teufel 03.06.03, 07:47 Widziałem w sobotę merca O405N oblepionego "linią za 1zł", który jeźdźił na trasie realu, ale w niedz. i w pon. widziałem na normalnej trasie Central/Obi. Co jest może wiecie????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: STUDI Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? IP: *.*.*.* 03.06.03, 14:39 No coz jak tylko zalapia jakas "fuche" to juz maja gleboko gdzies pasazerow tej trasy. Kiedys widzialem ich trzy autbousy w Pabianicach wiozace wycieczka szkolna w godzinach przedpoludniowych. W koncu dojezdzajacy z Olechowa i Janowa maja jeszcze do wyboru MPK Lodz. Tak trzymac!!!! Ktos na tym forum bardzo zachwalal ta inicjatywe. Wedlug mnie jest to tylko pomysl na przetrwanie gdy brak zamowien. Jakakolwiek kasa wpada. A tak to autobusy by staly kilka miesiecy w martwym sezonie. A oferta na linie itp to tylok mydlenie oczu latwowiernym .... Teraz zbliza sie lato i sporo kierowcow zalapie fuchy na przewozach turystycznych. Wlasnie z tego powodu praktycznie przestaja w wakacje kursowac busy PKS'u do Pabianic. Keirowcy sa "wypozyczani" na przewozy autokarowe. Bo to sie lepiej oplaca niz komunikacja miejska czy regionalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 18:14 Może ta linia (Central - Janów) należy do jednego z tych złomiarzy obsługujących linie marketowe? I wtedy jak się któryś złom rozkraczył (o co chyba nietrudno), to podstawili Merca z lini Obiowej (czy też: CentralnoObiowej) A swoją drogą, to z tego co obserwuję linia stosuje starą sprawdzoną taktykę pod......ania klientów tzn. autobus prywatny jedzie tuż przed 98 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? IP: *.toya.net.pl 03.06.03, 18:22 Gość portalu: Ja napisał(a): > Może ta linia (Central - Janów) należy do jednego z tych złomiarzy > obsługujących linie marketowe? Należy do firmy Kristour, która m.in. obsługuje linię do Geanta. Ale mamy większych złomiarzy na czele z Edmarem. pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Dygresja IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 18:30 Jak sobie niedawno pojeździłem po południu naszego województwa to zauważylem, że tego typu firmy obsługują też linie "gimbusowe"... I to w porównaniu z tym, co jeździ pod takim Szczercowem, to łódzkie złomy to cuda techniki na nowiutkich oponach. Że też ktoś pozwolił wozic czymś takim dzieci. Eeech:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.124.* 03.06.03, 19:33 Gość portalu: luki napisał(a): > Należy do firmy Kristour, która m.in. obsługuje linię do Geanta. Ale mamy > większych złomiarzy na czele z Edmarem. AAaa!!!!!!!!!!!!1, tylko nie kristour - mam z tą firmą jak najgorsze wspomnienia (podobnie jak cały rok geografii, który był w zeszłym roku na ćwiczeniach w Małopolsce i Tatrach. Opisałem gdzieś na forum całą tą wyprawę. Nigdy więcej Kristouru!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? 07.06.03, 07:50 Ale kierowca nie może chyba sobie iść do innej firmy dy klienci czekają wg. rozładu Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? 07.06.03, 23:31 Dzisiaj widziałem normalnie kursujące autobusy-oczywiście z pojedynczymi osobami w środku. Mam pytanie- czy ktoś wie ile do interesu dopłaca OBI, bo ja nie wierzę, ze chociaż 1/3 kossztów zwracają bilety... Prawie zawsze jest pusto w autobusach. Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.06.03, 17:07 A co ma do tego kierowca. Pojawia sie bardziej dochodowe zlecenie i pasazerow tej linii ma sie juz gleboko w 4 literach. To samo praktykuje PKS na liniach busowych. Tak linia to tylko pomysl na wegetacje pomiedzy zleceniami. Zeby autobus nie sital i nie trzeba bylo kombinowac z chorobowym kierowcow. Zreszta macie sami odpowiedz jesli widzicie jak malo jest pasazerow w tych autobusach Odpowiedz Link Zgłoś