zamek 16.12.06, 15:03 Bo jeżeli tak, to Ciebie też Twój Złoty Cielec w jajko zrobił, jak nas wszystkich: miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,3796899.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lavinka Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 16.12.06, 15:26 To nie cielec tylko posłowie głosowali ;-P lav Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 16.12.06, 15:48 I bardzo dobrze,nie będą po moim niebie latac;-) I moze taka drobna uwaga,może zaczac od dróg dojazdowych na to przyszłe lotnisko gigant:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 16.12.06, 16:10 I sieci niedrogich hoteli wokół lotniska na wypadek mgły ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
histeryx chyba : mieszasz - takie zadanie 16.12.06, 16:47 dobra czekistowska robota - maładietz Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 16.12.06, 17:35 Mieszkam. I to od urodzenia. Zresztą dobrze o tym wiesz. Nie czuję się zrobiony w jajo. To po pierwsze. Pewnie są inne, ważniejsze wydatki. To po drugie. A po trzecie, to na razie nigdzie się z tego lotniska nie wybieram. Przez całe życie obywałem się bez Lublinka, do Warszawy nie jest znowu tak daleko. A poza wszystkim, to nigdy się nie łudziłem, że Lublinek stanie się wielkim lotniskiem. Wreszcie po czwarte i ostatnie. A co, jeżeli jednak w Senacie poprawią tę ustawę tak, że te 37 melonów wpłynie do Lublinka? Ja Ci w każdym razie obiecuję, że nie będę Cię wtedy dręczył pytaniami o to, czy Twoim zdaniem dobrze się stało, że ta kasa nie trafiła do bardziej potrzebujących. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 16.12.06, 17:41 A po co w ogóle Łodzi lotnisko? Do Warszawy jest 3,5 godz PKP, a z Okęcia można lecieć w cały świat, jeśli akurat pociąg nie dojedzie na czas zawsze można przenocować w Skierniewicach i zdaży się na następny samolot. A pieniążki przydadza się na "tanie państwo". Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 16.12.06, 17:45 big_news napisał: > Ja Ci w każdym razie obiecuję, że nie będę Cię wtedy dręczył pytaniami o to, > czy Twoim zdaniem dobrze się stało, że ta kasa nie trafiła do bardziej > potrzebujących. Znaczy się na laptopy dla urzędników? Bo przecież nie na stypendia dla studentów... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 10:16 Stypendia dla studentów, mówisz... Hm. To sprawdź, z łaski swojej, czy na ten akurat fundusz w przyszłym roku jest przeznaczonych więcej czy mniej pieniędzy w budżecie. Nim się powieli jakieś gazetowe info, to warto się upewnić, czy ono jest dokładne. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Własciwie to po co stypendia z naszych podatków? 17.12.06, 10:22 Jak i tak większość z nich wyląduje przy kasie w sklepie,ewentualnie gary będzie zmywać,gdzieś tam w europie,a może i usa;-) Poza tym ilość nie przerodziła się w jakość:-( Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: Własciwie to po co stypendia z naszych podatk 17.12.06, 10:30 na poważnie to piszesz?? bo trochę jestem zkonfudowana... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Własciwie to po co stypendia z naszych podatk 17.12.06, 10:34 Jak zwykle jestem śmiertelnie poważny;-) Co to za zysk dla państwa,skoro większość z nich i tak ma zamiar wyjechać? To tylko kasa wyrzucona w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Własciwie to po co stypendia z naszych podatk 17.12.06, 11:52 To niech pis zlikwiduje szkoły począwszy od podstawówki. Przecież to marnotrawienie pieniędzy skoro większość i tak wyjedzie za granicę a tymi co zostaną będzie się łatwiej rządzić, bo nie będą potrafili nawet dodawać. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Własciwie to po co stypendia z naszych podatk 17.12.06, 11:54 barracuda7110 napisał: Jak zwykle nie rozumiesz problemu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Własciwie to po co stypendia z naszych podatk 17.12.06, 11:55 Za to Ty wiesz wszystko :D. Cieszmy się, że zaszczycasz swoją osobą to forum, bo inaczej nie zrozumielibyśmy nic. ps żałosny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Własciwie to po co stypendia z naszych podatk 17.12.06, 12:01 barracuda7110 napisał: > Za to Ty wiesz wszystko :D. Cieszmy się, że zaszczycasz swoją osobą to forum, b > o > inaczej nie zrozumielibyśmy nic. > > ps żałosny jesteś. Dziekuje,nie ma za co i też się ciesze;-) Problem jest taki o jaśnie oświecony,że dajemy kase na magistrów którzy gary zmywają w uni,do tego nie trzeba mieć tytułu i szkoda kasy z naszych podatków:-) Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Własciwie to po co stypendia z naszych podatk 17.12.06, 12:41 Problem w tym o wszechwiedzący, że proponujesz rozwiązanie problemu typowo pisowe czyli od dupy strony. Zamiast zrobić coś żeby młodych zostawić w kraju Ty wolisz zabrać stypendia żeby mniej kasy poszło na wykształcenie młodzieży. Imho spowoduje to jedynie zwiększenie ilości wyjeżdżających za kasą młodych co w niedługim czasie spowoduje brak wolnych rąk do pracy. Pomyśl czasem mózgiem a nie miłością do pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Własciwie to po co stypendia z naszych podatk 17.12.06, 12:57 barracuda7110 napisał: Zanim zaczniesz sie wymądrzać panie jaśnie oswiecony,zobacz taką Holandie np.i jej rozwiązania:-))) Tam żadnemu studentowi elitarnej szkoły nie przychodzi do głowy zmieniać firmy,a dlaczego? Dlatego że go nie stać,na taka nielojalność:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Własciwie to po co stypendia z naszych podatk 17.12.06, 13:14 Z tego co wiem, to poziom wykształcenia nie zawsze ma wpływ na znalezienie dobrej pracy. Nie chodzi o sam dyplom,ale konkrety: 1:Z czego dyplom(medycyna czy turystyka) 2:Z jakiej uczelni(Uniwerek czy pryeatna szkółka z Pipidówka) 3:Co człek ma z tej wiedzy,którą mu próbowano wtłoczyć(mało to kupionych prac magisterskich?) To się od razu przekłada na realia. lav Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Posiadacze dyplomów z medycyny 17.12.06, 13:19 doskonale, jak wiadomo, radzą sobie w turystyce. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Posiadacze dyplomów z medycyny 17.12.06, 14:18 A posiadacze dyplomów turysyki doskonale robią w masażu ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Własciwie to po co stypendia z naszych podatk 17.12.06, 10:35 To wszystko prawda co napisałeś. A najśmieszniejsze jest to, że wielu z tych zmartwionych brakiem dotacji na "odpowiednim" poziomie i tak nie ma na nie szans, bo niespełniają wielu warunków, w tym nie uzyskując odpowiednio wysokiej średniej ocen. Jeszcze inną sprawą jest chciejstwo rodem z minionego systemu, w sytuacji kiedy popiera się rzekomo liberalizm. To jest taki szczególny folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
rybak76 Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 16.12.06, 21:22 big_news napisał: > Pewnie są inne, ważniejsze wydatki. Robisz z siebie idiote czy w to rzeczywiście wierzysz, że rozdzielano środki wg potrzeb ? Patrząc na te przepychanki regionalne, najważniejszy jest podział wg siły "lobbingu" róznych posłów. Nasi się nie wykazali a Kaczyński robi z gęby cholewę - juz notorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 16.12.06, 22:26 Bigu, jestem Łodzianką i sprawy Łdozi są dla mnie ważniejsze niz sprawy Przemyśla czy Suwałk. Dlatego dziwię sie twojej postawie. Egoistycznej w sumie, bo skoro "nigdzie sie z tego lotniska nie wybierasz", to Ci to wisi.. Przez ostatni rok jezdzilam autobusem na drugi koniec Polski, płacąc 50zł w jedną stronę i spedzajac w nim 6godz przy dobrych wiatrach. Bilet lotniczy z Warszawy kosztował 95 w obie, lot trwa 45min. Ale musiałabym dojechać do tej cholernej stolicy, poswiecajac przynajmniej 2h i buląc na paliwo... Naprawdę bardzo bym sie ucieszyla gdyby jednak bylo lotnisko z prawdziwego zdarzenia i dużo połączeń, bo juz pal sześc moje potrzeby transportowe, ale lotnisko to wielki argument rozwojowy dla miasta, wiecej przylatujacych ludzi, inwestorów, turystów... pomyśl o tym menadżersko. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 10:47 A ja się nie dziwię. Poziom wyobraźni i empatii w granicach określonych przez Mistrza "małpą w czerwonym". Odpowiedz Link Zgłoś
longeta A propo małpy 17.12.06, 11:14 Jak nisko upadło dzienikarstwo polskie,skoro nawet prezdent wszystkich polaków nie chce rozmawiać;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maupa.w.czerwonym Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 11:26 ktoś ma coś do mojego poziomu? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 11:28 Ja nic :) Ja mam coś do poziomu tego, który użył takowego sformułowania. A może też nic nie mam, bo to przypadek nie rokujący żadnych nadziei na poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
maupa.w.czerwonym Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 11:31 użył, to użył. jak mnie granat urywa rękę, to też nie mówię "ojejku". ale jak się ma honor, to się umie przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 11:36 O co chodzi maupo?,przecież powiedział ze niezła z Ciebie dupa;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maupa.w.czerwonym Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 11:43 jeśli ma się szacunek do kobiety, nie używa się takich sformułowań. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Tylko bonusy w gazetach zostały 17.12.06, 11:49 maupa.w.czerwonym napisała: > jeśli ma się szacunek do kobiety, nie używa się takich sformułowań. Na szacunek trzeba sobie zapracować a nie pierdoły w pisać w gazetach i gadać bzdury w TV,wszak mamy równouprawnienie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
maupa.w.czerwonym Re: Tylko bonusy w gazetach zostały 17.12.06, 11:54 nieprawda, każdy człowiek zasługuje na szacunek. zapracować to można sobie na jego brak. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 11:40 maupa.w.czerwonym napisała: > jak się ma honor, to się umie przeprosić. Właśnie. Inaczej nazywa się to "kreatywny savoir-vivre". Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 11:46 zamek napisał: > maupa.w.czerwonym napisała: > > > jak się ma honor, to się umie przeprosić. > Właśnie. Inaczej nazywa się to "kreatywny savoir-vivre". Naprawdę? ;) Nie istnieje już słowo "chamstwo"? Odpowiedz Link Zgłoś
maupa.w.czerwonym Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 11:56 istnieje, ale po co wchodzić w tak skrajne określenia i zniżać się do poziomu prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 11:56 Oczywiście, że istnieje, ale "kreatywny s_v" ładniej brzmi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 11:58 jak "piwo ;) bezalkoholowe" Odpowiedz Link Zgłoś
maupa.w.czerwonym OT 17.12.06, 12:00 zawsze marzyłam o wynalezieniu smalcu light. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: OT 17.12.06, 12:15 Mowisz masz , wejdz do byle zdrowej zywnosci i zapytaj sie ,zwlaszcza o te na oleju nieutwardzonym , polecam ci firmy Zwergenwise migdalowy . Moj ojciec zatwardzialy miesozeraca , chwalil mnie przed mama ,ze jak byl z wizyta to kupilam mu nawet smalec do kanapek i ze dobry byl. Odpowiedz Link Zgłoś
maupa.w.czerwonym Re: OT 17.12.06, 12:16 widać z tego, że w tworzeniu absurdów nigdy nie uda mi się prześcignąć rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: OT 17.12.06, 12:28 Czemu tak uwazasz , tluszcze tez sa potrzebne , nie zawsze musza to byc zwierzece, a wynalazku uzywam juz cale lata . Odpowiedz Link Zgłoś
maupa.w.czerwonym Re: OT 17.12.06, 12:44 nie zrozum mnie źle, nie jestem przesadną fanką tłuszczy/ów (?) zwierzecych i sama chętniej sięgam po soję niż mięso. ale śmieszy mnie udawanie artykułów jarskich, że niby jarskie nie są - vide wędlina sojowa o smaku warzywnym albo o szukanie w produkcie cech, których ex definitione być nie może - tak jak niskokaloryczności w smalcu. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: OT 17.12.06, 12:51 Hmm a sprobuj zjesc mieso bez zadnych produtow roslinnych ??? Czyli przypraw , warzyw (cebula ,czosnek) , nie chodzi przeciez o smak miesa ,ale o te dodatki . A tak posumowujac -ja juz w przedszkolu wycinalam tluste kawalki z wedlin i salcesonow . Odpowiedz Link Zgłoś
maupa.w.czerwonym Re: OT 17.12.06, 13:28 jasne, ja również, ale co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: OT 17.12.06, 12:49 A wiesz,że utwardzone tłuszcze zwierzęce szkodzą bardziej niż smalec? Np. margaryna, ale nie tylko. */12.06."Wiedza i Życie" Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: OT 17.12.06, 12:53 czytaj ze zrozumieniem ,ja pisze o nieutwardzonych ,sa takie tylko trzeba poszukac ,a margaryn od wiekow nie uzywam , jakos mnie zawsze brzydzily , naturalne jest tylko maslo zwlaszcza sklarowne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: OT 17.12.06, 12:57 Racja, jakaś nieuważna jestem.Ale ja nie o tym. Dzisiaj do większości "maseł" dodają margarynę i trudno dostać takie zwyczajne niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: OT 17.12.06, 13:01 Blizej natury na Wschodniej , Zdrowa Chatka na rog Zielonej i Wolczanskiej , Greenway na Zielonej 1 .. No tak do kogo ja to pisze , przeciez ty z Wwy . UPS Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: OT 17.12.06, 13:04 w sensie za daleko masz i te 3,5 h w pociagu po maslo.. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: OT 17.12.06, 13:22 no to jesli tam przywoza maslo KLIMEKO , to jednak masz blizej nawet metrem mozna podjechac . Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: OT 17.12.06, 12:24 A w Biełarusi wynaleźli chleb ze słoniną w środku tak upieczony, że się słonina nie topi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 16.12.06, 23:50 smutny post na sobotę big,bardzo smutny, lotnisko to podstawa rozwoju miasta,obok dróg,szkół i paru innych, gratuluję ci wyobrażni Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 01:22 > lotnisko to podstawa rozwoju miasta, Hm, a mnie się głupiemu zdawało, że podstawą rozwoju miasta jest woda. Tzn. jakaś rzeka, jeziorko, bajorko albo inne tp... No tak, ale ja chyba niedzisiejszy jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 17.12.06, 12:15 U nas dzielnice rozwijają się wzdłuż metra a nie wokół lotniska. Lotniko wręcz ludziskom przeszkadza, bo jak samolot ląduje to talerze ze ścian lecą ;-))) lav Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 18.12.06, 00:05 ależ oczywiście,tyle tylko,ze dziś nie tyle bajoro jest potrzebne,co wodociągi i kanalizacja po prostu,tudziez oczyszczalnia scieków, tyle ,ze to nie jedyne kryterium,aczkolwiek zgadzam się ,ze podstawowe. szczerze ci powiem,ze w samolocie nawet nie siedziałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 18.12.06, 00:18 To po kiego Ci ten Lublinek?! No chyba, że chciałbyś nareszcie usiąść w samolocie i nie mieć do niego nadmiernie daleko, ale zapewniam Cię, że siedzenia niewiele się różnią od tych w lepszych autokarowych albo od zamontowanych w bezprzedziałowych wagonach eurocity. I jeszcze jedno. Czy Ty już zawsze będziesz mnie po nocach zrywał z łóżka?! Rzadko kiedy zdarza Ci się pisać w "ludzkich" godzinach. Chyba nie jest z Ciebie żadna Strzyga? :) Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 18.12.06, 00:38 szczerze powiem ci,ze mi osobiscie ni grzyba lotnisko sie nie przyda. nie prowadzę wielkiego biznesu,nie wybiorę się raczej na saksy na wyspy,a na wczasy zamiast egiptu tunezji,czy innych cukierkowo - wycieczkowych miejsc, wybieram mazury,lub inne wspaniałe polskie miejsca,których prawdopodobnie w swoim życiu wszystkich nie zdążę zobaczyć i poczuć. lotnisko potrzebne mi tylko po to,zeby aglomeracja mogła się rozwijać,mam bowiem swiadomość,ze podniesie to stopę,zyciową przeciętnego łodzianina. przejedż się w okolicę strykowa i zobacz ile firm i miejsc pracy powstało w związku z planowanym skrzyżowaniem autostrad,a dotycchczas z tego skrzyżowania istnieje tylko 1/4 bo reszta dróg jeszcze na planach. być moze wówczas bardziej docenisz rolę lotniska,czy szybkiej kolei. nie chcę zrywać Cię z łóżka,natomiast jak już się wyśpisz i odczytasz przypadkiem tego posta,zdradz mi jak masz połączone łóżko z internetem? śpisz z laptopem pod poduszką i masz ustawiony jakiś sygnał kiedy ktoś odpisze na Twojego posta? :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 18.12.06, 00:47 Przecież wiem doskonale, że lotnisko to istotna rzecz. Wiem jednak też, że budżet nie jest z gumy (no chyba żeby dodrukować trochę forsy...), więc jest jak jest. Siła przebicia łódzkich posłów jest marna (zresztą nie tylko tych z PiS-u), a i inne potrzeby są ważne. Nie ma co tego wałkować, bo od naszej pisaniny nic się nie zmieni. Ja nie śpię wcale. Tak mnie to forum połknęło, że nie potrafię już bez niego żyć;) A poważnie mówiąc, to często zdarza mi się przy czymś po nocy siedzieć. Wtedy, odrywając się od tego czegoś, zawieszam na chwilkę wzrok min. na FŁ. Nie rób więc sobie wyrzutów, bo nie jesteś winien moich zarwanych nocy:) Spokojnych snów Ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 18.12.06, 01:09 no to nie mogłeś zamkowi odpisać właśnie w ten sposób,zamiast kręcić coś o senioralnym,czy innych ważniejszych potrzebach?; że marna jest siła przebicia posłów łódzkich zarówno z pis jak i pozostałych? to był by niezły punkt wyjscia do jakiejś dyskusji,która nawet z nieco zadufanym w sobie Zamkiem jest mozliwa do przeprowadzenia. wiadomo,ze nasza pisanina nic nie zmienia(no może poza tym,ze pod wpływem forum zmieniamy się sami nieco)ale w ten sposób mozna zdyskredytowac kazdy wątek,czy nawet całe forum. swoją drogą licze,ze pan kropek i grabarz upomną się o "nasze" i te pieniądze będzie mozna szumnie swiatu objawić:) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: big_news, mieszkasz w Łodzi? 18.12.06, 01:31 Zamkowi odpowiedziałem jak umiałem. A, że jestem nieco pokrętny, to... Aha, i o żadnym senioralnym mowy tam nie było. Zreszta nie wspomniałem o jajkimkolwiek celowym skierowaniu budżetowej kasy, w kontekście tej "odebranej" Lublinkowi. Nie jestem posłem, nie siedzę w komsji, nie znam uzasadnienia dla takiej, a nie innej decyzji. Takich niezadowolonych to jest w całej Polsce od groma. I dobrze wiesz, że to nie PiS jest głównie odpowiedzialny za kondycję, w jakiej jest nasz kraj. Długo trzeba będzie odrabiać uzasadnione i niewytłumaczalne straty, ubytki, grzechy zaniechania i zwykłe złodziejstwo. Że już o spłatach kredytów nie wspomnę. Co do ewentualnych poważnych dyskusji na tych łamach, to ja się nie łudzę, że są możliwe. Po prostu tu nikt już nikogo do niczego nie przekona. Mówię oczywiście o "starych" forumowiczach. Oni wszyscy, w tym i Ty i ja, mają ugruntowane poglądy. Tu nikt nikogo "nie zwerbuje", nie przekabaci, nie przekona do swoich racji. Tak jest także w całej Polsce. Musiałoby nastąpić prawdziwe trzęsienie ziemii (nie takie, jakie próbują nieudolnie wywołać media), żeby w widoczny sposób zmienić proporcje na scenie politycznej. Te relacje jakie są aktualnie, te niewielkie różnice, to stałe wahnięcia w tę lub druga stronę o pare procent. Jak Kaczyński popracuje jeszcze trzy lata, to może się na prawdę da wyklarować system góra trzypartyjny. No, ale nie chcę się znów powtarzać. Ponieważ życzę Łodzi oczywiście jak najlepiej, to w duchu też liczę na Senat. Oby się z tym Lublinkiem tam udało, a następnie żeby Sejm tej poprawki nie odrzucił. A w takiej sytuacji, to nawet niechętni Kropie powinni cieszyć się razem z nim;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: nam też zabrali 50 mln na metro. ;-)nt 18.12.06, 12:35 Wychodzi na to, że zabrali wszystkim. Gdzie oni, w mordę jeża, tę forsę wpakowali?! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: nam też zabrali 50 mln na metro. ;-)nt 18.12.06, 13:06 E, zabrali 50 bo im zostało 270mln z Zeszłego roku. Znowu Platforma histeryzuje, zapomnieli chyba,że to teraz leży w gestii Hanki i robią dym z przyzwyczajenia... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: nam też zabrali 50 mln na metro. ;-)nt 19.12.06, 12:32 Dobre ;-D Tylko,ze myśmy pożyczyli od Stanów i Unii.. a komu my pożyczyliśmy? lav Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: nam też zabrali 50 mln na metro. ;-)nt 19.12.06, 12:53 Na prawdę świetne (chociaż już znałem, to chętnie sobie przypomniałem). A myśmy pożyczyli Brazylii. Tylko, że oni nam chyba trochę oddali. Takie z nich pacany;) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: nam też zabrali 50 mln na metro. ;-)nt 19.12.06, 13:04 Bo oni przejedli zamiast Bułgarii pożyczyć... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Mnie inna kwestia frapuje 16.12.06, 17:39 Czemu na Lublinku herbata (worek ekspresowej, pół litra wrzątku w pękniętym czajniku) kosztuje 5 złotych, a wielka kostka sernika półtora? No czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Mnie inna kwestia frapuje 16.12.06, 17:43 aaa202 napisała: > Czemu na Lublinku herbata (worek ekspresowej, pół litra wrzątku w pękniętym > czajniku) kosztuje 5 złotych, a wielka kostka sernika półtora? No czemu? > To dowod na istnienie układu, już zatem wiemy dlaczego nie trafia tu pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Skoczyłabym sobie paraszutem 16.12.06, 17:48 ale po widoku. A jaka jest kondycja aeroklubu na Lublinku? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Mnie inna kwestia frapuje 16.12.06, 18:16 Z czegoś haracz mafii trzeba zapacić. A że kobitki się strasznie teraz odchudzają to prawdopodobieństwo,że wypiją herabtę za 5 jest dużo większe niż to,że kupią serniczek za 1,5. lav Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 No tak... odchudzają 16.12.06, 18:22 Ja nie dość, że serniczek wrzuciłam, to jeszcze dolewki wrzątku zażądałam. I cukier podwójny wzięłam. Czesze mnie ten układ z kasy jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Z jakim cukrem? 16.12.06, 23:08 Słodzik, cukier zwykły, cukier z trzciny czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: czarny bez 16.12.06, 23:22 Ja wolę filetowy. ;-D (to nie literuffka, tak mi siem skojarzyuo...) lav Odpowiedz Link Zgłoś
big_news I tak oto, w sposób bezkolizyjny, wątek... 17.12.06, 12:08 ...przefrunął z lotniska na... małpę:) Swoją drogą, ta małpa w czerwonym, zupełnie całkiem, całkiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: I tak oto, w sposób bezkolizyjny, wątek... 17.12.06, 12:10 To było kwestią czasu, wszak było o kolorach ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś