cover_wielki 14.04.07, 15:14 A ile to pięter będzie miało ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raffus Super to jest nie uważacie ? Coś w końcu 14.04.07, 16:09 się dzieje w Łodzi ------------------ Myślisz ? Więc czytasz ! kkornolio.googlepages.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin kolejny. fajny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 20:23 Uważam, że cały czas coś się dzieje i nie jest to dla mnie ostatnio nic nowego. To kolejny biurowiec, jaki będzie budowany w centrum (po Forum76, Hiltonie i Fabryce Biznesu). Fajna arcihtektura, tak w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archie Re: kolejny. fajny. IP: *.tvsat364.lodz.pl 15.04.07, 19:45 jeszcze dochodzi biurowiec komfortu przy pilsudskiego i gtc na kosciuszki/wolczanskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uć moje sioło Nowy Próchnik, czyli CrossPoint IP: *.toya.net.pl 14.04.07, 21:31 To ma być architektura? To tylko jak w warszawce wstawią kabiny prysznicowe w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.07, 11:43 lepiej warszawskie kabiny prysznicowe niz bezguscia w stylu galerii lodzkiej, ibisa, cubusa czy innych g****n! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Nowy Próchnik, czyli CrossPoint IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.04.07, 13:55 a obok paskudne ogródki działkowe Odpowiedz Link Zgłoś
tludzki4 Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 15.04.07, 15:32 ... i dobrze. że nie łódzccy,skorumpowani miejscowo, projektanci z kręgu byłego ZChNu. podajcie łącze na stronę ze szczegółami. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 15.04.07, 16:26 Jak mi się marzy nowe centrum handlowe w miejscu tch działek. Oczywiście na wolnym powietrzu. Coś w stylu Starej Papierni w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 15.04.07, 16:50 Tylko, że tam nie ma nic stareg do przebudowania. A działki okalają dolinę Jasienia, więc są tam duże ograniczenia w zabudowie - tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 15.04.07, 17:27 yarro napisał: > Tylko, że tam nie ma nic stareg do przebudowania. No wiem, ale można wybudować coś nowego, coś podobnego do domów na KMłynie. Takiego jednopiętrowego... > A działki okalają dolinę > Jasienia, więc są tam duże ograniczenia w zabudowie - tak myślę. Duże, czyli jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiszpan 444 Nowy Próchnik, czyli CrossPoint IP: *.toya.net.pl 15.04.07, 21:19 Szkoda, że tylko 14 pięter. We Wrocku nie pękają i budują 50 piętrowy biurowiec. U nas zawsze zwyciężają małomiasteczkowe kompleksy i wizjonerzy Łodzi bez wieżowców bo koliduje to z kamienicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.07, 21:34 dokladnie... glupota niestety bierze jak do tej pory w Lodzi gore :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voice CrossPoint i Forum76 IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.04.07, 09:32 Masz racje- łódzcy wizonerzy nie pozwalaja budować wysokich obiektów i tworza takie łódzkie wiejskie zagłębie... szkoda, bo i Forum 76 i Cross Poit mogły by byc większe... ale pewnie nie będą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centroLEW Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 10:02 To prawda, tylko że to jedyny wieżowiec we wrocku. W Łodzi ich jednak trochę mamy i jednocześnie buduje się (albo szykuje budowę) kilku kolejnych. Więc nie przesadzajmy. Ja też lubię "drapacze chmur" i mam nadzieję, że Hilton nie będzie jedynym. To nie jest megalomania, tylko słabość do efektownej architektury. A cross point mi się podoba. 15 pięter nie nie wygląda źle. Zdaje się, że to mniej więcej tyle, ile mają wieżowce przy Traugutta. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 16.04.07, 13:48 > Szkoda, że tylko 14 pięter W pobliżu nie ma nic wysokiego, a biorąc pod uwagę pobliską dolinę Jasienia, ten budynek będzie dominował w okolicy. Zresztą oba te stare kombinaty przy Milionowej górują wyraźnie, gdy jedzie się Rydza-Śmigłego od Piłsudskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 17.04.07, 22:54 Ostatnio przyjrzałem się budynkowi Próchnika i nadal nie wiem gdzie oni zamierzają wcisnąć tę nową część...czy oby na pewno oni nie zamierzali zbudować od nowa tego budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 18.04.07, 01:14 Ale co, to połaziłeś tam dookoła czy popatrzyłes na zdjęcie? :) Jest tam bardzo wiele miejsca, a prawdopodobnie budynek będzie mocno dosunięty do ulicy. Polecam przyjrzenie się działce na www.mapa.lodz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 18.04.07, 17:34 Tam jest dużo miejsca na tą wieżę, teraz jest tam niższy pawilon z wejściem, a i przed nim jest spory trawnik. Odpowiedz Link Zgłoś