dinozaurka 29.12.06, 10:24 wiadomosci.onet.pl/1456546,11,item.html Oby Wasze prognozy sprawdziły się... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solomniaregit Re: brawo Obserwatorzy :) 29.12.06, 11:02 Mamy nadzieję, że prognozy się sprawdzą, czego życzymy wszystkim Forumowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: brawo Obserwatorzy :) 29.12.06, 12:31 Solo, jeśli to nie tajemnica, to....... skąd prowadzicie swoje obserwacje: z własnych balkonów, czy z jakiegoś ośrodka? kiedyś coś słyszalam o jakimś ośrodku w....... chyba w Żarkach..... Odpowiedz Link Zgłoś
solomniaregit Re: brawo Obserwatorzy :) 29.12.06, 13:36 w Żarkach Letnisku koło Częstochowy jest słoneczne obserwatorium Astronomiczne zbudowane przez nieżyjącego juz załozyciela Stowarzyszenia Pana Wacława Szymańskiego. Spotykamy się tam corocznie latem na Zjazdach obserwatorów Słonca. Na codzień obserwujemy Słońce z balkonów swoich domów. Zbieramy wyniki od wszystkich naszych obserwatorów z Kraju i z zagranicy i opracowujemy w postaci miesięcznych raportów. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: brawo Obserwatorzy :) 29.12.06, 23:22 Brawo, brawo Obserwatorzy. I dzięki Solo za dobry prognostyk na Nowy Rok. :-) Dinozaurko, gdzieś to wygrzebała? A popatrz, Słoneczni tacy skromni, że się nie pochwalili, że prasa o nich pisze :-) Brawo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: brawo Obserwatorzy :) 30.12.06, 01:50 fakty.interia.pl/prasa/news/to-bedzie-dobry-rok,852155,16 Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: brawo Obserwatorzy :) 30.12.06, 22:43 Jeszcze raz wielkie brawa!!!!!! Dopiero co ochłonąłem, oderwałem się od telewizora i już jestem. Solo, oglądałem Was w telewizji! :-) Jestem pod wrażeniem. Widziałem całkiem długi newsik w łódzkich wiadomościach dnia i to w głównym wydaniu o godz. 21.45. Podróżniku proszę to zapisać w jakimś złotym wątku. Materiał był bardzo profesjonalny, w świetnym momencie, bo podany jak wielka przepowiednia, dobra wróżba na Nowy Rok. Bardzo się cieszę i wielkie dzięki. Za co? Za promocję naszego miasta. I to dobrą, pozytywna promocję. Z reguły media rzucają się na takie prowincjonalne miasteczka wtedy, gdy dzieje się coś tragicznego. Ostatni news z naszego miasta to był, pamiętacie?, w sprawie martwego noworodka, że o słynnym filmie o strażakach nie wspomnę. A dziś mieliśmy pogodny, sprawnie zrealizowany newsik z panoramą osiedla Traugutta w tle. Znakomicie! Tego nam trzeba! Pewnie słoneczni czują niedosyt, bo o słoneczku i swojej działalności mogliby gadać dłużej, ale spoko :-)Jestem przekonany, że to początek sławy naszych słonecznych skromnisi. Brawo słoneczni, prawdziwa pasja zawsze zostanie doceniona, a przy tym jest to naprawdę dobra promocja dla naszej gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiska Re: brawo Obserwatorzy :) 30.12.06, 23:33 Witam wszystkich jeszcze w starym roku 2006. Bardzo się cieszę, że wg prognoz rok 2007 będzie pomyślniejszy. O "obserwatorach słońca" niewiele wiem. Jak liczna to jest grupa Żychliniaków ? Czy to są obserwacje tylko słońca czy też całego naszego gwiazdozbioru ? Miło jest usłyszeć, że w naszym mieście jest grupa naukowców, którzy swoją pracą rozpropagowali nasze miasto. Dobrze, że dinozaurka to wypatrzyła, bo sami na pewno by się nie pochwalili. A może są jeszcze u nas jakies osiągnięcia w innych dziedzinach o których nic nie wiemy ? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: brawo Obserwatorzy :) 31.12.06, 00:48 mnie link podesłala podekscytowana sprawą młodociana kuzuneczka, bo rano wypatrzyła go na stronie głównej Onetu. Później zaś pan listonosz przyniósł mi papierową wersję artykułu :) Programu w TV niestety nie widziałam..... żałuję bardzo... :( O Obserwatorach można poczytać tu: www.tos.astrowww.pl/index.html A inne osiagnięcia żychliniaków, o których my nie wiemy? Hmmm...... wiem, że są, a przynajmniej byli w Żychlinie hobbyści - hodowcy jakichś ryb, zdaje się że jakiejś żadkiej odmiany "pyszczaków" żyjacych dziko jedynie w jakimś egzotycznym jeziorze........ byli zrzeszeni tak jak Obserwatorzy w jakimś klubie / towarzystwie i mieli swoją stronę internetową..... Niestety adresu do niej nie mam... Może ktoś z nich czyta to forum i sie odedzwie? A może by tak Obserwatorów wpisać do wątku o znanych i nieznanych? a przy okazji odświeżył by się ten wątek? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=14630&w=30632025 Pozdrowienia dla "pozytywnie zakręconych" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: brawo Obserwatorzy :) 31.12.06, 00:53 Adres znanych i nieznanych mi się rozjechał..... ;> więc jeścio raz... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14630&w=39701063&a=49599551 Podejrzewam, że nie wszyscy forumowicze go czytali :) a wart jest tego, aby nań rzucić okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: brawo Obserwatorzy :) 31.12.06, 01:20 NO! Powiedziałam, że stronę ich widziałam....to i znależc ją teraz musiałam... Zamiast iść spać, to siedzialam i Googlowałam aż znalazłam... www.klub-malawi.pl/ Ale naszych jak narazie nie widzę, a kiedyś ich widziałam..... Ale to na pewno ta stronka i ten klub... Chyba jeszcze poszukam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: brawo Obserwatorzy :) 31.12.06, 01:35 Powiedziałam, że ich znajdę? Powiedziałam! No to i ich znalazłam.... :] 5-ciu z Żychlina, a przynajmniej 4 z naszego Żychlina :) forum.klub-malawi.pl/memberlist.php?mode=location&order=ASC&start=2450 Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1242 Re: brawo Obserwatorzy :) 31.12.06, 15:14 Nie przystoi tak sobie drwić z Towarzystwa Miłośników Astronomi.Ludzie, którzy nie mają swojego hobby nie rozumieją tych,którzy je mają.Ludzie bez hobby to jak szkielety,żywe trupy.Z nimi się bardzo trudno rozmawia.Proponuję Ci zająć się może wypiekami,albo gotowaniem to i przy okazji coś obejrzysz w TV a nie tylko latanie po terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: brawo Obserwatorzy :) 31.12.06, 16:25 obserwator1242 napisał: > > Nie przystoi tak sobie drwić z Towarzystwa Miłośników Astronomi. No cóż, chyba coś mało kumata jestem ostatnio, ale....... Obserwatorze1242, możesz troszke jaśniej? Gdzie, w których słowach, widzisz tu drwinę? i kto tu z kogo drwi? > Proponuję Ci zająć się może wypiekami, albo gotowaniem to i przy okazji coś > obejrzysz w TV a nie tylko latanie po terenie. Ha ha ha ha.... zawsze wiedziałam, że w Żychlinie inni wiedzą o człowieku więcej niż on sam :))) Powiedz mi jeszcze, Obserwatorze, po jakim to ja terenie "latam", bo jestem tego baaardzo ciekawa ;)))) No i także mam dla Ciebie propozycję, na dodatek całkiem poważną: czytaj z większym zrozumieniem czytanego tekstu. A jeśli jakiś tekst jest dla Ciebie za trudny, to poproś o "wyłożenie go" prostszym językiem, abyś był go w stanie pojąć i zrozumieć :] Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: brawo Obserwatorzy :) 01.01.07, 00:21 Obserwatorze mam wrażenie, że obraziłeś tu kilka osób. Nikt tu nigdy nie drwił ze słonecznych. Wręcz przeciwnie jesteśmy z nich od poczatku dumni. Wyskoczyłeś ni z gruszki ni z pietruszki. Może masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem tekstu? (:- Odpowiedz Link Zgłoś
selenka21 Re: brawo Obserwatorzy :) 02.01.07, 10:29 Gratuluje Wam za za osiągnięcia i promocje miasta. Przez te kilka dni zrobiliscie wiecej niż wszyscy od promocji w urzędzie w poprzedniej kadencji. Oby ta władza doceniła waszą pracę.Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś