Gość: Darek IP: *.toya.net.pl 15.11.06, 22:07 Czy wiecie coś na temat zakończenia prac nad ILS-em i oblotów "papugą" ? Coś mi dzisiaj podobnie brzęczało nad Tymienieckiego ale niestety nic nie było widać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lovos Re: Papuga 16.11.06, 11:53 POGODA wyśmienita jak na Listopad ... zadzwońcie po PAPUGie ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Papuga IP: *.tpnet.pl 16.11.06, 14:04 cos przeleciało jakis tubolot, czasem to nie była papuga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sufler2006 Re: Papuga IP: *.lodz.mm.pl 16.11.06, 15:01 Też słyszałem...rano to był "telitopter".Leciał tuż nad Bałutami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaLdz Re: Papuga IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.11.06, 17:03 Od wczoraj mamy w Łodzi bezchmurne słoneczne niebo co się stało że Papuga nie lata? Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Papuga 17.11.06, 17:09 Gość portalu: SebaLdz napisał(a): > Od wczoraj mamy w Łodzi bezchmurne słoneczne niebo co się stało że Papuga nie > lata? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=390&w=52366856 M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaLdz Re: Papuga IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.11.06, 17:11 Co mi po tym powiedz mi po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Papuga 17.11.06, 17:14 Gość portalu: SebaLdz napisał(a): > Co mi po tym powiedz mi po polsku Po naszemu znaczy, że spodziewana data uruchomienia urządzenia, które owa papuga ma oblatywać, to 30 listopada 2006, godzina 23.00 czasu UTC Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaLdz Re: Papuga IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.11.06, 17:16 Czemu wiec nie lata w taka pogode jak dzisiaj i wczoraj? Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Papuga 17.11.06, 17:20 Gość portalu: SebaLdz napisał(a): > Czemu wiec nie lata w taka pogode jak dzisiaj i wczoraj? Jaki widzisz sens w oblatywaniu wyłączonego urządzeia? M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaLdz Re: Papuga IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.11.06, 17:37 Jak to wyłączony podobno mialo byc to od razu ustawione jak bedzie pogoda czy moze komus na tym nie zależy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ACC TC Re: Papuga IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 18:30 > Jak to wyłączony podobno mialo byc to od razu ustawione jak bedzie pogoda czy > moze komus na tym nie zależy? Dla słabszych: Firma RemoBud która modernizuje lotnisko nie wyrobiła się z teraminami bo jest to kiepska firma co widać po poprawkach pasa.Skutkuje to odwołaniami gdy pogoda jest licha.Samoloty nie mogą latać w nocy (zależy to od przewoźnika).Jeśli będą nadal się spóźniać z rozbudową wtedy Ryanair odwoła także Londyn o 15.20 (bo będzie już ciemno)i pewnie dupnie niezłą karę dla lotniska za niedotrzymanie warunków umowy. Kto normalny buduje pas czynnego lotniska jesienią i lada chwila zimą?To moje pierwsze pytanie a drugie:Jak długo będziemy skazani na mega nieudolność władz miejsko lotniskowych? Odpowiedź na pytanie Kiedy odpalą ILS? już znam-nieprędko (liczę na 15 grudnia ale jeśli będzie po Nowym Roku to też się nie zdziwię). Pozdrawiam Wasz TeeCee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an21drzej Re: Papuga IP: 217.153.157.* 18.11.06, 01:37 Remo Bud się wyrabia z terminem spoko - gorzej było z naszymi politykierami z wawki - 25 mln zł na rozbudowa i sta te roboty jesienia a nie latem jesli chodzi on ILS-a to wszystko jest zamontowane i działa, natomiast dopuki na pasie beda maszyny budowlane nie może być "oblatany" i odebrany przez ARL i to wszstko w temacie rozbudowy - a tak na przyszłość to się zastanówcie kogo wybieracie do parlamentu i jak ci wybrani dbają o własny regiom GAMONIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Papuga IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 18.11.06, 02:46 dobrze powiedziane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Papuga IP: *.widzew.net 18.11.06, 11:43 Nie obrażaj GAMONI (i KRASNOLUDKÓW) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Papuga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:27 kiepska firma hmm niepowiedział bym niewiem jak tam zarzadzają ale sprzet mają swietny ,bardzo duzo nowego sprzetu. pracuja nawet w niedziele i to do puzna... w terminie 2 tygodni raczej NIEDA sie zrobić takiej inwestycji to było wiadome od samego poczatku.ale cieszmy sie ze sprzyja pogoda i mozna dokonczyć to w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Papuga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 16:35 > w terminie 2 tygodni raczej NIEDA sie zrobić takiej inwestycji to było wiadome > od samego poczatku. No i to właśnie jest najlepszy dowód na skrajną niekompetencję zarządu portu i miasta. Skoro jest rzeczą powszechnie wiadomą, że takiej inwestycji NIE DA się zrobić w tak krótkim czasie, to czemu lotnisko obiecało Ryanowi uruchomienie ILSa w miesiąc czasu? Powiedzmy sobie jasno - zarząd lotniska jest do wymiany w CAŁOŚCI ! Skoro każdy zdrowo myślący człowiek wie, że dotrzymanie terminu nie jest możliwe, to w jakim świetle stawia się zarząd lotniska. Po prostu skrajna niekompetencja. Nie chcę być złym prorokiem, ale dopiero będą jaja, jak Ryan się w końcu wkurzy i wogóle się zwinie z Łodzi ! Poza tym zobaczcie, co się dzieje z opinią o naszym lotnisku - ludzie już boją się stąd kupować bilety, bo nie ma nawet odrobiny gwarancji, że samolot stąd wystartuje. Przykłady na porażającą niemoc zarządu można mnożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: Papuga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:32 wiem sporo spraw co sie dzieje w urzedach ale do tego niejestem upowazniony mówić od tego sa inne osoby .Wkazdym razie jest bałagan i zzucanie winny na wszystkich jest bezsensem ,takze o oskarzanie za nieróbstwo jest błędem. to jest polska gdzie prawo jest niewłasciwe i tworza sie rózne dziwne problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk lublinka Re: Papuga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 16:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=390&w=50803232&a=52457859 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cardiacus Re: Przyleci w końcu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 05:06 Zapowiada się kilka dni ładnej pogody. Może w końcu przyleci. Przecież ile ma to trwać? Czekali na ładną pogodę i chyba nie zrozumiałym byłoby tego nie wykorzystać. A może Wy coś wiecie?POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
nadgorliwy Re: Przyleci w końcu?? 24.11.06, 07:25 www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/671585.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cardiacus Re: Przyleci w końcu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 05:07 Zapowiada się kilka dni ładnej pogody. Może w końcu przyleci. Przecież ile ma to trwać? Czekali na ładną pogodę i chyba nie zrozumiałym byłoby tego nie wykorzystać. A może Wy coś wiecie?POZDRO meteo.icm.edu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp5uhy Re: Przyleci w końcu?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:39 W temacie: "Przedłużanie pasa...? " zamiescilem juz kilka informacji o naszym przylocie do Lodzi i zakresie prac. Jednak ostateczna decyzje o tym kiedy rozpoczynamy prace podejmuja nasi zwierzchnicy - ot i cala tajemnica. Na razie ILS jest wstepnie zestrojony i przygotowany do oblotu. Teraz jeszcze pozostaja kwestie papierkowe, pozniej juz tylko dobra pogoda i juz mozemy leciec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika oby przed lotami do /z shannon IP: *.toya.net.pl 25.11.06, 21:52 mam nadzieje ze papuga przeleci oraz system bedzie dzialal wczesniej niz pierwszy lot do shannon ,tak aby ewentualne problemy wynikajace z ils nie przeszkodzily w ladowaniu pierwszego samolotu ze shannon tj 4 grudnia Odpowiedz Link Zgłoś