aksolotl_meksykanski 12.01.07, 16:26 Gdybyście chcieli pokazac obcokrajowcowi Łódź -w jakie miejsca byście go zaprowadzili? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aksolotl_meksykanski Re: Tak od siebie... dworce? 12.01.07, 17:42 i tylko dworce... Odpowiedz Link Zgłoś
aksolotl_meksykanski Re: Gorąco polecam nasze dworce 12.01.07, 17:37 od razu można też powiedziec, żeby sobie nie zawracał głowy i wracał, skąd przyszedł. Dzięki serdeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
aksolotl_meksykanski Re: Ale jak to? Ciekawe mamy dworce przecież. 12.01.07, 17:41 który taki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka A ja się zastanawiam 12.01.07, 17:45 Dlaczego w Łodzi trzeba z jednego dworca na drugi jechać przez cale miasto diabli wiedzą czym(przesiadki).Niemozan zrobić jakieś linii autobusowej między dworcowej? Albo dorobić trochę torów wokół miasta i je jakoś połączyć? Jak się przyjeżdża z Warszawy to człowiek czuje się jakby na koniec świata przyjechał... koniec torów-koniec cywilizacji... porąbane to ,nie? lav Odpowiedz Link Zgłoś
aksolotl_meksykanski Re: A ja się zastanawiam 12.01.07, 17:47 jak do samego miasta w niektórych przypadkach nie ma torow, to w samym mieście- małe szanse ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Sama nie wiem, który wolę 12.01.07, 18:13 Kiedyś przyjechały do mnie Niemki. Były zauroczone Kaliskim. Z kolei Rosjanie urzeczeni byli Fabrycznym i neonem Hot Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: zwiedzanie Łodzi 12.01.07, 17:48 Szczerze mówią Łódz ładnei wyglada jesienią , zimą niekoniecznie. Moze Willę Kindermanna na Wólczańskiej - kazdemu sie podoba, cmentarz zydowski na brackiej, jesli bedzie ładna pogoda i gdzieś tutaj w centrum jakiś facet zrobił sobie obserwatorium na jakimś dachu - przy Tuwima czy przy Zielonej czy coś w tę stronę - ponoc widać ładny kawał Łodzi - myslę, ze warto, ale sama nei odkrylam jeszcze gdzie to jest:D Odpowiedz Link Zgłoś
primitivo Re: zwiedzanie Łodzi 12.01.07, 17:48 jesli to gosc zza oceanu zacznij od budki z hamburgerami przy pl Barlickiego, zanim ochlonie zdazysz mu wmowic ze wszystko co widzi jest dekoracja do filmu Lyncha, gdyby jednak upieral sie by zobaczyc miasto, zabierz go do Londynu Odpowiedz Link Zgłoś
aksolotl_meksykanski Re: zwiedzanie Łodzi 12.01.07, 17:50 jedynie zza morza. Łódź mu musi wystarczyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: zwiedzanie Łodzi 12.01.07, 18:04 zależy, co gość lubi. i tak: 1. Manufaktura. przy okazji Manufaktury - Stary Cmentarz przy Ogrodowej. 2. Piotrkowska. przy okazji Piotrkowskiej - przejazd rikszą, żarcie z budki z chińszczyzną, wieczorem puby. 3. jak nie będzie mieć dosyć to spacerek Starymi Bałutami na cm. żydowski. albo Księży Młyn. albo ZOO. albo Las Łagiewnicki z klasztorem i kapliczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: zwiedzanie Łodzi 12.01.07, 18:18 ależ nie ma za co. z dworców polecam Radegast. Odpowiedz Link Zgłoś
ulkalodz832 Re: zwiedzanie Łodzi 12.01.07, 18:32 Tak całkiem serio to koniecznie Muzeum Włókiennictwa (sobota- wstęp wolny). Stary Cmentarz możę na końcu. Przejśie Pietryną to podstawa. Może Muzeum Sztuki.Pałac POznańskiego, Wille na Wółczańskiej i Akademie Muzyczną.Manufaktura też Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: zwiedzanie Łodzi 12.01.07, 19:36 Ode mnie: pl.wikipedia.org/wiki/Portal:%C5%81%C3%B3d%C5%BA/Zabytki/podstrona#Zabytki Odpowiedz Link Zgłoś