djo4 16.04.07, 09:42 Jaki polecacie serwis rowerowy? Go sport wydaje sie prezentowac solidnie. Serwis Dynamo takze. A moze jakis inny? Musze zrobic kompleksowy przeglad oraz najprawdoponiej wymiana zębatek. dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bajkers Re: Dobry serwis rowerowy? 16.04.07, 09:58 Zajrzyj na Kopernika tuż za lipową, lub na Gdańską miedzy Zieloną a Więckowskiego Natomiast odradzam Kilińskiego obok Dynamo (może i znają się na rzeczy) ale często zdaje sie jakby robili "łachę" typu "To zrobimy albo mozże nie zrobimy" Co do "Go Sportu" to podobnie (cenowo) zobacz Cyklistę (Dawne Wojardy) odpowiednio na Retkini,Lutomierskiej przy KWP i Kilińskiego, oraz FR Shop (dwa na Franciszkańskiej i jeden na Rzgowskiej ) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Dobry serwis rowerowy? 16.04.07, 10:36 > często zdaje sie jakby robili "łachę" typu "To zrobimy albo mozże nie zrobimy" Moje doświadczenia z różnymi serwisami są takie, że w większości z nich, ktoś kto nie przyjeżdża super sprzętem różnego rodzaju, lecz zwykłym rowerem i ktoś kto nie ukrywa, że się nie zna specjalnie na rzeczy, traktowany jest z góry, z łachą, a wręcz z pogardą. Daje mu się do zrozumienia, że jest ostatnim lamerem i że powinien za to słono zapłacić. Taki folklor :-) Zresztą mam wiele przemyśleń na temat ideologicznych rowerzystów, ale może nie będę wywoływał kłótni od rana w poniedziałek;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Dobry serwis rowerowy? 16.04.07, 11:06 > Zresztą mam wiele przemyśleń na temat ideologicznych rowerzystów youtube.com/watch?v=rAOHhV1EFe4 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Dobry serwis rowerowy? 16.04.07, 11:10 Coś w tym jest. Chyba prawda:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tetetka5 Re: Dobry serwis rowerowy? 16.04.07, 10:43 najlepszy serwis rowerowy w Łodzi a może i w Polsce już nie istnieje.Był to zakład niezapomnianego Edka Diesnera, który niestety kilka lat przeniósł się do lepszego ze światów:(Natomiast z istniejących obecnie polecam serwis w Piaście ( na Puszkina) oraz na Kopernika (w dawnej fabryce papierosów).W obu tych miejscach pracują goście, którzy znają się na rzeczy, są sympatyczni i nie zdzierają z klienta, nawet jeśli ten nie zna sie na rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Dobry serwis rowerowy? 16.04.07, 10:49 Nie wiem jak w serwisie, ale w Piaście w sklepie pracuje (pracował?) tak niesympatyczny i zarozumiały bubek, że omijam całą firmę bardzo szerokim łukiem... Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 Re: Dobry serwis rowerowy? 16.04.07, 11:05 Przypomnieliscie mi o serwisie w fabryce papierosow, byla tam sympatyczna obsluga. :) Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 Re: Dobry serwis rowerowy? 16.04.07, 11:10 a jak nazywa sie ten sklep (fabryka papierosow)? jak dzwonilem do go sportu po mi powiedzieli cene od 120 do 160, kompleksowy przeglad ze smarowaniem, czyszczeniem itd. + koszt zebatek i chyba takze klockow. Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Dobry serwis rowerowy? 16.04.07, 13:03 Zdaje się, że nazywa się to "Sprint". http://www.ampbike.com/modules.php?name=partnerzy&w=Lodzkie Obsługa IMO ostatnio zrobiła się milsza, ceny przystępne, chociaż nie wiem jak jest z serwisem. Odpowiedz Link Zgłoś
tetetka5 Re: Dobry serwis rowerowy? 17.04.07, 21:11 w sklepie w Piaście rzeczywiście pracuje niezbyt sympatyczny sprzedawca, ale ten z serwisu jest jego przeciwieństwem a na dodatek zna się na rowerach Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Dobry serwis rowerowy? 17.04.07, 21:20 Tutaj jest spis sklepów warsztatów rowerowych: www.cyklomaniak.pl/index.php?option=sklepy polecam: "Piaseckiego", "Kasińskiego", "Sadłeckiego", "Kudrę" Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Dobry serwis rowerowy? 17.04.07, 21:29 oddałem właśnie rower do serwisu. przegląd coroczny + wymiana napędu. jak mi coś spieprzą, albo zrobią wybitnie, to napiszę gdzie. tak, czy siak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
melanc.hoolik Re: Dobry serwis rowerowy? 17.04.07, 21:34 huann napisał: > oddałem właśnie rower do serwisu. przegląd coroczny + wymiana napędu. > > jak mi coś spieprzą, albo zrobią wybitnie, to napiszę gdzie. > tak, czy siak ;) na jądrowy? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Dobry serwis rowerowy? 17.04.07, 21:38 ...trzeba było samemu wymienić napęd i rower dać do przeglądu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Dobry serwis rowerowy? 17.04.07, 21:40 ale ja jestem kierowca roweru, a nie mechanik! ;p Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Dobry serwis rowerowy? 01.05.07, 20:31 huann napisał: > oddałem właśnie rower do serwisu. przegląd coroczny + wymiana napędu. > > jak mi coś spieprzą, albo zrobią wybitnie, to napiszę gdzie. > tak, czy siak ;) rower jeździ, a więc: "Dynamo", Kilińskiego 3. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 30.04.07, 20:12 Dziś odwiedziłem tę oazję peerelowskiego podejścia do klienta! Ludzi, odradzam!!! Nie wiem czy są fachowcami, bo Pan potraktował mnie jak intruza. Zaproponował wykonanie usługi na "za tydzień". Na moje stwierdzenie, że może dałoby sie od ręki, bo to maksymalnie pół godziny roboty, facet stwierdził niemal krzycząc że nie będzie się tłumaczył ile ma rowerów do zrobienia. Kiedy powiedziałem, aby na mnie nie krzyczał. Od skwitował to słowami "wypie..j" otwierając mi dzrzwi wskazując mi wyjście. Dodatkowo dostałem jeszcze drzwiami, bo facet tak szybko chciał za mną zamknąć... CHAM i prostak! Odradzam z całego serca, chyba że ktoś chce sobie zrobić wycieczkę do czasów słusznie minionych. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 01.05.07, 07:08 hubar napisał: > Na moje stwierdzenie, że może dałoby sie od ręki, bo to maksymalnie pół > godziny roboty... Klientom potrafiącym ocenić czasochłonność pewnej czynności zwykle proponuję wykonanie jej samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 01.05.07, 10:45 Serwisantom potrafiącym zaproponować klientowi, by sam wykonał daną czynność najchętniej zaproponowałbym rozmowę z szefem, jednak zwykle wychodzę ze sklepu, by nigdy tam nie wrócić. Polecam to również znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 01.05.07, 19:57 miejskie_narty napisał: > Serwisantom potrafiącym zaproponować klientowi, by sam wykonał daną czynność > najchętniej zaproponowałbym rozmowę z szefem, Uwielbiam gdy ludzi (zwłaszcza tych wiedzących lepiej) boli to, co mówię. Szczególnie, że problem klientów donoszących na mnie szefowi w praktyce nie istnieje. :) > jednak zwykle wychodzę ze sklepu, by nigdy tam nie wrócić. Polecam to również > znajomym. A to już się chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 02.05.07, 18:16 uerbe napisał: > Klientom potrafiącym ocenić czasochłonność pewnej czynności zwykle proponuję wy > konanie jej samemu. == Widać już tak masz, że ludziom którzy chcą ci zapłacić za usługę którą ponoć oferujesz, mówisz aby się wypchali i poszli sobie do domu. To tak troszkę jak odwracanie głowy, kiedy ktoś na ulicy mówi ci "witaj" lub "dzień dobry". No ale to już kwestia kultury osobistej. Swoją drogą, gratuluję pary w łapach, skoro potrafisz dłońmi zastąpić śrubokręt i kombinerki. Dla twojej wiadomości, zmuszony do tego wróciłem do domu i sam sobie naprawiłem usterkę w ciągu 20 min. Co się namęczyłem, ale i co zaoszczędziłem pieniędzy to moje. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 02.05.07, 20:04 hubar napisał: > Widać już tak masz, że ludziom którzy chcą ci zapłacić za usługę którą ponoć > oferujesz, mówisz aby się wypchali i poszli sobie do domu. To tak troszkę jak > odwracanie głowy, kiedy ktoś na ulicy mówi ci "witaj" lub "dzień dobry". No > ale to już kwestia kultury osobistej. Widać nie potrafisz pojąć różnicy między asertywną, popartą racjonalną argumentacją odmową a chamskim "olaniem" klienta. Widzisz, zza lady widzę za to chamskich klientów, którzy nie potrafią pojąć tego, że świat nie kończy się na nich. Jeśli do kogoś nie przemawia argument pt. "jest kolejka i nie będzie zrobione od ręki", bo on potrzebuje od razu i utrzymuje, że "to przecież tylko trochę roboty" to nie widzę sensu prowadzenia dalszej dyskusji, za to daję do ręki narzędzia - niech robi sam. Naturalnie, jeśli klient jest burakiem, to się obrazi i doniesie szefowi - to też przerabiałem i nie zdarzyło się, by pracodawca (mając na uwadze to, że myślę zanim cokolwiek powiem) stanął po stronie klienta. Wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 02.05.07, 22:38 Napisz jeszcze na zachętę, gdzie pracujesz - ucieszy się i szef, że mu robisz darmową reklamę i całe mnóstwo normalnych czytelników forum. A ten zupełnie nieistotny odsetek buraków, którzy nie lubią, gdy asertywny, myślący przed zabraniem głosu zleceniobiorca uwielbia, gdy klienta bolą jego słowa nie będzie musiał donosić (jak jakaś najgorsza gnida) na Ciebie do szefa! Życzę sukcesów zawodowych:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 02.05.07, 22:44 Swoją drogą ciekawym jest, że poinformowanie szefa sklepu że ma buraczanego pracownika, nazywa się donoszeniem - o wydźwięku negatywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 02.05.07, 23:21 hubar napisał: > Swoją drogą ciekawym jest, że poinformowanie szefa sklepu że ma buraczanego > pracownika, nazywa się donoszeniem - o wydźwięku negatywnym. Widzisz, są ludzie, którzy przyjmą odpowiedź odmowną bez narzekania (choć widać po nich, że ciężko im przystać na takie warunki). Są też tacy, którym wrodzona duma nakazuje wyżyć się na człowieku z drugiej strony lady. Uważam takie postępowanie za niskie i będę nazywał, jak uznam za stosowne. Przy okazji - wykształcenie pozwala mi bronić swojego stanowiska z zachowaniem pewnego poziomu dyskusji, poniżej którego nie mam w zwyczaju się zniżać... niezależnie od tego, na jakim poziomie operuje mój rozmówca. I o ile zdarzało się wielokrotnie, że ludzie przychodzący do mnie byli niezadowoleni z braku szans uzyskania np. pomocy, to nie zdarzyło się by byli oburzeni sposobem, w jaki się do nich odnoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 02.05.07, 22:42 A co mnie obchodzą twoje kontakty z klientami? Ja opisałem sytuację, która mi się przydarzyła, ale nie byłbys sobą gdybyś nic nie dodał do dyskusji, ale się przyczepił. Gdyby facet nie był burakiem, a był bardziej człowiekiem, to by zrozumiał że komuś komu zrywa się linka, będzie ciężko wrócić do domu i równie trudno samemu naprawić usterkę na miejscu. Ale można być asertywnym jak to sobie nazwałeś, lub być ćwokiem. A swoją drogą, to danie służbowego klucza do przykręcenia padału, jakiemuś rowerzyście, można też rozwiązać na dwa sposoby: być asertywnym - powiedzieć, że służbowych kluczy nszef nie kazał, a jak klient chce to niech se kupi. Albo można być człowiekiem i pożyczyć, aby rowerzysta przykręcił sobie wykręcona część. To tak dla przykładu inna autentyczna sytuacja, nieco bardziej bliska twojemu stanowisku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota panowie, nie podkręcajcie 02.05.07, 22:55 Taka drobna uwaga ode mnie, pracującej wprawdzie w innej branży, ale też w obsłudze klienta. Klient nie zawsze pamięta, że za ladą (czy po drugiej stronie słuchawki) jest człowiek. Człowiek, który nie zawsze wszystko może bądź potrafi, który ma kolejkę innych klientów i spraw do załatwienia dla nich, w ograniczonym czasie, z którego bywa częściej rozliczany niż z samego podejścia do klienta (czy to ostatnie jest słuszne, nie mnie oceniać). Tak, że warto się zastanowić, czy podejście "płacę, więc wymagam niemożliwego" nie jest z lekka paranoiczne. Z drugiej strony serwisant (czy w moim wypadku konsultant) też nie zawsze pamięta, że klient o tych wszystkich ograniczeniach w czasie i możliwościach po prostu nie wie, no bo niby skąd ma wiedzieć, skoro sam się tym nie zajmuje. Sama czasem tracę z oczu ten fakt i mam ochotę powiedzieć "nie, nie da się, nic to panu nie da". Po mojemu wystarczy odrobina chęci, by zrozumiały się obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 02.05.07, 23:14 hubar napisał: > A co mnie obchodzą twoje kontakty z klientami? A co mnie obchodzą twoje relacje z innymi? Jakim prawem przenosisz swoje doświadczenia i wyciągnięte z nich wnioski na dyskusję ze mną, zarzucając mi coś, co nie ma miejsca? > Ja opisałem sytuację, która mi się przydarzyła, ale nie byłbys sobą gdybyś nic > nie dodał do dyskusji, ale się przyczepił. Opisałeś książkowy przykład "bo ja jestem najważniejszy i trzeba mnie obsłużyć w pierwszej kolejności". Nie twierdzę, że twój interlokutor zachował się fair, natomiast tobie samemu było do tego równie daleko. Myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 02.05.07, 23:22 W życiu bym nie oddał mojego Waganta do serwisu,Takiego serwisu;-) Aaa,swoją drogą rower chyba nie jest zbyt skomplikowany;-) www.youtube.com/watch?v=_uUdxPUmWyE&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 02.05.07, 23:28 uerbe napisał: >A co mnie obchodzą twoje relacje z innymi? == No skoro odpisujesz i się czepiasz, to jednak cos obchodzą. Czemu? Nie do mnie to pytanie. >Jakim prawem przenosisz swoje doświadczenia i wyciągnięte z nich wnioski na >dyskusję ze mną, == buehehehheheheh! Wybacz, ale śmieszny jesteś. Sam zacząłeś moją sytuację opisywać swoimi doświadczeniami! >zarzucając mi coś, co nie ma miejsca? == Możesz po polsku? Co to znaczy "mieć miejsce"? I co ja ci zarzucam? No może tylko to, że twoja kultura osobista nie pozwala powiedzieć "witam" lub "dzień dobry" gdy ktoś na ulicy pierwszy skieruje do ciebie takie słowa. > Opisałeś książkowy przykład "bo ja jestem najważniejszy i trzeba mnie obsłużyć > w pierwszej kolejności". Nie twierdzę, że twój interlokutor zachował się fair, > natomiast tobie samemu było do tego równie daleko. Myśl. == Tak jest - myśl! Opisałem sytuację, kiedy facet okazał sie ćwokiem i chamem - na zakończenie minutowej rozmowy powiedział "wypie..j". Widać takie postępowanie jest ci bliższe, od normalnego stwierdzenia "przykro nam, ale mamy dużo zamówień, i tę usługę możemy wykonać dopiero za jakiś czas. Proponuję udać się tam... może im uda się Panu pomóc." I nie opisuj mi tu hipotetycznych sytuacji, ale takiej jaką ja miałem - pomoc potrzebowałem nawet doraźną i od zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Rewolucji 29 - ODRaDZaM! 02.05.07, 23:37 hubar napisał: > buehehehheheheh! Wybacz, ale śmieszny jesteś... Dzięki. > Możesz po polsku? Co to znaczy "mieć miejsce"? "dziać się", "odbywać się" > I co ja ci zarzucam? No może tylko to, że twoja kultura osobista nie pozwala > powiedzieć "witam" lub "dzień dobry" gdy ktoś na ulicy pierwszy skieruje do > ciebie takie słowa. ? A to ciekawe, jaki ma to związek z wątkiem? > Tak jest - myśl! Opisałem sytuację, kiedy facet okazał sie ćwokiem i chamem - > na zakończenie minutowej rozmowy powiedział "wypie..j". Widać takie > postępowanie jest ci bliższe, od normalnego stwierdzenia "przykro nam, ale > mamy dużo zamówień, i tę usługę możemy wykonać dopiero za jakiś czas. > Proponuję udać się tam... może im uda się Panu pomóc." Ty gdybasz to i ja pogdybam - widać trudno mu było wytłumaczyć coś klientowi, do którego nie dotarło, że "przykro nam, ale mamy dużo zamówień i tę usługę możemy wykonać dopiero za jakiś czas". A że nie potrafił się opanować to inna sprawa i tego chwalić bynajmniej nie zamierzam. > pomoc potrzebowałem nawet doraźną i od zaraz. Otóż to. Ty potrzebowałeś a oni ci jej nie byli w stanie zapewnić. Nie byłoby lepiej zaoszczędzić czasu i nerwów i poszukać innego miejsca, w którym mogliby pomóc? Przypomina mi się, tak przy okazji - "Which part of 'NO' don't you understand?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia BE-bike. Dobry serwis rowerowy IP: *.arcadiasoft.pl 14.04.15, 12:22 Polecam BE-Bike na Krzemienieckiej 2 profesjonalny i szybki serwis:)? ich strona internetowa to www.be-bike.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: BE-bike. Dobry serwis rowerowy IP: *.toya.net.pl 21.08.15, 23:17 to fakt najlepszy sklep jaki odwiedziłem polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Dobry serwis rowerowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.16, 10:50 Na pewno nie polecam Serwisu w Hurtowni Piasta. Pan w tamtym roku spieprzyl lub niedopracowal z natloku pracy moj przeglad wiosenny . Byly oczywiacie problemy z dodzwoniebiem sie i umowieniemm. W tym roku juz duzo wczesniej probowalemmsie umowic ale Pan nie mialnprzy sobie kalendarza i oddzwania 4 dzien . Smiech na sali a do tego drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Dobry serwis rowerowy? IP: 188.95.26.* 16.02.17, 13:52 Zdecydowanie BEBIKE na Krzemienieckiej. Chodzę tam i połowa moich znajomych. Wszystko zawsze zrobiine szybko i dobrze a co najbardziej mi się podoba że bez sensu kasy nie ździeraja. Odpowiedz Link Zgłoś