Dodaj do ulubionych

Kandydaci o lotnisku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 14:31
Własnie przed chwilką obejrzałam sobie na stronie internetowej program
wyborczy p. Kwiatkowskiego. Samo blebleble, żeby Łódź rosla w siłe a ludziom
zyło się dostatniej - wygląda - jak pewnie wszystkie programy, lae póki co
tylko ten znalazłam - raczej na listę pobożnych życzeń niż na program.. ale:
oglądałam go w aspekcie lotniska.. Pan kandydat chyba nie ma świadomości, że
mamy lotnisko, nad którym trzeba popracować - nie ma takiego punktu w
programie. Jedynie w punkcie - uwaga! - Komunikacja miejska:)- jest tekścik:
"Prezydent miasta będzie inicjował i wspierał działania, które spowodują
trwałe włączenie Łodzi do krajowej i międzynarodowej sieci kolejowej,
lotniczej i drogowej."

Ktoś mi powie, jak to wygląda u innych kandydatów? Czy żaden nie ma lotniska
nie tylko na liście priorytetów, lae nawet "poboznych życzeń"?
Obserwuj wątek
    • Gość: FL Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.starnettelecom.pl 01.11.06, 14:39
      tutaj znana juz ankieta Makowskiego:
      www.makowski.lodz.pl/serwis/index.php?str=42&PHPSESSID=583b68e0b5f0ec83c3d4cf48b6871eed
    • Gość: FL Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.starnettelecom.pl 01.11.06, 14:40
      tu trochę z ostatniej konferencji:
      www.makowski.lodz.pl/serwis/index.php?str=8&id=160
    • Gość: FL Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.starnettelecom.pl 01.11.06, 14:46
      tu troche konkretow wreszcie
      www.makowski.lodz.pl/serwis/index.php?str=3
    • Gość: FL Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.starnettelecom.pl 01.11.06, 15:14
      a tak wyglada łodzka podstrona pIs :)
      www.wybory.pis.org.pl/kandydaci/mapy/woj/lista/region/lodzkie,m_lodz,m_lodz.htm

• ewamalgorzata Re: Kandydaci o lotnisku 01.11.06, 15:39
        > a tak wyglada łodzka podstrona pIs :)
        > www.wybory.pis.org.pl/kandydaci/mapy/woj/lista/region/lodzkie,m_lodz,m_lodz.htm
        >

hm.. u mnie wcale nie wygląda.. znaczy: kompletnie pusta jest?
        • Gość: FL Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.starnettelecom.pl 01.11.06, 16:07
          no wlasnie :(
          Szukam tez strony Gałkiewiczowej ale nic nie mogę znaleźć.
          • Gość: METEO_EXPERT Re: Kandydaci o lotnisku IP: 80.51.47.* 01.11.06, 17:46
            Nigdy polityka mnie nie interesowała, ale...lata poprzednie pokazały, że każdy
            jest mocny w gębie - wybierasz prezydenta który obiecuje to i owo, następnie
            przy niewywiązaniu się z obietnic inne partie atakują polityke wybranego
            prezydenta a my natychmiast popadamy w oblicze "bo ten drugi byłby lepszy" to
            bardzo proste i od tego momentu partia konkurenta rośnie w oczach. Moim
            skromnym zdaniem kogo byśmy nie wybrali dobro lotniska jeśli występuje to na
            samym końcu listy utopijnych obiecanek.Co wybory każdy żyje, że "on zrobi
            lepiej" no i efekty widac...

Pozdrawiam
            • Gość: Adam Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.toya.net.pl 01.11.06, 18:16
              A ja powiem Tak:
              Chyba KropaSzenko zrobił najwięcej dla Łodzi i lotniska. Wcześniejsza władza
              jedyne co zrobiła to długi i Cityranery kupione za tę kasę. Nic więcej jakoś
              nie wpada mi do głowy. A Kropie jakoś się udało zrobić sporo, Zastanawiam się
              co istotniejsze, czy to co już jest pewne - bo wiemy do czego Kropa dąży i jak?
              Czy jakaś niepewna nowość. Mimo mojej sympatii do Platformy ich kandydat nie
              nadaje się moim zdaniem na prezydenta. Jak by Kropa zesłał na sybir
              Łaszkiewicza to było by o wiele fajniej. Makowskiego nie biorę na poważnie bo
              nie ma co brać, chyba jednak Kropa.
              • ewamalgorzata Re: Kandydaci o lotnisku 01.11.06, 18:19
                > chyba jednak Kropa.
                BTW: Jest gdzies w necie jakaś jego "lista życzeń"?
                • Gość: matej Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:39
                  Kropa nic nieobiecuje

wybory2006.wp.pl/kat,1007265,wid,8558331,wiadomosc.html?ticaid=129b6
                  mozesz sobie przeczytać .
              • maxxman Re: Kandydaci o lotnisku 01.11.06, 20:14
                Gość portalu: Adam napisał(a):

> A ja powiem Tak:
                > Chyba KropaSzenko zrobił najwięcej dla Łodzi i lotniska

Zauważ, że żaden poprzedni prezydent nie mógł panować za czasów UE oraz
                liberalizacji rynku lotniczego (low costs). W rezultacie - prawie niczego nie
                mógł zrobić.

maxxman
                • Gość: matej Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:43
                  NICZEGO ????
                  TO CO ROBIŁY BYDGOSZCZ KATOWICE KRAKÓW WROCŁAW ???
                  niebudowały terminali pasów startowych i reszty ?!!!!!!
                  no mozesz mi wytłumaczyć ??? czy lotnictwo polski zaczyna sie od 2000 roku ?!!!
              • skodabodzio A co konkretnie Kropa zrobil dla lodzi? 14.11.06, 15:43
                Tylko fakty i jego zaslugi. I nie wyjezdzac mi ze manufaktura, dell, philips
                itp. to zaslugi kropy.
                • Gość: cardiacus Re: A co konkretnie Kropa zrobil dla lodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:19
                  "...I nie wyjezdzac mi ze manufaktura, dell, philips
                  itp. to zaslugi kropy."

A niby kogo?
                  Te firmy same przyszły, zapukały do drzwi i powiedziały: tak tutaj będziemy inwestować.?? Myslisz podobnie jak Ci którzy mówią, że kto by nie był, byłoby to samo, bo jesteśmy w EU.. ale jaja. Cóż.. same pieniądze nie płyną do Łodzi. Tylko trzeba się o nie starać. I prezydentem mógłby być nie wiem kto.. jeśli usiadłby na swych czterech literach i nic nie zrobił.. pieniędzy by nie było. Oczywiście nie żebym był zagorzałym zwolennikiem Kropy, bo znalazłbym parę spraw których chyba powinien się wstydzić i może gdyby zajął się lepiej naszym lotniskiem, to byłoby może więcej połączeń, ale to tylko dywagacje. A poza tym wśród kandydatów nie było lepszego niż Kropa. Jak to się mówi: lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu
                  • Gość: RadekG Re: A co konkretnie Kropa zrobil dla lodzi? IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 16:22
                    Akurat ani Manufaktura, ani Dell, ani Philips nie są zasługą Kropy. Owszem
                    dokończył to co inni zaczęli, ale chwalić go mozna za to że nie popsuł. To za
                    mało, żebem na niego głosował.
            • ewamalgorzata Re: Kandydaci o lotnisku 01.11.06, 18:18
              No tak, ale ja sobie myślę, że obietnice wyborcze każdy z kandydatów sobie
              formułuje po jako takim "zbadaniu rynku". I tak sie zastanawiam, czy naprawdę
              grupka osób piszących na to forum - to już wszyscy łodzianie, którzy nie są
              zadowoleni z tego co się dzieje na Lublinku? Cała reszta wierzy, że jest super,
              gdyż mamy znacznie więcej połaczeń niż w 1978 roku? A oprócz tego - ma to
              głęboko w nosie?
              • Gość: matej Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:45
                nie tak niemyslą,
                popierwsze połączenia lotnicze to kwestia kilku lat to jest zecz jasna.
                niektórzy myslą zbyt szybko
    • Gość: Tomek Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.thebestmedia.pl 01.11.06, 19:17
      Ja również przychylam się do tego aby oddać głos na Kropiwnickiego. Mam mu za
      złe, że wciąż mamy malutko połączeń, no ale muszę patrzeć
      całościowo...inwestycje wielkich koncernów, aqua park, mimo wszystko lotnisko,
      Dell. Może inni byliby lepszymi prezydentami, no ale TYCH innych na liście
      kandydatów nie ma.
      • paweu3 Re: Kandydaci o lotnisku 01.11.06, 19:48
        oj i ja mam serce w rozterce - przy całej sympatii do PO ich kandydat jakoś nie
        widzi mi się...zmiana na stanowisku prezydenta pewnie spowoduje - jak niestety
        zazwyczaj - wywrócenie wszystkiego do góry nogami :( dodatkowo jeśli wygra
        kandydat PO - ekipa w stolycy pewnie jeszcze gorzej będzie nas postrzegać a
        więc i konieczność rozwoju naszego lotniska :(
        • Gość: FL Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.starnettelecom.pl 01.11.06, 19:58
          Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze kwestia zaplecza.
          Stanowisko "pierwszego" stanowiskiem ale przeciez to jest cała maszynka, do
          której trzeba sobie dobrać kompanie dobrych w każdym tego słowa znaczeniu.
          O Makowskim wogóle nie myślę, bo chyba siłą rzeczy, przynjamniej w pewnym
          stopniu w razie wygranej musiałby sięgnąć do zaciagu postkomunistycznego
          urzędniczego betonu.
          U Kropka jest kilka osób na świeczniku, które przynosza wstyd i jemu i nam na
          codzień ale jest tez duzo osób, o których się nie mówi (zazwyczaj tak jest w
          życiu) ale robia dużo i to dobrej pracy.
          Co do zgierskiego uszatka to nie wiem ale skoro nie potrafił nawet namówić
          włodarzy swojej partii to odwiedzin naszego Miasta to ie sądzę by potrafił
          przyciągnąć do siebie wartościowych ludzi, którzy mieliby stanowic jego
          zaplecze na urzędzie Prezydenta Miasta.
          Pozdr,
          Kuba
          • paweu3 Re: Kandydaci o lotnisku 01.11.06, 20:24
            ano - w dodatku Zgierz ostatnio zawalił sprawę ŁTR u siebie o ile dobrze
            pamiętam oraz budowę linii tramwajowej na Osiedle 650-lecia - no ale to już
            całkiem nie na to forum dyskusja :) pozdrawiam.
            • Gość: SebaLdz Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.11.06, 20:35
              Witam!
              Ja też dodam że Kropiwmnicki jest najlepszym kandydatem. Oprócz tego co
              napisali moi poprzednicy że powstaje Aquapark, hala spotowa na ŁKS, także
              buduje się wiele mieszkań np typu Loft, sprowadził do Łodzi inwestorów ale
              przedewszystkim spójrzmy na to że poprawił nam ratingową ocenę Łodzi do
              najwyższewj pozycji. Nasze miasto ma mały deficyt i może zaciągać spokojnie
              kredyty czego nie ma np Kraków. Oddajmy głos na niego.
              Pozdrawiam
              • ewamalgorzata Ech.. 01.11.06, 20:45
                Kurczę, wcale nie chciałam wywoływać dyskusji na kogo i dlaczego kto zamierza
                głosowac. Chciałam tylko zapytać, czy ktokoliwek widział, ktokolwiek wie.. co
                potencjalni prezydenci mają w swych programach wyborczych na temat Lublinka..
                Mam wrażenie, że nic nie mają, co mnie jednak martwi - nie tylko dlatego,żebym
                jakoś specjalnie wierzyła w kampanijne obietnice - ale głównie z powodów
                podanych kilka postów wyżej - że brak takich punktów programu świadczy - chyba?
                - o tym, że nie jest to dla Łodzian istotna sprawa. A ponieważ kandydaci jakoś
                nie potrafią korzystać z internetu - albo postanowili swój program wyborczy
                otoczyć najściślejszą tajemnicą - więc, poniewaz mnie się nie udało oprócz dwóch
                już tu przytoczonych panów - dotrzeć do innych programów wyborczych - ta drogą
                chciałam was zapytać czy coś wiecie na ten temat
                • f_l Re: Ech.. 01.11.06, 21:06
                  Nie no ja myślałem, że nie mówimy specjalnie o podejściu i planach
                  Kropiwnickiego bo jest ono ogólnie znane. Zrobił z rozwoju lotniska jeden ze
                  swoich głównych punktów kampanii. Choć jak wszyscy zainteresowanii wiedza z
                  samym rozwojem idzie średnio :)
                  Pozdr,
                  Kuba
                  • Gość: S&F Re: Ech.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:18
                    Jeżeli idzie o kandydatów na prezydenta to rzeczywiście nie ma na kogo głosować.
                    Kropa w sprawie lotniska robi (głupio?), ale jednak coś robi.Nigdy nie
                    przypuszczał bym, że coś takiego powiem, ale jednak.Wygląda na to,że tylko
                    prezydent będzie nie z tej partii w "nowym " urzędzie miasta na którą bedę
                    głosował.
              • Gość: matej Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:18
                jako zwolenik prezydenta po kilku wypowiedziach innych dodam od siebie
                Kropa zmienia wizerunek Łodzi o Łodzi mówi sie w całej europie (pozytwnie) gazety piszą o nas , nietylko w europie co dodatek w malezji i innych krajach
                -godne projekty Łodzi ŁTR,oczyszczalnia scieków ,gospodarka odpadami , woda w kranach.
                -Miasto jest na bardzo dobrej prostej ekonomicznej znacznie lepsze niz inne miasta w polsce !!!
                Łódz ma długu 30 % dochodu ,Kraków 55% dochodu dług
                -stworzenie w Łodzi kilkunastu tysiecy miejsc pracy , w róznych dziedzinach ,ostatnio głosno jest o informatykach !! 1200 informatyków.
                -centrala rozliczeniowa Pchilipsa
                -Dell
                -lublinek start ,szersze plany rozwoju ,
                -myslenie z perspektywą 10 lat do przodu i więcej.
                -boom mieszkaniowy
                -boom drogowy
                wspieranie policji i strazy finansowo

CAŁE MIASTO PRZEZ LATA STAŁO NIC SIE NIEDZIAŁO budowano hipermarkety i coraz to idiotyczne pomysły , wszyscy mówili nic nierobili
                KROPA NIC NIEMÓWI NA WIATR ,to powstaje to są czyny ,zadnemu innemu prezdentowi Łodzi od 10 lat nieudało sie tak dużo.
                • Gość: SebaLdz Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.11.06, 22:23
                  Popieram Cie matej
                • kriku Re: Kandydaci o lotnisku 01.11.06, 23:36
                  > -centrala rozliczeniowa Pchilipsa

chyba nigdy nie przestaniesz mnie zadziwiać swoją własną ortografią
              • mr.bing Re: Kandydaci o lotnisku 05.11.06, 01:30
                Gość portalu: SebaLdz napisał(a):

> Witam!
                > Ja też dodam że Kropiwmnicki jest najlepszym kandydatem. (...)
                > przedewszystkim spójrzmy na to że poprawił nam ratingową ocenę Łodzi do
                > najwyższewj pozycji...

Hmmm o ile się nie bylę to najwyższą oceną ratingową jet "A", a Łódź otrzymała
                "BBB" albo "BB". Więc albo ja jestem w błędzie, albo - za przeproszeniem -
                pieprzysz głupoty! A może myślimy o innym ratingu?
                • Gość: matej Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 17:07
                  kiedyś łódz niekfalfikowała sie nawet do BBB teraz jestjuż BBB+
                  przez trzy lata naprawił sytuacje ekonomiczną łodzi .jestesmy wiarygodni w bankach i w oczach inwestorów naprawił to co zrobili przed nim prezydenci
                  • Gość: WW Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 21:10
                    Nie kwestionując ale porzednicy rządzili w czasach recesji, a on w czasie
                    wzrostu i możliwości pozyskania środków z UE.

WW
    • Gość: Expat Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 00:47
      ja dodam tylko tyle że żałuję że w wyborach na stanowisko prezydenta miasta nie
      startuje z list ŁPO Tomaszewski ew. Michalik . Dziwi mnie wystawienie przez PO
      kandydata takiego jak Kwiatkowski .Mają np takiego Grabarczyka ( b.porządny
      człowiek i naprawdę aktywny parlamentarzysta ) a wystawili.... eehhhh ..W
      temacie lotniska żaden nie ma nic ciekawego do powiedzenia więc brak tu jakiegoś
      odniesienia.

p/s
      Oponentom Makowskiego przypominam że to m-dy innymi z jego inicjatywy jako
      wojewody zaczęto robić z zapyziałego aeroklubu lotnisko z prawdziwego zdarzenia
      • Gość: FL Re: Kandydaci o lotnisku IP: 193.109.123.* 02.11.06, 08:24
        a zwolennikom Makowskiego, przypominam, że nawet dziś chcwiali się on na swojej
        stronie wytężona praca dla Leszka "tfu" Millera.
        Dla mnie temat urywa się w tym momencie.
        Pozdr,
        Kuba
      • Gość: matej Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:52
        błąd
        lotnisko to zrobił Pałka
        • Gość: Pawel Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.retsat1.com.pl 02.11.06, 15:58
          Z przykrością ale muszę stwierdzić,że ty też jesteś pałka.

Pozdrawiam
          • Gość: matej Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 16:06
            Jak otrzeźwiejesz to zacznij coś pisać nigdy odwrotnie
        • Gość: Expat Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:37
          > błąd
          > lotnisko to zrobił Pałka

Pałka ??????!!!!!!. Eh matej matej ...później płaczesz że się z Ciebie śmieją ..
          Sam otrzeźwiej a może dorośnij po prostu .Prezydent Palka nie zrobil dla
          lotniska nic szczególnego niestety . Skąd Ty wogóle bierzesz takie informacje ? .
          Serio pytam "skąd czerpiesz informacje ,którymi później zasypujesz to forum" .Ja
          jestem pewien że rodzą się w Twojej chorej głowie , ale może się mylę .
          Aha ,pamiętaj że ja ,każdą wypisaną tu przec Ciebie głupotę będę piętnował .Do
          skutku
          • Gość: Expat Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 23:35
            To znaczy ni miniej ni więcej to że Pan Androsow ( pisałem o jego wyczynach w
            innym wątku ) będzie wspierał wszelkie protesty niektórych nawiedzonych
            mieszkańców Rokicia ( sam tam mieszka ) wymierzone przeciw lotnisku .Pan
            Androsow startuje z 1 miejsca listy ŁPO ( to ci od Kropiwnickiego ) okręgu nr 7 .

Widać tu ładny paradoks . Kropiwnicki lansuje się z samolotem na plakatach i
            spotach reklamowych a jego człowiek nr 1 na Górnej jest lotnisku przeciw .
            • kriku Re: Kandydaci o lotnisku 10.11.06, 08:54
              Proszę wziąć pod uwagę, że wybory prezydenckie z Kropą a wybory do rady miasta z
              ŁPO to dwie różne rzeczy. Przecież można zagłosować za Kropą i za PO lub jak kto
              woli za Kwiatkowskim i ŁPO lub inna konfiguracja.
              Expat słusznie podkreśla ewidentny paradoks w ŁPO, dlatego posądzam ich o
              wewnętrzne niezrozumienie albo o mamienie opinii publicznej populistycznymi
              hasłami. BTW paradoks pewnie nie jedyny i nie tylko w tym ugrupowaniu i
              należałoby opisać i wyśmiać na łamach prasy.
    • kola256 Co to znaczy? 09.11.06, 17:30
      W ulotce wyborczej kandydata do rady miejskiej (okręg Górna)Władysława Androsowa
      z ŁPO Jerzego Kropiwnickiego przeczytać można:
      "Zamierzam zająć się istotnymi dla mieszkańców Górnej problemami związanymi z
      funkcjonowaniem lotniska".

Mieszkam na Górnej i jakoś nie słyszałem skarg mieszkańców na temat problemów z
      lotniskiem.
      • ewamalgorzata Re: Co to znaczy? 09.11.06, 19:24
        To nie znaczy nic dobrego, wręcz przeciwni.. To znaczy: rozwojowi Lublinka
        mówimy stanowcze "nie" - i jest skierowane pod elektorat, który pewnie i tak
        nigdzie nie poleci (no, chociaż skoro jest Rzym to może jednak wycieczka z
        kółkiem maryjnym miała by sens?) i który to elektorat absolutnie wierzy, że od
        przelatujących samolotów przyklapnie im moher na berecie.. Porównaj sobie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=390&w=51677460
      • Gość: matej Re: Co to znaczy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:47
        ja mieszkam na pewnym osiedlu i sie dowiaduje z gazet o protestach ludzi przeciwko budowie nowych dróg . CZYSTA PARANOJA .jakies babcie załozyły zwiazki niewiadomo czemu miały by słuzyć. echh ...
        3 samoloty na dzień uciazliwość !!!!!!! no NIE niemoge...
        • Gość: nowy Zmiana prezesa IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 15:07
          Po wyborach nastapi zmiana prezesa. Jeżeli wygra Kropa to p.Krawczyka zastąpi p.
          Łaszkiewicz i to pozwoli zdynamizować poszukiwania inwestora i rozwoju nowych
          połaczeń. Jeśli wygra kandydat ze Zgierza, który nie rozumie co to znaczy
          lotnisko, to wszystkiego mozna sie spodziewać. Trzeba głosować na Kropiwnickiego
          i kontynuację jego mądrej polityki rozwoju miasta i portu lotniczego im. Reymonta.
          • Gość: nowy Re: Zmiana prezesa IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 15:53
            Kropa zbudował port lotniczy i uruchomił połaczenia. Gdyby nie on i p.Łaszkiwicz
            to byłoby tylko puste pole, po którym wiatr hula/.
            • kriku Re: Zmiana prezesa 14.11.06, 16:42
              ten pan ł. oprócz tego, że nie można mu wierzyć jest całkiem spoko ;)
              • Gość: nowy Re: Zmiana prezesa IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 18:16
                Możesz się nasmiewać ile chcesz, ale prawda jest taka że zasługi Jerzego
                Kropiwnickiego dla Łodzi trudno przecenić. Przez 4 lata zrobił więcej niz jego
                poprzednicy przez lat kilkanaście, anawet kilkadziesiat biorąc pod uwage rządy
                komunistów.
                • kriku Re: Zmiana prezesa 14.11.06, 18:36
                  krop. to jedno a ł. to drugie,
                  inaczej mówiąć kropę popieram, ł. nie
                  • Gość: nowy Re: Zmiana prezesa IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 18:52
                    Najwazniejsze to zmobilizować się i poprzeć Kropiwnickiego w II turze.
                    Pamiętajmy, że do zarządzania potrzebny jest mądry gospodarz. Portem lotniczym
                    nie może zarządzać jakieś stowarzyszenie czy fundacja - niezbędni sa fachowcy.
                    Pan Ł. może ci sie nie podobać, ale to jego wyznaczył Prezydent i sprawdza sie
                    bo jest skuteczny.
                    • kriku Re: Zmiana prezesa 14.11.06, 19:10
                      > Pan Ł. może ci sie nie podobać, ale to jego wyznaczył Prezydent i sprawdza sie
                      > bo jest skuteczny.
                      rotfl
                      • kriku Re: Zmiana prezesa 14.11.06, 19:22
                        kriku napisał:

> > Pan Ł. może ci sie nie podobać, ale to jego wyznaczył Prezydent i sprawdz
                        > a sie
                        > > bo jest skuteczny.
                        > rotfl

i jak tu z tobą dyskutować, jak pierdzielisz takie farmazony, ł. przed wakacjami
                        obiecywał nowe połączenia, które miały byc ogloszone w ciągu 4 tygodni. nowe
                        połączenia wyszły dopiero niedawno i to dwa z nich przez cw, które od samego
                        początku stoją pod znakiem zapytania przez sytuację finansową przewoźnika, a
                        shannon mamy tylko dzięki dellowi. jak ty chcesz być poważnie traktowany przy
                        takich argumentach?
                        kropę popieram dlatego że nie ma afer, przynajmniej nie słychać
                        • Gość: nowy Re: Zmiana prezesa IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 19:38
                          Nowe połaczenia są zasługa prezydenta Kropiwnickiego i p.Łaszkiewicza. Nie
                          podoba Ci się przewoźnik i uwazasz że połączenie do Shanon samo się zrobiło. To
                          najlepszy dowód że kompletnie nie orientujesz sie w temacie i nie wiesz ilu
                          zabiegów to wymagało. A kolejne połaczenia już niedługo jeżeli Kropiwnicki
                          zostanie prezydentem, bo w przeciwnym razie port lotniczy przestanie normalnie
                          funkcjonować.
                          • kriku Re: Zmiana prezesa 14.11.06, 19:51
                            a co z połączeniami na ukrainę? był sens? po co te wycieczki?
                            co z tym tel avivem, po co?
                            co z kłamliwymi obietnicami ł. nowych połączeń przed wakacajmi?
                            co z innymi lcc?
                            nie wrzucaj do jednego wora kropy i ł. bo osłabiasz szansę tego pierwszego!
                            • Gość: nowy Re: Zmiana prezesa IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 20:00
                              Połacznia na Ukrainę są potrzebne i jeszcze wróca bo to dla Łodzi bardzo
                              perspektywiczny rynek. to nie były zadne wycieczki tylko misje gospodarcze które
                              juz zaowocowały wieloma kontraktami i kontaktami. Tel Aviv ruszy juz niedługo
                              jeśli tylko Kropiwnicki wygra wybory. Połaczenia miały byc przed wakacjami a
                              opóźnienie było tylko z winy przewozników oraz niestety z winy lotniska dlatego
                              po wyborach bedą musiały tam zajść pewne zmiany.
                              • Gość: cardiacus Re: Zmiana prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:09
                                Wrócą loty na Ukrainę? I do Telu? cóż.. skąd jesteś tego taki pewien. Masz wtyczki czy tylko dedukujesz? Bo jesli to pierwsze to poprzyj swą wypowiedź faktami. POZDRO
                              • kriku Re: Zmiana prezesa 14.11.06, 20:19
                                Gość portalu: nowy napisał(a):

> Połacznia na Ukrainę są potrzebne i jeszcze wróca bo to dla Łodzi bardzo
                                > perspektywiczny rynek.
                                300$ dla ukraińca to jakieś 10 razy więcej niż średnie zarobki i tyle samo ile
                                kosztował bilet do łodzi, nie wiem ile ty zarabiasz w um, ale ciekaw jestem czy
                                jesteś w stanie "zrobić biznes", wydając 10tysi na podróz biznesową, po ciuchy
                                do ptaka.

> to nie były zadne wycieczki tylko misje gospodarcze które
                                > juz zaowocowały wieloma kontraktami i kontaktami.
                                oj tak mnóstwo, po co nam te delly i inne bosche, lepiej sprzedawać koszulki
                                ukraińcom.

> Tel Aviv ruszy juz niedługo
                                > jeśli tylko Kropiwnicki wygra wybory.
                                lepiej, żeby nie. książkę wydał - wystarczy!

> Połaczenia miały byc przed wakacjami a opóźnienie było tylko z winy
                                > przewozników oraz niestety z winy lotniska
                                czyli "profesjonalizm" ł. nie ma tu nic do rzeczy?
                                wina przewoźników? co z wr, kt, gd ... tam przewoźnicy mieli inne wymagania? nie
                                rozśmieszaj!
                                jeżeli z winy lotniska to znaczy konkretnie czyjej winy? zarządu, prezesa czy
                                może właścicela czyli kropy z ł.?

> dlatego
                                > po wyborach bedą musiały tam zajść pewne zmiany.
                                czyli zamiana p. Krawczyka - człowieka który rozkręcił wrocław, na super
                                dentystę ma przyniść korzystne zmiany??? co "będziemy borować" lepiej? po co?
                              • Gość: Expat Re: Zmiana prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 21:00
                                Jesteś jakimś nowym wcieleniem mateja czy nim samym piszącym z innego IP ?

Przedstaw nam proszę konkretne "owoce" z podróży na Ukrainę. Przedstaw też
                                dowody lub choćby przesłanki świadczące o tym że przedwakacyjne połączenia nie
                                doszły do skutku z winy przewoźnika ..

Inaczej uznam że jesteś kolejnym nawiedzonym typem o zerowej orientacji w
                                sprawach miasto-lotnisko .

p/s żeby nie było ...Ja też swój głos w 2 rundzie oddam na Kropiwnickiego ....na
                                zasiedzie mniejszego zła .
                                • Gość: matej Re: Zmiana prezesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:26
                                  odrazu mówie ze ja jestem tylko pod tym nickiem niemylić mnie z nikim innym
                                  ale druga sprawa to z panem Nowy sie zgadzam
                                  i pozdrawiam ze takze rozsadek wybierasz w wyborach.
                          • ewamalgorzata Re: Zmiana prezesa 15.11.06, 19:59
                            > uwazasz że połączenie do Shanon samo się zrobiło. To

Nieee. uważam, że zrobił je ryanair - głownie na okoliczność firmy Dell.
                            Rozumiem, ze nalezy dziękowac władzom, że pozwoliły?

BTW: zdradź, proszę: masz na imię Wojtuś? Albo ktoś z Twoich bliskich
                            przyjaciół/ ktoś z twoich pracodawców?
                    • Gość: Ktos Re: Zmiana prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 19:18
                      Bosz.... to chyba jakiś zły sen ! Pan Ł. się sprawdza? Gościu, albo jesteś tubą
                      medialną Kropy i jego ludzi,albo masz klapencje na oczach!
                      Ł. może jest fachowcem, co? Dentysta - sadysta na siłę zrobiony specem od
                      lotnictwa. I potem efekty są jakie są. Podczas gdy większośc lotnisk lokalnych
                      idzie w siłę, my tak na prawdę stoimy w miejscu! Teraz wszyscy ciesza się nowymi
                      kierunkami Centralki. Tylko jest jedno ale - wszystkie znaki na niebie i ziemi
                      wskazują, że Centralka nie doczeka do lutego, bo się będzie musiała zwinąć.
                      Właśnie dzisiaj rada nadzorcza LOT-u skrytykowała ta spółkę - córkę.
                      Raz już Central latał z Łodzi - do Dublina. I tym, co pamięć im zawodzi
                      przypomnę - długo się nie nalatał.
                      • Gość: gość Re: Zmiana prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 19:57
                        nowy, dowiedz się więcej o tym jak pan Łaszkiewicz studiował medycynę, a
                        przekonasz się, że nawet jako lekarz był miernotą.
                        • maxxman Re: Zmiana prezesa 14.11.06, 21:18
                          Ja myślę, że ten 'nowy' to internetowe wcielenie pana Ł.!!!

A swoją drogą informację o studiowaniu medycyny mogą być bardzo ciekawe i
                          sądzę, że wiele osób zżera ciekawość ;)

maxxman
                          • stanish Re: Zmiana prezesa 14.11.06, 21:26
                            Drodzy Panowie,
                            nie emocjonujmy się aż tak bardzo jakimiś wyssanymi z palcami teoriami
                            jakiegoś "nowego"... Proponuję merytoryczną dyskusję nt który prezydent będzie
                            dla lotniska lepszy.
                            • kriku Re: Zmiana prezesa 14.11.06, 21:57
                              > Proponuję merytoryczną dyskusję nt który prezydent będzie
                              > dla lotniska lepszy.
                              raczej będzie ciężko, bo kwiatkowski ma plan jeżeli chodzi o lotnisko tak samo
                              konkretny i merytoryczny jak kononowicza o komunikacji miejskiej
                              • Gość: nowy Re: Zmiana prezesa IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 22:23
                                Stowarzyszenie Lotnisko dla Łodzi oczywiście nie wini przewoźników, a zwłaszcza
                                Centralwings za opóxnienia w uruchomieniu połaczeń. To nawet logiczne jak sie
                                wexmie pod uwage że prezes tego stowarzyszenia to pracownik centralwings.
                                • Gość: Ktos Re: Zmiana prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 22:53
                                  > Stowarzyszenie Lotnisko dla Łodzi oczywiście nie wini przewoźników, a zwłaszcza
                                  > Centralwings za opóxnienia w uruchomieniu połaczeń. To nawet logiczne jak sie
                                  > wexmie pod uwage że prezes tego stowarzyszenia to pracownik centralwings.

Nowy to Ty może i jesteś, tylko coś stare informacje masz, dość dawno już
                                  niekatualne.
                                  • Gość: nowy Re: Zmiana prezesa IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 23:19
                                    Przepraszam - miało być były pracownik. To ze teraz pracuje w digital one
                                    niewiele zmienia. Jako członek zarzadu stowarzyszenia krytykował władze miasta
                                    bedąc pracownikiem Centralwings.
                                    • maxxman Re: Zmiana prezesa 15.11.06, 00:02
                                      Skoro sami pracownicy Centralwings krytykuja UMŁ za nieudacznictwo to nie ma
                                      juz zadnych innych argumentow, ze jest inaczej. A tak w ogole to jesli myslisz
                                      ze ludzie tutaj sa naiwni i ze przyjma twoje wypowiedzi, to to oznacza, ze
                                      naiwny jestes sam.

maxxman
                                    • Gość: MarcinK Re: Zmiana prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:36
                                      Krytykowałem i krytykuję. Tak samo jak krytykuję za spóźnianie się
                                      odpowiedzialnych (a raczej należałoby napisać nieodpowiedzialnych) osób z UMŁ
                                      na negocjacje z innym przewoźnikiem niż Centralwings.

A to, że jestem lub byłem czyimś pracownikiem nie ma nic do rzeczy. Ale zadam
                                      tu kilka pytań:

1) Ile razy osoba odpowiedzialna z UMŁ prosiła o spotkanie szefa linii i
                                      przychodziła jako petent, a ile razy to linie musiały długo prosić o spotkanie?
                                      2) Po jakim czasie od próśb przewoźników przygotowano badania o poencjale Łodzi
                                      i lotniska (jakość materiałów litościwie pominę milczeniem)?
                                      3) Ilu przewoźnikom złożono zachęty (na piśmie) z ofertą wsparcia dla
                                      ulokowania w Łodzi bazy?
                                      4) Czy przygotowano i opublikowano plan i jasne reguły wspierania nowych
                                      połączeń?
                                      5) Czy miasto nadal usiłuje wymuszać kierunki gdzie mają latać linie?
                                      6) Kiedy pojawi się w Łodzi drugie połaczenie do Londynu skoro samoloty latają
                                      pełne - co robi miasto w tej sprawie?

I chętnie o tym podyskutuję, a nie o mojej pracy.

A żeby nie było, że wszystko krytykuję to publicznie pochwalę człowieka, który
                                      sprowadził Ryanaira do Łodzi. Mam tu na myśli Pana dyrektora Nowaka - pełen
                                      profesjonalizm i tajność negocjacji, no i skuteczność. Przewoźnik zaufał, a
                                      nawet nie było jeszcze pasa startowego. Ciekawe jak ma się moje chwalenie
                                      Ryanaira skoro jestem takim krytptofilem Centralwings?

MarcinK
                                      • ewamalgorzata Re: Zmiana prezesa 15.11.06, 19:56
                                        Ech.. biorąc pod uwagę porażającą merytoryczność Twojego adwersarza ... nie licz
                                        na jakąś rzeczową dyskusję:)

Od siebie dodam: na Kropiwnickiego głosowałabym tylko w jednym przypadku: gdyby
                                        publicznie zadeklarował odsunięcie pana Ł od wszelkich spraw związanych z
                                        Lublinkiem. W przeciwnym wypadku - zakładam, ze pan Kwiatkowski (którego program
                                        ktoś tu wczesniej pięknie podsumował, niestety) - narobi swoimi ludxmi mniej
                                        szkód - niż pan Łaszkiewicz
                              • Gość: matej Re: Zmiana prezesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:29
                                taki sam plan jak inwestycje za jego kadencji z zgierzu ? czyli NIC ?
                                • ewamalgorzata Re: Zmiana prezesa 16.11.06, 09:37
                                  No dokładnie. NIC. I to budzi więcej mojego optymizmu niż wizja pana
                                  Łaszkiewicza na stanowisku dyrektora Lublinka. Lub nawet nadal na stanowisku
                                  pelnomocnika do tych spraw.
                                  Z drugiej strony: czyż mottem przewodnim kampanii Kropy nie jest" nic nie
                                  obiecuję"?
                      • Gość: matej Re: Zmiana prezesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:28
                        JESZCZE raz powtórze moze sie i nada
                        Połączenia lotnicze i jak sa prowadzone decydują linie lotnicze
                        Lotnisko moze spełniać lub niespełniac tych wymogów .
                        a to jak działa Central było już przerabiane
                        • ewamalgorzata Re: Zmiana prezesa 16.11.06, 09:35

> Połączenia lotnicze i jak sa prowadzone decydują linie lotnicze
                          > Lotnisko moze spełniać lub niespełniac tych wymogów .

Czyli jak się domyślam: zgadzasz się w pelni z zasadami, według których
                          postępują nasze władze lotniska: zbudujmy se lotnisko, usiądźmy i czekajmy, az
                          ktos może do nas przyjdzie. A jak nam się nie spodoba i nam nic nie zaoferuje
                          oraz nie będzie latac tam, gdzie my byśmy chcieli - to go pogonimy i będziemy
                          spokojnie czekac dalej?
                          • Gość: matej Re: Zmiana prezesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:25
                            a z kąd posiadasz takie informacje ?? jesteś zastepca prezeza ?
                            popierwsze niezgadzam sie z takim tokiem a po drugie to jest polska gdzie niema pieniedzy na nic 0 (zero)
                    • ewamalgorzata Re: Zmiana prezesa 15.11.06, 20:08
                      Gość portalu: nowy napisał(a):
                      > Pan Ł. może ci sie nie podobać, ale to jego wyznaczył Prezydent i sprawdza sie
                      > bo jest skuteczny.

Kto Ci takich bajek naopowiadał? Alo: masz jakies argumenty -chociaż jeden - na
                      poparcie tej tezy?
                      Ja na przykład pamiętam informacje ze stron UMŁ - z lutego. Że pan Ł. był na
                      Wegrzech negocjowac z WizzAirem- i że już niedługo będa ogłoszone nowe
                      połączenia. Pamiętam - chyba mam gdzież zapisaną- jego wypowiedź w telewizji z
                      czerwca - że już lada moment, już wkrótce

Wiem, ze niektóre duże biura podróży na pewno nie zostały zaproszone do
                      jakichkolwiek rozmów na temat letnich czarterów.
                      Wiem, że promocja Lublinka kuleje az serce boli. I wiem, że sa w Łodzi nadal
                      ludzie, którzy się dziwią jak im mówię, że do Londynu z Lublinka lecę..

To wsystko przykłady rzucającej na kolana skuteczności działania pana Ł i jego
                      współpracowników
                      • Gość: nowil Re: Zmiana prezesa IP: *.toya.net.pl 15.11.06, 21:00
                        bajek naopowiadał? Alo: masz jakies argumenty -chociaż jeden - na
                        > poparcie tej tezy?
                        > Ja na przykład pamiętam informacje ze stron UMŁ - z lutego. Że pan Ł. był na
                        > Wegrzech negocjowac z WizzAirem- i że już niedługo będa ogłoszone nowe
                        > połączenia. Pamiętam - chyba mam gdzież zapisaną- jego wypowiedź w telewizji z
                        > czerwca - że już lada moment, już wkrótce

Ewo! Święte słowa.W dodatku Ł będzie preziem lotniska ;-).
                        Pozostaje tylko łezkę uronić za naszym fajterem, który wybrał angielską
                        sielankę zamiast łódzkiej bidy.
                        • kriku Re: Zmiana prezesa 16.11.06, 16:56
                          te nowy, czytaj ze zrozumieniem.
                          nieudolność ł. widać właśnie po połączeniach wizza i po negocjacjach z ryanem.
                          co do fajtera jak go nazywasz, zrobił dużo więcej niż ty dasz radę przez całe
                          życie, to że będzie na obczyźnie nie oznacza złożenia broni, może być wręcz
                          przeciwnie!
                          taki nowy to ty jednak nie jesteś, szpicel?
                          • Gość: nowil Re: Zmiana prezesa IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 18:58
                            > życie, to że będzie na obczyźnie nie oznacza złożenia broni, może być wręcz
                            > przeciwnie!
                            Dla mnie złożył broń jak każdy kto wyjeżdża.Pan Ł jest tak nieudolny jak tylko
                            można to sobie wyobrazić.Szkoda mi tej emigracji Alberta,tylko on z
                            Stowarzyszenia walił prawdę prosto z mostu w oczy niedorobionego dentysty.
                          • Gość: nowil Re: Zmiana prezesa IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 19:04
                            > taki nowy to ty jednak nie jesteś, szpicel?

OZI!!!

> co do fajtera jak go nazywasz, zrobił dużo więcej niż ty dasz radę przez całe
                            > życie,

No przesadziłeś chyba chłopczyku z mleczkiem pod nosem.

Jedna uwaga: nowych jest 2!Prezentuję raczej skrajnie inne poglądy niż ten inny
                            nowy.
                            • kriku Re: Zmiana prezesa 16.11.06, 20:38
                              > Jedna uwaga: nowych jest 2!Prezentuję raczej skrajnie inne poglądy niż ten inny
                              >
                              > nowy.

mea culpa, sorki
            • kola256 Re: Zmiana prezesa 14.11.06, 17:29
              > Kropa zbudował port lotniczy i uruchomił połaczenia. Gdyby nie on i p.Łaszkiwic
              > z
              > to byłoby tylko puste pole, po którym wiatr hula/.

No proszę. Nie wiedziałem że pan Kropiwnicki już w 1925 roku gdy powstawał nasz
              port lotniczy działał dla Łodzi. Czego to się człowiek może z tego forum
              dowiedzieć...
    • Gość: Adam Re: Kandydaci o lotnisku IP: *.toya.net.pl 14.11.06, 21:43
      A po co dyskutować skoro to jasne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka