Dodaj do ulubionych

Niecelny hak PO?

IP: *.toya.net.pl 15.11.06, 21:12
Platforma rozpoczęła rzucanie oszczerstw w stylu gorszym niż Kurski. Atakuje
uczciwych ludzi, którzy pomagają biednym ludziom, podają ręke bezdomnym.
Platforma to partia skompromitowana. Myśle że Kwiatkowski przegra.
Obserwuj wątek
    • Gość: Uć moje sioło Re: Niecelny hak PO? IP: *.toya.net.pl 15.11.06, 21:34
      Zacęła się gra pod Kwietka. Dołączy się Makowski i będą chcieli puścić Kropę w maliny. Taka gierka dla naiwnych.
      • Gość: gabi Re: Niecelny hak PO? IP: 195.205.240.* 16.11.06, 10:04
        Mam nadzieję, że elektorat Makowskiego pójdZie po rozum do głowy i zagłosuje na
        lepszego czyli Kropę.
    • Gość: Zigi Rozalski Re: Niecelny hak PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:49
      A wyborcza juz tak wchodzi w tylek Kropie, ze sie niedobrze robi
      • Gość: KAROLA Re: Niecelny hak PO? IP: 195.205.240.* 16.11.06, 10:06
        Ja zauważyłam, że media lansuja Kwiatkowskiego czyżby cos z tego miały a
        Dziennik to już go wręcz rozpiszcza. Umieszczenie tego bzdurnego felietonu
        Kwiatka o tym świadczy i nie tylko.
    • Gość: M Re: Niecelny hak PO? IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.11.06, 00:06
      Tak, wszechpełnomocnik Tomaszewski to idealny przykład uczciwego i
      nieskazitelnego człowieka. Jego działania w kierunku sprzedania (oddania?)
      Australijczykom Księżego Młyna i wysiedlenia mieszkańców są na to dowodem.
      Dobrze że obecnej ekipie tak zależy na rozbudowie lotniska, łatwiej będzie stąd
      wyjeżdżać!
      • ioanides44 Celny 16.11.06, 00:31
        Lokal użytkowy na ulicy Narutowicza. Zaległości ogromne. No to i eksmisję czas
        zacząć. Proste, zwłaszcza gdy najemca nie płaci, nakazowe jest, komornik
        gotowy. I co? Nic! Guzik z pętelką.
        W dniu zapowiedzianej eksmisji we wczesnych godzinach porannych na biurku
        dyrektora gminnej administracji nieruchomościami zabrzmiał telefon. W słuchawce
        miły timbr głosu Pana, nazwijmy go Panem Włodzimierzem.
        - Podobno tam u Was dyrektorze, jakaś eksmisja się kroi?
        - A tak, Panie Prezydencie, dziś.
        - Dlaczego?
        - Zaległości...
        - No, tak, a nie można jakoś inaczej, może jakieś negocjacje?
        - One już nie przynoszą rezultatu, a ponadto to konieczność!
        - Niezupełnie tak.
        - Mam rozumieć, że eksmisji być nie powinno?
        - Dobrze Pan rozumie, ale to Pan powiedział.
        Do eksmisji nie doszło.
        Wkrótce potem administracja musiała tłumaczyć się ze swojego zaniechania.
        Pierwsza wersja pisma wyjasniającego mówiła o jakiejś osobistej interwencji
        kogoś z kolegium prezydenckiego. Potem już na biurko dyrektora od lokali
        wylądowało wydanie II poprawione pisma, w którym zniknął nieszczęsny passus o
        rzekomej interwencji pana, nazwijmy go Panem Włodkiem.
        Wktótce potem dyrektor administracji został zawezwany przed sąd kapturowy w
        UMŁ, aby tam usłyszeć: Gilty! i art. 52 KP, zamieniony wspaniałomyslnie na
        porozumienie stron.

I znów wszystko wróciło do normy.
      • Gość: oczekiwanie Tomaszewski - bałuciarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 07:31
        Tomaszewski jako związany rodzinnie z bałutami i radny bałut będzie bałuciarzom
        sluzył swoją radą , wiedzą i bogatym doświadczeniem
        • Gość: gospodarz Re: Tomaszewski - bałuciarz IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 15:39
          Tomaszewski jest takim bałuciarzem i tak pomaga bałuciarzą że pojawia się tutaj
          zawsze w kościele aby agitowac z ambony do głosowania na niego czyli raz na
          cztery lata
    • Gość: magda Re: Niecelny hak PO? IP: 195.205.240.* 16.11.06, 10:01
      Ja tez mam nadzieję,że Kwiatkowski przegra. Gdyby wygrał byłaby to
      kompromitacja dla Łodzi.
    • Gość: przeciwnik nimfy Niecelny hak PO? IP: *.umed.lodz.pl 16.11.06, 10:56
      nimfa co ty piszesz?! uczciwych, broniących biednych? idź się przekąp w jakimś
      bajorku!
    • Gość: demokrata Zapasnik Grubski z Platformy to Kurski bis. IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 12:04
      Ze swoim kumplem Kwiatkowsikm to jest banda łobuzów a nie żadna Platforma.
      Tusk powinien ich wyrzucić za kampanie osczerstw i pomówień. Mam nadzieje że ta
      banda łobuzów przegra.
    • Gość: Łodziak Re: Niecelny hak PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 12:13
      też myślę, że kwiatkowski przegra, zwłaszcza, ze ta lala Gałkiewicz dała mu w
      same usta pocałunek śmierci
      • Gość: mpo Re: Niecelny hak PO? IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 17:03
        Teraz czas na MPO
        • Gość: Aska Kwiatkowski wygra! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:07
          I bardzo dobrze ze wygra Kwiatkowski a nie Kropa mam juz dosc jego wycieczek do
          Izraela i nie tylko..
          • Gość: lewy A Kwiatkowski będzie jeżdził z konitom na Bachama. IP: *.toya.net.pl 16.11.06, 17:56
            DOm Z 540 tysięcy z pensyjki urzędasa? Jak to możliwe?
    • Gość: Mich Niecelny hak PO? IP: 213.17.170.* 16.11.06, 17:56
      Platformo opamiętaj się!!!! Oddałem na Was głos do Rady Miasta i oczekuję
      pożądnej działalności a nie działań w najgorszym PiS-owskim stylu.
      Wystawiliście na Prezydenta beznadziejnego, niedoświadczonego, bez osiągnięć
      kandydata pokazując tym samym gdzie macie nas łodzian i Łódź. Bo to przecież
      kpina jak nas potraktowaliście uważając, że Łodzi nie nalezy się lepszy
      kandydat. teraz zaczynacie działac jak PiS bis. Niezależnie co zrobicie i tak
      oddam mój głos na Kropiwnickiego. Może on nie jest piękny, może czasami
      wkurzający, może pepełnił kilka głupich decyzji. Ale przez 4 lata podjął całe
      mnóstwo rozsądnych decyzji dzięki którym Łódź dzisiaj jest obszarem
      intensywnych inwestycji i planów na przyszłość. Miastem o którym pisze się
      dobrze juz nie tylko w prasie polskiej ale i zagranicznej. nastąpiła zmiana
      jakościowa, która musi przyspieszyć i musi być kontynuowana. Nie zrobi tego
      kandydat, który jest marionetką i którego celem będzie zapewnienie miejsc w
      urzędzie sterującym nim kolesiom a którego jedynym osiągnięciem dotychczas było
      noszenie teczki za Buzkiem i zorganizowanie pikiety.
      • Gość: gospodarz Re: Niecelny hak PO? IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 15:48
        a co wielkiego zrobił kropa obstawił się w urzędzie ludzmi z całej polski
        dzięki niemu niektórzy dowiedzieli się gdzie znajduje się miasto ŁÓDŹ tak jakby
        w Łodzi niebyło ludzi , którym na sercu lezy dobro miasta i dlatego niebędę
        na niego głosowac
    • Gość: bart PO w Lodzi to dno! IP: 86.43.76.* 17.11.06, 10:54
      Az cholera czlowieka bierze jakie to dno! Kwiatkowski na prezydenta - brzmi jak
      zart - czasy jego zadym pamietam jak dzis; poslanka Skrzydlewska -
      nastepny 'doskonaly' przyklad. Tu nie ma ludzi, do cholerki!
      Dajmy sznase Kropiewnickiemu kontynuowac to co tak dobrze zaczal.
      • gosiakz a budżet miasta na 2006 i dochody z najmu ? 17.11.06, 12:00
        Polecam pogłębienie wiedzy przepisów prawa dot. finansów publicznych
        stanowionego przez sejm RP i porównanie z innymi gminami. CENNA LEKTURA !

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=34881441
        Chyba, że do przestrzegania prawa zobowiązani są tylko zwykli mieszkańcy Łodzi,
        a urzędnicy samorządowi, w tym zarządzający miastem niekoniecznie !
    • Gość: :) Kropa i Tomaszewski po jednych pieniądzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 21:04
      • Gość: Gość Re: Kropa i Tomaszewski po jednych pieniądzach IP: *.4web.pl 18.11.06, 22:25
        Jeśli myślicie, że PiSiory siedzą cicho pod miotłą zadowolone z 14 mandatów w
        RM to błąd. IPN już wyszukał kwity na świtę Kropy, aby po reelekcji skutecznie
        wyciąć i przepielić.
        • citoyen Myślałem, że tak będzie 18.11.06, 22:39
          ale to już staje się rzeczą bez znaczenia.
          • Gość: Zazuzi Re: Myślałem, że tak będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:42
            Akurat sprawa umożenia zaległości czynszowych, to żadna sensacja. Raczej sprawa
            MPO i prezesa Kaźmierczaka jest bombą zegarową.
            • citoyen Re: Myślałem, że tak będzie 19.11.06, 18:11
              Miło, że jesteś Zazuzi!
              Sprawa umorzenia jest znaczną niezręcznością. Dotyczy sporej kwoty, a ma związek z wynajmu lokalu mieszkalnego o powierzchni zdecydowanie ponad 100m2. Takie gesty nie pachną fiołkami, podobnie jak wczęśniejsze uwłaszczenie za bezcen elit politycznych (mieszkania).
              Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: Zazuzi Re: Myślałem, że tak będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:35
                Jednakże nie było to jedyne umożenie. Można mówić , ze każda taka decyzja "nie
                pachnie fiołkami". Akurat zdarzenia nie znam, choć wiem, ze prawo gminne daje
                prezydentowi i jego zastepcom, a także (chyba) dyrektorom ANów takie
                uptawnienia. Jesli więc decyzja była uzasadniona, to podtrzymuje: żadna
                sensacja.
                Natomiast remontowanie prywatnych mieszkań prezesa przez pracowników MPO, to -
                jestem pewien - wierzchołek góry lodowej. Prędzej czy później (bez względu na
                wynik wyborów) korupcja w wydaniu prezesa MPO ujrzy światło dzienne. Przy tym
                jakiekolwiek umorzenie to "mały pikuś". Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka