Gość: AntyPiS IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.10.06, 21:58 Przez PiS straciliśmy 1,2 mld zł i szanse a rozwój naszego miasta. Szkoda,że Kropa wspiera Kaczorów w takich działaniach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuberkrzysiek Ja głosuje na Kropa, bo wtedy Premier będzie miły. IP: *.toya.net.pl 25.10.06, 22:15 reszta kandydator to jest denko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Ja głosuje na Kropa, bo wtedy Premier będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:24 Kto głosuje na Kropa jest zdrajcą Łodzi,gdyż godzi się na odbieranie jej przez Kaczory pieniędzyna rozwój infrastruktury/ 1,2 mld./lotnisko/25ml./na s-8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enio Jak Gierek.Tu przeciąć wstęgę tam coś obiecać. IP: *.toya.net.pl 26.10.06, 10:43 Jak prawdziwy gospodarz.Tylko nikt nie zapytał dlaczego BOT siedzibę będzie miał w Lublinie (czy to było za sprawą pani wojewody?) i o kasę Unijną czy o lotnisko.Nie wolno było zadawać niewygodnych pytań? Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Jeszcze by sie kaczor obrazil 26.10.06, 16:22 I w razie przegranych wyborow wystawil go do wiatru i co by b8iedny towarzysz kropiwnicki poczal Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Premier Jarosław Kaczyński odwiedził Łódź 25.10.06, 23:55 Jak to fajnie że Kropiwnicki pokazał Cmentarz Stary, Kaplicę Scheiblera ale... ile Pan prezydent zadał sobie trudu, aby tę perełkę Łodzi ratować? Co więcej poza staniem z puszką na kweście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Dobrze że o tej wizycie nie wiedziałem IP: *.toya.net.pl 26.10.06, 00:05 Miał bym dzień zepsuty.Kartofli nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak krzyczeli Jarku witaj w naszym mieście, czy przywiozłeś 1200 IP: 193.151.55.* 26.10.06, 01:25 oczywiście w milionach(czyt. miliard dwieście). Super hasło gratuluję twórcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitum Premier Jarosław Kaczyński odwiedził Łódź IP: *.kullen.RWTH-Aachen.DE 26.10.06, 01:56 ani slowa o zabranej kasie na Lublinek, ani slowa o zablokowaniu prac przy S8/14 nikt tego kaczorowi nie wypomnial,niech spada na drzewo,nie bedzie deptal mi miasta Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Namaszczenie Kropy przez PIS .... 26.10.06, 08:17 spowoduje, że wybory wygra Kwiatkowski - czego mu szczerze życze! Kropiwnicki nie jest złym prezydentem (bodaj najlepszym od 1989 r.) ale związanie się z PISem jest bardzo źle widziane przez sporą część mieszkańców Łodzi. I to co miałoby mu niby pomóc przyczyni się do jego upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: Namaszczenie Kropy przez PIS .... 26.10.06, 16:26 Kropiwnicki > nie jest złym prezydentem (bodaj najlepszym od 1989 r.) ale związanie się z > PISem jest bardzo źle widziane przez sporą część mieszkańców Łodzi. I to co > miałoby mu niby pomóc przyczyni się do jego upadku. Blad drogi kolego. Kropiwnicki nie byl zlym prezydentem w latach 2002-5. Pierwszy rok urzedowania to tragedia, Ostatni 2006 jeszcze gorszy, to czasy gdy jego partia wraz z kropiwnickim zaprzepascila wiekszosc rzeczy ktore udalo sie zrobic rzadowi Belki i milera (BOT, S8, szybka kolej, PHF, LSSE) dlategoi oceniajac 4 lata mozna powiedziec ze byl to najgorszy prezydent, bo jeszcze nigdy w ciagu jednego roku lodz tyle nie stracila co za jego prezydentury w 2006 roku. A lodzianie dobrze widza co sie dzieje i nie zaglosuja na niego za wlasnie ten rok rzadzenia a nie rzaden PiS. Kropa ma w PiSie dobre chody i gdyby chcial to mogl kupe wywalczyc, ale pilnoweal swoich interesow i swojego stolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Premier Jarosław Kaczyński odwiedził Łódź IP: 217.153.174.* 26.10.06, 08:31 www.mariuszk.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Premier Jarosław Kaczyński odwiedził Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 10:31 Przyjazd tego pana (?) do Łodzi budzi moje wzburzenie. Nie rozumiem, jakim bezczelnym tupeciarzem trzeba być, żeby najpierw systematycznie tępić nasze lewicowo-liberalne, niechętne faszystom miasto, a potem tu przyjeżdzać i udawać przyjaciela Łodzi. Pamiętamy, co te faszystowskie świnie zrobiły naszemu miastu i regionowi. Niech on nie bredzi o algorytmach, bo fakty są takie, że PiSuary nas okradły. To są złodzieje, łapówkarze i katolickie oszołomy. Kaczyński, wynocha z Łodzi, zjeżdżaj i zabierz ze sobą tego zdrajcę Kropiwnickiego! WON!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swasix Re: Premier Jarosław Kaczyński odwiedził Łódź 26.10.06, 11:56 Ściema = solidarni z wschodnimi województwami. Zapomniał dodać że dodatkowe Euro przeznacza sie na metro w Wawie, oraz woj. WLKP, Dolnoślaskie i Malopolskie. Jesteśmy wiec solidarni z bogatszymi. Co za bezczelność!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Kaczyński przeciw Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:10 Co on mówi o solidarnej polityce, co mnie obchodzi ściana wschodnia. ja chcę tych 1.200.000.000 w Łodzi. Kropiwnicki dlaczego chciałeś jego popracia- już na Ciebie nie zagłosuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hun Re: Kaczyński przeciw Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:16 Kogo wspierał Kaczyński, Radomsko podpisując umowę czy Kropiwnickiego. Już nawet nic dla Łodzi nie mogą wymyśleć. Za takie przyjazdy Panu dziękujemy- oddaj nam Łodzianom 1.200.000.000,- zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandokan Re: Kaczyński przeciw Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:18 Na zdjęciach za Kaczyńskim widać ludzi Kropy, Prezesów spółek gminnych- co u nich słychać- najlepiej zapytać w ABW, oj będzie za moment wstyd Panie rzeczniku juz Pan wie i nic nie robi, to może być cień na...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Kaczyński przeciw Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:18 Co robi w spółkach gminnych ABW- to ciekawe możesz publicznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Kaczyński przeciw Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:20 Poczekajmy, każda dokładna praca sprawdzająca wymaga czasu, myślę, że gazety nie wytrzymają i będzie już niedługo HIT!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Kaczyński przeciw Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:23 Czy oni już wiedzą, że coś się święci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Kaczyński przeciw Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:24 Jak wie rzecznik to, wiedzą wszyscy, wczorajsza wizyta odroczyła wyrok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Kaczyński przeciw Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:28 Nie denerwujmy się , jak rzecznik zechce to juz dziś może dać komentarz. Później może być trudno zbudować myśl. A zapytam jak w spółkach realizuje się Ustawę Prawo Zamówień Publicznych z.......roku?. Może potrzebna natychmiastowa kontrola? Zresztą to już się dzieje, szkoda, że nie robią to Ci co powinni. Ciekawe co na to ulubiona Gazeta Wyborcza? Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: Kaczyński przeciw Łodzi 26.10.06, 14:42 o boshe jak dobrze ,że nie wiedziałam o tej cudownej wizycie ! cały dzień bym miała do pipla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Kaczyński przeciw Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:46 Cud to bedzie w spółkach?- a wizyta była pretekstem do pokazania się fajnych ludzi. Nie mam nic do Łasku, ale jak patrzę na dokumenty to wzbiera we mnie złość. Panie rzeczniku do pracy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Czy to chodzi o rzcznika Pana Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:53 Czy to chodzi o rzcznika Prezydenta Kajusa Augustyniaka?, jeżeli tak to oczekujemy szybkiego stanowiska, jeżeli sprawa jest wagi poważnej- wizerunek miasta nie może ucierpieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roosevelt5 Premier Jarosław Kaczyński odwiedził Łódź IP: *.toya.net.pl 26.10.06, 15:11 Czy Kaczyński może wreszcie skończyć z propagandą typu PZPR? Ile można tego słuchać? A tak swoją drogą to chyba nazywa się plagiat? Co z tego, że Kaczyńskiemu bliżej do PRL-u niż np Kwaśniewskiemu, ale przynajmniej mógłby coś tak od siebie. A tak tylko powiela i powiela stare schematy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka ...solidarna z biednymi. Zwłaszcza z Warszawą ? IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 26.10.06, 15:12 Łódź powinna być solidarna z biednymi. A zwłaszcza z Warszawą ? Warszawa jest wręcz uosobieniem altruizmu ! Kaczynski innymi słowy zarzucił wam egoizm. Innymi słowy: od dobrobytu się wam przewróciło w głowie. P. S. A tak, czy siak. PiS podnosi podatki: wzrośnie akcyza na benzynę, olej opałowy i gaz do samochodów, wzrośnie składka na ubezpieczenie zdrowotne, zniknie podatkowa ulga odsetkowa, ograniczone będą możliwości samozatrudniania się, wzrośnie podatek od sprzedaży mieszkań. A obiecali obniżkę podatków ! Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio solidarnie budujemy warszawe 26.10.06, 16:17 najwiecej na tym algorytmie skorzystalo mazowieckie, rozumiem ze to jest zdaniem premeira najbiedniejsze wojewodztwo... Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio A dlaczego szkoda ze Kropa 26.10.06, 16:21 Kropa mial wybor i wybral PiS. nawet nie zaprotestowal gdy kaczynski gledzil o dotowaniu "biedniejszego" mazowieckiego kosztem lodzkiego. Jak widac kropa ma w czterech literach lodz, pojezdzil sobie po swiecie za nasze podatki i ma zamiar to przedluzyc a jak mu sie nie uda to dostanie sekretarza stanu i dalej bedzie mogl podrozowac. Szkoda to,ze niektorzy lodzianie maja klapki na oczach patrzac na kropiwnickiego, towarzysz sekretarz rady uiwersytetu lodzkiego PZPR z lat siedemdziesiatych jak widac sciemnianie ciemnego ludu opanowal do perfekcji Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Trochę inny punkt widzenia 26.10.06, 17:13 "Szkoda to, ze niektórzy łodzianie maja klapki na oczach patrząc na Kropiwnickiego, towarzysz sekretarz Rady Uniwersytetu Łódzkiego PZPR z lat siedemdziesiątych jak widać ściemnianie ciemnego ludu opanował do perfekcji" To nie tak! Jerzy Kropiwnicki wtedy do partii nie należał. Był przewodniczącym Rady Zakładowej Związku Nauczycielstwa Polskiego. Był m.in. i moim wykładowcą ekonomii i egzaminatorem. Uczył nas przy okazji oryginalności i niezależności. Gardził nieuctwem. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: Trochę inny punkt widzenia 26.10.06, 17:40 A nie wykladal Ekonomii politycznej czasem? Moze jak zobaczyl ameryke to sie nawrocil ale jednak niezaleznosci i orginalnosci to on raczej w latach siedemdziesiatych nie uczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Trochę inny punkt widzenia 27.10.06, 08:29 Mnie nauczył. Tyle tylko, że chyba niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudoklakier Re: Trochę inny punkt widzenia IP: *.toya.net.pl 27.10.06, 22:16 Teraz pora na klakierów i nieuków. Najlepiej z wyrokami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z uniwerku to był ZNPowiec????? IP: *.uni.lodz.pl 26.10.06, 18:43 On był przewodniczącym ZNP na UŁ??? A jego zastępcą (jako prezydenta Łodzi) był ostatnio p. Orzechowski z MEN, ktory odmówił członkom ZNP odznaczeń panstwowych za przynależność???!!!! To już szczyt obłudy!!!!!!!!!!!! Jestem porażony... Nie rozumiem, jak można tak oszukiwać ludzi, udawać swoje poglądy, okłamywać..? Ile będziemy się dawali oszukiwać tym ludziom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po/zal i to pod hasłami katolicyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 19:24 z krzyżem i Bogiem w tle, wszyscy bogobojni, z ZChN i ChRS ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykatol Re: i to pod hasłami katolicyzmu IP: *.retsat1.com.pl 27.10.06, 07:35 "Bogobojność" i "katolicyzm" oraz "pokolenie JP2" kojarzy mi się z pryszczatymi i wąsatymi studentkami KULu czy UKSW, które wywrzaskują swoją nienawiść do mniejszości oraz próbują mi narzucać swoje chore, staroświecki poglądy. Katolicyzm kojarzy mi się także z łysymi pałami debili z Młodzieży Weszpolskiej. Mam jak najgorsze skojarzenia z katolicyzmem. Nie lubiłem papieża, nie lubię księży, nie lubię katolików. Moim zdaniem to - w większości, bo oczywiście nie wszyscy - są ludzie chorzy z nienawiści. A czołowy polityk PiSuaru jest tego dobrym przykładem: stary kawaler żyjący z matką i kotami, który cierpi na homofobię. I co, on może myśli, że ktoś uwierzy, że on nie jest gejem? Nie ma nic bardziej śmiesznego, niż homofobia w wykonaniu starej, dewocyjnej cioty. Jeśli ten polityk nie jest gejem, to niech przedstawi dowody. W sejmie powinna być w tym celu komisja śledcza. Niech mu zrobią takie testy na reakcję na męską i damską goliznę. Kto wojuje mieczem homofobii, powinien od tego miecza zginąć... Mógł nie budzić demonów nienawiści. Ale nie, prawica uwielbia nienawiść, kocha ją eksponować - no to od nienawiści powinna zdechnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutki Kaczyński ignoruje i olewa ludzi spoza PiSu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:39 Kaczyński jak dla mnie jest totalnie niepoważnym partnerem do rozmów i nie powinien być nigdzie zapraszany, skoro nie potrafi się zachować. Włażenie do tyłka Kropiwnickiemu i wojewodzinie świadczy tylko o tym, że liczą się tylko pisowcy. Ma całkowicie gdzieś ludzi z innych opcji. A powiedzcie dlaczego niby tak mocno dziękował Kropie i za co???????? A czym to Kropa i wojewodzina się wsłużyli, że Indesit wybrał Radomsko? Tym, że jakąś zgodę wydali? A kto pracował na prestiż radomszczańskiej podstrefy ŁSSE? Radomszczanie!! Wyłącznie oni!!!! Więc może warto byłoby panie premierze podziękować prezydentowi Radomska, szeroko rozumianej obsłudze i mieszkańcom, którzy sprzedali swoje pola uprawne na rzecz utworzenia działki inwestycyjnej? Tylko Antonio Melone potrafił za to podziękować! A cóż to? Kropy, Kaczyńskiego i Pietraszkiewiczowej to już nie obowiązuje??? Śmiech na sali i ogólnie pojęta ignorancja. Wstyd dla władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak lodzianie nie wierzcie kaczej gnidzie IP: 193.122.47.* 26.10.06, 23:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykatol nie wierzymy IP: *.retsat1.com.pl 27.10.06, 07:36 nie wierzymy. to nie myśmy wybrali kartofla na prezydenta, tylko warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś