nakole 22.03.07, 23:56 ...oceaniczna Rospuda ;) greenpeace.blox.pl/html Piłem i zagryzałem kawałkiem osolonego razowca. Smakowało mi to, a moja Babcia to i gorsecik na prawdziwych fiszbinach miała... Biedne wieloryby, dajmy im spokoj ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vauban Re: ...piliście/pijecie tran? 22.03.07, 23:58 Piłem (ja w ogóle bardzo różne rzeczy piłem), ale chyba był to tran z wątroby dorsza. Wieloryby nie miały z nim nic wspólnego. Szkoda, spróbowałbym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
melanc.hoolik połykam 23.03.07, 00:00 vena-vita.pl/produkt,id,65789,tran+islandzki+w+kapsulkach+(lysi)+60szt. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka a widzieliście wieloryba? 23.03.07, 07:44 bo ja nie.. a bardzo bym chciała... widziałam stada delfinów, piękny widok.. ale wieloryby to moje marzenie wizualne.. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: ...piliście/pijecie tran? 23.03.07, 07:54 Piłam. Coś potwornego. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: ...piliście/pijecie tran? 23.03.07, 08:39 yavorius napisał: > Piłem, nie piję. Piłeś - nie jedź. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: ...piliście/pijecie tran? 23.03.07, 11:34 pewnie się nie zaciągał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: ...piliście/pijecie tran? 23.03.07, 16:23 agtsmith napisał: > A co cie to obchodzi? ...a obchodzi. Mam prywatne stado wielorybów i badam rynek tranopijców łódzkich ;P Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: ...piliście/pijecie tran? 02.04.07, 21:11 To jemu nie mów, ale nam powiedz...! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_nie Re: ...piliście/pijecie tran? 23.03.07, 11:22 Teraz tran sie z dorszowych watrob wyciska raczej... Biedne dorsze? -------------------------------- Quand le doigt montre le ciel, l'imbécile regarde le doigt. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: ...piliście/pijecie tran? 23.03.07, 11:34 Nie tyle piłam co połykałam w tabletkach. Z przepisu lekarza na pierwsze objawy anemii I pomogło. Świeć Panie za duszę ów wieloryba,niech mugleba lekką będzie... lav Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: ...piliście/pijecie tran? 23.03.07, 11:35 lavinka napisała: > Świeć Panie za duszę ów wieloryba chyba tuszę... Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: ...piliście/pijecie tran? 23.03.07, 11:36 A ja tak jak indianie wierzę w niebo dla zwierząt... kraina wiecznych łowów... polujesz,zjadasz, a rano znów wieloryb biega po łące ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: ...piliście/pijecie tran? 23.03.07, 11:37 kraina wiecznych połowów :) ale podobno połowy zmniejszono do połowy? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: ...piliście/pijecie tran? 23.03.07, 16:21 To połowa będzie fruwać,a połowa liczyć na Trybunł w Strassnym Strasburgu... ;-) lav Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: ...piliście/pijecie tran? 23.03.07, 11:54 potwierdzam, że tran czy jakieś tam wyciągi z wątrób pomagają. nie tylko wielorybich czy rekinowych.. wiadomo ogólnie od dawna, że wątróbka zawiera bardzo duzo pomocnych w anemiach składnikow... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Uwielbiałam tran! 23.03.07, 16:18 W przedszkolu był specjalny regał na ciemne flachy z tranem. Każda podpisana. Kiedy raz dano nam do domu (mnie i bratu) nasze flaszki (by przerwa świąteczna w przedszkolu nie czyniła przerwy w zażywaniu tranu), wypiłam swój i braterski jeszcze tego samego wieczoru. Dotąd się ślinię jak sobie przypomnę:) Teraz czasem łykam w kapsułkach, ale to już nie to... Odpowiedz Link Zgłoś
bryzolin Re: Uwielbiałam tran! 23.03.07, 22:10 Tran to jeszcze da się przełknąć a woda Zuber? Taka co zgniłymi jajami capi? Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix woda jan, woda jan !!! 23.03.07, 22:16 mniamu mniamu.... Choć Zuber'owi też trudno dorównać Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Uwielbiałam tran! 23.03.07, 22:29 bryzolin napisał: > Tran to jeszcze da się przełknąć a woda Zuber? Taka co zgniłymi jajami capi? ...wszystko da sie wypić. Istnieją smakosze co nawet HCl i borygo łykają (skutek różny) ;-) ...a, o śmierdzących jajach to innym razem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Uwielbiałam tran! 23.03.07, 22:42 bryzolin wie jak capią zgniłe jaja?? A skąd ? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Fakt, człowiek jada rzeczy cuchnące tak 23.03.07, 22:51 niemożebnie, że hiena by nie tknęła. Przykład: Otrzymałam od koleżanki z Francji serek. Pudełko z deseczek, celofanik, papierek, śliczności. Umieściłam w lodówce. Odtąd zaczęła się moja gehenna. Całymi dniami niuchałam po mieszkaniu, szukałam, gdzie coś się zesrało, zrzygało, zsikało, a potem zdechło. Myślałam, że kibel mi przecieka, że gołąb zdechł w kominie, że sąsiad skonał, kiedy żona była na urlopie. Nie wiązałam problemu z prezentem. Aż... bingo! Otworzyłam lodówkę... a tam odór tak skondensowany, że w głowie mi się zakręciło. I co, wyrzucić? Serek? Z Francji? Nigdy! Kupiłam butelkę wina. Pół wypiłam wstępnie. Drugie pół podczas konsumpcji. Kiedy kończyłam, byłam nawet przekonana, że drewniane pudełeczko, mimo resztek zapachu, będzie doskonałe na nici. Ranek pokazał, że byłam w błędzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Fakt, człowiek jada rzeczy cuchnące tak 23.03.07, 23:08 przyjechała z Francji przyjaciółka. Wymiana typu Archimedes czy Sokrates. Żona przygotowywała lingwistycznie więc poczuła się zobowiązana. Przywiozła wino i ser. Ser z kozy. Uwielbiam pleśń ale tu się okazuje że jest pleśń i pleśń. Ser był typu kozioł pasący się od stu lat samopas na południowych stokach Prowansji taki w dreadach, z brzybrudzonym futerkiem. Pani odbarowująca zażrała się produktem bez drgienia powieki a mi się cofało. A to nawet wielce atreakcyjna Pani ale kiedy pomyślałem co ma w środku.... bllllleeee..... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A mówił Wokulski, że 23.03.07, 23:17 "tylko chore żołądki trawią śmierdzące sery". Albo jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole aaa202 & excentrix ! 24.03.07, 01:19 Bardzo proszę o ujawnienie nazw owych cuchnących serków, jeśli oczywiście pamiętacie. Im bardziej ser śmierdzi tym lepiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: aaa202 & excentrix ! 24.03.07, 01:37 nie pomnę. Stenchchees jakiś... nieczęsto wymiękam a wymiękłem. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: aaa202 & excentrix ! 24.03.07, 01:44 excentrix napisał: > nie pomnę. ...szkoda, bo jeśli smród był uporczywy to podanie tego sera byłoby dobrym sposobem na pozbycie się przynudzających gości... Stenchchees jakiś... nieczęsto wymiękam a wymiękłem. Musisz się hartować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Fakt, człowiek jada rzeczy cuchnące tak 23.03.07, 23:19 Wracając do owoców morza, jednocześnie kontynuując wątek zapachowy polecam śledzia po szwedzku: <a href="pl.wikipedia.org/wiki/Surströmming" target=_blank> " target="_blank">pl.wikipedia.org/wiki/Surströmming Wydatne napęcznienie puszki świadczy o wysokiej jakości tego przysmaku. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix a w lodówce 23.03.07, 23:51 torcik gruszkowy...pourodzinowy. ale tak trudno się ruszyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 O widzisz, a ja gruszek nie lubię (tortów również) 23.03.07, 23:55 w zasadzie tego, co jako aromat identyczny z naturalnym ładuje się do utworów gruszkowych. Tort dorszowy. O, to tak;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Normalnie mam ochotę na taką kanapkę! Serio. 24.03.07, 00:09 Jest ryzyko, że ochota przejdzie podczas przygotowywania kanapki: "Całą rybę wyciąga się z puszki i rozcina wzdłuż. Wnętrzności należy usunąć (włączając ciemnoszarą ikrę), a rybę otworzyć jak książkę. Czerwone mięso należy zgnieść widelcem i oddzielić od ości." Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A przepraszam, jak obchodzisz się z innymi rybami? 24.03.07, 00:10 Właśnie ten fragment jest najbardziej smakowity. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix drożdzowca znalazłem 24.03.07, 00:24 oraz wchłonąłem... Kruszonka/// mmmm Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A ja to normalnie słodyczy nie. Nie i już. 24.03.07, 00:31 No chyba, że jesteśmy w Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix nie wiem czy w Turcji 24.03.07, 00:32 ale na innym wątku jakiś wyjazd do Pesztu się kroi. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Bo Ty to tylko nałoić się 24.03.07, 00:46 a Dunaj a mosty ? A Isvan Sabo? A Clari Catona ?? I Locomotiv GT. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Łe tam, Dunaj u ujścia se obejrzałam. 24.03.07, 00:50 I miałam zegarek elektroniczny z sześcioma melodyjkami, węgierski. Ale jak będziecie do Norwegii jechać, to kubek mam swój i czekam na znak. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix ale wypas 24.03.07, 00:54 dasz posłuchać ?? plis plis plis plisowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: jeszcze trochę 24.03.07, 01:11 a poza tym, sypialnia wyremontowana w 99,9% (brakuje 4 paneli, bo nie docięliśmy). Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re:Tokaj ? Rewelacja ! 24.03.07, 00:54 a o śledziach, to ostrożnie: "połączone efekty śledzia i dwutlenku węgla z piwa mogą być całkiem nieprzyjemne jeszcze przez jakiś czas po posiłku". Kiedyś koleżanka przywiozła taki ser, że chcieli ją za niego z samolotu wyrzucić. Dobry był. Ale świetne są też serki ołomunieckie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix dlaczego mie vauban 24.03.07, 00:55 wyświetla na zielono. Jako jedyny. ???? Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Latego wałban zielony jest 24.03.07, 00:58 że zaznaczyłeś w ustawieniach jako przyjaciela, dzięki :D Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: dlaczego mie vauban 24.03.07, 00:59 Bo dodałeś go w Moim Forum (znaczy: Twoim Forum) do przyjaciół? Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: dlaczego mie vauban 24.03.07, 01:02 Ja to w ogóle mam zielono - czarno - szaro na forum, bo lubię grzebać w ustawieniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: acha! 24.03.07, 01:07 Tak jest, na zielono mogę być tylko ja! I żeby mi to było ostatni raz, no! Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix a może przez przypadek 24.03.07, 01:13 i przez ogródek chcesz dołączyć do elitarnego grona zaznaczonych u mnie na zielono?? Skoro się taki wąt pojawił ?? Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: a może przez przypadek 24.03.07, 01:23 excentrix napisał: > i przez ogródek chcesz dołączyć do elitarnego grona zaznaczonych u mnie na > zielono?? Przez Przypadek? A gdzie to jest? Po drodze do Budapesztu? To jeszcze mnie nie masz na zielono!?! Ja np. mam siebie na zielono, co ułatwia mi orientację następnego dnia w tym, co napisałam dnia poprzedniego. Aczkolwiek to jest całkowicie pozbawione sensu, ponieważ nie czytuje swoich postów, bo i tak ich nie rozumiem. Moja umiejętność tworzenia bełkotu widocznie przerosła umiejętność pojmowania słowa pisanego. Albo całkowicie na odwrót. Lub wprostproporcjonalnie i pod kątem 254 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix można mieć siebie na zielono ? 24.03.07, 01:31 Ciebie nie mam. Nikogo z listy nie mam. Vaubana mam. Coś przeklikałem. Muszę sobie moją drogą Aaa uzielonić. A Ciebie też chętnie uróżowię. Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: można mieć siebie na zielono ? 24.03.07, 01:34 Można ! Właśnie sam siebie zazieleniłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: można mieć siebie na zielono ? 24.03.07, 01:35 Prawda że fajne? - przynajmniej wiem, gdzie pisałam, bo do mojej świadomości czasami takie rzeczy nie dochodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: można mieć siebie na zielono ? 24.03.07, 01:36 Was też... Szczypiorek, wiosna idzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: można mieć kogoś na różowo? 24.03.07, 01:34 To nie ma nic wspólnego z listą przyjació w wizytówce. Robisz tak: u góry strony klikasz Moje Forum (to znaczy twoje Forum, nie moje), potem zakładka Przyjaciele i wpisujesz nicka osoby, którą chcesz zaznaczyć na zielono, o! Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix toś mi doradziła 24.03.07, 01:43 ...skąd ta wszecgdojmująca zieloność.... wszystko jest zielone. Wolałem chyba jak był tylko vauban. Wracam do setupu. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: toś mi doradziła 24.03.07, 01:46 No coś Ty? Wszystkich pododawałeś? Nie wierzę, pokaż! Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix paru tylko 24.03.07, 01:49 o tu, popatrz; forum.gazeta.pl/forum/0,76864,3751944.html ou, popatrz... szerokimi ulicami niosą szczęście zakochani popatrz ou, popatrz.... Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Nie widzę, gdzie, gdzie? 24.03.07, 01:52 excentrix napisał: > ou, popatrz... > szerokimi ulicami > niosą szczęście zakochani > popatrz > ou, popatrz.... Nie prowokuj człowieka samotnego tego smętnego wieczora, bo zaczne wyyyć! Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix oops 24.03.07, 01:53 a to ja przepraszam... jak mawiał mistrz Baranowski Bąbelek i Kudłaczek, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: oops 24.03.07, 01:56 Tak, tylko że Bąbelek jest tu, a Kudłaczek gdzie indziej - poszedł szukać wody sodowej :-( Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix i tak się trudno rozstać 24.03.07, 02:01 i tak się trudno rozstać bo jeśli nawet trochę pada to niech pada... definitywne orewuar! słodkich snów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Nie widzę, gdzie, gdzie? 24.03.07, 01:54 Link daje mi moje własne ustawienia, ale heca ! Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix ja bym chciał 24.03.07, 01:51 dziewczynki na różowo a chłopców na błękitno. Ale nie można :( Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: ja bym chciał 24.03.07, 01:53 Bo to taka poprawna politycznie zieleń jest. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: A tam. Tokaj ch.jowy jest. 24.03.07, 00:57 Tokaj jest dobry, tylko trzeba go spróbować TAM, prosto z winnych piwniczek, a nie takiego zakupionego w hipermarkecie, robionego pod Włocławkiem. Poza tym jeszcze lepsze są egerskie wina - najlepiej smakują popijane w basenie napełnionym naturalnie podgrzewaną wodą ze źródeł termalnych w Egerszalók. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix jestem tak styrany 24.03.07, 01:08 że nigdzie nie muszę jechać. A na MiniMini rybka śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ja to nie mam takich ekstrawagancji 24.03.07, 01:11 Dwójka, jak antena druciana załapie. TVN, jak książki prosto leżą. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: O, ja też tak mam/nt 24.03.07, 01:16 Ja nawet anteny do radia nie mam, nie mówiąc o telewizorze, ale też jest fajnie. Na forum sobie poczytam, co tam w telewizji leci i normalnie jakbym oglądała na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Jak milusio 24.03.07, 01:18 Coś o Łodzi: "Weź na łódkę babę swą, Na jezioro wypłyń z nią, I zakrzyknij: Hej ! Jednej baby mniej !" Też nie możecie zasnąć, czy imprezy nie wypaliły ? Ja to pierwsze :( Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix ja oczekuję Pani mego życia 24.03.07, 01:21 aż wróci z damskiego wieczoru. Czuję że nie dopełniłem pewnych codziennych obowiązków :)) i zamierzam to nadrobić. Ale już w łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: ja oczekuję Pani mego życia 24.03.07, 01:23 Nie pozmywałeś ? Zdarza się, ale żeby w łóżku ? Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix mam pozamiatane... 24.03.07, 01:25 w domku błysk. Myślę o deserze... :) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: wino deserowe ? 24.03.07, 01:29 Kiedyś, w kawiarniach i innych lokalach, alkohol był wyłącznie z dodatkami: a to zakąska, a to deser. Więc, razu pewnego, indagowany przez kelnerkę "a deser ?", odparłem byłem: "może być jakieś wino deserowe". Śmiechom i żartom nie było końca ;) Chyba nie myślisz o seksie - po damskiej imprezie uczestniczki zwykle są sztywniejsze niż stalowa szyna i natychmiast chcą spaaać ! Marne szanse, jak mawiają Francuzi... Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix dostałem sygnał 24.03.07, 01:35 żebym pronciepanieboże nie zasypiał. To nie może znaczyć nic innego. Znając potencję nie ominie mnie to czego i sobie i Wam serdecznie życzę. We własnym zakresie rzecz jasna.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: ano pozazdrościć 24.03.07, 01:37 wypada, bo mnie nic takiego się raczej nie przydarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix bo panel nieprzycięty ? 24.03.07, 01:41 zwróć Pani uwagę ile za to przyciętych. I OGNIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: ano pozazdrościć 24.03.07, 01:42 O, Excentrix poszedł przypudrować nosek przed powrotem lubej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: ano pozazdrościć 24.03.07, 01:43 A nie, jest jeszcze, ale już tylko jednym okiem zerka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix jednym 24.03.07, 01:46 lecz jakże czujnym. Stawiam dziś na czujność a z najnowszych doniesień wiem że taksówka się zbliża wobec czego życzę Państwu miłych snów. Czy czego tam można życzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ja mogę spać 24.03.07, 01:22 Ale kiedy mam wolny dzień, to boję się choć minutę uronić. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 No i ekscytację odczuwam 24.03.07, 01:24 bo jutro muszę konkubenta do dentysty zaciągnąć, a on może zechcieć się opierać. Stomatologia jest pasjonująca:) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ale czy aby ta dziedzina Cię dotyczy? 24.03.07, 08:56 Czy też całkiem wyparłeś ją do sfery abstrakcji? Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix a na Trwam 24.03.07, 01:17 "wypłyń na głębię Jezus wzywa Cię..." no ,ładne... a na TV4 gołe cycki i też ładne.... Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix a na 59 24.03.07, 01:23 ale nie wiem co za stacja jest komunikat "jestem strasznie napalona" co pani propaguje? narkotyki ? fujć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix niechcąc być żołnierzem 24.03.07, 01:28 zostałem pompalem. Pomocnikiem palacza. Przez równy rok nic nie przypaliliśmy. Bez sensu..... Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: To pewnie 24.03.07, 01:29 "(...) Pani kierowniczko, czy ja palę? Ja cały czas palę! (...)" Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: A przepraszam, jak obchodzisz się z innymi ry 24.03.07, 00:45 OK, chcesz taką nadętą puszkę śledzi? To się da załatwić. Co do mojego obchodzenia się z rybami, to preferuję ich pochłanianie bez wdawania się w szczegóły anatomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A ja uwielbiam wiedzieć jak się robi to, co jem 24.03.07, 00:47 Puszkę chętnie przyjmę. Jeszcze chętniej spożyję ów specjał w kraju pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 W Rydze to skansen jest ryski, 24.03.07, 00:59 gliniane ptaszki sprzedają. Ptaszki świstają jak się od ogonka dmuchnie. O, balsam ryski! Matulu, jaki to smaczny alkohol jest! Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: A ja uwielbiam wiedzieć jak się robi to, co j 24.03.07, 01:01 Dobra, puszkę zorganizuję. Ciekaw jestem jak, z natury wrażliwe damskie powonienie, reaguje na surstromminga : ) Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Każda reakcja będzie mile widziana 24.03.07, 01:13 byle spontaniczna : D Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Fakt, człowiek jada rzeczy cuchnące tak 23.03.07, 23:51 Ze szwedzkiej kuchni to ja lubię tylko kucharza, o! Odpowiedz Link Zgłoś
fauve Re: ...piliście/pijecie tran? 24.03.07, 00:12 TRAN ? Towar Rozcieńczony Alkoholowy Niskosłodzony ? Jeśli o to chodzi, to trzy razy "TAK" ;) Odpowiedz Link Zgłoś