only_madlaine 13.10.06, 19:51 sorry, ale będe w łodzi o raz pierwszy - już się cieszę ;))))) czym dojechać z dworca Ł. Fabryczna na piotrkowską??? łodzianie!! pomożeCie?? .... a poprawna odpowiedz: PO-MO-ŻE-MY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
excentrix Re: na piotrowską??? 13.10.06, 19:53 tup tup tup... piechotką. Ze trzy minuty drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
only_madlaine Re: na piotrowską??? 13.10.06, 19:54 żarujesz??? to fajnie - ale jak mnie robisz w bambuko - to Cię znajdę Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: na piotrowską??? 13.10.06, 19:59 On nie żartuje. Jest dokładnie tak jak mówi. No może tylko z ta poprawką, że idzie się z 5 minut;) Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: na piotrowską??? 13.10.06, 20:00 chromy idzie pięć. Ja idę trzy. A do znalezienia jestem zawsze. Zależy jeszcze w jakim celu. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: na piotrowską??? 13.10.06, 21:38 Czasem na Sienkiewicza światła się nie ułożą, to wyjdzie ze cztery minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: na piotrowską??? 13.10.06, 21:47 A zdrowy z trzema walizami i plecakiem ze stelażem? Oraz nieskładanym parasolem?;) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: na piotrowską??? 13.10.06, 21:49 big_news napisał: > A zdrowy z trzema walizami i plecakiem ze stelażem? Oraz nieskładanym parasolem > ?;) i do tego prowadząc rower- to z 7 minut wyjdzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: na piotrowską??? 13.10.06, 21:53 A jak ma jeszcze sporego psa i dwójkę rozbrykanych dzieci? Nawet nie chcę myśleć;) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: na piotrowską??? 13.10.06, 22:04 dzieci i pies zawsze mogą byc siła pociągową ;) Wówczas jakieś 6 minut :p Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: na piotrowską??? 13.10.06, 22:33 Mogą. Gorzej jednak będzie, jak każde z nich będzie ciągnąć w inną stronę. Chociaż może to przynieść ten dobry skutek, że trzy rozczłonkowane części naszego gościa, w jednym i tym samym czasie zobaczą różne łódzkie atrakcje;) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: na piotrowską??? 13.10.06, 22:42 czyli mając dzieci zyskuje się tylko minytę na pokonaniu tej trasy. Wniosek: nie opłaca się mieć dzieci :p A jeśli chodzi o rozczłonkowane części turystów to Łodzią trza się delektować a nie zaliczać jej kolejne atrakcyjne punkty :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: na piotrowską??? 13.10.06, 22:46 Wniosek jest niekoniecznie poprawny. Można bowiem przyjechać do Łodzi bez dzieci, albo nawet po ich przetransportowaniu tutaj, pozostawić wraz z bagażami w przechowalni. Natomiast z delektowaniem się naszym cudnym miastem, może być kłopot. Zwłaszcza dla kogoś kto sobie zarezerwuje na ten cele zbyt mało czasu. Bo wbrew pozorom jest co u nas obejrzeć:) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: na piotrowską??? 13.10.06, 20:27 A myślałeś o jakichś mapka, nawet w sieci? hmmmm To masz zarówno dworzec jak i Piterynę: www.actiapoltik.pl/images/mapa.JPG A jak chcesz coś dokładniejszego to polecam www.mapa.lodz.pl Miłego pobytu w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
only_madlaine Re: na piotrowską??? 13.10.06, 21:50 okej, będę mierzyć czas - tylko jak ja sierota z Polski B zacznę się rozglądać to pewnie wyjdzie z 7 minut, ajesli chodzi o mapy to tak, tak, ale to takie banalne - zawsze pytam ludzi. mam tali system pytam małoletnich, bo zazwyczaj mieszkają tu od urodzenia, no i ludzi z psami - nie nie przyszli na spacer ze szczecina - no chyba,ze mieszkają w wszczecinie............. pozdrowienia dla łodzian - tak toi się chyba odmienia ;)) mam nadzieje, że w Łodzi sa mili ludzie -przecież wstydziliście się za Wiśie. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: na piotrowską??? 13.10.06, 22:10 only_madlaine napisała: przecież wstydziliście się za Wiśie. łodzianie są mili, sądząc chociaż po chęci precyzyjnej pomocy. Nie rozumiem natomiast powyższego zdania. Za jaką Wisię ? Szymborską ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: na piotrowską??? 13.10.06, 22:58 Tu się nie ma co rozglądać, tylko się idzie dalej w tym samym kierunku, jak tory prowadziły :) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: na piotrowską??? 13.10.06, 22:53 cassia5 napisała: > autobusem 57 o! A autobusy linii 57 są jak faceci. Jeśli nie ten to następny. Oj gdzieś kiedyś ktoś mi tak powiedział ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie Re: halo, dziewczynki... 13.10.06, 23:10 no dobrze już dobrze. I jeszcze słówko: zwykle od reguły są wyjątki;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: na piotrowską??? 13.10.06, 22:57 Można też wsiąść w tramwaj linii nr 4 i dojechać do Pl. Wolności. Albo np. w "1", dojechać do skrzyżowania Kilińskiego z Północną, tam przesiąść się w "6" i dojechać nią na Piotrkowską przy Radwańskiej. Podobnych opcji jest dużo więcej, jednak jak sądzę ta zaproponowane przez cassia5 i moje dwie, powinny w pełni usatysfakcjonować naszego gościa. W tej sytuacji o możliwości pieszego dotarcia do Piotrkowskiej, nie ma już co wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś