m.nikla 27.03.07, 10:13 na dziś na tydz powiedzmy... co Byście zrobili??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziad_borowy Re: skąd wziąć L4?? nagle 27.03.07, 10:19 To bysmy sie na poczekalni spotkali. JA bym wzial ze soba jeszcze szklanke goracej herbaty, zeby przy mierzeniu temperatury cichaczem wlozyc do niej termometr i podkrecic dramatyzm sytuacji. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: skąd wziąć L4?? nagle 27.03.07, 10:45 ugryź się w dupę i jedź na pogotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: skąd wziąć L4?? nagle 27.03.07, 11:40 słyszałem że jak się zje zeszyt szesnastokartkowy w kratkę, temperatura gwałtownie wzrasta. Nie próbowałem ale może Ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
ka.ka4 Re: skąd wziąć L4?? nagle 27.03.07, 12:08 Bierzesz kasę i idziesz do lekarza. Każdy wypisze zwolnienie, o tym najlepiej wiedzą ci co są zwalniani z pracy. Pewnie długość zwolnienia zależy od zawartości portfela. I tak później napiszą w prasie, jacy to pacjenci są nieuczciwi,że chodzą na te zwolnienia lekarskie. Pewnie sami sobie je wypisują. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: skąd wziąć L4?? nagle 27.03.07, 19:18 ka.ka4 napisał: > Pewnie długość zwolnienia zależy od zawartości portfela... Bynajmniej, tu akurat państwo jest faktycznie solidarne i każdemu przysługują 182 dni jednorazowego zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: skąd wziąć L4?? nagle 27.03.07, 19:36 nigdy w życiu żadnemu lekarzowi nie płaciłam za L4. owszem, racja, że mam taką pracę, że na widok mojego gardła każdy lekarz daje mi L4 na trzy dni, nawet jeśli się dobrze czuję (inna sprawa, że nie przeginam, bo nie po to mam pracę, by się byczyć tygodniami na L4), ale nie wierzę, że nie da się z lekarzem pogadać i poprosić o zwolnienie jak człowiek człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: skąd wziąć L4?? nagle 27.03.07, 20:09 szprota napisała: > nie wierzę, że nie da się z lekarzem > pogadać i poprosić o zwolnienie jak człowiek człowieka. No ale lepiej sobie popisać na forum niż iść do tego lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: skąd wziąć L4?? nagle 27.03.07, 21:21 może po prostu autorka wątku wcześniej nie miała okazji brać zwolnienia? i się chciała dowiedzieć, czy to trudno je dostać, jeśli człowiek nie jest chory, a potrzebuje, np., odpocząć od pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: skąd wziąć L4?? nagle 28.03.07, 08:37 Więc napisałem, żeby poszła do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: zachoruj nagle 28.03.07, 08:33 Jak zwykle,nie znasz się! Lepiej sobie strzel WR dodatnie,zwolnienie pewne na bank;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: zachoruj nagle 28.03.07, 10:40 Albo na sepse. Teraz to modne. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: zachoruj nagle 28.03.07, 10:41 Ty się nie śmiej, ode mnie jedna koleżanka dwa tygodnie chorowała, ledwo ją wyratowali :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: zachoruj nagle 28.03.07, 10:51 Ale L4 bez trudu zdobyla, prawda? A o to chodzi pani zalozycielce. A poza tym Yavor cos mi sie wydaje, ze pokaslujesz;-) Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś