lavinka 15.10.06, 16:38 Windows Home Edition.... Mój pierwszy legalny program... ech,łezka w oku się kręci... ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_elviz Też mam:) 16.10.06, 14:00 I powiem ci, że widać różnicę, bo nie mam zamiaru czegoś obchodzić. Gry po 50zł też można oryginalne kupić i nie będę nabijał kasy złodziejom. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a ja sprzedałem legalny program 16.10.06, 14:08 własnie skończyłem pisać licencję - jutro instalacja :) ps. dla pań uchylę rombka tajemnicy - w firmie która projektuje większość kolekcji dla Cymbeline :) (ta francuskość C to lekka ściema) Odpowiedz Link Zgłoś
gikona Re: a ja sprzedałem legalny program 16.10.06, 14:10 a czemu tylko rombka uchylasz? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: bo jest nieśmiały ;-) nt 16.10.06, 14:14 tak się zaczerwieniłem że Bigi wysłał by mnie na badania wariografem czy czasami nie należałem do PZPR! Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Nie za młody? 16.10.06, 14:17 A, w zucchach byłeś i pisałeś raporty na nauczycieli historii? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Nie za młody? 16.10.06, 14:25 stara komunistyczna świnia ze mnie. Mój dziadek był szefem propagandy w KW PZPR w Sieradzu - poważnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka E tam , w końcu nie startujesz na prezydenta 16.10.06, 14:28 I w Wermachcie nikogo nie masz. No, i na dodatek się przyznałeś... ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani no nie wiem 16.10.06, 14:40 czy w myśl jakiejś ustawy IV RP nie jestem zwykłym ch..em! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Nie za młody? 16.10.06, 14:36 cassani napisał: > stara komunistyczna świnia ze mnie. Mój dziadek był szefem propagandy w KW PZPR > > w Sieradzu - poważnie :) To coś słabo propagował ten system skoro jeb...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Nie za młody? 16.10.06, 14:41 tak myślisz? Sieradz to bastion lewicy do dziś! Odpowiedz Link Zgłoś
gikona Re: bo jest nieśmiały ;-) nt 16.10.06, 14:17 wariografem? jak po kolorze poznać przynależność to chyba Panton jakiś by się lepiej nadał.. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: a ja sprzedałem legalny program 16.10.06, 14:12 bo jak to mówił pewien filozof: nie sra się do własnego gniazda :) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka legalny odpowiednik office 16.10.06, 14:11 Pamiętam,że jest taki polski odpowiednik pakietu office(word, excel) tyle,że tańszy. Ale wyleciała mi z głowy nazwa i w związku z tym nie moge go anbyć ;-) Pamięta ktoś? lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: legalny odpowiednik office 16.10.06, 14:13 zeszyt, długopis i kalkulator? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Ty padalcze!!! ;-) 16.10.06, 14:15 No przeca się poważnie pytom... A tak z innej beczki opowiem kawał ;-) w innym watku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Ty padalcze!!! ;-) 16.10.06, 14:27 tylko na tym forum opowiedz - bo ja sie boje gdzieś zapędzać poza Łodz. już tu wystarczająco namieszałem! :) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: legalny odpowiednik office 16.10.06, 14:18 dużo tańszy - za darmo: www.openoffice.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
the_elviz Kiedyś był StarOffice.... 16.10.06, 14:19 jak dla mnie była to masakra. OpenOffice lepszy, ale jednak zostanę przy Microsoft Office. Jakoś do Open nie mogę się przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Kiedyś był StarOffice.... 16.10.06, 14:22 Wiesz ja rozumiem , ale szukam legalnej taniej wersji. Tylko cena, reszta mnie nie obchodzi. Przynajmniej narazie ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
the_elviz Tylko i tylko cena.... 16.10.06, 15:04 złe podejście, bo czasami za jakość trzeba dopłacić i możesz się znaleźć w sytuacji, w której do interesu dopłacisz przez takie kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Tylko i tylko cena.... 17.10.06, 14:47 Wiesz, ja potrzebuje czasem coś zsumować na excelu i napisać list na wordzie. Starcza mi wordpad, już openoffice to jak dla mnie zbytek ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
afika Re: Tylko i tylko cena.... 23.10.06, 10:16 open office może kosztować od 0 do 190 zł - to zależy jak go kupisz, możesz kupić gazetę komputerową z krążkiem na którym on będzie albo pójść do sklepu i kupić za prawie 200 zł z podręcznikiem, możesz też pociągnąć z netu - twój wybór i każdy legalny. :) poza tym nie musisz instalować pełnego pakietu Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Tylko i tylko cena.... 24.10.06, 23:50 Zamiast worda-> abiword :). Za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: legalny odpowiednik office 24.10.06, 23:49 lavinka napisała: > Pamiętam,że jest taki polski odpowiednik pakietu office(word, excel) tyle,że > tańszy. Ale wyleciała mi z głowy nazwa i w związku z tym nie moge go anbyć ;-) > Pamięta ktoś? > > lav Ściągnij sobie za friko open office :). Odpowiedz Link Zgłoś
miki.polska Re: kupiłam legalny program 16.10.06, 17:05 A ja żadnego programu, jaki mam na dysku nie kupiłem, a i tak wszystko mam legalne ;) Mój soft: Fedora Core 5 (2.6.17-1.2187_FC5) Gnome 2.14.3 KDE 3.5.3 OpenOffice 2.0.3 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Niesamowite 17.10.06, 02:10 Tyle postow i zaden oszolom nie nawoluje jeszcze do uzywania Linuksa? :> Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Przeoczylem 17.10.06, 02:12 to by bylo zbyt piekne, zeby bylo prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: a nie 17.10.06, 15:40 gray napisał: > > jest o fedorze. i dobrze. Dobrze chyba w mysl zasady "zawsze warto propagowac oprogramowanie OS :-)". Ktos kiedys pytal po co na watku o Ubuntu czy innym Mutombo ale odpowiedzi sie nie doczekal Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: a nie 25.10.06, 08:46 pewnie z tego samego powodu, dla którego nie warto propagować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Niesamowite 17.10.06, 14:49 Na linuksie nie ma polskich znaków. Zeby je zainstalować trzeba zrobić masę dupereli i ja wysiadam. Poza tym nie wszystkie programy,których używam na nim działają niestety. To wciąż zabawika dla programistów. lav Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: Niesamowite 17.10.06, 15:37 lavinka napisała: > Na linuksie nie ma polskich znaków Nie chce ci nic mowic, ale tym stwierdzeniem wywolasz burze. Wpadnie tu zaraz masa ludzi, ktorych nigdy na tym forum wczesniej nie bylo, czesc powie, ze klamiesz, czesc cie zwymysla, czesc powie, ze to zalezy od dystrybucji, ktorych jest okolo pieciu milionow itd. Prawdopodobnie siedza przy komputerach czytajac bash.org.pl i pijac obowiazkowe PIWO tropia "windziarzy" rzucajacych kalumnie na wyznawana przez nich religie i umawiaja sie na ircu na naloty na forum, aby oczyscic pingwina z wszystkich zarzutow Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka No i wykrakałeś ;-)))) 18.10.06, 16:49 Tak czy siak spóbujcie zainstalować autocada czy maxa. Instalator się zawiesi, bo te programy pisane są pod Windows. Nawet na macach nie działają... ;-((( lav Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: No i wykrakałeś ;-)))) 18.10.06, 16:53 E tam. Teraz to, co wola o pomste do nieba, na Makach mozna Windowsa instalowac :( Uzywasz autocada i 3dmaxa? Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: No i wykrakałeś ;-)))) 19.10.06, 01:18 orientman napisał: > Uzywasz autocada i 3dmaxa? Wziąwszy pod uwagę koszt w/w, pozwolę sobie zadać pytanie pomocnicze - legalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: No i wykrakałeś ;-)))) 19.10.06, 12:00 No przeca mówię. I nie chce ruszyć instalator. Program by zadziałął,ale instalatory tych programów ruszają tylko pos XPkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: No i wykrakałeś ;-)))) 21.10.06, 15:03 oczywiscie masz legalne oprogramowanie? BTW. napisz do producenta zeby w koncu zrobil wersje pod Mac OS X. oczywscie podaj mu swoje dane legalnego uzytkownika ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: No i wykrakałeś ;-)))) 19.10.06, 01:19 lavinka napisała: > Tak czy siak spóbujcie zainstalować autocada czy maxa. Instalator się > zawiesi, bo te programy pisane są pod Windows. Nawet na macach nie > działają... ;-((( Od tego jest Wine na Linuxa i BootCamp na Maca. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: No i wykrakałeś ;-)))) 21.10.06, 15:04 leje na bootcampa. uzywam parallelsa i dalej sie zastanawiam po grzyba mi ten windows :) Odpowiedz Link Zgłoś
miki.polska Re: Niesamowite 17.10.06, 20:53 lavinka napisała: > Na linuksie nie ma polskich znaków. Zeby je zainstalować trzeba zrobić masę > dupereli i ja wysiadam. Poza tym nie wszystkie programy,których używam na nim > działają niestety. To wciąż zabawika dla programistów. A to ciekawe dosyć. Większość porządnych dystrybucji jest całkowicie spolonizowana, z instalatorem systemu włącznie. Wystarczy podczas instalacji zaznaczyć "polski" i gotowe. Ten tekst jest pisany w linuksie właśnie, i jak widzisz, polskie znaki są, bez robienia "dupereli" ;) Większość programów z Windows działa na Linuksie pod warunkiem zainstalowania wine. Inne mają swoje odpowiedniki, lepsze lub gorsze. Używam linuksa do wszystkiego: przeglądania internetu, pisania tekstów, komunikowania (Kadu, Skype) itd. i jakoś nie czuję potrzeby powrotu pod skrzydła Microsoftu. Swoją drogą to mogłaś poczekać z zakupem do momentu, gdy wypuszczą Vistę ;) myślę że zakup XP jest w tym momencie bardzo chybiony, w momencie gdy za pasem czeka nas premiera zupełnie nowego systemu. Testowałem wiele dystrybucji, i Fedora właśnie wydaje mi się najlepsza i najprostsza w obsłudze. Uwierz mi, że linux to nie tylko "Zabawka dla programistów", dowodem na to są taki programy jak GIMP, Blender, Mozilla,Scribus, OO.org, i wiele innych. Wraz z linuksem otrzymujesz komplet kilku tysięcy programów, Windows daje ci notatnik i pasjansa. Jedynym minusem (jak dla mnie) jest brak wersji gier na tą platformę, z chlubnymi wyjątkami, jak np. Neverwinter Nights. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Niesamowite 18.10.06, 16:54 a po cholere ktos bedzie pisac gry na Linuxa, jak jego uzytkownicy nawet systemu nie chca kupowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: a nie jest darmo?nt 18.10.06, 16:59 no wlasnie. to taki zart :) jesli oni za nic nie chca placic, to kto z nich kupi gre? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: a nie jest darmo?nt 18.10.06, 17:01 Przecież też mogą być za darmo ;-PPP kiedyś w zamierzchłych czasach w necie wszystko było darmo. Pluginy, wygaszacze, ekrany na plupit, skórki do winampa... wszystko... a teraz... ech, szkoda słów... ;-((( tylko maile póki co darmowe... Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: a nie jest darmo?nt 21.10.06, 15:05 tak ci sie wydaje, ze darmowe. a kto placi za dostep do sieci? twoj pracodawca? Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Niesamowite 19.10.06, 01:16 lavinka napisała: > Na linuksie nie ma polskich znaków. Zeby je zainstalować trzeba zrobić masę > dupereli i ja wysiadam... Widać u mnie jest coś nie tak, bo na LiveCD Ubuntu (i świeżo przysłanych Kubuntu) są polskie znaki. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Niesamowite 19.10.06, 12:03 Widać mam starą wersję sprzed trzech lat. Póki co cad nie chce ruszyć i basta. Widac mam jakiegoś kiepskiego pirata ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: Niesamowite 19.10.06, 20:47 lavinka napisała: > Widać mam starą wersję sprzed trzech lat Ewidentnie, gdybys miala wersje, ktora sie ukazala 13 sekund pozniej pewnie wszystko by dzialalo ;> Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Albo to mój kompik 21.10.06, 13:33 Ma odmienne zdanie. Dziś nie chciał mi zainstalować oprogramowania do bloototh ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: Niesamowite 19.10.06, 20:46 > Widać u mnie jest coś nie tak łomatko! Odpowiedz Link Zgłoś
evonka gratulacje 19.10.06, 20:17 tak powinno byc w każdym domu. i w każdej firmie. mam na tym punkcie fioła.. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: gratulacje 21.10.06, 13:36 jakby twój program w oryginale kosztował 20tysięcy złotych to byś miała inne zdanie. Autocad Lt (płaskie rysunki) kosztuje najtaniej 1100Euro czyli około 5tys złotych. Sory, ale nie dam rady zarobić na to wszystko naraz... ;-((( Kurczę a w Izraelu cad jest o połowę tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: gratulacje 21.10.06, 15:08 to sie wyprowadz... zawsze mozesz uzywac wersji edukacyjnej, pod warunkiem, ze sie uczysz. a tego sie domyslam. bo jesli uzywasz pirata do zarabiania pieniedzy, to sorry, ale jestes kims na ksztalt kradnacego energie elektryczna Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: gratulacje 23.10.06, 12:08 No przeca pisze,że na edukacyjną zbieram. 4400netto +vat. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: ło jejku 25.10.06, 14:56 chcesz zobaczyc zawartosc dyskow twardych moich komputerow? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka absolutnie nie 25.10.06, 18:15 Wy faceci macie na dyskach same sprośności ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: absolutnie nie 26.10.06, 13:06 no to jakims dziwnym facetem jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a ja ten program co sprzedałem to 23.10.06, 10:25 za 8400 EUR i jeszcze klient jest zadowolony i twierdzi że ma dobrą cenę:) A dodam że to tylko część stanowiska - komplet z ploterem i digitizerem 18 890 EUR:) Odpowiedz Link Zgłoś
evonka mój program 23.10.06, 10:27 a raczej programy mniej wiecej tyle kosztują. no moze troche mniej.. zamiast autocAD'a kup sobie IntelliCADa, za troche ponad 1000zł.. to samo, jeśli chodzi o płaskie rysunki. skoro na tych programach pracuje > zarabiam > to jak mogę używac pirackich?? kradne wtedy po prostu.. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Niestety nie to samo 23.10.06, 12:10 Bo wszyscy pracują na autocadzie a intelli nie jest w pełni kompatybilny, nie działają na nim lispy z cada no i masę nie ma komend, których ja używam... inaczej mówią spowolniłoby mi to robotę o 150%... :( Odpowiedz Link Zgłoś
evonka co nie zmienia faktu 23.10.06, 12:14 ze pracując na piracie i zarabiając po prostu kradniesz czyjąś własność.. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: co nie zmienia faktu 24.10.06, 14:13 Gapciu to oni mnie okradają ustalając idiotyczną marżę. Ten sam program w Izraelu kosztuje 1/3cią ceny w Polsce. A tylko dlatego,że większość udziałowców autodesku mieszka w tym kraju. Dla swoich ziomali sprzedają po ludzkiej cenie... :( lav Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: co nie zmienia faktu 24.10.06, 15:58 to kup w Izraelu. co za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka nie ma tak dobrze 25.10.06, 14:01 Musiałabym tam kupić komputer, tam pojechać a i tak tu dokupić autoryzację. Szkoda zachodu. Ale i tak sobie poradzę ;-PPP W końcu w moich żyłach płynie krew w-wskich przekupek. No. lav Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: nie ma tak dobrze 25.10.06, 14:56 a to juz w Izraelu nie mozna kupowac przez Internet? wylaczyli tam? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: nie ma tak dobrze 25.10.06, 18:16 Ale sprowadzenie kosztuje. Aautoryzację kupuje się tu. Poza tym wcale nie mam pewności czy nasze prawo pozwala na coś podobnego. Nie jestem expertem. lav Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: nie ma tak dobrze 26.10.06, 13:08 prawo nie moze ci zabronic kupowania towarow gdzie ty sobie zazyczysz. produkt kupiony nawet na grenlandii moze byc uzywany w PL. sprowadzenie kosztuje? a ile 'oszczedzasz' kupujac w Izraelu? twierdzisz, ze nawet 2/3 ceny. przy kwocie 4000 zl wydanie 1/10 na transport chyba nie jest az takim wydatkiem, jesli oszczedzasz jeszcze polowe ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: nie ma tak dobrze 27.10.06, 13:20 Nie licząc okupu dla terrorystów,którzy porwą samolot rzeczywiście taniej ;-P Ale to dla mnie za dużo zachodu. Poza tym jeśli moje dochody będą rosły w takim tempie co teraz to powinno mnie stać na pełną wersję już za jakieś 5 lat ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: nie ma tak dobrze 27.10.06, 14:37 zmieniajac temat i starajac sie go przeksztalcic w wesolutka rozmowe o glupotach niczego nie zyskasz. zarabianie na nielegalnym oprogramowaniu jest dzialaniem nielegalnym, lamaniem prawa, wrecz kradzieza. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: nie ma tak dobrze 30.10.06, 13:41 No dzięki,ze mnie oświeciłeś ;-PPP lav Odpowiedz Link Zgłoś
evonka mozesz sie z tym nie zgadzac 26.10.06, 08:34 i uważać, ze to firma komputerowa robi cie w bambuko i oskubuje, ale jakby nie patrzec jesli zarabiasz uzywajac pirackiej kopii to kradniesz i juz. wyobraz sobie, ze robisz ten swoj projekcik, sprzedajesz klientowi za pare tysiecy, a on robi kopie ksero dla znajomych, ktorzy maja identyczny uklad mieszkania. sprzedaje im po kosztach zrobienia kserokopii. bo oni uwazaja, ze twoje ceny sa za wysokie... jakby nie patrzec - podobna sytuacja.. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka już babunia mnie kraśż uczyła 27.10.06, 13:21 pamiętaj ,że jestem z Wawy ;-) My kradniemy ile wlezie ;-) Zresztą nie jestem święta i nie zamierzam być. Jeszcze zacznę zadzierać nosa i sie wywyższać... że niby to taka uczciwa i dobra jestem.. phi, myślał by kto... ;-PPP lav Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: już babunia mnie kraśż uczyła 27.10.06, 14:38 jestes z warszawy, bo sie tam urodzilas? twoja babcia jest warszawianka? podejrzewam, ze wielu z rodowitych warszawiakow za taki tekst daloby ci po lbie Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: już babunia mnie kraśż uczyła 30.10.06, 13:40 Moja prapraprababcia była urodzona w Warszawie. mieszkały z praprababcią i prababcią przy Senatorskiej. Pradziadek przed wojną był taryfiarzem ;-) Zresztą moja rodzina zawsze co do uczcziwości miała zdanie alternatywne. Na bazarach tak jest.Albo ty kradniesz albo Ciebie okradają ;-))) Każdy starodawny w-wiak to wie. Acha, mój tatuś i jego rodzina byli z Pragi i mama wychodząc za niego za mąż popełniła mezalians bo wyszła za wsióra ;-)) W końcu Praga to nie wawa ;-))) lav Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka inna ciekawostka 25.10.06, 18:17 Ostatnio pani w informacji uświadomiła mnie,że musze zmienic gniazdko do telefonu(bo mam stare) coby wogóle nest podłączyć (mam na myśli neo). lav Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: inna ciekawostka 26.10.06, 13:11 o ile mnie pamiec nie myli, to w pudelku z modemem jest takowe gniazdko typu bell (rj-11). ewentualnie mozesz zainwestowac w 'przejsciowke' za 3zl. ty sobie straszne problemy lubisz stwarzac. ewentualnie moze to 'uklad' wszystkiemu jest winien? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: inna ciekawostka 27.10.06, 13:19 No blądynka jestem nie? Pozatym u mnie przejściówka nic nie da bo musze do tego samego gniazda podpiąc telefon. Także musze mieć gniazdo z dwoma wtykami (jedno na telefon drugie na net) A ja mam tylko to stare na 5 bolców (z lat 90tych co o necie jeszcze nikt nie słyszał). Na szzcęście ponoć monter mi je zmieni bezproblemowo ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: inna ciekawostka 27.10.06, 14:36 1. sa przejsciowki 2 gniazdkowe 2. to gniazdko jest zdecydowania starsze niz z lat 90 3. w latach 90, to moze Ty o Internecie nie slyszalas. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: inna ciekawostka 30.10.06, 13:37 Na początku lat 90tych nie było popularnych dziś gniazdek w normalnym obiegu. Inaczej by je montowali. Mam na myśli internet w domu nie internet w ogóle. A wracając do tematu gniazdek odkryłam jedną fajną rzecz. Otóż gniazdko zostało zamontowane do góry nogami toteż obudziła się we mnie nadzieja montażu przejściówki. Póki co. ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: inna ciekawostka 31.10.06, 07:02 lavinka napisała: > Na początku lat 90tych Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka cwilowo mam inne problemy niż składnia 31.10.06, 12:51 Pies mi się pochorował. 3 w jednym. Zwyrodnienie kręgosłupa+zapalenie jamy ustnej+przetoka (coś w okolicy okołoodbytowej). Rany julek , tyłek jej ozonowali, coś tam jej nacięli.. wstrzykiwali jej nadmanganian potasu... a biedny pies zamiast udawać chorego biega po domu jak oszalały(dokłądnie oszalała bo to sunia) bo w międzyczasie wyleczyli jej kręgosłup. żyć nie umierac :-) lav -------- Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: cwilowo mam inne problemy niż składnia 31.10.06, 19:06 dwa tygodnie temu weterynarz dokonal eutanazji naszego psa. postepujacy rak kosci z przerzutami... Odpowiedz Link Zgłoś