal
      obowiazują i obowiazywac beda do 2008 roku (wiec zajmuje sie tym firma ktora
      zakontraktowala poprzednia kadencja)
      Pozatym minely jak narazie jakies 2 miesiace od przejecia wladzy przez nowy
      zarzad, ogarniecie burdlu pozostawionego troche jeszcze zajmnie, a pozatym czy w
      czasie 2 miesiecy naprawde mozna zrobic rzeczy ktorych poprzednicy niedawali
      rady przez 8 lat??
      Np. gloopie dofinansowania z UE, plan takich dzialan powstaje mniejwiecej rok
      (przygotowanie, popraweczki, to moze jakies 10 miesiecy)
      CZy uwazasz ze nowe wladze wejda jak pozadny srodek na przeczyszczenie, wysraja
      to co zalego i odrazu odczuje sie ulge??
      Niesądze, na to wszystko potrzeba czasu, roku... moze nawet dwooch.
      Dopiero wtedy zmiany beda odczoowalne.
    • krzysiom1 Re: Brawo-Potrzeba Zmian 03.02.07, 10:37
      Prosze o to link do strony tej "hydraulicznej firmy":)))
      www.armasan.pl/
    • kmsanczia Re: Brawo-Potrzeba Zmian 03.02.07, 10:47
      Nie hydrauliczna wynika z tego, tylko Armasan SJ Usługi Telekomunikacyjne. Ale
      dzięki za info potrzebo. ;)
      Trzeba przyznać że nowe władze działają szybko, wydaje się że są ważniejsze
      rzeczy niż internet a mimo to i tym się zajęli. Ciekawe czy będą dalej fundować
      hotspota, moim zdaniem to bezsens, od tego powinny być kafejki internetowe.
    • esscort Re: Brawo-Potrzeba Zmian 03.02.07, 12:19
      Oj, cos mi to wygląda na żale po utracie zlecenia ;)
      • lomek2 Re: Brawo-Potrzeba Zmian 05.02.07, 03:58
        To SĄ żale po utracie zlecenia.
        Bajmot jest rozżalony. Myślał że klika pociągne dłużej... A tu - pupa :)
        Proponuję zrobić ściepę i kupić coś bajmotowi na otarcie łez. Np nowy zderzak na
        szrocie do jego megany, dla odmiany w kolorze zbliżonym do reszty karoserii ;)
    • esscort Re: Brawo-Potrzeba Zmian 03.02.07, 12:24
      A u mnie wszystko sie otwiera. Może mam "lepszy" internet niż ten z bajmotu :)
      • grzybowaa Re: Brawo-Potrzeba Zmian 03.02.07, 13:28
        Ale co się nie otwiera? Bo ja właśnie wróciłam ze strony urzędu i wszystko jest ok.
    • jag88 Re: Brawo-Potrzeba Zmian 03.02.07, 15:49
      Był jakiś przetarg czy to tylko z czystej przyjażni zlecił
      im Burmistrz .
      • monarcha3 Re: Brawo-Potrzeba Zmian 03.02.07, 16:12
        Był przetarg taki sam jak z bajmlotem w zeszlym roku.
        • jag88 Re: Brawo-Potrzeba Zmian 03.02.07, 16:26
          czyli? Powiedz więcej ?
          • lolaxyz Re: Brawo-Potrzeba Zmian 05.02.07, 09:59
            Jakie zamówienia publiczne ?
            Pamiętam z maja zeszłego roku (kiedy to miałam do czynienia z zamówieniem
            publicznym), że ustawa o zamówieniach publicznych miała zastosowanie do
            zamówień, których równowartość stanowiła 6.000 euro. Do zamówień do kwoty
            60.000 euro stosowało się wówczas bardzo uproszczone procedury, np. nie trzeba
            było publikować ich w Biuletynie Zamówień Publicznych. Piszę o tym w czasie
            przeszłym bo jesienią miała się ukazać nowelizacja liberalizująca zasady
            udzielania zamówień więc te poprzeczki pewnie jeszcze bardziej poszły w góre.
            Nie wiem ile może kosztować dostawa internetu do gminy, ale podejrzewam, że
            mniej jak połowe minimalnej kwoty od której stosuje się ustawę.
            • redakcja.lomianki.info Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 13:25
              ciekawe czy gmina wystosowała zapytania ofertowe do wszystkich
              lokalnie działających dostarczycieli netu -
              czy sprawa rozegrała się jeno z armasanem?
              • kmsanczia Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 13:30
                Z tego co Lola napisała nie musieli.
                • redakcja.lomianki.info Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 13:45
                  kmsanczia napisała:
                  > Z tego co Lola napisała nie musieli.

KM. nie musieli ale mogli w trosce o nasze pieniądze :)
                  np. przez konkurs ofert (porównanie ceny z jakością usługi).

Jako że lubie wiedziec zadzwoniłem do IBSu i Bajmu.
                  zarówno do jednej jak i drugiej firmy nie zostało złożone zapytanie ofertowe.
                  Jeżeli rzeczywiście jedną firmą "dopuszczoną" do UMiG jest ArmaSan to
                  moim zdaniem bardzo nieładnie :(

Ale oczywiście mogę się mylić - może takie załatwianie sprawy jest czymś
                  zupełnie normalnym i POTRZEBNYM w naszych (mizernych finansowo) realiach.
                  • kmsanczia Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 14:05
                    Hmm no wiesz, gdyby wysłali zapytanie ofertowe do Bajmu to byłoby nieco dziwne... ;)
                    • lolaxyz Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 14:26
                      raczej Oddział Zamknięty :))
                      • redakcja.lomianki.info Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 16:00
                        lola...
                        oczywiście można sprawe zbagatelizować.
                        • lolaxyz Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 16:20
                          Sprawa wydaje mi się błacha, jakby do takich dupereli z własnej inicjatywy
                          wchodzili w procedury przetargowe to nie dość, że musieliby zatrudnić dodatkowe
                          osoby to jeszcze lekko sparaliżówałoby to pracę urzędu. Ja wolę żeby zajęli się
                          konkretami - np. drogami czy kanalizacją i całą parę skierowali na te sprawy.
                          • redakcja.lomianki.info Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 16:45
                            ok. masz rację... są sprawy istotniejsze.

tylko akurat nie sądzę, że zwykły konkurs ofert
                            zebanych od lokalnych dostraczycieli netu
                            byłby czymś strasznie zaprzątającym uwagę.
                            zwłaszcza, że oferty mogłyby opiniować osoby
                            odpowiedzialne za "informatykę" w UMiG.

Może udałoby sie np. kilka groszy przyoszczędzić?
                            Z takich "kilku groszy" zaoszczędzonych tu i ówdzie
                            możnaby skonstruować np. 100 metrów kanalizy :)
                            albo kawałek chodnika.
                            • kmsanczia Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 17:06
                              Myślisz że dostarczanie netu jest aż tak kosztowne? ;) Chyba lepiej mieć
                              zapewniony stały, stabilny dostęp niż łaszczyć się na parę (pewnie niewiele)
                              złotych. A w Ł. znowu nie tak dużo tych dostarczycieli. Bajm odpada z wiadomych
                              względów. ;)
                              A co do gminnych informatyków, to mam nadzieję, że to nie oni robią stronę umig.
                              A jak robią to może niech już przestaną. ;]
                              • redakcja.lomianki.info Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 17:13
                                KM. ok. masz racje.
                                • redakcja.lomianki.info Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 17:22
                                  ale... patrz na priv. :)
                            • lomek2 Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 19:10
                              Warto zauwazyć, że wspomniany ArmaSan jest firmą działąjącą i zarejestrowaną w
                              Łomiankach. Tak czy owak część zarobionych przez ArmaSan pieniędzy wpływa z
                              powrotem do kasy gminy. A nie znalazłbyć dostawcy spoza gminy na tyle taniego,
                              żeby ten bil;ans wyszedł korzystniej niz w przypadku Arma Sanu. Tak więc bicie
                              piany na ten temat jest bezsensowne.

A tak na marginesie - kupując w lokalnych firmach równiez wspieramy gminę, i to
                              w sposób niebagatelny! Jesli cena jest ta sama lub niższa (a jest), nie ma sensu
                              jechać do Castoramy czy innego OBI.
                              Sa też na terenie Łomianek sklepy, których centrale są zarejestrowane poza
                              gminą. Przykładem moze być firma/sklep komputerowa OMI, która jest firmą
                              warszawską. Nie dość że jest drożej niż w W-wie, to na dodatek podatki wędrują
                              do W-wy. Dlatego po otrzymaniu pierwszej faktury z OMI, przestałem tam kupować.
                              • kowalik22 Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 19:13
                                Lomek, to chyba negatywna kampania jest;)
                                • lomek2 Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 19:25
                                  A czy ja napisałem jakieś oszczerstwo?
                                  Albo czy mam/wspieram jakiś konkurencyjny biznes?
                                  Pewnie jest to dość nietypowe, ale dla mnie akurat jest istotne, jak się
                                  rozpływają pieniądze, które z takim wysiłkiem zarabiam.
                              • redakcja.lomianki.info Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 22:43
                                lomek2 napisał:
                                > Warto zauwazyć, że wspomniany ArmaSan jest firmą działąjącą i zarejestrowaną w
                                > Łomiankach. Tak czy owak część zarobionych przez ArmaSan pieniędzy wpływa z
                                > powrotem do kasy gminy. A nie znalazłbyć dostawcy spoza gminy na tyle taniego,
                                > żeby ten bil;ans wyszedł korzystniej niz w przypadku Arma Sanu. Tak więc bicie
                                > piany na ten temat jest bezsensowne.

Lomek witaj :)
                                warto również zauważyć że w Łomiankach
                                są inne firmy dostarczające internet
                                poza Armasanem :)

Oczywiście dostarczanie netu zapewne grosze kosztuje
                                wiec wszystko sie obeszło zgodnie z procedurami - "z wolnej ręki".
                                Jednak moze czasem wartoby się rozejrzeć...
                                Z tego co wiem ani IBS ani Bajm nie dostali zapytania ofertowego.
                                Bajm odpada z wiadomych względów - chociaż wydaje mi się
                                że mieszanie decyzji biznesowych
                                z emocjami politycznymi nie jest najszczęśliwsze :)

Z opinii wynika, że jakość usługi jest porównywalna
                                w stosunku do porzedniego "dostarczyciela"
                                mam nadzieję, że i pieniądz mniejszy jest wydawany.
                                Próbowałem o tym z burmistrzem porozmawiać - był zajęty.
                                Rozmawiałem ogólnikowo z informatykami
                                jednak ci nie wiedzą - bo i skąd - jaka jest umowa
                                i dlaczego z Arma.

...i na koniec oczywiście również
                                nie dopuszczam do siebie myśli,
                                że sprawa miała inne podstawy :)
                                • lomek2 Re: Brawo-Potrzeba Zmian 07.02.07, 00:08
                                  > Próbowałem o tym z burmistrzem porozmawiać - był zajęty.
                                  > Rozmawiałem ogólnikowo z informatykami
                                  > jednak ci nie wiedzą - bo i skąd - jaka jest umowa
                                  > i dlaczego z Arma.

No to masz zapał. Bo mi się taką bzdurą nie chciałoby zawracać głowy.
                                  Co innego, gdyby były jakiekolwiek podstawy podejrzewać, że przepłacamy.
                  • lomek2 Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 14:42
                    Kiedyś zarządzałem pewnym nazwijmy to "organizmem gospodarczym" który nie był
                    moją własnością i stosowałem własną metodę poszukiwania dostawców
                    najprzeróżniejszych towarów i usług. Otóż kontaktowałem się z nimi jako osoba
                    prywatna, udając "leszcza". W ten sposób po co najwyżej 2 rozmowach wiedziałem z
                    kim mam do czynienia i czego się mogę spodziewać. Następnie zamawiałem to co
                    było do zamówienia już w konkretnym miejscu, a jeśli miałem wątpliwości
                    składałem oferty, ale nie więcej niż 3. Pod uwage brałem czas reakcji i
                    profesjonalność odpowiedzi. Cena miała znaczenie, gdy się różmniła bardzo. Ale
                    przede wszystkim jakość i towaru i serwisu. Poza tym, jak mawiają górale, lepiej
                    z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć...

W przypadku usług internetowych ceny są zbiżone. Najprościej porównać
                    "rewelacyjną" konkurencyjną do TPSA internetową ofertę Netii. Różnice są na
                    poziomie 10-15 procentowym, co w perspektywie spodziewanych problemów z
                    przełączeniem dostawcy oraz z samą jakością serwisu Netii wydaje się być
                    konkurencją śmieszną. Kolejna góra urodziła mysz.
      • jag88 Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 13:44
        Pewnie Burmistrz spłaca swoje poparcie.
        • junsu Re: Brawo-Potrzeba Zmian 06.02.07, 21:46
          A jak poprzednik zatrudniał masowo wielu figurantów to było cacy? Tu zostaje
          powołana osoba do załatwiania konkretnych spraw i nikt z tego tajemnicy nie
          robi. A poprzednio, ściśle tajny/poufne pan U projektował i projektował drogi
          krajowe, a pracownia urbanistyczna knociła kolejne projekty, takie jak choćby
          sławetny daszek nad schodami do gminy, który odcinał kiepski i mało funkcjonalny
          podjazd, z którego jednak mogły korzystać matki z dziećmi. Projekt, który trzeba
          było zaraz po wykonaniu przerabiać. A rzekomo zaprojektowanych kładkach nad
          Kolejowa nie będę wspominał, jak też o rozbabranych i wiecznie niedokończonych
          projektach zagospodarowania szeregu osiedli.
          • jaco2001 do redakcji info łomianki 07.02.07, 09:21
            jak tak czytam twoje wpisy w tym wątku to wydaje mi się że mamy serwis info
            łomianki na miarę naszych potrzeb i możliwości:)
            zamiast dzwonić do bajmota czy innej netii może lepiej wykonać jeden telefon do
            urzędu i się zapytać a potem podać na swojej stronie czy jakieś oferty były
            wysyłane do innych dostawców poza arma sanem i kto taką odpowiedź z urzędu
            firmuje. jakie jest prawdopodobieństwo, że niewybrany dostawca powie, że dostał
            ofertę ale przegrał. jaki ma w tymn interes ? lepiej powiedzieć, że nie dostał
            oferty i można jechać sobie po urzędzie równo bo kolesiostwo bo coś tam...
            tak to widzę moja ty redakcjo łomianek info:)
            • redakcja.lomianki.info Re: do redakcji info łomianki 07.02.07, 10:48
              Jaco.
              tak jak pisałem
              1. dzwoniłem do urzędu
              - burmistrz był zajęty
              - sekretarka nic nie wiedziała
              - informatyce nie znają szczegółow umów

2. dzwoniłem do IBS i BAJM
              jak twierdzą właściciele firm nie dostałi zapytań ofertowych

3. dzwoniłem do papiego
              obiecal zająć się sprawą
              i się zajął - wyjaśniając że oferty
              zostały przedstawione przez dwie firmy
              BAJM i ArmaSan

4. wyciągam wnioski
              - KTOŚ KŁAMIE - albo zamawiający usługę albo BAJM

5. Jaco
              uwierz mi - nie upubliczniam informacji
              które nie mają swego źródła.
              pozdrawiam...
              • jaco2001 Re: do redakcji info łomianki 07.02.07, 10:50
                redakcja.lomianki.info napisał:

po tym co napisałeś - wierzę i pozdrawiam.
                • redakcja.lomianki.info Re: do redakcji info łomianki 07.02.07, 10:54
                  mam nadzieje ze sprawa - mimo swej małej wagi - sie wyjaśni :)
                  postaram się przymajmniej...
              • redakcja.lomianki.info Re: do redakcji info łomianki 07.02.07, 15:55

> Jaco.
                > tak jak pisałem
                > 1. dzwoniłem do urzędu
                > - burmistrz był zajęty
                > - sekretarka nic nie wiedziała
                > - informatyce nie znają szczegółow umów
                >
                > 2. dzwoniłem do IBS i BAJM
                > jak twierdzą właściciele firm nie dostałi zapytań ofertowych
                >
                > 3. dzwoniłem do papiego
                > obiecal zająć się sprawą
                > i się zajął - wyjaśniając że oferty
                > zostały przedstawione przez dwie firmy
                > BAJM i ArmaSan
                >
                > 4. wyciągam wnioski
                > - KTOŚ KŁAMIE - albo zamawiający usługę albo BAJM
                >
                > 5. Jaco
                > uwierz mi - nie upubliczniam informacji
                > które nie mają swego źródła.
                > pozdrawiam...
                >

A więc potwierdzam...
                za słowami radnego Piotra
                zostały przedstawione dwie oferty
                z Bajmu (który dotychczas dstarczał net)
                i armasanu (ktory obecnie dostarcza net)

Według tych ofert...
                Bajm oferował gorsze warunki techniczne za wieksze pieniądze.
                Armasan wieksza przypustowość za mniejsze pieniadze.
                Wybrano ofertę korzystniejszą - czyli Arma

Jak wspominałem wczesniej
                Bajm twierdzi że nie dostał zapytania ofertowego.

Wnioski prosze wyciągnąć samemu :)
                Pozdrawiam
                • kiix Re: do redakcji info łomianki 07.02.07, 19:50

> > 4. wyciągam wnioski
                  > > - KTOŚ KŁAMIE - albo zamawiający usługę albo BAJM
                  > > 5. Jaco
                  > Bajm oferował gorsze warunki techniczne za wieksze pieniądze.

Bajmot atakował również od kuchni, niestety tym razem drzwi się

nie otwarły.

• j46 Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 10:51
                    Atakować od kuchni to oni wszscy potrafili i potrafią.
                    • lolaxyz Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 11:03
                      chyba redakcji chodzi o to, że łapówki dawali za zlecenia
                      • lolaxyz Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 11:05
                        kiixowi, sorry
                        • redakcja.lomianki.info Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 12:15
                          lola, lola...
                          ty mnie nie praliżuj od samego rana. :)
                          normalnie jak przeczytałem że pisze o łapówkach
                          to mi cały wczorajszy dzień przed oczami przeleciał :)
                          uffffff....
                          • lolaxyz Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 12:43

> lola, lola...
                            > ty mnie nie praliżuj od samego rana. :)

Dobra, postaram się z wieczora następnym razem :))
                • kmsanczia Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 12:30
                  > Bajm oferował gorsze warunki techniczne za wieksze pieniądze.
                  > Bajm twierdzi że nie dostał zapytania ofertowego.

Jeszcze mogło być tak, że wzięto fakturę Bajmu z czasów sokołowych i porównano z
                  ofertę Armasanu. Nie żebym broniła Bajma, ale po co się we wszystkim doszukiwac
                  sensacji. ;)
                  • jaco2001 Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 16:13
                    bajmot skłamał ??? coś takiego. nigdy bym się po nim nie spodziewał. ciekawe czy
                    tylko raz się mu tak zdarzyło czy też robi to pernamentnie ?? jeśli to drugie to
                    z innej perspektywy będę patrzył na przewodniczącego (chyba) pewnego
                    stowarzyszenia, które nie chciało rozjechać łomianek i tamowało ruch na gdańskiej.
                    • ziomalreaktywacja Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 20:34
                      Ja czekam na darmowy dostęp do internetu
                      na terenie całych Łomianek
                      a czy dostawcą będzie BAjM czy Arma San
                      to nie ma znaczenia.
                      • etaam Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 21:28
                        omalreaktywacja napisał:

> Ja czekam
                        > a czy ...będzie BAjM czy Arma San
                        > to nie ma znaczenia.

Niewątpliwie
                        Nieważne to, z kim śpi
                        Ważne żeby się wyspać

-------------------
                        By sławnym być
                        Nieważne nic
                    • etaam Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 21:13
                      jaco2001 napisał:

> bajmot skłamał ??? coś . ciekawe cz

Dąży do celu bez żadnych zachamowań. Blokady i obwodnica były tylko

szczebelkiem w jego ambitnych zamierzeniach. A do aktualnych władz

też szukał dojścia.

-------------
                      By sławnym być
                      Nieważne nic

• mazowianka Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 21:51
                        etaam napisał:

Dąży do celu bez żadnych zachamowań. Blokady i obwodnica były tylko
                        >
                        > szczebelkiem w jego ambitnych zamierzeniach. A do aktualnych władz
                        >
                        > też szukał dojścia.

etaam pisz dokładnie, jak to szukał dojścia? drogę zgubił czy co,to nie wie
                        gdzie te władze urzędują? trzeba mu podpowiedzieć, ul. Warszawska 115.
                        Jakoś za rządów Sokołowskiego drogę znał aż za dobrze, to co teraz ma amnezję.
                        • kowalik22 Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 22:04
                          Normalka. Od czasów cesarzy rzymskich (dalej nie pamiętam).
                          Tłum dworzan oblegających pokoje pałacowe nie dopuszcza konkurencji ;]
                          Nieużytki, nie podzielą się okruchami z tortu;)
                          • mazowianka Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 22:20
                            kowalik22 napisała:

Nieużytki, nie podzielą się okruchami z tortu;)

To był jakiś tort?:))
                            • kowalik22 Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 22:23
                              mazowianka napisała: to był jakiś tort?:))

Nie. TO JEST TORT.
                          • etaam Re: do redakcji info łomianki 08.02.07, 23:36
                            kowalik22 napisała:

> Normalka. (dalej nie pamiętam).
                            > Nieużytki, nie podzielą się okruchami z tortu;)

A co chciało by się dzielić. Normalka, nie dla psa kiełbasa, a

właściwie raczej hieny i innych padlinożerców należy gonić z

domowego obejścia.

• kowalik22 Re: do redakcji info łomianki 09.02.07, 08:37
                              To "domowe obejście" jest wspólne: i dworzan pałacowych i plebsu.
                              A pojęciem "hien" bym jednak nie szastała. Nigdy nie wiadomo, kto tak naprawdę
                              nimi jest. To tylko zależy od perspektywy (hmmm, jak to ktoś już pisał "optyka,
                              Panie, o p t y k a!") ;]
                              • j46 Re: do redakcji info łomianki 09.02.07, 12:08
                                Ja wam powiem jedno. Jak zaczynałem kontrolę w KMŁ wrzawa się podniosła wielka.
                                Prześwietlono na tysiąc sposobów moje kwalifikacje, czego mi nie przypisywano,
                                co tam nie pisano. Wrzało jak w ulu. Ciekawym jest, kto podniósł i prowokował
                                ten powszechny alarm, bo nie ja. A dziś protokół pokontrolny spoczywa od blisko
                                tygodnia na biurku prezesa i cisza, nic.
                                Sprawa, ze względów formalnych, zostanie przekazana do publicznej wiadomości po
                                16 lutego.
                                W tym wątku też bawicie się w gierki i pomówienia. Poczekajcie może na efekty
                                pracy. A na dziś było by dobrze byśmy kontrolowali nasze emocje i zachowajmy umiar.
                                • jaco2001 Re: do redakcji info łomianki 09.02.07, 12:59
                                  j46 napisał:

> Ja wam powiem jedno. Jak zaczynałem kontrolę w KMŁ wrzawa się podniosła
                                  > wielka.
                                  > Prześwietlono na tysiąc sposobów moje kwalifikacje, czego mi nie przypisywano,
                                  > co tam nie pisano.

szkoda tylko, że taki post pojawia się dopiero parę miesięcy po kontroli. brak
                                  takiego postu (nie piszę tu o polemice z krytykantami) we właściwym czasie
                                  spowodował taką a nie inną reakcję forum szczególnie gdy na zadane proste
                                  pytania j46 czy inny twój alias ostentacyjnie nie odpowiadał, wpisując się
                                  jednocześnie w innych wątkach. myślę, że ten żal za całą sytację powinieneś mieć
                                  przede wszystkim do siebie. łatwo jest pouczać innych - trudniej zastosować te
                                  nauki wobec siebie.

j46 napisał:

> Wrzało jak w ulu.

coś odkrywczego:) jakbyś nie wiedział burmistrz pszczółkowski się nazywa. a
                                  przykład (wrzenia) idzie z góry:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka