Dodaj do ulubionych

Gminne becikowe

13.04.07, 13:53
Witam,
chodzi o gminne becikowe obowiazujace od 01.01.07 do zmiany uchwały 27.01.07,
a konkretnie o wnioski dla dzieci, które urodzily się max 100 dni przed wejsciem ustawy.

Zlozylem taki wniosek dla dziecka, ktore urodzilo sie w grudniu i otrzymalem odmowna decyzje. Niestety na tym poprzestalem

Na odmowna decyzję wystarczyło podobno wysłać odwołanie argumentując to tym, ze w ustawie nigdzie nie ma napisane (bo nie ma), ze dotyczy to tylko dzieci urodzonych po 01.01.07, ale jest napisane, ze należy złożyć wniosek 100 dni od dnia urodzenia. I taka argumentacja jest podobno pozytywnie ropatrywana (niestety odwołanie można było złożyć najpóżniej 14 dni od dnia otrzymania negatywnej decyzji)

Patrzac na to teraz, odnoszę wrażenie, że wykorzystując niewiedzę osób ubiegających się o becikowe, Uchwała została przez urzędników świadomie zinterpretowana na moją niekorzyść, bezprawnie pozbawiając mnie w ten sposób środków, mimo że jak się okazuje w terminie i zgodnie z obowiązującą Uchwałą złożyłem wniosek.

Czy ktos moze wie, czy ważniejsze jest to, że nie odwołałem się od decyzji w ciągu 14 dni, czy to, że urzędnicy błędnie (sądze nawet że świadomie) zinterpretowali Uchwałę, mając nadzieje, że nie wszyscy się odwołają od ich decyzji. I co pokazuje mój przypadek, mieli rację.

pzdr
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka