Dodaj do ulubionych

Nowy Próchnik, czyli CrossPoint

14.04.07, 15:14
A ile to pięter będzie miało ?
Obserwuj wątek
    • raffus Super to jest nie uważacie ? Coś w końcu 14.04.07, 16:09
      się dzieje w Łodzi
      ------------------
      Myślisz ? Więc czytasz !
      kkornolio.googlepages.com/
      • Gość: łodzianin kolejny. fajny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 20:23
        Uważam, że cały czas coś się dzieje i nie jest to dla mnie ostatnio nic nowego.
        To kolejny biurowiec, jaki będzie budowany w centrum (po Forum76, Hiltonie i
        Fabryce Biznesu).
        Fajna arcihtektura, tak w ogole.
        • Gość: archie Re: kolejny. fajny. IP: *.tvsat364.lodz.pl 15.04.07, 19:45
          jeszcze dochodzi biurowiec komfortu przy pilsudskiego i gtc na
          kosciuszki/wolczanskiej:)
    • Gość: Uć moje sioło Nowy Próchnik, czyli CrossPoint IP: *.toya.net.pl 14.04.07, 21:31
      To ma być architektura? To tylko jak w warszawce wstawią kabiny prysznicowe w centrum.
      • Gość: A. Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.07, 11:43
        lepiej warszawskie kabiny prysznicowe niz bezguscia w stylu galerii lodzkiej,
        ibisa, cubusa czy innych g****n!
    • Gość: alicja Nowy Próchnik, czyli CrossPoint IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.04.07, 13:55
      a obok paskudne ogródki działkowe
    • tludzki4 Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 15.04.07, 15:32
      ... i dobrze. że nie łódzccy,skorumpowani miejscowo, projektanci z kręgu byłego
      ZChNu. podajcie łącze na stronę ze szczegółami.
      • ww_lodz Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 15.04.07, 16:26
        Jak mi się marzy nowe centrum handlowe w miejscu tch działek. Oczywiście na
        wolnym powietrzu. Coś w stylu Starej Papierni w Warszawie.
        • yarro Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 15.04.07, 16:50
          Tylko, że tam nie ma nic stareg do przebudowania. A działki okalają dolinę
          Jasienia, więc są tam duże ograniczenia w zabudowie - tak myślę.
          • ww_lodz Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 15.04.07, 17:27
            yarro napisał:

> Tylko, że tam nie ma nic stareg do przebudowania.
            No wiem, ale można wybudować coś nowego, coś podobnego do domów na KMłynie.
            Takiego jednopiętrowego...

> A działki okalają dolinę
            > Jasienia, więc są tam duże ograniczenia w zabudowie - tak myślę.
            Duże, czyli jakie?
    • Gość: Hiszpan 444 Nowy Próchnik, czyli CrossPoint IP: *.toya.net.pl 15.04.07, 21:19
      Szkoda, że tylko 14 pięter. We Wrocku nie pękają i budują 50 piętrowy biurowiec.
      U nas zawsze zwyciężają małomiasteczkowe kompleksy i wizjonerzy Łodzi bez
      wieżowców bo koliduje to z kamienicami.
      • Gość: A. Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.07, 21:34
        dokladnie...
        glupota niestety bierze jak do tej pory w Lodzi gore :(
      • Gość: voice CrossPoint i Forum76 IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.04.07, 09:32
        Masz racje- łódzcy wizonerzy nie pozwalaja budować wysokich obiektów i tworza
        takie łódzkie wiejskie zagłębie... szkoda, bo i Forum 76 i Cross Poit mogły by
        byc większe... ale pewnie nie będą...
      • Gość: centroLEW Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 10:02
        To prawda, tylko że to jedyny wieżowiec we wrocku. W Łodzi ich jednak trochę
        mamy i jednocześnie buduje się (albo szykuje budowę) kilku kolejnych. Więc nie
        przesadzajmy.
        Ja też lubię "drapacze chmur" i mam nadzieję, że Hilton nie będzie jedynym. To
        nie jest megalomania, tylko słabość do efektownej architektury.
        A cross point mi się podoba. 15 pięter nie nie wygląda źle. Zdaje się, że to
        mniej więcej tyle, ile mają wieżowce przy Traugutta.
      • brite Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 16.04.07, 13:48
        > Szkoda, że tylko 14 pięter

W pobliżu nie ma nic wysokiego, a biorąc pod uwagę pobliską dolinę Jasienia, ten
        budynek będzie dominował w okolicy. Zresztą oba te stare kombinaty przy
        Milionowej górują wyraźnie, gdy jedzie się Rydza-Śmigłego od Piłsudskiego.
    • geograf Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 17.04.07, 22:54
      Ostatnio przyjrzałem się budynkowi Próchnika i nadal nie wiem gdzie oni zamierzają wcisnąć tę nową część...czy oby na pewno oni nie zamierzali zbudować od nowa tego budynku?
      • yarro Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 18.04.07, 01:14
        Ale co, to połaziłeś tam dookoła czy popatrzyłes na zdjęcie? :)

Jest tam bardzo wiele miejsca, a prawdopodobnie budynek będzie mocno dosunięty
        do ulicy. Polecam przyjrzenie się działce na www.mapa.lodz.pl
      • brite Re: Nowy Próchnik, czyli CrossPoint 18.04.07, 17:34
        Tam jest dużo miejsca na tą wieżę, teraz jest tam niższy pawilon z wejściem, a i
        przed nim jest spory trawnik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka