Gość: Rafał IP: *.toya.net.pl 31.05.07, 10:52 Ciekawa za ile zostaną te terney sprzedane przez tego inwestora za rok... tak jak to zrobił Philips - może ktoś powinien sprawdziś te umowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panajotow Re: Są pieniądze na EC-1 31.05.07, 11:50 MOze warto byloby przeznaczyc 90-kilka milionow na lotnisko? Ciesze sie z EC1, ale zeby goscie mogli wziac udzial w imprezach tam organizowanyc trzeba wygodnie do Lodzi doleciec. Niech RadaMiasta wykarze sie podobnym zrozumieniem dla lotniska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie Re: Są pieniądze na EC-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:12 Zgadzam sie. Lotnisko to konkret, ważna inwestucja, nad którą miasto ma kontorlę, a EC 1?? Piękna idea, ale ja od jakiegoś czasu słyszę tylko o planach, a nie widzę żadnych efektów. A tak na marginesie - o ile wiem to Pan Żydowicz raz juz wykupił za ułamek wartości duży teren za Nowosolną pod centrum sztuki - czy ktoś o jakimś słyszał?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilot Zlikwidowac Lotnisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:40 Tak, zlikwidujmy lotnisko, niech samolot laduje w EC1, i wybudujmy tam jeszcze nowy stadion pilkarski i basen. EC 1 lekiem na wszystkie problemy miasta. A Walczak niech sie bogaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin EC-1 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.05.07, 14:11 Pan Marek Zydowicz nie odpuszcza naszym Radnym, doglądając swojego złotego interesu w EC1. po swoich toruńskich porażkach Marek Żydowicz zmienił żerowisko z Torunia na Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: EC-1 IP: *.toya.net.pl 31.05.07, 14:28 Żałosne i infantylne wypowiedzi powyżej, zmienił żerowisko z Torunia na Łódź, dziecko uważaj bo będziesz następny do żerowania. A tak poważnie to kolejny mocny krok w rewitalizacji tego terenu.Teraz powinno to iść szybciej i objąć dalsze tereny.Myślę, że David L. rozpocznie w Los Angeles szeroką akcję by zebrać dodatkowe fundusze na kolejne cele w tym miejscu.Najważniejsze, że miasto dało pierwszy krok i czekamy na następne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: EC-1 IP: 212.2.100.* 31.05.07, 14:35 Skoro myślisz ze David L. nie ma nic innego do roboty w Los Angeles tylko rozpoczynać szeroką akcję, to sie Tomku mylisz. podejrzewam ze jest to raczej zajęty człowiek, ale masz prawo tak myśleć, w końcu wolny kraj, chyba jeszcze... Wierz mi że bardzo bym chciał żeby ec-1 było rewitalizowane. Po prostu czas pokarze. Ja mam takie zdanie jakie mam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka z Łodzi Re: EC-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 18:49 No jasne Zydowicz jest złódziejem i oszustem a EC-1 niech stoi tak jak do tej pory i rozsypuje sie.Niech Łódź bedzie przez następne 50 lat cichą sypialnia Warszawy,w ogóle to po co Piotrkowska istnieje,po co to miasto istnieje?? Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Lodzkie piekielko 01.06.07, 10:50 zydowicz oszust, Opal to naciagacz i wogole wszytsko jest zle... Ludzie, przesatncie marudzic i siac ferment, bo gdzie sie nie wejdzie na tym forum to wszedzie widzicie samych cwaniakow i zlodzieji. Jak na jakims targowisku. Zapiszcie sie do Samoobrny, bo to ten sam poziom i tam siejcie ten ferment bo tam wasze miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: Lodzkie piekielko 01.06.07, 12:52 hehehe czlowieku dobrze im gadasz precz z kretynami Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: Są pieniądze na EC-1 01.06.07, 12:54 > ile wiem to Pan Żydowicz raz juz wykupił za ułamek wartości duży teren za Nowosolną pod centrum sztuki - czy ktoś o jakimś słyszał?? ja slyszalem ze uprawiasz seks z psami dementuj sobie do woli tluku, ferment zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
panajotow Re: Są pieniądze na EC-1 31.05.07, 15:27 Chyba mnie kilka osob nie zrozumialo. Jestem zwolennikiem EC-1 i "Camerimage" bo to jeden z nielicznych kulturalnych klejotow naszego miasta. Uwazam jednak, ze w stuuacji, kiedy miasto blaga w Warszawie o niewielkie w porownaniu z kwota 90-kilku milionow, 30-pare milionow, nalezy nieco usystematyzowac priorytety. Rewitalizacja powinna nalezec do tych najwazniejszych, jednak to lotnisko powinno miec pierszenstwo. Zadne duze miasto nie moze liczyc na rozwoj jezeli nie mozna sie do niego dostac. Kiedy nasze wladze to zrozumieja? Tymczasem Lublinek stracil polaczenie do Shannon. Mysle, ze po zakonczeniu kadencji Kropiwnickiego, Laszkiewicz powinien uciekac z LOdzi i sie tutaj nie pojawiac, bo zostanie zlinczowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łódzianka Re: Są pieniądze na EC-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 18:38 na lotnisko moze byc kasa ale Kropa jest tak zamkniety na nowe opcje ,ze nie ma szans na rozbudowe.w oparciu o doświadczenie wiem jedno -przemienic lublinek w społkę akcyjna i wystawić na giełdę.to jedyny sposób na 200mln pln.wszyscy to wiedzą ale nikt tego nie zrobi ,bo nikt z tego kasy miec nie będzie-tylko Łódź.załosne Odpowiedz Link Zgłoś
diogenespies uważam, że finansowanie kultury i sztuki z ... 31.05.07, 16:24 ... publicznych pieniędzy jest skandalem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: uważam, że finansowanie kultury i sztuki z .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 16:45 no to uważaj sobie dalej! Jest to najlepsza decyzja dla Łodzi. Nie umniejszam roli Lublinka, ale może wreszcie doczekamy sie ruchu artystyczno - turystycznego do Łodzi oraz przestrzeni publicznej pełniącej funkcje rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DP to płać ze swoich za takie przyjemności IP: *.toya.net.pl 31.05.07, 16:48 a nie szastaj cudzymi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ldz EC1 IP: *.astral.lodz.pl 31.05.07, 17:49 No oczywiście, dobrze że pieniądze bedą przekazane. Chciałbym tylko aby powstało w tym miejscu coś takiego, abym nie musiał się wku...iać po roku czy dwóch, że inwestor sprzedaje super działke w centrum Łodzi za kase powiększoną o wzrost wartości ziemi i robi na tym kokosowy interes, a wtym miejscu jest wielkie G. Moja prpozycja jest taka - przekazywać na jakis czas w użytkowanie z zpisem konkretnych zagospodarowań terenu i ram czasowych. Jeśli się nie wykaże jakiś "super" inwestor, działka z powrotem do Miasta. Zero sprzedaży, bo niedługo za sprawą naszych kochanych radnych nic w mieście nie będzie dla Łodzian. W takich miejscach jak działka EC1 to ma być wizytówka Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minigry.amor.pl Re: EC1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 23:19 Masz rację, tylko gdzie jest Rob Krier?? Nie wiadomo co tam ma powstać?? Odpowiedz Link Zgłoś
panajotow Re: EC1 01.06.07, 08:37 Gdzie jest Krier? A co on ma do tego? Przeciez przedstawil kocepcje wedle ktorej EC-1 ma pelnicrole przeznaczona jej przez Zydowicza , Walczaka i Lyncha - centrum kulutralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: EC1 01.06.07, 11:03 To może inwestor niedługo przedstawi projekt? Davidowi Lynch ufam, bo jest tak pokręcony ja my(Łodzianie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gog Popieram, IP: *.lodz.msk.pl 01.06.07, 11:36 Powinni zrobic taki zapis jak Manufaktura im!!! Dostali budynek na muzeum sztuki, ale z zapisem ze jak przez iles tam (5 chyba) nie zaczna remontu, to budynek wraca do Manufaktury, bo szkoda im miejsca na ruine. Taki zapis powinien byc w wiekszosci umow miasta zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamadoo Re: Są pieniądze na EC-1 IP: *.chello.pl 01.06.07, 10:35 Co można zrobić z EC-1 za te pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gog a moze by tak Marka zatrudnic w UML?? IP: *.lodz.msk.pl 01.06.07, 11:31 Ten pan pokazuje jak sie zalatwia takie sprawy Chodzi marudzi i wywalczy co potrzebuje Panie i Panowie z UML - uczyc sie Zeby potem nie bylo biadolenia za zla Warszawa znow nas oszukala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Polacy uwilbiają narzekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:28 co widać w tym temacie, co za dziwny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Polacy uwilbiają narzekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.07, 20:31 O przepraszam, nie wszyscy. Np ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guniver Konkrety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 20:43 Kolejny kłamliwy artykuł w GW, wprowadzanie ludzi w błąd. Lynch, Walczak i Żydowicz nic nie zbudują. Zbuduje miasto za nasze pieniądze. Oni otrzymali za darmo zabytkowy budynek elektrowni i mają tam zrobić centrum kulturalne - oczywiście nie wydając złotówki z własnych pieniędzy. Na EC-1 ma pójśc 180 mln zł, w tym samym czasie na rewitalizację olbrzymiego kwartału Kilińskiego-al. Piłsudskiego, Piotrkowska, Tuwima 120 mln. Co z resztą Łodzi, co z Zachodnią, Zieloną, gdzie straszą ruiny, co ze Wschodnią, Wólczańską, które się sypią ? Budowa centrum na miejscu Łodzi Fabrycznej to wyrok smierci na stare centrum Łodzi z Piotrkowską na czele Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Konkrety 02.06.07, 01:14 W takim razie co będzie robił Lynch? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gog Re: Konkrety IP: *.lodz.msk.pl 02.06.07, 18:08 A moze by tak wlasciciele zadbali o te kamienice?? Ja wolal bym zeby w lodzi ludzie mieli na tyle kasy by sami zadbali o swoje nieruchomosci, a nie musialo miasto wszystko robic. PRL sie skonczyl - posprzedawac to a miasto niech drogi i infrastrukture buduje Wiekszosc osiedli domow jednorodzinnych nie ma asfaltowych drog a mamy XXIw !!!! Odpowiedz Link Zgłoś