Dodaj do ulubionych

szukam grzałki

15.05.07, 12:13
Takiej pod 220V (od biedy może być 230V), do zagotowania wody w szklnace czy kubku. Gdzie taki rarytas dizajnu użytkowego znajdę?
Obserwuj wątek
    • tylko-forum Re: szukam grzałki 15.05.07, 12:25
      w sklepiku na Próchnika między Zachodnią a Piotrkowską
      • miejskie_narty Re: szukam grzałki 15.05.07, 12:27
        Jeśli mówisz o tym sklepie AGD - z koszyczkami, trochę w stylu dawychch SAMów, to tam nie mają:)
        • tylko-forum Re: szukam grzałki 15.05.07, 13:45
          Nie.
          mówię o elektrycznym, też w dawnym stylu...;-)
    • szprota Re: szukam grzałki 15.05.07, 12:31
      Mogę popytać w domu, czy nie mamy zbędnej...
      • miejskie_narty Dzięki 15.05.07, 12:38
        Było by miło z Twojej strony - ale nie chciałbym umniejszać stanu posiadania Twojej rodziny. Może gdzieś znajdę? (Widzę nawet jakąś na aukcji, ale nie chce mi się płacić z wysyłkę takiej w sumie pierdółki).
        • szprota To umówmy się tak 15.05.07, 12:53
          Jak nie znajdziesz, to daj mi sygnał znak.
          Mam mgliste wrażenie, że przynajmniej jedna jest.
        • keyne Re: Dzięki 15.05.07, 12:56
          w sklepach "wszystko po 5 zł." bywają.
          • excentrix Re: Dzięki 15.05.07, 13:02
            w takich małych AgieDowych sklepikach są na pewno. Jeden taki jest na placu
            Barlickiego. Są tam cuda przeróżne, prodiże i inne ładne rzczy. Mozna też tanio
            kupić z sekendhendu w piątki i soboty na Bałuckim.
            • miejskie_narty Re: Dzięki 15.05.07, 14:57
              Porozglądam się, jak będę przechodził, dzięki
    • jaanka-01 Re: szukam grzałki 15.05.07, 14:26
      Spróbuj w takim małym sklepiku z agd koło Rynku Bałuckiego. Zaraz obok
      Ceglanej. Oficjalnie ta uliczka chyba nazywa się Bałucki Rynek (przedłuzenie
      Organizacji WIN, koło dawnego kina Świt). Chyba wszystko tam maja :-)
      • miejskie_narty Re: szukam grzałki 15.05.07, 14:56
        to ten sklepik, na wystawie którego balony do wina kiedyś stały?
    • dziad_borowy szukam gorzałki 15.05.07, 14:51
      Takiej pod 45 Volt (od biedy może być 50 V, choc nie preferuje), do zamieszania
      w szklnace czy kubku. Gdzie taki rarytas znajdę i chlusnę?
      Dzierżżż!!!
      • miejskie_narty Re: szukam gorzałki 15.05.07, 14:55
        Właśnie na Ceglanej nie dawniej niż wczoraj widziałem. NIe pytałem jaki voltaż, ale sądząc po minie sprzedawcy - słuszny.

• cassani Re: szukam grzałki 15.05.07, 15:02
      Mogę popytać w domu Szproty czy nie mają zbędnej
      • miejskie_narty Re: szukam grzałki 15.05.07, 15:18
        Nie wiem jak inni forumowicze, ale ja będę Ci bardzo wdzięczny.
        • dziad_borowy Ale najlepiej będzie 15.05.07, 15:42
          gdy Aardz tradyscyjnie zaprosi wszystkich do domu szprociego i sami poszukacie.
          Dzierżżż!@!!
          • dziad_borowy Aard oczywiście / przepraszam bAardzo 15.05.07, 15:43
            • szprota będzie gdzie szukać 15.05.07, 16:12
              Najodważniejszych wyślę do piwnicy ;)
    • szprota szukam grzanki 15.05.07, 15:05
      takiej w 220% wysmażonej na maśle ;)
      • miejskie_narty oddam za grzańca, ale dopiero zimą 15.05.07, 16:58
    • aaa202 Nie mam 15.05.07, 16:39
      • miejskie_narty Mogłabyś 15.05.07, 16:57
        wziąć dobry przykład, wykazać trochę dobrej woli i przynajmniej zadeklarować, że popytasz w domu :-)
        • aaa202 Popytać można. Spytam jeszcze o takie 15.05.07, 17:04
          czarne samoprzylepne serduszka, które służyły kiedyś do montowania zdjęć w
          albumach, chcesz?
          • miejskie_narty Re: Popytać można. Spytam jeszcze o takie 15.05.07, 17:06
            Nie wiem o co chodzi, ale jak dobrego sortu, to wezmę.
            Mogę wymienić na zużyte drzewko wonderbaum do powieszenia na lusterku w samochodzie.
            • aaa202 Do czego używałeś cudownego wonder drzewka baum? 15.05.07, 17:08
              • miejskie_narty hmm 15.05.07, 17:16
                Nacierałem nim szyję przed wyjściem na szkolne dyskoteki pod koniec podstawówki. Myślałem - zapewne w wyniku dość gwałtownego chłonięcia niemieckiej produkcji video - że wonder baum oznacza sukces w zdobywaniu kobiet.
                • aaa202 No, to w istocie cenny fant. 15.05.07, 17:20
                  Nie przymierzając tak cenny, jak mąka ziemniaczana, którą Twoje koleżanki
                  nacierały sobie uda przed tą samą dyskoteką.
                  • miejskie_narty Re: No, to w istocie cenny fant. 15.05.07, 17:31
                    To ciekawe - nigdy nie zauważyłem żadnych białch śladów na swoich udach, a wierz mi - robiłem wiele, by kontakt międzyudziany był jak największy. Może za mało się starałem albo zbyt koleżanki tę mąkę dla kogoś innego wcierały?
                    • aaa202 Może jak do Ciebie dochodziło, to mąka już 15.05.07, 17:38
                      innymi spodniami była startą?
                      • miejskie_narty no dobra - ten wątek wątka 15.05.07, 17:42
                        chyba nam się powoli wyczerpuje. Skończmy go nim zdekonstruujesz mi wszystkie miłe wspomnienia :-)
                        • aaa202 Dziwi mnie tylko, że nie pytasz po co mąka do ud. 15.05.07, 17:48
                          Ale to lepiej, bo sama nie wiem.
                          Albo wiem, ale lepiej żebyś nie wiedział.
                          No chyba, że wiesz i dlatego nie pytasz.
                          Tak, skończmy subwątek.

No i dobrze, że przechowujesz cudowne wunder drzewko baum aż do dziś. Skoro
                          tyle wspomnień wywołuje...
                          • miejskie_narty ok, powiedz tylko na koniec po co ta mąka/ 15.05.07, 17:50
                            bałem się spytać, ale skoro zaczęłaś...
                            • aaa202 Nie wiem, jaki zasięg miała ta praktyka 15.05.07, 18:03
                              Bo jeśli lokalny, to nie ma co opowiadać.
                              Mąkę ziemniaczaną stosowały moje koleżanki, rzepichy takie solidne, obdarzone
                              wysokim libido. Uprawiały wszystko co widziałeś na niemieckich filmach. Z
                              powodu obfitej fizyczności, kiedy chodziły w spódnicy bez rajstop, tarły im się
                              uda, co powodowało lokalną bolesność skóry udowej. Jedna zawsze miała przy
                              sobie worek mąki ziemniaczanej. Szły razem do kibla, garść mąki i habas! pod
                              kieckę i wcierać. Raz miałam okazję to zobaczyć i ciągle pamiętam ten obraz.
                              Byłam wstrząśnięta.
                              Do dziś się zastanawiam co było dalej. Bo jak wynika z doświadczeń kulinarnych
                              mąka + wilgoć + wałkowanie = kluski.
                              • miejskie_narty Re: Nie wiem, jaki zasięg miała ta praktyka 15.05.07, 18:11
                                Właśnie wyniku tego równania obawiałem się najbardziej. Ale trudno, chciałem mam:)

Huannie, a co Ty powiesz na te kluski? ;-)

• aaa202 W tym wypadku prawdopodobnie decyduje to, 15.05.07, 18:36
                                  kto jest ud właścicielem.

Chociaż on pono wszystko ji.
                                • huann Re: Nie wiem, jaki zasięg miała ta praktyka 15.05.07, 18:51
                                  nie śledziąc na pieżąco tego wątku o latających rybach śmiem twierdzić, że.
          • breblebrox Ja mam... 15.05.07, 17:06
            ... czarne serduszka do wklejania zdjęć. Chcesz?
            • aaa202 Jak nie używasz, to daj. Niech będzie chociaż 15.05.07, 17:09
              handel w tym marazmie.
    • longeta Re: szukam grzałki 15.05.07, 16:43
      kup sobie dwie żylety i będziesz miał grzałkę.
      • miejskie_narty Re: szukam grzałki 15.05.07, 16:54
        I co mam z tymi żyletkami zrobić?
        • aaa202 Żyletki można użytkować na różne sposoby: 15.05.07, 16:59
          można je łykać lub strzelać z nich (z połówek) do wybranych obiektów.
          Widziałam grzałki w Jysk. Ale wielkie takie, nie do szklanki, do gara raczej. A
          był to luty.
          • miejskie_narty Re: Żyletki można użytkować na różne sposoby: 15.05.07, 17:01
            > Jysk

Jak to wyartykułować?
            • breblebrox Re: Żyletki można użytkować na różne sposoby: 15.05.07, 17:05
              Kiedyś czytałam (w toalecie, tam najczęsciej czytuję i najwięcej się uczę) w jakiejś "Claudii" czy innej "Faustynie", artykuł "Jak czytać nazwy hipermarketów". Ale Jysk tam nie było.

Dziękuję za uwagę.
              • szprota czy było lerła merlę? [nt] 15.05.07, 17:08

• aaa202 a Zelgroz? 15.05.07, 17:10
                  • breblebrox Re: a Zelgroz? 15.05.07, 17:23
                    Lerła Merlę było, Zelgroza nie. I było jeszcze Tesko i Karfur. Reszty nie pamiętam, papier poszedł na przemiał w piecu (z wodą raczej nie spłynął, bo lakierowane są do d... Nie, odwrotnie, właśnie nie są do d...).
                    • szprota Przydają się natomiast do pastowania glanów 15.05.07, 17:26
                      tudzież do wyściełania kotu kuwety. Dlatego zbieram w czynie społecznym
                      wszystkie ulotki.
                      • huann Re: Przydają się natomiast do pastowania glanów 15.05.07, 18:39
                        szprota napisała:

> tudzież do wyściełania kotu kuwety.

jako żywo stanęły mi przedwyborcze misztale hurtowo zrywane z drzew Parku
                        Krajobrazowego Wzniesień Łódzkich i w wielkich belach wiezione następnie w
                        plecaku rowerem Kotom Szproty.
                        ach, wspomnień czar...
          • aaa202 ja artykułuję [jysk]. A moja mama na ten przykład 15.05.07, 17:06
            mówi: 'Byłam dziś w jusku' W Józku?
            • miejskie_narty Re: ja artykułuję [jysk]. A moja mama na ten przy 15.05.07, 17:07
              Ale przy mówieniu [jy] można sobie grzdyla zwichnąć!
              • aaa202 Ćwicz. Jy, jy, jy. A ja tymczasem Ci opowiem jak 15.05.07, 17:17
                to wzięłam fakturę dla jednej Bułgarki. 3 razy artykułowałam wystawczyni
                faktury transliterację nazwiska uroczej cudzoziemki: Fau, A, Ce, Ha, E, Fau, A.
                Vacheva czyli, po polskiemu Waczewa. Wystawczyni jednak miała moją pomoc za
                nic. Wzięła dowód Bułgarki wypisany cyrylicą i skopiowała bukwy: Bayeba. Nie
                muszę mówić, że 'jeba' w nazwisku nikomu splendoru nie dodaje.
                • miejskie_narty Re: Ćwicz. Jy, jy, jy. A ja tymczasem Ci opowiem 15.05.07, 17:23
                  No są takie śmieszne sytuacje: mnie kiedyś pewien celnik wpisał w jakimś kwicie jako "Woj Łodzki"
                  • szprota Woj łódzki brzmi ładnie. Taki rycerz 15.05.07, 17:25
                    z filią w Łęczycy.
                    • miejskie_narty Re: Woj łódzki brzmi ładnie. Taki rycerz 15.05.07, 17:32
                      Coś w tym jest:)
                  • aaa202 A ja kiedyś miałam kartę biblioteczną wystawioną n 15.05.07, 17:30
                    a Agta Nolsuuka. Lubiłam ją. Nawet brałam kwity na to nazwisko. Takie jakieś
                    skandynawskie mi się widzi.
                    • miejskie_narty Re: A ja kiedyś miałam kartę biblioteczną wystawi 15.05.07, 17:37
                      Ja nie mogłem odżałować, że pozbyłem się kiedyś legitymacji do migawki, w której zamiast iksińska 88/55 pani łaskawia pomyliła się aż dwukrotnie i wpisała igresińska 55/88. Dwa razy mnie kanar spisywał, aż w końcu sumienie mnie ruszyło i zmieniłem papier przy zakupie nowej migawki. Inna sprawa, że igresińskiej w ogóle nie było w Łodzi i ani pani wypisująca, ani żaden ze sprawdzających mnie kanarów nie zwrócił na to uwagi:)
        • longeta Re: szukam grzałki 15.05.07, 17:02
          Hymm,kawałek przewodzika z wtyczką,żyletki oddzielasz jakimś izolatorem,świetne
          są zapałki,całość skręcasz np.nitką i do wody,wtyczkę wkładasz w gniazdko;-)
          Ale jeżeli tego nigdy nie robiłeś to lepiej nie próbuj,jeszcze będę cię miał na
          sumieniu:-(
          • lovin.k Re: szukam grzałki 15.05.07, 19:33
            Faktycznie lepiej tego nie rozgłaszaj... tu często przychodzą dzieci :-)
    • krzyskup Re: szukam grzałki 15.05.07, 17:12
      88,8 MHz w godzinach 16:00 - 17:30, ewentualnie
      RadioŻak

pzdr,
      krzyskup
    • szprota wstępne podsumowanie poszukiwań 15.05.07, 17:19
      Grzałkę można znaleźć na Barlitz platzu, w przyrynkowych sklepach elektro
      tudzież w sklepach wszystkoza5zł (czekamy tu na opinie, że rynki i sklepy
      wszystkoza5zł rażąco naruszają synergię estetyczną naszego miasta) albo w domu
      Szproty. Czekamy, aż do domu Szproty zaprosi Aard. Myślę, że można tymczasowo
      formować Ekipę Poszukiwawczą, która uzbrojona w kaski i czekany wyruszy do
      szprociej piwnicy. W razie czego mamy google earth, a Breble ma tomtoma, więc
      raczej nie zginą.
      W trakcie poszukiwań, jak to zwykle bywa, wyszedł na jaw dojmujący brak gorzałki
      dla Dziada, grzanki dla Szproty i grzańca dla Miejskich Nart. Jestem
      wstrząśnięta, że po tych tematach prześliznięto się zaledwie zamiast ruszyć
      lavinką dobrych rad. Mam nadzieję, że nadrobimy to karygodne niedopatrzenie
      (zwłaszcza w kwestii grzanki, najlepiej tak do 19:30, bo później jadać ponoć
      niezdrowo).
      Za twórczą i niekonfesjonalną należy poczytać propozycję Longety względem
      tajemniczego połączenia żyletek. Uprzedzając wszczęcie poszukiwań żyletek
      radośnie donoszę, że żyletki mam i nawet wiem, w której leżą szufladzie.
      • longeta Re: wstępne podsumowanie poszukiwań 15.05.07, 17:31
        szprota napisała: > Za twórczą i niekonfesjonalną należy poczytać propozycję
        Longety względem
        > tajemniczego połączenia żyletek.

Jakie tam tajemnicze(?) 7 klasa szkoły podstawowej;-)
        • huann Re: wstępne podsumowanie poszukiwań 15.05.07, 17:54
          longeta napisał:

> 7 klasa szkoły podstawowej;-)

szatan bracie.
      • lovin.k a pit się znalazł? ;-) nt 15.05.07, 19:23

• Gość: Kamil Re: szukam grzałki IP: *.multimo.pl 10.12.14, 16:09
      poszukaj tutaj, maja sporo grzałek: www.sklep.termek.pl/pl/c/-nurkowe/82

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka