Gość: tomek.m IP: *.era.pl 09.02.07, 11:02 Mam nadzieję, że pan Michalik nie powiedział za dużo.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KRNABRNY Re: Początek efektu Della IP: *.4web.pl 09.02.07, 12:20 teraz juz mozna...firmy ida tutaj bo jest dell, wszyscy o tym widza i zadna z nich nie zrezygnuje z tego powodu poniewaz musi byc blisko fabryki Odpowiedz Link Zgłoś
m_dubel Gruszki na wierzbie i działki na księżycu !!! 09.02.07, 13:56 Pierwsza sprawa, za ile DELL, kupił ziemię pod tą inwestycję,i dlaczego miasto ma jeszcze dopłacać do wycinki drzew na tym terenie, dwa dlaczego tej fabryki nie buduje Optimus, pana Kluski, i nie produkuje dobrych Polskich komputerów, i nie zostawia zysku w Polsce. Trzy montownia to nie fabryka (większość podzespołów przyjedzie do nas w kontenerach z Chin), bajka o super technologiach, to kolejna ściema, Dell-owi chodzi tylko o rynek zbytu. A mieszkańcy Łodzi będą mieli kolejny obóz pracy, z płacami podobnymi do tych w Chinach i Indjach, (wystarczy spojrzeć na płace w GILLETTE, Boschu, Indesicie, PHILIPSIE, 750,0 zł to nie wypłata ale jałmużna) Efekt DELLA i 12 tysięcy miejsc pracy to wierutna bzdura. Ale jak to ładnie w gazetach wygłąda i znów można mówić o kolejnym "sukcesie" Jest w tym mieście pajac pokazujący się w szarfie i czapce na łbie podczas publicznych wystąpień, który mieni się doktorem ekonomii, to on i jego ludzie robią tak "świetne interesy" i taki "dobrobyt" dla łodzian, że as ciarki po plecach chodzą. Zresztą pan Michalik, już wykazał się zmysłem ekonomicnym i "dobrze pojętym interesem miasta" sprzedając obiekty po Fabryce Tytoniowej przy ulicy Kopernika, za i tu uwaga za niebagatelną kwotę 12 milionów zółtych. Jest tam 29 tyś metrów powierzchni, więc gdyby miasto stworzyło firmę budowlano- remontową i zatrudniło bezrobotnych fachowców, to sprzedając srednio jeden metr wyremontowanego mieszkańa za 4000,0 złotych zarobiło by 118 milionów złotych. No ale po co ? Przecież nie potrzeba pieniędzy na remonty szkół, i kamienic, i po co praca dla łodzian( no mogą tyrać w DELLu). Ludzie zacznijcie myśleć to naprawdę nie boli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boyakki Re: Gruszki na wierzbie i działki na księżycu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:49 ja pracuje w Boshu i zapewniam Cie ze zarabiam kilka razy więcej niz 750 zl. Jak jest w innych firmach - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_dubel Re: Gruszki na wierzbie i działki na księżycu !!! IP: *.zdnet.com.pl 09.02.07, 16:00 Zapytaj ludzi z Gillette, lub z Tesco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boyakki Re: Gruszki na wierzbie i działki na księżycu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 16:07 nawet jezeli w tych firmach byloby tak jak piszesz to bez tych firm byloby jeszcze gorzej bo zmiast pracy za 700 zl bylaby praca za 0 zl. Ja bym wolal zarabaic 700 niz 0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszczepolska dla niewolnikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 16:46 tak przyjedzie jezdziec ma zlotym koniu, osadzi swoich rycerzy na gornych stanowiskach, a ludzie beda im montowac komputery za max 1000 zł, wiem jak placa w takich fabach bo pracuje w takim, nie dosc ze dzien swistaka to jeszcze za takie pieniadze, no a skonczylem studia IT... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: dla niewolnikow IP: *.49.rev.vline.pl 09.02.07, 18:50 skonczyles studia IT i pracujesz przy tasmie ? Moze poprostu wyjedz z Lodzi i zatrudnij sie w porzadnej firmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc nastepny marny filozof IP: *.49.rev.vline.pl 09.02.07, 18:54 czyli lepiej by rosla trawa i ludzie nie zarabiali nic ? Do tej pory w Lodzi mogles liczyc na wspaniala prace u naszych rodzimych przedsiebiorcow, ktorzy placili wszystkim po pare tysiecy na lewo i prawo ! Nie wiem skad wziales te 750 zl w tych firmach. Na pewno nie nalezysz do osob dobrze poinformowanych. Jesli twierdzisz, ze poziom plac w Chinach i Indiach jest podobny to jedz tam. Przynajmniej koszty bedziesz mial 4-5 razy nizsze niz w Polsce i przekonasz sie czy place sa takie jak tu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek.m Re: Gruszki na wierzbie i działki na księżycu !!! IP: *.77.rev.vline.pl 11.02.07, 16:34 m_dubel: zastanówmy się; czy jest możliwe stworzenie firmy budowlanej bez zaplecza, 'od zera' wykorzystując do tego bezrobotnych fachowców, która później wygra, dzięki swojemu doświadczeniu w podobnych projektach oraz doskonałej kadrze fachowców przertarg ogłoszony publicznie na budowę budynków fabryki? /t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Początek efektu Della IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 00:51 Pracowniku nawet nie wiesz gdzie tyrasz w chyba w Bosch u a nie w Bosh u.To co napislilw Wyborczej to taki oczywisty fakt jak świnia widzi niebo,czy pismaki wiedzą że za rządów miłościwie nam panujące czapeczki z Łodzi wyjechało 50 tys młodych i wykształconch drugie tyle znalazło pracę w Warszawie Wrocławiu Poznaniu.Czy znacie kłopoty Philipsa który zaoferował w swoim centrum finansowym pracę za 860 zł brutto. Jak wynika czuba nie bo zadaleko Wam po informacje przecież to po drugiej stronie ulicy a nikt za zniszczone zelówki nie płaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Nie kłam, w Philipsie 90% osób zarabia IP: *.49.rev.vline.pl 10.02.07, 20:14 znacznie więcej niż 860 zł brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadman Re: Nie kłam, w Philipsie 90% osób zarabia IP: *.pg.com 11.02.07, 16:27 w gillette nie zarabia sie 850pln.co za bzdura.tyle zarabiaja w sonoco firmie pakujacej produkty gillette.ile jeszcze beda nas mylic z sonoco--nie wiem.ja pracuje w gillette i nie jest tu zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Nie kłam, w Philipsie 90% osób zarabia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 17:49 Panowie: nie ma przymusu pracy w Dellu. Jeśli komuś warunki nie odpowiadają- nie musi się zatrudniać. Na tym zresztą polega kapitalizm, ze pracodawca robi wszystko, żeby od pracownika uzyskać najwięcej, płacąc mu jak najmniej. Chcieliście- to macie. Odpowiedz Link Zgłoś