IP: *.toya.net.pl 14.12.06, 19:34
jutro jest posiedzenie w sejmie, będą prowadzić obrady m.in.o naszym lublinku
Obserwuj wątek
    • Gość: barnaba Jagiełło i PiS - wynocha z Łodzi! IP: *.lodz.msk.pl 14.12.06, 19:38
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Poseł Jarosław Jagiełło głosował wczoraj za odrzuceniem poprawki do budżetu
      przyznającej łódzkiemu lotnisku 37 mln zł. Dlaczego?
      Wczoraj komisja finansów głosowała nad 180 poprawkami do budżetu państwa. Trzy z
      nich dotyczyły przeznaczenia 37 mln zł na rozbudowę Portu Lotniczego im.
      Władysława Reymonta w Łodzi. Przeciwko wszystkim poprawkom przyznającym
      pieniądze na łódzkie lotnisko głosował łódzki poseł Jarosław Jagiełło, szef PiS
      w Łodzi. Dlaczego? - Pieniądze na budowę lotniska można otrzymać z regionalnych
      programów operacyjnych, a po drugie: Komisja Europejska nie wyraziła jeszcze
      zgody na współfinansowanie budowy lotniska - mówi Jagiełło.

Dziś w Sejmie trzecie czytanie budżetu, a potem głosowania nad poprawkami. Do
      każdej poprawki będzie załączona opinia komisji finansów, która jednak nie jest
      wiążąca dla Sejmu. Jeśli posłowie koalicji zagłosują tak samo jak wczoraj,
      pieniądze na lotnisko przepadną. Jak zagłosuje dziś poseł Jagiełło? - Zależy od
      stanowiska rządu - mówi.
      />>>>>>>>>>>>>>>>>>
      miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,3793915.html
      Temu pigmejowi dziękujemy. Jestem gotów ufundować mu bilet do Warszawy lub
      Włoszczowej - w jedną stronę. Jego kolesiom i przydupasom również.
      • Gość: goo Re: Jagiełło i PiS - wynocha z Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:45
        łodzianie cie wybrali a ty tak się nam odwdzięczasz ?? co za #%@%#$^&!@# typ !
        • Gość: FL Re: Jagiełło i PiS - wynocha z Łodzi! IP: *.starnettelecom.pl 14.12.06, 20:20
          nie wierzę ku.wa !
        • Gość: FL jaroslaw.jagiello@sejm.pl IP: *.starnettelecom.pl 14.12.06, 20:24

Biuro Poselskie Posła Jarosława Jagiełły
          ul. Piotrkowska 99
          90-425 Łódź
          tel.: 42 6302076
          faks: 42 6302076
          jaroslaw.jagiello@sejm.pl

• Gość: Adrian Re: jaroslaw.jagiello@sejm.pl IP: *.toya.net.pl 14.12.06, 20:36
            Kaczyński obiecał zobaczymy ile jest warte jego słowo, i jakie wpływy ma Kropka
            u kolesia.
    • maxxman Re: 37 mln 14.12.06, 21:08
      www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/117.htm
      No to heyah!

mx
    • Gość: Albert Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: 213.52.175.* 14.12.06, 22:12
      miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,3794071.html
      A Lodz ma obietnice Kaczora, tyle ona byla warta czyli nic!

Pozdro,
      Albert
      • Gość: Adam Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: *.toya.net.pl 15.12.06, 21:56
        No to kasa poszła w djabły. Bo mamy takich pojeba... osłów w tym pieprzonym
        sejmie. Jeden wielki syf na wiejskiej.
        • Gość: Kryptonite Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: *.centertel.pl 16.12.06, 11:37
          Można było spodziewać się że po wygraniu Kropy i PIS-u na prezydenture miasta
          nic z tego nie będzie. Kaczory dużo mówią mało robią.Tak właśnie jest w Polsce.

• Gość: Adam Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: *.toya.net.pl 18.12.06, 22:32
            Coś dziś gadali po wiadomościach ŁWD na Łódzkim forum, że dostaniemy te 37
            baniek ze środków TEN-T, a mówiła to posłanka Pis-du, więc pytanie czy nie
            wiedzą w Pis-du że Lublinek nie jest wpisany czy może mają jakiś sposób aby dać
            kasę pomimo braku na tej liście, lub coś wiedzą o dopisaniu do listy. Albo
            mydlą dalej oczy.
            • Gość: Darek Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: *.toya.net.pl 18.12.06, 23:32
              Szanowni forumowicze: Przyznam, że w pewnym sensie w "akcie rozpaczy" napisałem
              e-maila do naszego "szanownego" p*sła którego treść poniżej przytoczę. Mam
              propozycję abyście napisali e-maile podobnej treści, wyrażające wasze odczucia
              i opinie. Adresatami powinni być Ci którzy głosowali przeciwko:

Małgorzata Bartyzel
              Jarosław Jagiełło
              Dariusz Seliga
              Piotr Krzywicki
              Krzysztof Maciejewski
              Marek Matuszewski
              Tadeusz Woźniak
              Paweł Zalewski
              Marek Jurek
              Mirosław Orzechowski
              Arnold Masin
              Daniel Pawłowiec
              Marek Wojtela

Myslę, że wszystkim powyżej wymienionym winni jesteśmy takie e-maile jak
              poniżej:

Panie Pośle,

"Nie będę się rozwodził. Jestem normalny, szeregowym mieszkańcem tego
              miasta, któremu tak zupełnie normalnie zależy na jego rozwoju.
              Pan jest osobą która została wybrana między innymi po to aby reprezentować
              nasze interesy. Jak w kontekście tego faktu wyjaśni Pan swoim wyborcom własne
              stanowisko podczas głosowania w sprawie łódzkiego lotniska i S8 ? Absolutnie
              nie chciałbym Pana obrażać ale jak można działać przeciwko regionowi, przeciwko
              ludziom którzy powierzyli Panu dbałość o ich interesy. Chyba zapomniał Pan,
              panie Pośle kto Pana wybierał !!! Z pewnością wielu Łodzian będzie bardzo,
              bardzo długo pamiętało pana postawę na tym głosowaniu."

Wysłałem to na adres: jarosław.jagiello@sejm.pl który także Wam polecam.
              Oczywiście pod tym e-mailem podpisałem się pełnymi danymi.
              Może przestańmy na chwilę "paplać" tu na forum i zajmijmy się tego typu
              działaniem. Nie jestem do końca przekonany czy to coś da ale miejmy nadzieję,
              że tak.

Jeśli macie inne adresy p*słów którzy głosowali przeciwko to wpisujcie jew tym
              wątku. Ja na pewno je wykorzystam.

• default_user Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln 18.12.06, 23:45
                Gość portalu: Darek napisał(a):

> Małgorzata Bartyzel

Malgorzata.Bartyzel@sejm.pl

> Jarosław Jagiełło
                Jaroslaw.Jagiello@sejm.pl

> Dariusz Seliga
                Dariusz.Seliga@sejm.pl

> Piotr Krzywicki
                Piotr.Krzywicki@sejm.pl

> Krzysztof Maciejewski

> Marek Matuszewski
                > Tadeusz Woźniak
                > Paweł Zalewski
                > Marek Jurek
                > Mirosław Orzechowski
                > Arnold Masin
                > Daniel Pawłowiec
                > Marek Wojtela
                >
                >
                > Myslę, że wszystkim powyżej wymienionym winni jesteśmy takie e-maile jak
                > poniżej:
                >
                > Panie Pośle,
                >
                > "Nie będę się rozwodził. Jestem normalny, szeregowym mieszkańcem tego
                > miasta, któremu tak zupełnie normalnie zależy na jego rozwoju.
                > Pan jest osobą która została wybrana między innymi po to aby reprezentować
                > nasze interesy. Jak w kontekście tego faktu wyjaśni Pan swoim wyborcom własne
                > stanowisko podczas głosowania w sprawie łódzkiego lotniska i S8 ? Absolutnie
                > nie chciałbym Pana obrażać ale jak można działać przeciwko regionowi, przeciwko
                >
                > ludziom którzy powierzyli Panu dbałość o ich interesy. Chyba zapomniał Pan,
                > panie Pośle kto Pana wybierał !!! Z pewnością wielu Łodzian będzie bardzo,
                > bardzo długo pamiętało pana postawę na tym głosowaniu."
                >
                > Wysłałem to na adres: jarosław.jagiello@sejm.pl który także Wam polecam.
                > Oczywiście pod tym e-mailem podpisałem się pełnymi danymi.
                > Może przestańmy na chwilę "paplać" tu na forum i zajmijmy się tego typu
                > działaniem. Nie jestem do końca przekonany czy to coś da ale miejmy nadzieję,
                > że tak.
                >
                > Jeśli macie inne adresy p*słów którzy głosowali przeciwko to wpisujcie jew tym
                > wątku. Ja na pewno je wykorzystam.
                >
                >
                >
                • default_user Za wcześnie kliknąłem :-( 18.12.06, 23:48
                  default_user napisał:

> Gość portalu: Darek napisał(a):
                  >
                  >
                  > > Małgorzata Bartyzel
                  >
                  > Malgorzata.Bartyzel@sejm.pl
                  >
                  > > Jarosław Jagiełło
                  > Jaroslaw.Jagiello@sejm.pl
                  >
                  > > Dariusz Seliga
                  > Dariusz.Seliga@sejm.pl
                  >
                  > > Piotr Krzywicki
                  > Piotr.Krzywicki@sejm.pl
                  >
                  ...

i pozostali zgodnie ze schematem.
                  Imię.Nazwisko(maupa)sejm.pl

W przypadku chęci osobistego odwiedzenia biura poselskiego polecam zapoznać się
                  ze stroną:
                  www.sejm.gov.pl/poslowie/posel.html
                  Pozdrawiam
                  M..M
              • Gość: Albert Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: 213.52.175.* 18.12.06, 23:55
                Ostatni jest:
                Marek Wojtera (nie: Wojtela).
                Pozdro,
                Albert
                • Gość: Darek Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: *.toya.net.pl 19.12.06, 00:01
                  No to nie wiem jak wy ale ja sie zabieram do rozsyłania. Pozdrawiam Darek
                  • Gość: MK Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 00:09
                    Dajmy moze na to osobny watek, bo to dobry pomysl a nie kazdy otwiera wszystkie
                    watki.
                    Moze nawet nie tylko w temacie lotnisko!
                    • Gość: gość wysłałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 01:03
                      Wysłałem
                    • Gość: gość wysłałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 01:07
                      prosze próbowac linki
                      tam sa imienne wyniki głosowań
                      Ja wraz z Posłem Pawłowcem głosowaliśmy oczywiscie za pieniędzmi na lotnisko i
                      S8

Sorki ale linki nie działają.
                      Proszę o odpowiedź.

--------------------------------------------------------------------------------
                      From: Arnold.Masin [Arnold.Masin@sejm.pl]
                      Sent: Tuesday, December 19, 2006 12:19 AM
                      To:

o to treśc wiadomosci jaka wysłałem do redakcji dziennika łódzkiego

Droga Redakcjo!

W dzisiejszy wydaniu Dziennika Łódzkiego podaliscie państwo nieprawdziwą
                      informacje dotyczącą głosowania posłów LPR w sprawie pieniędzy na łódzkie
                      lotnisko.

Wyniki imienne głosowania nad poprawkami są dostępne w internecie na stronach
                      Sejmowych i pozwolę sobie przesłac państwu linki.

Tutaj jest link do opisu poprawek
                      orka.sejm.gov.pl/Druki5ka.nsf/0/E330FF073A84448CC125724500289ABA/$file/druk%20nr%201156-A.doc

a poniżej wyniki głosowania

głosowanie nad poprawką 162
                      orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/InfoForPPID?OpenAgent&27380&LPR

głosowanie nad poprawką 174
                      orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/InfoForPPID?OpenAgent&27395&LPR

Bardzo proszę o sprostowanie te informacji z pewnością celowo błędnie
                      przekazanej przez Panią Błochowiak i Pana Grabarczyka

Z wyrazami największego szacunku i uznania
                      Arnold Masin
                      Poseł na Sejm RP
                      ---
                      • Gość: MK Re: wysłałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 01:37
                        Linki dzialaja i faktycznie LPR glosowal "za"
                      • Gość: FL Re: wysłałem IP: *.starnettelecom.pl 19.12.06, 01:42
                        No ciekaw jestem jak się pismaków do tego jutro odniosą

162) W części 79 - Obsługa Długu Krajowego, rozdz. 75703 - Obsługa krajowych
                        skarbowych papierów wartościowych zmniejszyć wydatki na obsługę długu
                        publicznego o 37.000 tys. zł
                        z przeznaczeniem na utworzenie nowej pozycji w części 83 - Rezerwy
                        celowe pt. „Dofinansowanie budowy nowego terminalu do obsługi międzynarodowego
                        ruchu pasażerskiego na lotnisku im. Władysława Reymonta w Łodzi” (wydatki
                        majątkowe).
                        - poseł Krzysztof Gadowski z grupą posłów

174) W części 83 - Rezerwy celowe w poz. 8 - „Finansowanie Wspólnej Polityki
                        Rolnej i Rybackiej, programów operacyjnych, innych programów finansowanych z
                        budżetu Unii Europejskiej, Norweskiego Mechanizmu Finansowego i EOG, a także na
                        pokrycie potrzeb wynikających z różnic kursowych przy realizacji programów
                        finansowanych z UE oraz kontrakty wojewódzkie” zmniejszyć wydatki majątkowe o
                        kwotę 37.000 tys. zł,
                        z przeznaczeniem na utworzenie nowej pozycji w części 83 - Rezerwy
                        celowe pt. „Środki na finansowanie portu lotniczego w Łodzi im. Władysława
                        Reymonta” (wydatki majątkowe).
                        - poseł Piotr Krzywicki z grupą posłów

• default_user Re: wysłałem 19.12.06, 01:47
                          Jednakże przy poprawce nar 9:

"W części 77 - Podatki i inne wpłaty na rzecz budżetu państwa w dochodach od
                          osób prawnych, od osób fizycznych i innych jednostek nieposiadających osobowości
                          prawnej (dz. 756) zwiększyć dochody w pozycji - podatek dochodowy od osób
                          fizycznych o 57.000 tys. zł z przeznaczeniem na utworzenie nowej pozycji w
                          części 83 - Rezerwy celowe na modernizację i rozbudowę regionalnych portów
                          lotniczych nie ujętych w sieci TEN - T (wydatki majątkowe), w tym:
                          w Bydgoszczy 20.000 tys. zł
                          w Łodzi 37.000 tys. zł"

Pan poseł Masin głosował PRZECIW.
                          patrz:
                          orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/InfoForPPID?OpenAgent&27285&LPR

Pozdrawiam
                          M..M
                          • Gość: Darek Re: wysłałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 09:05
                            No to rzeczywiście należy to przeanalizować ponownie i nadal kontynuować tyle
                            tylko, że do tych którzy rzeczywiście byli przeciw. Bardzo jestem ciekaw jak
                            sie do tego odniesie Dziennik. Wydaje mi się, że powinien co najmniej
                            sprostować te informacje. Co cieszy - to to, że jednak jakikolwiek skutek to
                            nasze pisanie odnosi !!! Warto kontynuować.
                            • Gość: MK Re: wysłałem IP: 213.193.148.* 19.12.06, 09:10
                              Moze byc proaktywnym i wyslac pisma do senatorow.
                              Z prosba o dopisanie (PO zdaje sie juz pracuje nad tym) i poparcie takiej
                              porawki!
          • ojojoj1 Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln 19.12.06, 15:41
            Wy to macie pecha. No ale w końcu sami takich p-osłów sobie wybraliście.
            Wystarczyło zrobić porządek i tych piśniętych trzasnąć w czaszke a nie teraz
            biadolić.
            Myśmy już dawno posprzątali nasze miasteczko, a śmieci to wora i mamy cacy. No
            czasem ktoś wyskoczy z jakimś durnowatym pomysłem ale jest szybko uziemiany.
            ---------------------
            Nikt wam nie może tyle dać co kaczory obiecać.
            • Gość: Tech Re: .......????? IP: *.centertel.pl 19.12.06, 17:22
              Mam pytanie jak rozkładają się głosy "za" i "przeciw" w sprawie pieniędzy dla
              lotniska?(chodzi mi o partie polityczne).I kiedy zapadnie jakaś konkretna
              decyzja o przekazaniu pieniędzy dla naszego lotniska?.

PZDR
              • Gość: xyz Re: .......????? IP: *.lodz.mm.pl 19.12.06, 18:21
                prosta odpowiedż - przeciw kasie dla lotniska był oczywiscie PiS , LPR i
                Samoobrona. Za kasą PO, SLD . Nie wiem jak glosoało PSL ale to mniej ważne bo
                koalicja ma wiekszość.
                • Gość: Tech Re: .......????? IP: *.centertel.pl 19.12.06, 21:37
                  A czy jest szansa że EPLL dostanie jakieś pieniądze czy szansa jest raczej
                  marna??

PZDR.
                  • Gość: MK Re: .......????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:00
                    Dostanie dostanie, a w 2008 Reymont bedzie mial 1 mln paxow. W przyszlym roku
                    500 tys

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka