IP: *.pienista.net 14.01.07, 13:15
Na Lotnisku w Łodzi są skandaliczne zarobki,2 € na godzine.Jak się z tego
utrzymać.
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: Zarobki IP: *.toya.net.pl 14.01.07, 14:43
      To sie zwolnij i znajdz lepsza robote. I nie zawracaj nam glowy.
      • Gość: Adrian Re: Zarobki IP: *.toya.net.pl 14.01.07, 14:56
        Czasem nie mam 2 i nie truję
      • Gość: Wiktor Re: do Adama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:19
        Ale Ci dołożył.A tak wogóle to imię pisze się z dużej litery. Cud że Cię
        jeszcze nie zwolnili z portu za Twoje ciągłe szykany
    • Gość: doktorek Re: Zarobki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 11:35
      Zapraszam do mnie do szpitala - po 6 latach ciężkich studiów, po 13-miesięcznym
      stażu, obecnie na specjalizacji (która potrwa następne 6 lat) za godzinę netto
      wychodzi mniej niż 2 € :D
      • Gość: Czarek Re: Zarobki IP: *.devs.futuro.pl 21.01.07, 22:47
        Tylko że Ty Doktorku zarabiasz jeszcze w inny sposób.Jeszcze niewidziałem
        lekarza co by klepał bide,widać to na parkingu szpitala np.Kopernik.
        • ewamalgorzata Re: Zarobki 21.01.07, 23:01
          Trochę IMHO nie na temat ta dyskusja schodzi. Zaraz włączą się nauczyciele a
          potem przedstawiciele "pokolenia 1200"...
          • default_user Re: Zarobki 22.01.07, 08:50
            ewamalgorzata napisała:

> (..)Zaraz włączą się nauczyciele a
            > potem przedstawiciele "pokolenia 1200"...

A mogłem, zamiast iść na studia, zaczepić się na termin do spawacza. Dostawałbym
            teraz od 8 do 11 kawałków. Albo na dźwigowego się zgodzić...
            Licytujemy się dalej?
            M..M
        • Gość: kolin_lodz do doktorka IP: *.toya.net.pl 21.01.07, 23:35
          Uważam, iż powinieneś wystąpić o ustalenie adresu z którego wysłał post niejaki
          Czarek - to co ten pajac pisze myslę, że upowaznia Cie do złożenia
          zawiadomienia o przestępstwie pomówienia.
          Do furii doprowadzają mnie tacy ludzie, osobiście mam w rodzinie lekarzy-
          specjalistów, którzy przez 30 lat pracy nie dorobili się właściwie niczego.
          • Gość: doktorek Re: do doktorka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 17:52
            Rzeczywiście robi się mały "off-topic", ja chciałem tylko zwrócić uwagę, iż nie
            tylko "lotniskowi" mają niskie stawki godzinowe :)

A co do frazesów typu "nie widziałem biednego lekarza" albo "lekarzu pokaż co
            masz w garażu" na różnorakich forach - to zdążyłem się do nich przyzwyczaić;
            piszą je zazwyczaj zawistni ludzie, postrzegający zawód lekarza przez pryzmat
            20% przedstawicieli tego środowiska z tzw. "lobby ordynatorsko-profesorskiego".

Ta postawa zmienia się jednak diametralnie, gdy taki 'sfrustrowany' pacjent
            trafia do gabinetu - wtedy jest pokorny i uprzejmy jak baranek :D

Ordynatorzy lub/i profesorowie rzeczywiście w obecnym systemie "darmowej służby
            zdrowia" całkiem nieźle się ustawili, znaczna część "braci lekarskiej" to jednak
            przysłowiowi 'wyrobnicy'.

Nie wspominam tu nawet o takich 'szaraczkach' jak moja skromna osoba; młodzi
            lekarze na specjalizacjach mają ciągle 'pod górkę' - nie dość, że na samą
            specjalizację coraz trudniej się dostać (liczba miejsc jest co roku
            ograniczana!), to jeszcze sam etap 'kształcenia' (trwający do 6 lat po
            ukończeniu samych studiów) obwarowany jest licznymi ograniczeniami, m. in.
            zakazem wykonywania samodzielnego zabiegów, czy też zakazem otwarcia prywatnej
            praktyki. Znacznie lepiej jest po ukończeniu i zdaniu specjalizacji, ale to już
            zupełnie inny temat :)

Przepraszam - tak jak na wstępie - za mały off-topic, nie moją intencją jest
            zaśmiecanie forum.

Zwyczajnie w cywilizowanym świecie lekarze - nawet ci szeregowi - zarabiają
            kilka razy więcej niż obsługa lotniska, i tyle!

Pozdrawiam,
            "Doktorek"
            • skoonx Re: do doktorka 23.01.07, 17:59
              No cóż, Doktorku, co taki sfrustrowany człowiek jeszcze tutaj robi ? Lotnisko
              jest wyjściem na świat ( np. Anglia, Irlandia...). Nie wierzę, że chcesz
              naprawić służbę zdrowia w kraju.
              Pozdrawiam
              • Gość: doktorek Re: do doktorka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:22
                Myślę o tym, a jakże :D

Planuję jednak poczekać jeszcze trochę - przynajmniej do czasu, gdy zrobię
                specjalizację. Specjalista to już "gość" poszukiwany na rynku pracy, w
                przeciwieństwie do lekarza z "gołym dyplomem", który na Zachodzie tak na prawdę
                może wykonywać tylko takie czynności/zabiegi, którymi u nas zajmują się
                wykwalifikowane pielęgniarki...

W każdym razie -jeśli nic się w naszej publicznej "służbie" zdrowia przez
                najbliższe lata nie zmieni, zwiewam albo "w działalność prywatną" albo za granicę.

Do "czarka": - nie gniewam się, zwróciłem Ci tylko uwagę, że wiele osób
                posługuje się półprawdami, źle osądzając całe środowisko zawodowe. Jak mawiał
                profesor Greger na biochemii z AM w Łodzi w czasach gdy studiowałem, "pół prawdy
                to jest całe kłamstwo"...
            • Gość: Czarek Re: do doktorka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 20:42
              Teraz to wszystko wyjasniłeś.Przepraszam że wszystkich lek.potraktowałem
              tak samo.Jeszcze raz przepraszam.Pozdrawiam Czarek.
              • Gość: Albert Re: do doktorka IP: 213.52.175.* 27.01.07, 23:36
                Proporcje zarobkow w UK: w pelni wykwalifikowany specjalista:
                - lekarz - 70 - 99 tys funtow rocznie
                - pracownik handlingu - 15 - 18 tys funtow rocznie.
                Pozdrawiam,
                Albert
                • kwiatek2000 Re: zarobki 06.02.07, 17:45
                  Dla tych co mają pracę, są w miarę młodzi i pomagają im rodzice to 2 euro na
                  godzinę to mało, ale dla innych to spełnienie mażeń. moze ktoś mi załatwi taką
                  pracę.
                  • Gość: adam Re: zarobki IP: *.toya.net.pl 06.02.07, 18:19
                    Jak widac po ortografii nie przykladales sie w szkole do nauki. A teraz widzisz
                    - jednak bylo warto...
                  • Gość: Jaś Re: do Adama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:14
                    Ty to chyba lubisz ludzi poniżać. A może facet już tak uwierzył w możliwości
                    kompa że go poprawi jak się pomyli, że nie zwrócił uwagi na swój błąd. A Ty mu
                    kopa - ale jesteś fi**!!!!
                    • maxxman Re: do Adama 07.02.07, 12:26
                      Przepraszam, czy Ty jesteś 'Jasiem z Retkini'? Jeśli tak, to miło jest mi
                      ciebie przeczytać bo dawno się nie odzywałeś :) Wpadaj częściej!

Pozdrowy,
                      maxxman
    • zorro67 Re: do Adama 07.02.07, 10:32
      Za jeden błąd potrafisz się naśmiewać? A wiesz że imię pisze się z dużej
      litery. Za Twoje kpiny i poniżanie ludzi już czas żeby Cię wywalili z portu.
      • Gość: Re: do Adama Re: do Adama IP: *.toya.net.pl 07.02.07, 11:15
        > Za jeden błąd potrafisz się naśmiewać? A wiesz że imię pisze się z dużej
        > litery. Za Twoje kpiny i poniżanie ludzi już czas żeby Cię wywalili z portu.

Ale ja nie pracuję w porcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka