Gość: lublinek IP: *.toya.net.pl 14.12.06, 19:34 jutro jest posiedzenie w sejmie, będą prowadzić obrady m.in.o naszym lublinku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: barnaba Jagiełło i PiS - wynocha z Łodzi! IP: *.lodz.msk.pl 14.12.06, 19:38 <<<<<<<<<<<<<<<<<< Poseł Jarosław Jagiełło głosował wczoraj za odrzuceniem poprawki do budżetu przyznającej łódzkiemu lotnisku 37 mln zł. Dlaczego? Wczoraj komisja finansów głosowała nad 180 poprawkami do budżetu państwa. Trzy z nich dotyczyły przeznaczenia 37 mln zł na rozbudowę Portu Lotniczego im. Władysława Reymonta w Łodzi. Przeciwko wszystkim poprawkom przyznającym pieniądze na łódzkie lotnisko głosował łódzki poseł Jarosław Jagiełło, szef PiS w Łodzi. Dlaczego? - Pieniądze na budowę lotniska można otrzymać z regionalnych programów operacyjnych, a po drugie: Komisja Europejska nie wyraziła jeszcze zgody na współfinansowanie budowy lotniska - mówi Jagiełło. Dziś w Sejmie trzecie czytanie budżetu, a potem głosowania nad poprawkami. Do każdej poprawki będzie załączona opinia komisji finansów, która jednak nie jest wiążąca dla Sejmu. Jeśli posłowie koalicji zagłosują tak samo jak wczoraj, pieniądze na lotnisko przepadną. Jak zagłosuje dziś poseł Jagiełło? - Zależy od stanowiska rządu - mówi. />>>>>>>>>>>>>>>>>> miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,3793915.html Temu pigmejowi dziękujemy. Jestem gotów ufundować mu bilet do Warszawy lub Włoszczowej - w jedną stronę. Jego kolesiom i przydupasom również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goo Re: Jagiełło i PiS - wynocha z Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:45 łodzianie cie wybrali a ty tak się nam odwdzięczasz ?? co za #%@%#$^&!@# typ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: Jagiełło i PiS - wynocha z Łodzi! IP: *.starnettelecom.pl 14.12.06, 20:20 nie wierzę ku.wa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL jaroslaw.jagiello@sejm.pl IP: *.starnettelecom.pl 14.12.06, 20:24 Biuro Poselskie Posła Jarosława Jagiełły ul. Piotrkowska 99 90-425 Łódź tel.: 42 6302076 faks: 42 6302076 jaroslaw.jagiello@sejm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: jaroslaw.jagiello@sejm.pl IP: *.toya.net.pl 14.12.06, 20:36 Kaczyński obiecał zobaczymy ile jest warte jego słowo, i jakie wpływy ma Kropka u kolesia. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: 37 mln 14.12.06, 21:08 www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/117.htm No to heyah! mx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: 213.52.175.* 14.12.06, 22:12 miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,3794071.html A Lodz ma obietnice Kaczora, tyle ona byla warta czyli nic! Pozdro, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: *.toya.net.pl 15.12.06, 21:56 No to kasa poszła w djabły. Bo mamy takich pojeba... osłów w tym pieprzonym sejmie. Jeden wielki syf na wiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryptonite Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: *.centertel.pl 16.12.06, 11:37 Można było spodziewać się że po wygraniu Kropy i PIS-u na prezydenture miasta nic z tego nie będzie. Kaczory dużo mówią mało robią.Tak właśnie jest w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: *.toya.net.pl 18.12.06, 22:32 Coś dziś gadali po wiadomościach ŁWD na Łódzkim forum, że dostaniemy te 37 baniek ze środków TEN-T, a mówiła to posłanka Pis-du, więc pytanie czy nie wiedzą w Pis-du że Lublinek nie jest wpisany czy może mają jakiś sposób aby dać kasę pomimo braku na tej liście, lub coś wiedzą o dopisaniu do listy. Albo mydlą dalej oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: *.toya.net.pl 18.12.06, 23:32 Szanowni forumowicze: Przyznam, że w pewnym sensie w "akcie rozpaczy" napisałem e-maila do naszego "szanownego" p*sła którego treść poniżej przytoczę. Mam propozycję abyście napisali e-maile podobnej treści, wyrażające wasze odczucia i opinie. Adresatami powinni być Ci którzy głosowali przeciwko: Małgorzata Bartyzel Jarosław Jagiełło Dariusz Seliga Piotr Krzywicki Krzysztof Maciejewski Marek Matuszewski Tadeusz Woźniak Paweł Zalewski Marek Jurek Mirosław Orzechowski Arnold Masin Daniel Pawłowiec Marek Wojtela Myslę, że wszystkim powyżej wymienionym winni jesteśmy takie e-maile jak poniżej: Panie Pośle, "Nie będę się rozwodził. Jestem normalny, szeregowym mieszkańcem tego miasta, któremu tak zupełnie normalnie zależy na jego rozwoju. Pan jest osobą która została wybrana między innymi po to aby reprezentować nasze interesy. Jak w kontekście tego faktu wyjaśni Pan swoim wyborcom własne stanowisko podczas głosowania w sprawie łódzkiego lotniska i S8 ? Absolutnie nie chciałbym Pana obrażać ale jak można działać przeciwko regionowi, przeciwko ludziom którzy powierzyli Panu dbałość o ich interesy. Chyba zapomniał Pan, panie Pośle kto Pana wybierał !!! Z pewnością wielu Łodzian będzie bardzo, bardzo długo pamiętało pana postawę na tym głosowaniu." Wysłałem to na adres: jarosław.jagiello@sejm.pl który także Wam polecam. Oczywiście pod tym e-mailem podpisałem się pełnymi danymi. Może przestańmy na chwilę "paplać" tu na forum i zajmijmy się tego typu działaniem. Nie jestem do końca przekonany czy to coś da ale miejmy nadzieję, że tak. Jeśli macie inne adresy p*słów którzy głosowali przeciwko to wpisujcie jew tym wątku. Ja na pewno je wykorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln 18.12.06, 23:45 Gość portalu: Darek napisał(a): > Małgorzata Bartyzel Malgorzata.Bartyzel@sejm.pl > Jarosław Jagiełło Jaroslaw.Jagiello@sejm.pl > Dariusz Seliga Dariusz.Seliga@sejm.pl > Piotr Krzywicki Piotr.Krzywicki@sejm.pl > Krzysztof Maciejewski > Marek Matuszewski > Tadeusz Woźniak > Paweł Zalewski > Marek Jurek > Mirosław Orzechowski > Arnold Masin > Daniel Pawłowiec > Marek Wojtela > > > Myslę, że wszystkim powyżej wymienionym winni jesteśmy takie e-maile jak > poniżej: > > Panie Pośle, > > "Nie będę się rozwodził. Jestem normalny, szeregowym mieszkańcem tego > miasta, któremu tak zupełnie normalnie zależy na jego rozwoju. > Pan jest osobą która została wybrana między innymi po to aby reprezentować > nasze interesy. Jak w kontekście tego faktu wyjaśni Pan swoim wyborcom własne > stanowisko podczas głosowania w sprawie łódzkiego lotniska i S8 ? Absolutnie > nie chciałbym Pana obrażać ale jak można działać przeciwko regionowi, przeciwko > > ludziom którzy powierzyli Panu dbałość o ich interesy. Chyba zapomniał Pan, > panie Pośle kto Pana wybierał !!! Z pewnością wielu Łodzian będzie bardzo, > bardzo długo pamiętało pana postawę na tym głosowaniu." > > Wysłałem to na adres: jarosław.jagiello@sejm.pl który także Wam polecam. > Oczywiście pod tym e-mailem podpisałem się pełnymi danymi. > Może przestańmy na chwilę "paplać" tu na forum i zajmijmy się tego typu > działaniem. Nie jestem do końca przekonany czy to coś da ale miejmy nadzieję, > że tak. > > Jeśli macie inne adresy p*słów którzy głosowali przeciwko to wpisujcie jew tym > wątku. Ja na pewno je wykorzystam. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Za wcześnie kliknąłem :-( 18.12.06, 23:48 default_user napisał: > Gość portalu: Darek napisał(a): > > > > Małgorzata Bartyzel > > Malgorzata.Bartyzel@sejm.pl > > > Jarosław Jagiełło > Jaroslaw.Jagiello@sejm.pl > > > Dariusz Seliga > Dariusz.Seliga@sejm.pl > > > Piotr Krzywicki > Piotr.Krzywicki@sejm.pl > ... i pozostali zgodnie ze schematem. Imię.Nazwisko(maupa)sejm.pl W przypadku chęci osobistego odwiedzenia biura poselskiego polecam zapoznać się ze stroną: www.sejm.gov.pl/poslowie/posel.html Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: 213.52.175.* 18.12.06, 23:55 Ostatni jest: Marek Wojtera (nie: Wojtela). Pozdro, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: *.toya.net.pl 19.12.06, 00:01 No to nie wiem jak wy ale ja sie zabieram do rozsyłania. Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 00:09 Dajmy moze na to osobny watek, bo to dobry pomysl a nie kazdy otwiera wszystkie watki. Moze nawet nie tylko w temacie lotnisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość wysłałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 01:07 prosze próbowac linki tam sa imienne wyniki głosowań Ja wraz z Posłem Pawłowcem głosowaliśmy oczywiscie za pieniędzmi na lotnisko i S8 Sorki ale linki nie działają. Proszę o odpowiedź. -------------------------------------------------------------------------------- From: Arnold.Masin [Arnold.Masin@sejm.pl] Sent: Tuesday, December 19, 2006 12:19 AM To: o to treśc wiadomosci jaka wysłałem do redakcji dziennika łódzkiego Droga Redakcjo! W dzisiejszy wydaniu Dziennika Łódzkiego podaliscie państwo nieprawdziwą informacje dotyczącą głosowania posłów LPR w sprawie pieniędzy na łódzkie lotnisko. Wyniki imienne głosowania nad poprawkami są dostępne w internecie na stronach Sejmowych i pozwolę sobie przesłac państwu linki. Tutaj jest link do opisu poprawek orka.sejm.gov.pl/Druki5ka.nsf/0/E330FF073A84448CC125724500289ABA/$file/druk%20nr%201156-A.doc a poniżej wyniki głosowania głosowanie nad poprawką 162 orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/InfoForPPID?OpenAgent&27380&LPR głosowanie nad poprawką 174 orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/InfoForPPID?OpenAgent&27395&LPR Bardzo proszę o sprostowanie te informacji z pewnością celowo błędnie przekazanej przez Panią Błochowiak i Pana Grabarczyka Z wyrazami największego szacunku i uznania Arnold Masin Poseł na Sejm RP --- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: wysłałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 01:37 Linki dzialaja i faktycznie LPR glosowal "za" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: wysłałem IP: *.starnettelecom.pl 19.12.06, 01:42 No ciekaw jestem jak się pismaków do tego jutro odniosą 162) W części 79 - Obsługa Długu Krajowego, rozdz. 75703 - Obsługa krajowych skarbowych papierów wartościowych zmniejszyć wydatki na obsługę długu publicznego o 37.000 tys. zł z przeznaczeniem na utworzenie nowej pozycji w części 83 - Rezerwy celowe pt. „Dofinansowanie budowy nowego terminalu do obsługi międzynarodowego ruchu pasażerskiego na lotnisku im. Władysława Reymonta w Łodzi” (wydatki majątkowe). - poseł Krzysztof Gadowski z grupą posłów 174) W części 83 - Rezerwy celowe w poz. 8 - „Finansowanie Wspólnej Polityki Rolnej i Rybackiej, programów operacyjnych, innych programów finansowanych z budżetu Unii Europejskiej, Norweskiego Mechanizmu Finansowego i EOG, a także na pokrycie potrzeb wynikających z różnic kursowych przy realizacji programów finansowanych z UE oraz kontrakty wojewódzkie” zmniejszyć wydatki majątkowe o kwotę 37.000 tys. zł, z przeznaczeniem na utworzenie nowej pozycji w części 83 - Rezerwy celowe pt. „Środki na finansowanie portu lotniczego w Łodzi im. Władysława Reymonta” (wydatki majątkowe). - poseł Piotr Krzywicki z grupą posłów Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: wysłałem 19.12.06, 01:47 Jednakże przy poprawce nar 9: "W części 77 - Podatki i inne wpłaty na rzecz budżetu państwa w dochodach od osób prawnych, od osób fizycznych i innych jednostek nieposiadających osobowości prawnej (dz. 756) zwiększyć dochody w pozycji - podatek dochodowy od osób fizycznych o 57.000 tys. zł z przeznaczeniem na utworzenie nowej pozycji w części 83 - Rezerwy celowe na modernizację i rozbudowę regionalnych portów lotniczych nie ujętych w sieci TEN - T (wydatki majątkowe), w tym: w Bydgoszczy 20.000 tys. zł w Łodzi 37.000 tys. zł" Pan poseł Masin głosował PRZECIW. patrz: orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/InfoForPPID?OpenAgent&27285&LPR Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: wysłałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 09:05 No to rzeczywiście należy to przeanalizować ponownie i nadal kontynuować tyle tylko, że do tych którzy rzeczywiście byli przeciw. Bardzo jestem ciekaw jak sie do tego odniesie Dziennik. Wydaje mi się, że powinien co najmniej sprostować te informacje. Co cieszy - to to, że jednak jakikolwiek skutek to nasze pisanie odnosi !!! Warto kontynuować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: wysłałem IP: 213.193.148.* 19.12.06, 09:10 Moze byc proaktywnym i wyslac pisma do senatorow. Z prosba o dopisanie (PO zdaje sie juz pracuje nad tym) i poparcie takiej porawki! Odpowiedz Link Zgłoś
ojojoj1 Re: Poslowie z Rzeszowa wywalczyli 10 mln 19.12.06, 15:41 Wy to macie pecha. No ale w końcu sami takich p-osłów sobie wybraliście. Wystarczyło zrobić porządek i tych piśniętych trzasnąć w czaszke a nie teraz biadolić. Myśmy już dawno posprzątali nasze miasteczko, a śmieci to wora i mamy cacy. No czasem ktoś wyskoczy z jakimś durnowatym pomysłem ale jest szybko uziemiany. --------------------- Nikt wam nie może tyle dać co kaczory obiecać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tech Re: .......????? IP: *.centertel.pl 19.12.06, 17:22 Mam pytanie jak rozkładają się głosy "za" i "przeciw" w sprawie pieniędzy dla lotniska?(chodzi mi o partie polityczne).I kiedy zapadnie jakaś konkretna decyzja o przekazaniu pieniędzy dla naszego lotniska?. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: .......????? IP: *.lodz.mm.pl 19.12.06, 18:21 prosta odpowiedż - przeciw kasie dla lotniska był oczywiscie PiS , LPR i Samoobrona. Za kasą PO, SLD . Nie wiem jak glosoało PSL ale to mniej ważne bo koalicja ma wiekszość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tech Re: .......????? IP: *.centertel.pl 19.12.06, 21:37 A czy jest szansa że EPLL dostanie jakieś pieniądze czy szansa jest raczej marna?? PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: .......????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:00 Dostanie dostanie, a w 2008 Reymont bedzie mial 1 mln paxow. W przyszlym roku 500 tys Odpowiedz Link Zgłoś