Dodaj do ulubionych

Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tematu

20.10.06, 22:26
No i jak sądziłem, nie doczekałem się słów oburzenia na kolejne pokazane w tv
"taśmy prawdy". Te sprzed paru tygodni wywołały burzę. Te wczorajsze
przemilczane. Jak tam droga społeczności forumowa? Wy też uważacie, że wczoraj
to było nic ważnego? Że jak gadają o takich sprawach i w taki sposób redaktor
naczelny (do niedawna czynny) największego opiniotwórczego dziennika w Polsce
z jednym z najbardziej zasobnych i wpływowych oligarchów w naszym kraju, to
nic się nie dzieje? Podwójna miara, podwójna moralność, no i nie ma jak po tym
seansie walnąć w pewną partię, prawda kochaniutcy?

Szanowną administrację, moderatorów zawodowych i społecznych, wszelkie urzędy
kontrolne oraz te o zapędach cenzorskich, uprzejmie proszę o nie wycinanie
tego wątku, a także o nie przenoszenie go do żadnego podforum. Tu mowa o
etyce, interesach oraz języku polskim jest. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • longeta Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 20.10.06, 22:36
      Niestety GW i jej redaktorzy to państwo w państwie:-(
      • big_news Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 20.10.06, 22:53
        Gorzej. Oni to państwo ukształtowali na swoją modłę. Ale jest nadzieja, że to
        wraz z nimi odejdzie w niebyt.
        • leslaw_m Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 20.10.06, 23:10
          chcesz powiedzieć,ze za kaczynskimi stoi michnik.
          tym bardziej go nie lubię:)

pan michnik skompromitował sie wielokrotnie,tasmy(których nie widziałem)
          kompromitują go z tego co wiem po raz kolejny.
          tylko co z tego wynika?
          czy adam.m jest premierem rządu,czy jest jego bliskim współpracownikiem?

nie ma porównania tych spraw dlatego,ze w przypadku pani beger mielismy do
          czynienia z realnie i obecnie rządzącą elitą,
          a w tym przypadku z rozmową(soczystą) dwóch biznesmenów.
          jesli to cię zadowoli to nie kupuję tego szmatławca od dłuzszego juz czasu,co
          więcej mozna uczynić w tej sprawie?
          • big_news Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 20.10.06, 23:36
            Co więcej można uczynić w tej sprawie, to odpowie prokuratura.
            Jeżeli poruszyłem ten temat, to tylko dlatego, żeby wytknąć forumowym
            świętoszkom ich niebywałe podwójne standarty.
            Przerażające jest to, że człowiek, który faktycznie przez niemal 16 lat pełnił
            nieformalną rolę viceprezydenta kraju, ten, który namaszczał, obwieszczał,
            mianował autorytety, czynił honorowymi i z całą siłą indotrynował szczególnie
            młodzież, jest w gruncie rzeczy kimś aż do kości wypranym ze etyki. I nie chodzi
            mi jedynie o jego knajacki język. Chodzi o jego sposób prowadzenia polityki i
            całkowity brak moralności. Załatwianie wszystkich interesów przy kielichu,
            wyznaczanie kierunku zmian w Polsce z kumplami, piętnowanie prawdziwych
            patriotów, skrywanie pod swoim dachem zaprzańców. Można by długo wyliczać. A
            najlepsze było wtedy, kiedy z rozbrajającą szczerością powiedział, że oni tam w
            kierownictwie się na gazie nie znają. Na gazie nie, na ropie też nie, na
            interesach też nie (widać po akcjach Agory), na robieniu gazety coraz mniej
            (nakład spada na pysk). Nic nie potrafią, a wścibiają nochale wszędzie gdzie się
            da, gęby pełne frazesów i pouczeń. A więc nie mów, że Michnik to nie premier i
            jego odpowiedzialnośąć jest nie współmierna do tej Kaczyńskiego. On przez naście
            lat kręcił Polską jak karuzelą. Nie ma sensu nawet przypominać jego największych
            "przyjaźni". Już dawno temu Herbert powiedział, że Michnik to szkodnik i
            intelektualny oszust. Jest nadzieja, że w końcu dotrze to do tych, którzy ślepo
            takim jak on ufają.
            O dziennikarskiej sforze, która z pianą na ustach rzuciła się na PiS za sprawą
            Beger, a która dzisiaj relatywizuje wyczyny Michnika, nawet nie chcę wspominać.
            To co wygadują Paradowska, Lis, Pacewicz czy inny Stasiński, każe albo wziąć ich
            za niespełna rozumu, albo za..., no chyba wiesz kogo.
            • leslaw_m Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 20.10.06, 23:47
              ale widzisz róznicę pomiędzy prezesem lecącej na pysk agory i prezesem rady
              ministrów.
              którego z owych prezesów podwójna moralnosc jest godna uwagi?
              komu wyznacza autorytety pan michnik?garstce wiernych fanów?
              równie dobrze mozna by ujawnić rozmowy przy kielichu panów od schow bisnessu i
              dyskutować o nich godzinami.

jak masz dowody,ze pełnił nieformalne funkcje to zgłoś je do prokuratury.
              jego agora,jego wyborcza,niech pisze co mu się podoba.
              a to,ze okręt flagowy jeszcze nie zatonął jest zasługą twych idoli
              • big_news Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 20.10.06, 23:55
                No cóż, nie rozumiemy się. I pewnie tak już zostanie. Przypomnę Ci tylko, że
                prezes rady ministrów niczego polskiej Macie Hari nie obiecywał. Nawet wprost
                przeciwnie, wyraźnie ustami Lipińskiego powiedział, ż nie może ona na żadne
                profity liczyć.
                Co do zawiadomienia prokuratury, to nie muszę tego robić. Sprawa już tam jest.
                Łącznie ze wszystkimi taśmami, nie tylko tymi fragmentami, które wyemitowała
                TVP. A podobno jest na nich sporo więcej smakowitych kęsków. Będą się jeszcze
                mieli niektórzy z pyszna.
                • leslaw_m Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 21.10.06, 00:01
                  widziałeś co chciałeś.
                  zresztą mówiąc o wątpliwej moralnosci prezes nie miał oczywiscie na mysli
                  leppera.
                  camoobrona raz jest be a raz cacy,raz to agenci,raz patrioci,podobnie rokita i
                  wielu wielu innych,ze ty to kupujesz.

odbiegłem od tematu,ale wraz z tobą czekam na działania prokuratury w sprawie
                  tej i innych.
                  tymczasem dobrej nocy
                  • big_news Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 21.10.06, 00:03
                    Miłych snów.
    • brite Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 21.10.06, 00:11
      Obiecałem, że na wątkach politycznych udzielać się więcej nie będę, ale ten na
      szczęście nie jest polityczny, bo mówi o dwóch osobach prywatnych, nie
      opłacanych z podatków obywateli i nie należących do władz ustawodawczych kraju,
      więc mogą sobie robić co chcą.

Wypowiedziałem się tylko tak dla równowagi - tak prawdę mówiąc nie mam pojęcia,
      o czym są te nagrania, słyszałem tylko, że często wspominali o jakiejś pani na k.*

*by Ziemkiewicz
      • big_news Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 21.10.06, 00:24
        Bardzo zazdroszczę tym ludziom, którzy mają tak nieskomplikowane widzenie świata.
        Tylko w tym miejscu nachodzi mnie jedna refleksja: za co zapuszkowali pewnego
        producenta filmowego? Przecież on tylko przyszedł na pogawędkę do pewnego
        redaktora. I pogadali sobie jak prywatny z prywatnym...
        • brite Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 21.10.06, 00:31
          heh, myślałem, że w tym wątku biggi rozmowę prowadzisz z longetą i sobie
          wzajemnie dogadzacie, więc chciałem coś dopisać dla równowagi. Dopiero teraz
          zauważyłem, że wzrok mi się dobrze nie skalibrował.
          A co do taśm, to:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=49307592&a=49325256
          • big_news Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 21.10.06, 00:40
            Czy powiedziałbyś w podobnym tonie,

Sejm powinno się spalić, zaorać, posypać solą, zaorać jeszcze raz i potem
            odbudować na nowo, może wtedy przestanie kojarzyć się z szambem.

o pewnym wszędobylskim redaktorze? Tzn. nie zupełnie, bo po takiej kuracji
            trudno byłoby go wskrzesić, ale powiedzmy, że należałoby tego pana poprosić o
            wstrzemięźliwość w kontaktach polityczno-biznesowych? A jeszcze inaczej mówiąc,
            że ten pan powinien na dobre zniknąć z jakiejkolwiek publicznej areny, że już
            dość się narobił?
            • leslaw_m Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 21.10.06, 16:29
              jesli masz jakąś moc sprawczą aby zniknął,to go zniknij.
              z tego co mi wiadomo kazdy w polsce moze wydawać gazetę,więc jak zamierzasz to
              osiągnąć,masz zamiar zastrzelić michnika? to byłaby conajmniej przesada:)
              • big_news Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 21.10.06, 20:02
                Wbijam szpileczki w laleczkę. Na razie zaczął gadać od rzeczy, może za chwilę
                skutek będzie bardziej radykalny;)
          • longeta Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 21.10.06, 20:23
            Nie spodziewałem sie tego po tobie:-(

Możesz skasować mój wpis do twojej księgi gości,będe wdzieczny:-)
          • longeta Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 21.10.06, 20:24
            brite napisał:

> heh, myślałem, że w tym wątku biggi rozmowę prowadzisz z longetą i sobie
            > wzajemnie dogadzacie, więc chciałem coś dopisać dla równowagi. Dopiero teraz
            > zauważyłem, że wzrok mi się dobrze nie skalibrował.
            > A co do taśm, to:
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=49307592&a=49325256

Zapomiałem to wkleić ;-) to do tego niżej postu!
    • aleksej Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 21.10.06, 16:48
      Widze ze nie widzisz roznicy miedzy rozmowa redaktora naczelnego PRYWATNEJ
      gazety z wlascicielem PRYWATNEJ firmy, a rozmowa ministra w rzadzie z poslanka
      nt. stanowisk.

> Że jak gadają o takich sprawach i w taki sposób redaktor
      > naczelny (do niedawna czynny) największego opiniotwórczego dziennika w Polsce
      > z jednym z najbardziej zasobnych i wpływowych oligarchów w naszym kraju, to
      > nic się nie dzieje?

Stary ja gadalem nie o takich sprawach i nie w taki sposob i jak by mnie ktos
      nagral to tez bys robil afere? Gadaly dwie prywatne osoby, obie nie pelnia
      zadnych funkcji politycznych. To jest do oceny kazdego z nas, jesli lubisz
      Michnika to nie kupuj GW. Natomiast jesli chodzi o politykow to tu jest pewna
      mala roznica - oni podejmuja czesto kluczowe decyzje co do naszego zycia, oni
      sa przedstawicielami NAS spoleczenstwa i sa dla NAS a nie my dla nich, wiec
      podlegaja 'troszke' surowszej ocenie swoich poczynan.

Aleksej
      • big_news Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 21.10.06, 20:11
        A ja widzę, że to Ty nie widzisz sedna sprawy. Michnik całe lata
        dziewięćdziesiąte oraz pierwsze lata tego stulecia, trząsł polską polityką, a co
        za tym idzie także gospodarką. Jest to wiedza dostępna przeciętnie
        interesującemu się naszymi sprawami. Wbrew pozorom ani Michnik, ani Gudzowaty
        nie gadali tylko i wyłącznie o ich dotyczących sprawach. Najkrócej mówiąc, w tym
        wypadku chodzi o energetyczne bezpieczeństwo kraju, a więc i Twoje i moje. A
        przy okazji przypomnij sobie, jak Michnik gadał z Rywinem. Wtedy też były głosy,
        i to wcale nieodosobnione, że rozmawiało sobie dwóch "prywaciarzy". Jakoś sąd
        nie podzielił tych opinii i Rywin został zapuszkowany. No to podlegają tacy jak
        Michnik surowszej ocenie od przeciętnej, chociażby tak, jak politycy nie kryjący
        się w cieniu, czy też stosować wobec niego taryfę ulgową? Oczywiście znasz moje
        zdanie na ten temat.
        • aleksej Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 22.10.06, 11:13
          > A ja widzę, że to Ty nie widzisz sedna sprawy. Michnik całe lata
          > dziewięćdziesiąte oraz pierwsze lata tego stulecia, trząsł polską polityką, a
          c
          > o
          > za tym idzie także gospodarką.

Taaak...Michnik trzasl cala polska polityke, mial absolutna wladze i wszystkie
          decyzje zostaly podejmowane przy jego udziale, a juz nie mowiac o nocnej
          zmianie. Wiesz jakby Michnik mial tyle do powiedzenia jak sugerujesz i gdyby on
          trzas cala polska polityke i gospodarke to bym sie bardzo cieszyl, bo wielu
          glupich bledow by nie popelniono.

> Najkrócej mówiąc, w tym
          > wypadku chodzi o energetyczne bezpieczeństwo kraju, a więc i Twoje i moje.

No a co rozmawiac o energetycznym bezpieczenstwie kraju? Czy Guzowaty i Michnik
          maja w tej kwesti jakies decydujace zdanie? Czy oni beda podejmowali decyzje?

> A przy okazji przypomnij sobie, jak Michnik gadał z Rywinem.

No i przyszedl Rywin i zaproponowal Michnikowi zmiany korzystne dla Agory w
          zamian za lapowke i stanowisko dla siebie. Jesli nie widzisz tutaj roznicy to
          juz twoj problem.

Jakby Michnik byl poslem to bylaby inna gadka, ale jest redaktorem naczelnym
          prywatnej gazety, wiec niech sobie mowi co chce, puki nie lamie prawa.

Aleksej
    • lennon1 Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 22.10.06, 11:42
      Przyłączam się do głosów, że to są dwie różne sprawy,innego kalibru. Michnikowi
      wolno mówic co chce, ale ministrowi już nie, nie mówiąc o posłance.
      Myślałem, że to rozumiesz i nie dasz się podpuścić.
      • longeta ja nie wytrzymałem nawet 24 sekund 22.10.06, 16:07
        kiedy to zobaczyłem;-)

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8562431&rfbawp=1161525513.051&ticaid=128bf
        o pieniądzach nic nie wspomniał,widocznie są mu droższe od przywilejów i
        zaszczytów,dla mnie to może nic nie robić:-)

Wszędzie propaguje negacje tego co JEST,skoro w Krakowie jest tak żle
        to co ma powiedzieć łódż?
        • irasiad.prof.kaczynskiego Re: ja nie wytrzymałem nawet 24 sekund 22.10.06, 17:57
          Moze bys, brzezinski mozgu, trzymal sie tematu watku z laski swojej
      • irasiad.prof.kaczynskiego Re: Wytrzymałem całe 24 godziny nie ruszając tema 22.10.06, 17:56
        > Myślałem, że to rozumiesz i nie dasz się podpuścić.

bignews posluguje sie retoryka fenomenalnego polityka jacusia kurskiego, ktory
        znany jest z tego, ze duzo mowi, mowi, mowi. Niekoniecznie na temat, ale mowi!
    • cassani ale co? 23.10.06, 11:06
      jesteś zdziwiony że Michnik klnie?
      • yavorius Cassani, cicho! 23.10.06, 11:08
        Miał być tydzień bez polityki ;p
        • cassani ale ja 23.10.06, 11:14
          spokojnie wytrzymam ten tydzień - i nie piszę o polityce :)
          I promise!
          PS. I jeszcze tydzień bez jednej rzeczy, tzn. osoby :)
    • big_news Do obrońców Michnika 24.10.06, 11:55
      www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&&news_cat_id=16&news_id=110241&layout=1&forum_id=10233&page=text
      Twierdzę, że ten pan zgłupiał do reszty. Chyba, że zmienił imię na Kali. Wtedy
      go zrozumiem.
      • yavorius Re: Do obrońców Michnika 24.10.06, 11:57
        A ja lubię twarożek ze szczypiorkiem:)
        • big_news Re: Do obrońców Michnika 24.10.06, 12:00
          Wyobraź sobie, że ja też. Natomiast średnio przepadam, za rozmywaniem wątków.
          Aha, przypominam, iż nie jest to wątek polityczny, a więc nie łamie on
          niepisanej umowy;)
      • cassani Re: Do obrońców Michnika 24.10.06, 13:19
        zdecydowanie za dużo przebywasz w towarzystwie longety.
        • big_news Re: Do obrońców Michnika 24.10.06, 13:33
          Longeta zaraził mnie dostrzeżeniem u Michnika fiksum dyrdum? Ciekawe, ciekawe...
          • yavorius Re: Do obrońców Michnika 24.10.06, 13:34
            Za mało jesz twarożku, mówię Ci!
            • brite Re: Do obrońców Michnika 24.10.06, 13:35
              A ja właśnie piję kefir i nie przemknęła mi przez głowę żadna myśl o Michniku.
              Polecam kefir!
              • yavorius Re: Do obrońców Michnika 24.10.06, 13:36
                Czyli kefir i twarożek. Kto da więcej? Brajcie, Hóannó?
                • gray Re: Do obrońców Michnika 25.10.06, 08:54

a ja kawę z lodami :>
          • cassani Re: Do obrońców Michnika 24.10.06, 13:40
            big_news napisał:

> Longeta zaraził mnie dostrzeżeniem u Michnika fiksum dyrdum? Ciekawe,
            ciekawe..
            > .

No i znów potwierdziłeś moją tezę...
            • big_news Re: Do obrońców Michnika 24.10.06, 13:42
              Taaaak? Jeszcze bardziej ciekawe...
              • yavorius Re: Do obrońców Michnika 24.10.06, 13:43
                Robimy zrzutę na kefir i twarożek!
                • big_news Re: Do obrońców Michnika 24.10.06, 13:44
                  Widzę, że nie tylko mięso, ale i nabiał może szkodzić;)
                  • lavinka tylko nie pijcie kawy 24.10.06, 14:25
                    bo wypłukuje magnez ;-)
                    lav
                    • yavorius Re: tylko nie pijcie kawy 24.10.06, 14:26
                      Czyli bez magnezu Longeta i Big_News nie będą się przyciągać? Może to i lepiej:)
                      • lavinka A nawet odpychać się też nie 24.10.06, 14:28
                        Czyli mniej agresji w mediach ;-P !!!
                    • cassani Re: tylko nie pijcie kawy 24.10.06, 15:23
                      lavinka napisała:

> bo wypłukuje magnez ;-)
                      > lav

a jak napijemy sie kawy i zjemy magnes to się wyrówna?
                      • lavinka jasne ;-)nt 25.10.06, 14:04

• cassani Do obrońców Kowalskiego 24.10.06, 15:24
        Nie brońcie tej świni!
        chrum!
        • big_news Re: Do obrońców Kowalskiego 24.10.06, 16:54
          Napisz lepiej coś o twarożku. Ze szczypiorkiem. Będzie bardziej strawnie i po linii.
          • yavorius Big_News 25.10.06, 07:49
            Taki jesteś fajny chłopak, bystry, inteligentny. Dajmy sobie siana z tą
            polityką, zobaczysz jak fajnie może być na forum :D
            • big_news Re: Big_News 25.10.06, 09:12
              Hehehehe. Jak zgrabnie bierzesz mnie pod włos. Aż mi głupio;)
              Aha, w tym tygodniu staram się jak mogę. Co będzie później, czas pokaże:)
              Miłego dnia.
              • longeta Re: Big_News 25.10.06, 09:13
                big_news napisał:

> Hehehehe. Jak zgrabnie bierzesz mnie pod włos. Aż mi głupio;)
                > Aha, w tym tygodniu staram się jak mogę. Co będzie później, czas pokaże:)
                > Miłego dnia.

Tylko im żarcie zostaje ,skoro:
                wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=18011&wid=8567478&rfbawp=1161759761.063&ticaid=12901
                • big_news Re: Big_News 25.10.06, 09:16
                  Za granicą nie wiedzą, że wszystkie osiągnięcia PiS-u i ewentualne prezydenta,
                  to zasługa Belki i Kwaśniewskiego. Tam pełno różnych niedouków jest;)
                • yavorius Tak, Longeta, rozszyfrowałeś nas... 25.10.06, 09:18
                  A nie przyszło Ci do głowy, że niektórzy mają dość czytania Twoich wypocin bez
                  krzty normalnej argumentacji?
                  • longeta Człowiek który nigdy linków nie rzucał:-) 25.10.06, 09:23
                    Tylko rzuciłem linka,nic nie pisałem z troski o wasze zdrowie.
                    Nie chcę by wam w gardle lód ,szczypiorem stanoł;-)
                    • yavorius Re: Człowiek który nigdy linków nie rzucał:-) 25.10.06, 09:24
                      Damy radę, dziękujemy za troskę.
                      • longeta Re: Człowiek który nigdy linków nie rzucał:-) 25.10.06, 09:29
                        yavorius napisał:

> Damy radę, dziękujemy za troskę.

Oczywiście że dacie radę,trzymajcie się tylko w KUPIE;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka