hubar 28.05.03, 01:30 Dobra wiadomość! Kolejna ważna osobistość ze świata odwiedzi łódź, będzie widoczne nasze miasto :) Mam nadzieję, że czemuś się ta wizyta przysłuży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: otwieracz oczu Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź IP: *.lodz.mm.pl 28.05.03, 07:55 Słowa Schroedera do wypedzonych (dla nieuświadomych są to podli naziści, których przepedziliśmy z Polski w 1945): nie drażnijcie ofiary, która sama pcha się w nasze ręce, zawierzcie mojej metodzie, ja wam dostarczę wschodnie landy w taki sposób, że ich dzisiejsi administratorzy, Polacy, będą nam jeszcze wdzięczni za to, że zostali wreszcie Europejczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otwórzcie oczy Gerhard Schroder odwiedzi Łódź IP: *.lodz.mm.pl 28.05.03, 07:59 Słowa Schroedera do wypedzonych (dla nieuświadomych są to podli naziści, których przepedziliśmy z Polski w 1945): nie drażnijcie ofiary, która sama pcha się w nasze ręce, zawierzcie mojej metodzie, ja wam dostarczę wschodnie landy w taki sposób, że ich dzisiejsi administratorzy, Polacy, będą nam jeszcze wdzięczni za to, że zostali wreszcie Europejczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź IP: 80.50.128.* 28.05.03, 09:03 czy jemu również chcecie postawić pomnik tak jak to chce zrobić Kwach Verheugenowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krnabrny Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź IP: *.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 11:02 co ty gadasz, nie slyszalem o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otwieracz oczu Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź IP: *.lodz.mm.pl 28.05.03, 11:57 Nie mówią nam wszystkiego. Te słowa padły w 2000 roku w Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajetan Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź IP: *.toya.net.pl 28.05.03, 15:10 ja mam nadzieję zrobić kilka zdjęć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 20:42 Bez Lublinka zapewne ta wizyta nie doszłaby do skutku.... MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 20:55 Ide[Tica tez bedzie] jutro do teatru Wielkiegoo na spotkanie z tym panem. Zobaczymy co ciekawego bedzie mial do powiedzenia. Jak wróce to zdam relacje. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź 03.06.03, 21:22 I bardzo dobrze! Cieszę się, że będziemy mieć tak ważnego gościa. Pamiętam jak był u nas Vaclaw Havel kilka lat temu. Fajny klimat towarzyszył wtedy jego wizycie zwłaszcza, że ma w Łodzi przyjaciela u którego był nawet na obiedzie. A czy spotkania z kanclerzem Gerhardem Schroderem będą transmitowane przez jakieś rozgłośnie radiowe bądź tv? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 21:25 Biorac pod uwage fakt ze jest to znana osobistosc, nie widze innej mozliwosci jak transmisja w TVP. To moge ci nawet zagwarantowac;). Nie wiemczy bedzie transmisja, ale wzmianki na mur. -- nie mam juz nic ,tylko pustke.......... Odpowiedz Link Zgłoś
kuubaa Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź 03.06.03, 22:29 Bardzo się cieszę! I powiem szczerze: Panie Miller, nie jestem Pana fanem (ale wrogiem tym bardziej). Jestem przeciwnikiem wstąpienia do EU. Ale doceniam, że swojego gościa zaprosił Pan do mojego miasta i zapamiętam to. Niby nic, a jednak coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź IP: *.p.lodz.pl 03.06.03, 23:42 Myslimy, ze oczywiscie nie przypadkowo bedzie akurat w Lodzi. Myslimy, ze wiedza, ze tutaj nalezy sie spodziewac szczegolnego marazmu referendalnego i - byc moze - wiekszego niz gdzie indziej protestu. Myslimy takze, ze daje znak, ze moze byc lepiej w tym akurat regionie przede wszystkim. Moze byc - pod warunkiem, ze ludnosc tubylcza bedzie odpowiednio dzialac. Czy bedzie - to juz sprawa tej ludnosci. Niestety, znajac ja obawiamy sie, ze szanse zmarnuje. Obysmy sie mylili. W kazdym razie jest to jakas reklamka dla Lublinka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź 04.06.03, 00:47 Oby ta wizyta nie była tylko częścią propagandowej kampanii prounijnej... Pozdrówki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ango Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.03, 00:49 Ktoś tu pisał dobranoc? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź 04.06.03, 11:16 Pisał, a co? :) Czyżbym napisał cos niewygodnego? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartuch Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź YARRO IP: 195.117.244.* 04.06.03, 09:35 Przeszkadza Ci, ze kanclerz bedzie dzis w Lodzi???Mnie nie. Im wiecej takich wizyt, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź YARRO 04.06.03, 11:19 Nie przeszkadza mi zupełnie. Cieszę się, ze szef rządu naszych dość silnych sąsiadów będzie dziś z wizyta w naszym mieście. Mam tylko nadzieje, że nie skończy się na zachwalaniu UE. Pozdrawiam! PS - Może Niemcy by nam pomogli z zabytkami (w końcu to po nich częściowo spadek), może pokazac mu kaplicę Scheiblera? Y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Gerhard Schroder odwiedzi Łódź IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 23:34 No wiec juz mowie jak bylo, mowie tylko o wizycie w teatrze wielkim , bo tylko tam bylam. na wejsciu bramki, panowie ochroniarze baardzo dokladni, facetowi nawet moj grubawy portfel wydal sie podejrzany hehe. Od 17 zaczeli pojawiac sie tajniacy, a jak pojawili sie Panowie... roilo sie od ochroniarzy. No wiecie Millera 10, Gerharda 12 wiec robi sie grupka. a pnowie z BOR'u do najsympatyczniejszych chyba nie naleza choc nawet mozna bylo zauwayc cos co przyominalo usmiech ;).[pozdrowienia dla panow ochroniarzy] Panowie przyjechali nadzwyczaj punkualnie. weszli na gore porozmawiali z mlodzieza, poogladali stoiska, pousmiechali sie do kamer, popozowali do zdjec. Potem przyszedl czas na przemowinia i pytania [szkoda ze tak malo :/] Miller mowil ladnie, i nawet sensownie nie bylo golych obietnic, co zauwazyl sam kanclesz. Schroder opowiadal jak to niedawno przeczytal "Wesele" i co dzieki niemu zrozumiał. Powiedzial ze nie tylko Polska potrzebuje unii, ale rowniez unia potrzebuje Polski. Miedzy panami mozna bylo zauwazyc duzo serczenosci, widac ze darza sie duza sympatia, co jest bardo pozytywne. Na calym spotkaniu nie padaly obietnice, paday sensowne stwierdzenia, ktore moglyby przekonac eurosceptyka. pozdrowki. ps. co do naglosniania sprawy, jezuuuu bylo tylu dziennikarzy ze szok, malo co mnie nie staranowali Odpowiedz Link Zgłoś