Dodaj do ulubionych

Wybuch Murckowska UPC

IP: *.chello.pl 23.06.10, 07:57
Wybuch koło budynku na Murckowskiej przy UPC.Jakieś geniusze z budowy musiały
trzymać butle z gazem,acetylenem w barakach.Tworzy się duży korek a oczywiscie
budowlancy maja to w d..... i wywalaj ludzi ale chociaz maja pełno miejsca na
budowie nie daja ludziom wjechac .Sami spowodowali wypadek a teraz maja to w d...

Ciekawe kiedy przyjedzie jakas policja i inspekcja budowlana !!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: t Re: Wybuch Murckowska UPC IP: 89.25.150.* 23.06.10, 16:59
      siedziałem dosść blisko "pola rażenia" jednego z elementów baraku. Całym budynkiem tak zatrzęsło, że aż tynk z sufitu posypał się na głowy. Mam nadzieję, że geniusz odpowiedzialny za to wydarzenie będzie miał szansę ponieść konsekwencje...
    • Gość: Sysia Re: Wybuch Murckowska UPC IP: 94.254.212.* 23.06.10, 19:40
      5 minut przed wybuchem przyszłam do pracy. Wybuch nastąpił o 7.35 vis a vis
      mojego miejsca pracy.
      Z tego co wiem, to Straż przyjechała po ok. 7 minutach, a Policja jakieś 15
      minut później.
      Ale pracownicy przyjeżdżający autem nie mieli się zbyt dobrze. Niektórzy musieli
      parkować aż pod mostem za stacją paliw.
      • arnold7 Re: Wybuch Murckowska UPC 23.06.10, 22:35
        "aż pod mostem za stacją paliw"

Znojdzcie se Gorole robota u sia. Abo niy robcie sie ganby. To jes pora metrow,
        za TANKSZTELOM!
        • arnold7 Re: Wybuch Murckowska UPC 23.06.10, 23:05
          To sa niby drobiazgi, ale mieszkam w Katowicach, spotykam ludzi, roznych, ale
          nikt nigdy nie uzyl sformulowania "stacja paliw".

Jada zatankowac, jada po bynzyna, jada na BP, jada na tanksztela, brakło mi
          bęzyny, muszę zatankowac, kaj jes jakoś stacja bynzynowo - roznie sie sam godo -
          ale skąd trzeba być, żeby szukać w Katowicach "stacji paliw"? A dopiero skąd
          trzeba być, żeby te 300 metrow za "stacją paliw" to było daleko? Niyzle majom
          nasrane w tych zabrynicznych lbach. Stacja paliw, qwa:)) A może przystanek
          paliwowy? Czamu niy??? Albo dworzec paliwowy - o to jest chyba najbardziej na
          miejscu.

Ostatnio udowodnilem corce, jak bardzo zwulgaryzowanym jezykiem slowianskiem
          jest tzw. jezyk polski. Wulgaryzacja nie pochodzi oczywiscie od wula, ale wul to
          my wiymy skond prziloz:)

Wulgaryzacja to starsze pojecie. Normalnie to dziyn razy pora daje dnie, tydziyn
          razy pora daje tydnie, ale we polskij gwarze tydzień daje tygodnie. I stacje
          paliw. Bo GO braklo, i zaplakala w te noce i dnie, ta azjatycka wulgaryzacja.

• Gość: . Re: Wybuch Murckowska UPC IP: *.telpol.net.pl 23.06.10, 23:46
            A słyszałeś Ślązaku, że używanie gwary w języku pisanym świadczy o braku
            wykształcenia, kultury i szeroko pojętego ogarnięcia... W Polsce póki co
            obowiązuje język polski, więc zachowaj gwarę dla siebie, a na publicznym forum
            używaj języka ogólnie przyjętego w danym kraju, wszak jesteś Polakiem,
            bynajmniej taką mam nadzieję.
            • Gość: aha Re: Wybuch Murckowska UPC IP: *.siec2000.pl 24.06.10, 07:27
              Ślązaku...wszak jesteś Polakiem, bynajmniej... Dobre!
          • Gość: barany wysiadać Re: Wybuch Murckowska UPC IP: *.net.stream.pl 24.06.10, 22:27
            Byś sie nie ośmieszał (loł żurym) i Ślązaków przy okazji. W terminologii
            budowlanej tak się to dokładnie nazywa. I jest to nazwa w pełni uzasadniona. Na
            pewno nie znasz jeszcze znaczenia wielu innych wyrazów, co nie znaczy że one nie
            istnieją. Nie bądź jak ten bajtel co na widok żyrafy krzyknął "Niemożliwe,
            takiego zwierzęcia nie ma !!!"
        • Gość: Elwer Re: Wybuch Murckowska UPC IP: *.chello.pl 24.06.10, 21:17
          Ciul,,, sie w dekiel ,ty wszendzie widzisz goroli .Cepy sa wszendzie a tyś je
          jedyn z nich !!!!

I nie pisz bajek
    • Gość: edek Re: Wybuch Murckowska UPC IP: *.chello.pl 23.06.10, 20:10
      No ja akurat byłem na wysokości stacji benzynowej jak doszło do
      wybuchu, zadaje się ze dach kontenera poszybował na dach budynku,
      niestety nie udało mi się nigdzie znaleźć artykułu na ten temat ...
      • Gość: dacula Re: Wybuch Murckowska UPC IP: *.ericsson.net 23.06.10, 22:21
        Ja tez wlasnie szukam czegos a ten temat. Pracuje w Ericssonie, na szczescie
        nasz budynek nie byl w polu razenia.
    • Gość: megaziom Re: Wybuch Murckowska UPC IP: *.netia.pl 25.06.10, 10:40
      jba1.republika.pl/foto/htm/23062010.htm
      • Gość: można? Re: Wybuch Murckowska UPC IP: *.c201.msk.pl 25.06.10, 13:11
        Dzięki cudowi Tuska na szczęście nikomu nic się nie stało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka