Dodaj do ulubionych

Linia za 1zł - to już przeszłość????

03.06.03, 07:47
Widziałem w sobotę merca O405N oblepionego "linią za 1zł", który jeźdźił na
trasie realu, ale w niedz. i w pon. widziałem na normalnej trasie
Central/Obi. Co jest może wiecie?????
Obserwuj wątek
    • Gość: STUDI Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? IP: *.*.*.* 03.06.03, 14:39
      No coz jak tylko zalapia jakas "fuche" to juz maja gleboko gdzies pasazerow
      tej trasy. Kiedys widzialem ich trzy autbousy w Pabianicach wiozace wycieczka
      szkolna w godzinach przedpoludniowych. W koncu dojezdzajacy z Olechowa i
      Janowa maja jeszcze do wyboru MPK Lodz.

Tak trzymac!!!! Ktos na tym forum bardzo zachwalal ta inicjatywe.

Wedlug mnie jest to tylko pomysl na przetrwanie gdy brak zamowien. Jakakolwiek
      kasa wpada. A tak to autobusy by staly kilka miesiecy w martwym sezonie. A
      oferta na linie itp to tylok mydlenie oczu latwowiernym ....

Teraz zbliza sie lato i sporo kierowcow zalapie fuchy na przewozach
      turystycznych. Wlasnie z tego powodu praktycznie przestaja w wakacje kursowac
      busy PKS'u do Pabianic. Keirowcy sa "wypozyczani" na przewozy autokarowe. Bo
      to sie lepiej oplaca niz komunikacja miejska czy regionalna.

• Gość: Ja Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 18:14
      Może ta linia (Central - Janów) należy do jednego z tych złomiarzy
      obsługujących linie marketowe? I wtedy jak się któryś złom rozkraczył (o co
      chyba nietrudno), to podstawili Merca z lini Obiowej (czy też: CentralnoObiowej)
      A swoją drogą, to z tego co obserwuję linia stosuje starą sprawdzoną taktykę
      pod......ania klientów tzn. autobus prywatny jedzie tuż przed 98 :(
      • Gość: luki Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? IP: *.toya.net.pl 03.06.03, 18:22
        Gość portalu: Ja napisał(a):

> Może ta linia (Central - Janów) należy do jednego z tych złomiarzy
        > obsługujących linie marketowe?

Należy do firmy Kristour, która m.in. obsługuje linię do Geanta. Ale mamy
        większych złomiarzy na czele z Edmarem.

pzdr,
        luki
        • Gość: Ja Dygresja IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 18:30
          Jak sobie niedawno pojeździłem po południu naszego województwa to zauważylem,
          że tego typu firmy obsługują też linie "gimbusowe"... I to w porównaniu z tym,
          co jeździ pod takim Szczercowem, to łódzkie złomy to cuda techniki na
          nowiutkich oponach. Że też ktoś pozwolił wozic czymś takim dzieci. Eeech:/
        • Gość: łażej Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.124.* 03.06.03, 19:33
          Gość portalu: luki napisał(a):
          > Należy do firmy Kristour, która m.in. obsługuje linię do Geanta. Ale mamy
          > większych złomiarzy na czele z Edmarem.

AAaa!!!!!!!!!!!!1, tylko nie kristour - mam z tą firmą jak najgorsze
          wspomnienia (podobnie jak cały rok geografii, który był w zeszłym roku na
          ćwiczeniach w Małopolsce i Tatrach. Opisałem gdzieś na forum całą tą wyprawę.
          Nigdy więcej Kristouru!!!!
    • teufel Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? 07.06.03, 07:50
      Ale kierowca nie może chyba sobie iść do innej firmy dy klienci czekają wg.
      rozładu
      • geograf Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? 07.06.03, 23:31
        Dzisiaj widziałem normalnie kursujące autobusy-oczywiście
        z pojedynczymi osobami w środku.

Mam pytanie- czy ktoś wie ile do interesu dopłaca OBI, bo
        ja nie wierzę, ze chociaż 1/3 kossztów zwracają bilety...
        Prawie zawsze jest pusto w autobusach.

Ktoś wie?
      • Gość: STUDI Re: Linia za 1zł - to już przeszłość???? IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.06.03, 17:07
        A co ma do tego kierowca. Pojawia sie bardziej dochodowe zlecenie i pasazerow
        tej linii ma sie juz gleboko w 4 literach. To samo praktykuje PKS na liniach
        busowych.

Tak linia to tylko pomysl na wegetacje pomiedzy zleceniami. Zeby autobus nie
        sital i nie trzeba bylo kombinowac z chorobowym kierowcow.

Zreszta macie sami odpowiedz jesli widzicie jak malo jest pasazerow w tych
        autobusach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka