Gość: ja IP: *.toya.net.pl 20.03.07, 04:58 Kobieta z "jajami"! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tyn "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.toya.net.pl 20.03.07, 07:16 W mojej szkole jest podobnie. Raport "trójki" pochlebny i... program naprawczy za... co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 07:25 Program naprawczy-za co, nie jest to zbyt jasne. Ale po co - wiadomo! Wystarczyło posłuchać pana wiceministra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmk "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 07:48 Stynka jestem z Tobą!!! Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.ztpnet.pl 20.03.07, 07:52 jestem 100% za !!popieram system pani Ćwikły. żeby wszyscy sie tak starali jak ona !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 08:10 kolejny przykład na impotencje intelektualną giertycha i jego 'super planów' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.astral.lodz.pl 20.03.07, 08:22 Super dyrektorka. Szkoda, że ja takiej nie miałem, jak jeszcze chodziłem do szkoły. P.S. Do kuratorium: Wyślijcie Panią Ćwikłę na zmywak do Irlandii i już będziecie mogli wdrażać te swoje programy. Nikt nie będzie lepszy, nikt wam nie będzie mącił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: "Zero tolerancji" na Bronksie IP: 81.219.176.* 27.03.07, 09:52 Pomysł ze zmywakiem jest świetny! Panią Ewę trzeba odizolować. Na zmywaku nikomu nie będzie zagrażać, a i zarobi conieco,język podszkoli.....bardzo dobry pomysł....!!!! Ewentualnie mogłaby jeszcze odgarniać śneg koło szkoły,ale tak by nie mieć kontaktu z dziecmi.Najlepiej w godzinach lekcyjnych. Mam nadzieje,że kuratorium rozwazy moje propozycje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centroLEW "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 08:25 Pani Kochanowska oczywiście okazała się kretynką i powinna ustąpić ze stanowiska. Wysyłanie takich gróźb ją kompromituje. Skoro wysłała takiego gluta do p. dyr. Ćwikły, to znaczy, że nie zna sytuacji w łódzkich szkołach, za to od razu bierze się za wygrażanie ludziom zwolnieniami. Typowa prawicowa idiotka. Opowiadanie, że "są procedury" jest marnym tłumaczeniem własnej indolencji. A może to "czyszczenie pola" dla dyrektorów z nowego, prawicowego zaciągu? Może jakiś ksiądz jest szykowany na to stanowisko? Może najlepiej jakiś ksiądz- pedofil (a takich, zdaje się, jest sporo)? Pani Kochanowska jest taka, jak sposób jej powołania - beznadziejna. Aż chce się powiedzieć "spieprzaj dziadówo", że zacytuję miłościwie nam panującego pana "prezydęta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmr Re: "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.4web.pl 20.03.07, 08:31 Myślę, ze pani Kochanowska powinna raczej zajac sie lizaniem dupy boskiemu Romanowi niz poprawianiem oświaty w naszym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chlopka Re: "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.energis.gsi.gov.uk 20.03.07, 12:05 to jest ciekawostka przyrodnicza, ze komunistyczne metody kontroli i narzutu 'z gory' nazywa sie w Polsce 'prawicowymi.' Metody pani Cwikly sa zgodne z wartosciami konserwatywnymi, znaczy sie prawicowymi: indywidualny program dla kazdego ucznia i przede wszystkiem OSOBISTA odpowiedzialnosc ucznia za swoje zachowanie i odpowiednie konsekwencje. Chilli jak zwykle w Polsce jest odwrotnie, tylko szkoda, ze mlodziez mysli sobie ze prawica = panstwo wyznaniowy i kretynstwo. Pozdrawiam i pani dyrektorce szkoly zycze wszystkiego najlepszego. W Anglii tez maja takie kontrole (ostatnio wprowadzane metody komunistyczne posunely sie do tego, ze kandydaci na studia w Anglii beda dostawac PUNKTY ZA POCHODZENIE!) - tutaj zaden dyrektor nie osmielilby sie na takie metody, jakie stosuje pani Cwikla, bo by nie tylko stracil prace ale i wyladowal w wiezieniu. A mlodziez w miedzy czasie morduje sie na noze (fala morderstw na poludniu Londynu, nastolatki miedzy soba, koszmar) i wszyscy zalamuja raczki, ze to z powodu 'biedy' w ktorej ta mlodziez zyje, i ze winne jest 'spoleczenstwo.' Chilli odpowiedzialnosc zbiorowa, jak to lewica lubi. Trzymajta sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centroLEW do "Chlopki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:00 Posłuchaj, Chłopko. Pewnie masz rację. Pewnie ta młodzież z południa Londynu źle się prowadzi, bo ma to we krwi. To na pewno geny. Na pewno ich rodzice byli komuchami, gejami albo nawet murzynami. Na pewno zaś nie jest tak, że winne jest społeczeństwo. Tak myśli tylko głupia lewica. To ich wina, a nie tego, że wyrośli w biedzie, frustracji i beznadziei. Na pewno gdyby urodzili się w tzw. dobrych domach, to też ćpaliby w parkach i pili piwo od 10 roku życia. Jak nic. I okropne są "punkty za pochodzenie". Tfu, ohydztwo. Komunistyczne na dodatek. Czemu ktoś miałby być potraktowany w ramach akcji afirmatywnej? A co tam, niech konkuruje z dziećmi z bogatych domów, których rodziców stać było na prywatnych nauczycieli i lekcje francuskiego. Dawanie takim dzieciom jakichkolwiek przywilejów wprost nie mieści się w twojej katolickiej, prawicowej głowie. Zwłaszcza, że to byłoby miłosierdzie, a wiadomo, że z czym jak z czym, ale z tym pieprzeniem o miłosierdziu to chrystus przesadził, nie? Jak czytam te twoje plwociny, tępa prawicowo-katolicka istoto, to chce mi się rzygać. Jak widać, nawet po emigracji można być intelektualnym zaściankiem. Wystarczy ograniczyć czytanie do przeglądania polskiej prasy w internecie. Zwłaszcza "dziennika" i "rzeczpospolitej". Po co sięgnąć np. po Guardiana, nie? Czerwona gazeta, a fu! Wracaj do Polski. Na zachodzie Europy takie debilowate polskie kretynki muszą się źle czuć. Za duży przeciąg. A wy przecież wolicie zaduch kadzidła... Ojciec Schizyk do was tęskni. A teraz - póki co - wracaj na zmywak, bo jak nie, to "fooda nie bedzie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabek Re: "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.mnc.pl 20.03.07, 08:32 Jak widac mozna. Brawo dla tej Pani za konsekwencje w dzialaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.gdynia.mm.pl 20.03.07, 09:32 kobieta z jajnikami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryskon "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.osiedle.net.pl 20.03.07, 11:24 Znalazła się jedna co ma serce do swojej pracy i przetosła pozytywnymi poczynaniami najśmielsze oczekiwania pani kurator, to trzeba ją zastraszyć, lub udupić!!! No jak jajko może być mądrzejsze od kury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.toya.net.pl 20.03.07, 11:25 Odwołać Ćwikłe!!! Chyba naprawdę zaczne lubić tego kuratora:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcguirre Gratulacje IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.03.07, 11:40 Gratulacje dla tej pani. Może tak mini-ster Giertych uda się na korepetycje zamiast wprowdzać swoje bzdurne plany. Odpowiedz Link Zgłoś
ananke-13 "Zero tolerancji" na Bronksie 20.03.07, 12:31 Paranoja w pełnym rozwoju: szykanowani są ludzie, którzy coś konkretnego i dobrego robią (tacy jak p. Ćwikła) a porąbane Giertychowskie trójki sprawdzają czy wszystko jest po linii partii przewodniej. Moja córka też chodzi do gimnazjum. Jest to typowe gimnazjum z typowymi problemami, z którymi zazwyczaj nikt sobie nie radzi. Miesiąc przed wizytą właśnie takiej trójki robotniczo-chłopskiej gimnazjaliści (oczywiście wybrane, najlepsze jednostki) były szkolone co maja powiedzieć a nauczyciele i dyrekcja zajmowali się skrzętnym ukrywaniem problemów, aby sie władzy nie narazić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.retsat1.com.pl 20.03.07, 13:40 Rozumiem, ze protokół sporządzono na podstawie oświadczeń dyrektorów. Jak dyrektor powiedział o trudnościach, to mimo sukcesów jest zły. Dyrektor, który ukrył kłopoty, to dobry dyrektor. To jest chore. Po co te trójki, Wystarczyło zrobić ankietę, ale porządną, dałaby lepsze efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi -absolwentka gimn40 = metody giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 15:02 giertych chce w szkole dyscypliny i gromadzenia "zlych dzieci" w specjalnych placowkach. to robi Pani Cwikla. to juz bylo kochani, w resocjalizacji... kiedys moze to sie sprawdzalo kiedys kiedy mlodziez byla jeszcze inna.. mlodziez, dzieci niedostosowane, "moralnie zaniedbane" mamy juz w pogotowiach opiekunczych, osrodkach wychowawczych.. No i co ? dziala ? rzadko. BRAK WZORCOW -oto problem. bo na kim ma sie wzorowac chlopak majacy w klasie dwudziestu lobuzow? no niestety takich dzieciakow JEST ZA DUZO by dla kazdego znalesc 10wzorcow w klasie [to oddzialywanie grupy] a "dobre szkoly" nie chca przyjmowac takiej "zlej" mlodziezy karane za palenie, ostra dyscyplina.. czy to daje dlugotrwale efekty ? nie wiec nie przesadzajmy z wydobywaniem tego na piedestal bo radzenie to nie wychowywanie. wyjdzie chlopak\ dziewczya z gimnazjum i co nagle rzuci palenie, przestanie bluznic, i nie bedzie popelnial przsstepstw bo ktos mu wpychal olej ? takie wychowanie na leku ? moze najlepiej wyjmijmy bacik i zacznijmy lac ta mlodziez ? agresja budzi agresje. malo jest dobrych programow wychowawczych, malo ludzi ktorzy pisza to z sercca a nie "na odwal sie " zeby cos napisac. Takie programy sa tez realizowane czasem za pozno. Bo gdzie lezy problem ? u podstaw, w rodzinie kiedy dziecko sie ksztaltuje i jeszcze mozna cos z nim robic. RODZINA I SRODOWISKO = WZORCE OTO CO JEST BARDZO WAZNE. Takich dzieciakow "morlanie zaniedbanych" jest coraz wiecej, bardzo smutne. W Polsce nie ma resocjalizacji Metody Pani Cwikly sa bardzo podobne do programu "zero tolerancji" . Tak, tak budujmy szkoly Giertycha.. klony osrodkow wych. i innych placowek. A madre "dobre szkoly" niech spychaja swoich "zlych uczniow" wlasnie do nich by pozbyc sie problemu i w efekcie nasilic problem na wieksza skale zamiast tam w tych "dobrych szkolach" realizowac te cale programy wychowawcze i pomoc dzieciakom! ponad to slyszlam, ze giertychowi podpowiadaja by skontaktowal sie z Pania Cwikla. Ona ma mu powiedziec jak sobie radzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura Re: gimn40 = metody giertycha IP: *.toya.net.pl 20.03.07, 16:53 Niestety też mam obawy, że te dzieciaki może powstrzymują sie od palenia czy przeklinania w szkole, bo się zwyczajnie boją, ale długotrwałego efektu wychowawczego to ja tu nie widzę. Zresztą jaki efekt może mieć picie oleju - chyba tylko rozwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ****** Re: gimn40 = metody giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 12:32 Misia kurcze,nie jestem na żadnym kierunku zwiazanym z pedagogika,wiec nie powinnam być tu chyba żadnym autorytetem. ale wpełni się z tobą zgadzam.Zresztą to samo przed chwilą pisałam.(Nie czytając twojego postu wczęsniej).Nie wierze!Myślimy identycznie! Chyba jednak minełam się z powołaniem:D > ponad to slyszlam, ze giertychowi podpowiadaja by skontaktowal sie z Pania Cwi > kla. Ona ma mu powiedziec jak sobie radzic... Ło Matko!! Jak oni wymienią się swoimi poglądami i zaczną wcielac je w życie to.......................boshe ja nawet nie chce o tym myśleć.Aż strach się bać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: gimn40 = metody giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 15:48 ale ja wcale nie czuje sie jak jakis autorytet! Bron Boze.. teraz z perspektywy czasu, po analizie mojego pobytu w gimnazjum 40, moge jedynie powiedziec, ze doswiadczylam tego wlasnie wzorowania sie na "lysym z czwartej lawki" , szkoda, ze wtedy wielu rzeczy nie dostrzegalam i nie rozumialam. Jesli chodzi o nauke to uznaje tamten czas za calkowicie zmarnowany na glupoty. Dobrze, ze w ostatniej chwili obudzilam sie i dostalam do dobrego LO. Zaleglosci jednak nigdy nie odrobilam i ponosze tego konsekwencje do dzis. Tak wlasnie jest z ta mlodzieza, nie rozumieja co jest wazne i wielu uczniow marnuje swoje zycie na glupoty typu wagary, odwalanie co raz to lepszych numerow. Tak jest im najwygodniej i to im sie oplaca - bo po co sie starac? Szkole tej zawdzieczam jedynie dobra zabawe ktora moze i budzi dobre wspomnienia ale kiedy pomysle, ze zaniedbalam kilka przedmiotow !! Gdyby tak mozna bylo cofnac czas...!!! Zawdzieczam tez to, ze od ukonczenia gimnazjum wiedzialm, ze interesuje mnie praca z ludzmi. Klasy wyrownawcze juz wtedy wydawaly sie wielkim niewypalem. Kadra pedagogiczna pewnie bylaby w wielkim szoku, ze wyroslam na ludzi, mam porzadnego chlopaka "nie -lobuza" :D a moim marzeniem jest jeszcze jeden kierunek :D Palenia tez mnie tam nie oduczyli, rzucilam na studiach z powodow ekonomicznych :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 17:52 Lepszego dyrektora niż Pani Ćwikła nie będzie w tym mieście! Jako absolwentka tego gimnazjum nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa o metodach wychowawczych stosowanych przez grono pedagogiczne na czele z P. Ćwikłą. A pani kurator Kochanowska jest "ślepą" idiotką niepotrafiącą wyrwać się z pod jarzma swojego zwierzchnika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:15 no tak sie sklada, ze ja tez jestem absolwentka i tak sie sklada, ze jako wolontariuszka i prawie pedagozka moge stwierdzic [nawet jesli tylko w zakresie wlasnej opinii] gdzie sa bledy a gdzie nie bo widze o co w tym wszystkim chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.toya.net.pl 20.03.07, 19:44 Wszyscy którzy są tak bardzo przyjęci (ehhhh) sytuacją na Kaliskiej niech sobie prześledzą wątek w którym wypowiadają się byli i obecni uczniowie na temat tej szkoły:/ a dopiero potem wydają swe opinie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=756&w=37244135&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ******* Resocjalizacja???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 12:17 „Pani Kochanowska oczywiście okazała się kretynką i powinna ustąpić ze stanowiska. Wysyłanie takich gróźb ją kompromituje” Uważajcie na słowa, skoro kurator wysłała takie pismo to znaczy, że coś tam jednak musiał być nie tak jak być powinno. Was tam nie było .No, nie sądzicie chyba, że pani Kochanowska chciała po prostu zrobić pani Ewie na złość ,bo jej nie lubiła!!?:-) Coś musiało wzbudzić jej niepokój.Inaczej nie wysłano by takiego pisma.Nikt z was nie był w tej szkole,znacie ją jedynie z gazet, wiec wasze wypowiedzi w których zarzucacie pani Kochanowskiej niekompetencje (obrzucając ja przy tym wyzwiskami)tylko dlatego ,że nie napisała kolejnego hymnu pochwalnego na temat pani Ewy są żałosne. Jeden z nielicznych pomysłów Romana Giertycha które zasługują na pochwałe to właśnie te kontrole…Powinno ich być więcej najlepiej nie zapowiadane !!! I „"W związku ze stwierdzeniem niedostatecznych efektów wychowania polecam opracowanie programu i harmonogramu poprawy efektywności wychowania. Niewdrożenie go (...) może spowodować wystąpienie z wnioskiem o odwołanie Pani z końcem lub w czasie roku szkolnego bez wypowiedzenia".” Mimo wszystko współczuje pani Ewie, bo sama się w to wpakowała Pościągała do szkoły najgorszą młodzież. Z nadzieją, że zmieni świat….Jakby to było takie proste….. Wystarczy kilka rozmów, tran za palenie i już młodzi ludzie zamiast fajki do szkoły maszerują z Kubusiem w ręku…-Nierealistyczne mrzonki….. Dyrektorzy innych szkół pozbyli się problemu. Poupychali do czterdziestki uczniów z którymi sobie nie radzili ,ona przyjmowała wszystkich z otwartymi rękoma ,a teraz musi wykazać ,że potrafi to całe towarzystwo wychować, że jest efektywna <LOOL> Osobiście nie wierze,że jej metody wychowawcze przynoszą jakiekolwiek rezultaty- Po prostu w ogóle nie wierzę w resocjalizacje. Nie tak dawno w centrum ulicy Piotrkowskiej spotkałam 2 chłopców z byłej klasy wyrównawczej(,których swoich czasów też próbowała resocjalizować.) prowadziło ich dwóch żandarmów ulicznych. Bluzgali, szarpali się, byli pod wpływem alkoholu. Zarówno ja jak większość moich znajomych mimo wieloletniego prześladowania w 40 za palenie wciąż palimy.(do tego przez tyle lat ten sam rodzaj papierosów)I jedyne czego nauczyłam się w tej szkole to dobrze się ukrywać. W ogólniaku już nikt mnie nie złapał:-)teraz jednak staram się rzucić ze wzgledów czysto ekonomicznych. Tej młodzieży się nie zmieni. I ani ona ani żaden inny dyrektor tego nie dokona. A już na pewno nie w takim miejscu jak gimnazjum nr 40 Ta szkoła jest jak zakład poprawczy.Ktoś napisała na którymś z wątków o tej szkole tak" Wchodzisz zły a wychodzisz jeszcze gorszy"-Jest to prawda. Wiek gimnazjalny to okres dojrzewania w tym okresie ogromne znaczenie nabiera grupa rówieśnicza, to ona oddziałuję na jednostkę swoimi zasadami i normami, uczestniczy w kształtowaniu się osobowości młodego człowieka, wiec jak ci ludzie mają wyjść na prostą? skoro w tej szkole większość uczniów to dzieci z tymi samymi problemami, wymagające resocjalizacji. Często też poupychane do jednych klas-WYRÓWNAWCZYCH Nie trzeba być socjologiem ,by wiedzieć że socjalizuje nas głownie rodzina, a potem środowisko rówieśników –Szkoła. Kto tym ludziom pokazuje jak wygląda normalne życie, kto daje im odpowiedni przykład? Nie jest to ani dom (bo w większości pochodzą ze zdemoralizowanych rodzin)ani środowisko rówieśników. Wiec kto? jedna pani dyrektor??? Zapewniam was ,że ona nie jest dla tych ludzi żadnym autorytetem. Autorytetem jest natomiast „łysy z czwartej ławki”:D I jak ona teraz pokaże ,że jest efektywna. I młodzież w jej szkole się zmienia: przestaje palić, pic wagarować itp. itd. to jest dla mnie jedną wielką zagadką. Praca w tej szkole jest cholernie trudna, nieciekawa okolica, wyjątkowo trudna młodzież do tego całkowicie bierni nauczyciele. Wszystko to sprawia ,że raczej wątpię by kiedykolwiek udało jej się wykazać tam jakieś spektakularne efekty jej działań wychowawczych. No cóż ,mogę dodać? Niepoprawna idealistka z niej i tyle! A teraz za swoją głupotę musi przypłacić nerwami(nie sądzę aby ją jednak wywalili)Jeżeli już koniecznie chce zmieniać świat i robić coś dobrego, powinna może zająć się jakąś działalnością charytatywną, opiekować się chorymi, potrzebującymi albo zwierzątkami. .tu gdzie widać rezultaty.. A teraz kończę idę zajarać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: "Zero tolerancji" na Bronksie IP: 81.219.176.* 27.03.07, 09:34 Powinni ją wywalić na zbity pysk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 19:17 A teraz powinno być zero tolerancji dla pani Ćwikły za wyprowadzenie pieniędzy z gimnazjum.Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehhehheeee Re: "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 10:34 jestem na TAK:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: "Zero tolerancji" na Bronksie IP: *.toya.net.pl 28.10.08, 21:03 Zero tolerancji dla Ćwikły:) brzymi dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś