Dodaj do ulubionych

Tragedia narodu - tragedia koscioła

10.01.07, 09:17
Posłuchałem sobie wczoraj wypowiedzi polityków w tym Panów Kaczyńskich,
którzy poinformowali, że tragedia Kościoła jest tragedia narodu i Polski.
Informuję Panów Kaczyńskich, że dla mnie to nie jest tragedia narodu ani
Polski lecz raczej tragedia ugrupowań dewocko-radiomaryjnych typu PiS, LPR.
Mogą sobie pójść i popłakiwać gdziekolwiek chcą byleby nie zatruwali życia
swoim jadem normalnej większości. Informuję, że dla większości Polaków dobrze
się stało, że następuje oczyszczenie. Koscioła nie jest mi żal gdyż
hierarchowie teraz leją krokodyle łzy lecz jak był okres kiedy ich pupile z
PiS, LPR i Samoobrony oraz innych jeszcze głupszych ugrupowań atakowali
innych niewinnych ludzi to nikt z nich nawet palcem nie kiwnął w obronie
ludzi ponizanych i po chamsku atakowanych.
Obserwuj wątek
    • big_news Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 09:24
      A kto to są te niewinne ofiary ugrupowań dewocko-radiomaryjnych? I gdzie się
      pochowały?
      A poza tym, nie boisz się jawnie występować z taką deklaracją? Przecież
      najpewniej po takim wyznaniu jutro o 5 rano załomocze do twych drzwi policja...
      • czechy11 Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 09:31
        Czy ktoś z kościoła stanął w obronie poniżanego przez różnej maści Leperów,
        Giertychów i Kaczyńskich: Leszka Balcerowicza, Izabelę Niezabitowską, byłych
        ministrów spraw zagranicznych itd.?
        Jak będziemy sie wszyscy bać to zrobią z nami co będa chcieli.
        • longeta Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 09:33
          czechy11 napisał: Leszka Balcerowicza, Izabelę Niezabitowską, byłych
          > ministrów spraw zagranicznych itd.?

To oni jeszcze nie siedzą?
        • big_news Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 09:42
          No tak. O jego boskości Leszku B. należy mówić jedynie na klęczkach. Nie mówiąc
          już o tym, że ci nieprawdopodobni dranie nie popełzli do geniusza finansowego z
          błaganiami o pozostanie w NBP. Teraz pan Leszek B. może przebierać sobie w 10
          ofertach pracy, które ma do wyboru. Zastanawia mnie tylko dlaczego tych ofert
          jest 10, a nie dwieście kilkadziesiąt, bo tyle jest krajów na świecie, a
          przecież chyba nikt rozsądny nie wątpi, że naszego cudotwórcę chcieliby widzieć
          dosłownie wszędzie? Ciekawe...
          A kto to jest Izabela Niezabitowska? Jakoś nie kojarzę...
          A może chodzi o Małgorzatę Niezabitowską, tę, której ktoś zupełnie nieznajomy
          podrzucił dziwny list do domu? Jeżeli tak, to rzeczywiście. Pani Małgosia nie
          była TW, nie donosiła na kolegów, a premierowi Mazowieckiemu nie powiedziała o
          swojej przeszłości tylko dlatego, bo zapomniała. I tej wersji będę się trzymał.
          No i ja nie mogę się wyzbyć strachów. Taki lękliwy jestem, że jak mnie namierzy
          jakiś oszalały z nienawiści koalicjant, to chyba na pierwszym przesłuchaniu
          przyznam się nawet do tego, że jestem małą afrykańską dziewczynką.
          • czechy11 Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:00
            jak bys czytał to byś zauważył, że nie pisze o boskości L. balcerowicza tylko o
            sposobie atakowania człowieka. Czym innynym jest dyskusja z czyimiś pogladami i
            krytyka jego działń a czym innym sa osobiste, chamskie niemerytoryczne
            wycieczki pod adresem osobistym. Niestety tak jak twoi ulubieńcy nie jesteś w
            stanie zrozumieć róznicy pomiędzy cywilizowaną krytyka a chamówą. Różnica jest
            taka, że jak znalazła się teczka na trybuna ludowego Jarosława Kaczyńskiego to
            miał mozliwośc wypowiedzenia sie we wszystkich mediach, dostep do wszystkich
            dokumentów i stadko klakierów i popleczników a Pan Minister Sprawiedliwości
            latał jak z pęcherzem. Przypominam jednak, że inni maluczcy nie tacy wielcy jak
            Kaczyńscy ta kich mozliwości nie mają.
            • big_news Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:16
              Tak, masz rację. Pod każdym względem. Bo to Ty jesteś tym mądrzejszym, wszystko
              wiedzącym, a przy okazji wyrozumiałym i przyjaznym innym. Takim jak mnie
              pozostają jedynie nienawistne i stricte personalne ataki.
              Może tylko w jednym nie do końca masz rację. Ale to dosłownie drobiazg, można by
              nawet powiedzieć, że nie istotny detal. Otóż Kaczyńscy rządzą od 16 miesięcy.
              Natomiast ci wszyscy, którzy nie mają takich jak oni możliwości, rządzili sami
              lub też rządziły wspierane przez nich ugrupowania, przez 16 lat. I tu i tu 16,
              jednak jakby nieco inne te szesnastki. Nie uważasz? Broń Boże, nie czepiam się,
              tak tylko z głupia frant pytam...
              • czechy11 Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:33
                No i co chciałeś przez to powiedziec bo nie rozumiem twojego pytania?
                • lavinka Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:36
                  jemu chodziło o to,że poprzednie ekipy rządziły w innych warunkach... nie musząc
                  godzić się na szantaże Samobrony i Ligi.
                  lav
                  • big_news Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:41
                    To też jest fakt, lecz w tym wypadku chodziło mi o to, że staram się
                    założycielowi wątku uświadomić, że błędnie zarzuca Kaczyńskim coś, co w
                    rzeczywistości raz, że nie ma miejsca, bo oni nie zagarnęli wszystkich mediów, a
                    dwa, że w poprzednich latach "prześladowani" mogli bez zahamowań powiedzieć
                    wszystko, ale z tego nie korzystali. I tylko oni wiedzą dlaczego. Może się
                    czegoś wstydzili...?
                    • lavinka Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:50
                      Wiesz,ja myślę,że robienie z Kaczyńskich "ofiary" mediów też jest nie na
                      miejscu. Ich obsesja na punkcie układów weszła już w kanwę polskiego dowcipu na
                      stałe...
                      Ale to prawda,że media ich nie rozpieszczały... z tym,że media nie rozpieszczają
                      żadndej nowej władzy poza PO. I to jest fe. Ale to nie oznacza,że od razu trzeba
                      stawiać im pomniki,bo fekty ich pracy poznamy za kilka lat. Określanie jakości
                      ich władzy to napawdę tylko buchalteria. Gospodarka rozpędziła się od podyżki
                      Vatu za rządów Belki... zwyczajnie,rozkręciło ją budownictwo... ale to tylko
                      parę lat za chwilę znów będzie dołek... co prawda nie będzie to wina Kaczyńskich
                      tylko koniunktury jako takiej,ale media oskarżą oczywiście ich.
                      lav
                      • leslaw_m Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 13:47
                        rozpędzone budownictwo to mit,mozna powiedzieć ,ze drgnęło,ale nic ponadto.
                        pojedzie jeszcze troche do konca roku,kiedy zmienią się przepisy na vat,a dalej
                        juz mozna tylko z fusów wróżyć.

he he co ma budownictwo do tematu wątku
                    • katrina_bush "Dekomunizacja" wg. Kaczyńskich, oto proszę: 10.01.07, 14:57
                      O Samoobronie:
                      "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który był ministrem stanu
                      do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła
                      Związek Zawodowy Samoobrona".

I dalej: "To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który
                      jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i
                      chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów".
                      ("Głos Wybrzeża" z 18 i 22 czerwca 2003 r.).

Jarosław Kaczyński zapowiadał, że wyklucza jakiekolwiek związki z Samoobroną:
                      "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie
                      będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te
                      które były w poprzedniej kadencji i mamy do czynienia z Samoobroną przy władzy i naprawdę z
                      nieszczęściem dla naszego kraju".
                      (wypowiedź dla Polskiego Radia 3 z 16 lutego 2004 r.).

I zapowiadał bezwzględną rozprawę z partią Leppera:
                      "Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie
                      moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię".
                      (PAP z 25 marca 2004 r.).

P. S.
                      Komuna zapłaciła już cenę...

Kościół płaci dzisiaj cenę za arogancję i obłudę.

PiS zapłaci jutro !
                      • lukoza "Dekomunizacja" wg. Kaczyńskich, oto fakty 10.01.07, 18:08
                        Brawo - niech fakty bronia sie same. Nie wiem po co ktos stale reaguje na
                        demagogiczne podchody small newsew, dluget i innych doktrynerow.
                • big_news Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:36
                  Tylko tyle, że mogli gadać w swoim czasie (choć i teraz nikt im nie broni) ile
                  dusza zapragnie. Jakoś z tego w konkretnych sprawach nie skorzystali.
                  • czechy11 Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:41
                    No tak bo najlepiej jest gadać co ślina na język przyniesie i co sie podoba.
                    Tak własnie funkcjonuja cywilizowane Państwa, że władza cedzi co jej slina na
                    język przyniesie. Tak własnie działaja cywilizowane, normalne Państwa, któe cos
                    znaczą w świecie. A co do Giertych i Lepera to ktos sobie takich koalicjantów
                    wybrał. Za czyny trzeba brac odpowiedzialność. Taki ten świat jest niestety
                    brutalny.
                    • lavinka Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:51
                      A miał innych koalicjantów do wyboru? Platforma robiła fochy,że pomimo
                      przehranych wyborów nie może mieć własnego premiera a z tymi złodziejami z SLD
                      to nikt by interesów robić nie chciał...
                      lav
                      • czechy11 Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 11:40
                        Jak się wychodzi z założenia, że jestem najmądrzejszy i wejdź ze mną do
                        koalicji ale nie miej tam nic do gadania i de facto to takiej koalicji sie
                        właściwie nie chce a negocjacje robi sie dla mydlenia oczu to nikt rozsadny do
                        takiej koalicji nie wejdzie. Za to będa chetni tacy co za wszelką cenę byle
                        być. Jaki Pan taki kram jak mówi stare przysłowie. Kolaicja to jest zawsze taki
                        twór, ze coś za coś no i kompromis - rzecz Kaczyńskim obca.
                        • lavinka Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 11:47
                          Jakie nic? Dostali przecież ministerstwo rolnictwa, edukacji,zdrowia i paru
                          innych...
                          Ale,że ich nie chcieli to się inni "chętni" znalźli. Pretensje moze teraz mieć
                          PO tylko do siebie... a tak na marginesie ministrem zdrowia i tak został Religa.
                          lav
                    • big_news Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:59
                      Taaak. Oczywiście PiS powinno zrezygnować z władzy. PO z nimi nie chciała, SLD
                      to obciach, LPR wiadomo, a Samoobrona żenada. A samemu rządzić w tym układzie
                      się nie da. PiS zatem powinno mieć w dupie własnych wyborców oraz swój program,
                      powinno ad acta odłożyć marzenia o naprawie państwa. I nawet stosunkowo szybko
                      chciało nowych wyborów, ale wtedy na to nie było zgody choćby PO. No to poszli
                      inną, w rzeczywistości wymuszoną, drogą. I robią swoje. A nielubiącym PiS-u w
                      tej sytuacji pozostało jedynie zgrzytanie zębami. Nie ma co się obrażać na
                      demokrację. Taki to już los przegranych.
          • lavinka Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:09
            Ja to jestem gotowa pomodlić się by nie wrócił...
            A skrzypek jak się spodziewałam przez prasę został zaszczuty.... pamiętam jak
            wiele lat temu te same praktyki stosowano w przypadku pana B., a on się wtedy
            zasłaniał tajemnicą bankową i brakiem danych... bardziej wyszczekany był.... jak
            gospodarka leciał w dół na łeb na szyję to mówił,że podąża we łaściwym kierunku
            przemian gospodarczych... uwielbam demagogię ana B, ale nie będę za nią tęsknić...
            lav
            • gray Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:11

lepiej jeszcze raz to przemyśl. na demagogię pana S możesz się nie doczekać
              ponieważ będzie to demagogia panów K wypowiedziana czyimiś ustami.
              • lavinka Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:14
                Przynajmniej nikt mi nie bdzie wciskał kitu,że choć ceny rosną a pensje maleją
                to wszystko jest OK.
                lav
                • czechy11 Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:44
                  Nasz znawca bankowości (inżynier, któy myli podstawowe instrumenty polityki
                  finansowej)nadrukuje Ci pieniązków to będziesz szczęśliwa.
                  • lavinka Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:45
                    Widzę,że Twoje pojęcie o bankowości jest mizerne skoro nie wiesz,że pieniądze
                    drukuje się za cenę wyższą od ich wartości nominalnej....
                    lav
                    • czechy11 Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 11:43
                      Tak w związku z tym hiperinflacji przed 89 rokiem nie było bo pieniądze drukuje
                      się za cenę wyższą od ich wartości nominalnej. Idac twoja retoryka nie powinno
                      być hiperinflacji.
                      • lavinka Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 11:50
                        Hiperinflacja była, bo państwo za bezcen wyprzedawało co się da. Nie było też
                        żadnej uczciwej konkurencji, bo to zachód dyktował ceny,a nie my.
                        Nie wspomnę o pensji minimalnej,która jest poniżej poziomu minimum socjalnego.
                        Na takie rzeczy ma wpływ władza,ale po co ma się przejmować takimi drobiazgami.
                        Poza tym wydrukowanie banknotu 100złotowego zdaje się koszuje około 120zł.
                        • czechy11 Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 11:54
                          Sorry o czym ty mówisz. Hiperinflacja zaistniała przed otwarcie polskiej
                          gospodarki na produkty z Zachodu i przed procesem prywatyzacji. Na
                          hiperinflacje ma wpływ wyłącznie władza nikt poza nią. To władza podejmuje
                          decuzje o ilości pieniądza na rynku. Sorry ale nie dysponujesz podstawową,
                          elementarną wiedzą ekonomiczną.To władza decyduje się na druk pieniądza mimo,
                          ze nie ma on pokrycia.
                          • lavinka Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 12:07
                            Nadmiar kasy, ple,ple,ple. Znam to na pamieć. Terz ludzie mają wiecej kasy niż
                            kiedyś i na rynku jest więcej zachodnich produktów jak kiedyś i żadnej
                            hiperinflacji nie ma(nie licząć wzrostu cen nieruchomości,ale to wpływ popytu z
                            zachodu,nie mamy na to większego wpływu).
                            lav
                        • lukoza Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 18:11
                          biedna
            • czechy11 Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 10:34
              Ale to nie jest dyskusja o Panu Skrzypku i nominacji nowego Prezesa NBP.
          • dziad_borowy Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 11.01.07, 13:22
            Tej wersji bedziesz sie trzymal nawet po tym:
            "Małgorzata Niezabitowska, b. rzecznik rządu Tadeusza Mazowieckiego, nie
            skłamała w swym oświadczeniu lustracyjnym pisząc, że nie była agentem SB."?
            Dzierżżż!!!

• big_news Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 11.01.07, 13:35
              Byłbym głupcem, gdybym w tej sytuacji upierał się przy tamtej wersji wydarzeń.
              Nie pozostaje mi więc nic innego, jak zwrócić honor p. M. Niezabitowskiej. Respekt.
    • aaa202 Typowe dla Żyda i/lub masona 10.01.07, 09:28
      • czechy11 Re: Typowe dla Żyda i/lub masona 10.01.07, 09:33
        Dodaj jeszcze: układu, szarej sieci, lumpenliberała, wykształciucha, sb-eka.
        Zakres słownictwa twoich ugrupowań jestl w tym zakresie bardzo bogaty. Czerp
        garściami.
        • big_news Re: Typowe dla Żyda i/lub masona 10.01.07, 09:45
          Ło matko! Ale macie szeroki wachlarz słówek do wyboru! Tylko pozazdrościć! Nie
          to co druga strona. Ich częstowano samymi komplementami.
          • gray Re: Typowe dla Żyda i/lub masona 10.01.07, 10:06

a u was biją murzynów big_news :)
            • big_news Re: Typowe dla Żyda i/lub masona 10.01.07, 10:18
              Żeby tylko Murzynów...
              :)
        • aaa202 Moje ugrupowania? Które to? Może mam fanclub? 10.01.07, 12:39
    • evonka no cóż.. 10.01.07, 10:22
      niestety miarki sie ma zazwyczaj dwie. jedna dla siebie, drugą dla
      tych "innych".. no i tak jest i w tym przypadku. i szkoda. i mi żal.
      ten sam prymas, ktory dewaluował wypowiedzi komisji historycznej i kościelnej,
      korzystał z tych "świstków", żeby potwierdzic swoją "czystość" względem
      współpracy z SB.. no cóż.. no miarki się ma dwie zazwyczaj, zwłaszcza jak się
      jest wysoko i można być wyżej..
    • brite banda hipokrytów, żadna nowość / tyle 10.01.07, 10:30

• big_news Nie ma to jak celny i wyważony głos hehehe n/t 10.01.07, 10:34
    • bruna5 Tragedia dwóch panów 10.01.07, 11:37
      ale na pewno nie braci
      www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=27519
      • czechy11 Re: Tragedia dwóch panów 10.01.07, 11:46
        Hichot historii. Lustratorzy sa lustrowani.
        • lavinka Re: Tragedia dwóch panów 10.01.07, 11:50
          A SB się cieszy i pobiera ciepłe emeryturki po kilka tysięcy każda...
          lav
    • czechy11 Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 11:51
      Mój wpis nie oznacza, ze jestem przeciwko lustracji choc na pewno jestem
      przeciwnikiem dzikiej lustracji z jaką mamy do czynienia. Moim wpisem chcę
      pokazać wyłącznie to, że jak lustrowano ich to było dobrze ale jak lustruje sie
      nas to już nie jest ok. Pokazuję nim tylko, że tylko Kali być w Kościele i Kali
      być w RM, Kali byc w LPR i Kali być w PiS. I dewotki i dewoci spod sztandaru RM
      czołowi lustratorzy i wyciagacze brudów nagle stali się strasznymi
      przeciwnikami lustracji o pardon przeciwnikami lustracji w swoich szeregach bo
      jesli chodzi oczywiście o innych to lustarcja powinna być.
      • lavinka Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 11:53
        Gdyby kościół nie chował głowy w piasek po każdym artykule w gazecie,to może nie
        byłoby takiej sensacji....
        lav
    • jelonek72 Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 10.01.07, 18:44
      >Informuję, że dla większości Polaków dobrze
      się stało, że następuje oczyszczenie<

Proszę mnie wypisac z tej NIBY większości, nie mam zamiłowania do dweociarzy,moherów i radiomaryjowców, a już jak najdalsza jestem od panów Kaczyńskich ( niech będzie pochwalony Pan w niebiosach,że urodziły się bliźniaki - co by było z tym krajem gdby szanowna matka Kaczyńska powiła pięcioraczki ?????) i nie uważam , by w naszym kraju dokonywało się jakiekolwiek oczyszczenie - to babranie się w kloace tylko dla samej przyjemności babrania się - niektórzy niestety mają takie upodobania !
      • lodzianin_v Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 12.01.07, 00:28
        Ile niepotrzebnego jadu w tej wypowiedzi. I po co? Chyba,by pokazać swą złość,że
        m.inn., właśnie, prezydent przyczynił się do wstrzymania ingresu.Nie należę do
        żadnej z tych grup,wymienionych tak troskliwie przez jelonka72,ale patrzę tylko
        bez zacietrzewienia na naszą rzeczywistość,trudną,to jasne,ale właśnie z
        wielkimi oporami zmienianą,co prawda,jak po twardej bardzo grudzie.
        • jelonek72 Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 12.01.07, 10:40
          no i jestem w kropce, bo nie wiem czy szanowny łodzianin o niepotrzebnym jadzie mówił a propos mojej "wypiski" czy może jakiejś innej... widział kto jadowitego jelonka ??????? ludziska czego wy się teraz na biologii uczycie? jelonek może być wsciekły jak go zarażona kaczka za przeproszeniem w dupę ugryzie ale jadowity ... a wracając do tematu - fakt nasza rzeczywistość jest zmieniana , tylko czy aby na pewno na lepsze?
    • p.i.o.t.rd Re: Tragedia narodu - tragedia koscioła 12.01.07, 08:12
      Masz rację, to problem "czarnych" a nie Narodu. A mi jakoś kleru nie żal, kij im
      w cztery litery, wkurzające jest tylko że znowu zamierzają ukraść z budżetu 40mln.
    • cassani jak dla mnie to kościół powinien w końcu pomyśleć 12.01.07, 08:15
      nad zalegalizowaniem swojej działalności - zarejestrowaniem się w KRSie,
      złożeniem wniosku o NIP i Regon i zacząć prowadzić w pełni legalną działalność
      gospodarczą a nie brylować w szarej strefie.
      • lavinka Re: jak dla mnie to kościół powinien w końcu pomy 12.01.07, 12:10
        No wtedy to z pewnością zbankrutują... zwłaszcza rozgłośnia z Torunia...
        lav

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka