betucha1 23.08.04, 15:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=11604761&a=11613750 a co u was słychac bo u mnie nic niestety ( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betucha1 Re: wtórna niepłodnosc 5 24.08.04, 15:18 chyba bede sama sobie odpowiadac pije ziółka na ewentualne "rozpuszcenie " zrostów co teoretycznie nie jest mozlwie ale cuda sie zdarzaja i zobaczymy co u nas na razie 6-ty tydzien picia nie sa takie złe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina79 Re: wtórna niepłodnosc 5 IP: *.waw.sa.gov.pl 24.08.04, 16:04 Życzę Ci, aby Twój sześciolatek miał młodsze rodzeństwo. Ja niestety nie mam jeszcze dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina79 Re: wtórna niepłodnosc 5 IP: *.waw.sa.gov.pl 24.08.04, 16:06 jeszcze raz ja. Staramy się od 8 miesięcy i nic. Obecnie jestem w 21 dni cyklu i po cichutku marzy mi się, aby w tym cyklu sie udało. Pozdrawiam cię!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: wtórna niepłodnosc 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:16 Cześć, jestem mamą 3 latka i od trzech cykli staramy się o drugie. Niestety nic... Nie byłam jeszcze u lekarza, ale pewnie pójdę w następnym miesiącu. Jestem jak najgorszych myśli. Okres mam reg jak w zegarku, owulacja jest i nic... Podejrzewam, że mam nieczynne jajowody, bo podczas porodu miałam na koniec łyżeczkowanie. Nie dostałam co prawda infekcji, ale nigdy nic nie wiadomo.. A ile Ty się starasz o drugiego niunia? Jak można "nieinwazyjnie" sprawdzić jajowody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wtórna niepłodnosc 5 IP: *.elektrownia / *.eltur.com.pl 25.08.04, 14:01 To ja się dołącze - już pisałam kiedyś, ale nic się nie zmieniło...niestety!!!!! Mam 8 - mio letniego syna i 2 lata starań o rodzeństwo. Jestem u kresu psychicznej zdolności do dzielnego znoszenia tej sytuacji. Powinnam chyba pójść już do psychologa albo psychiatry. Niepłodność to destrukcyjna choroba. aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alpianka Re: wtórna niepłodnosc 5 IP: *.tele2.pl 25.08.04, 14:29 Witaj Betucha, nie odzywalam sie od czasu pierwotnego watku. Zrobilam sobie odwyk od forum. Ale u nas zmiana Udalo sie. Jestem w polowie ciazy, po ok. poltorarocznych staraniach. 3,5 letnia coreczka bedzie w koncu starsza siostra. U mnie przyczyna niemozmosci zajscia okazala sie byc tarczyca, bo w koncu zrobilam sobie przeciwlciala, na wszysto prawie, i wyszla tarczyca. Znalazlam dobrego endokrynologa, zaczelam przyjmowac odpowiedni hormon i po dwoch miesiacach nastapila skuteczna owulacja. Oczywiscie przez pierwsza czesc ciazy bralam tez mnostwo innych lekow, ale i tak jest super. Trzymam kciuki i pozdr.! Odpowiedz Link Zgłoś
monik24 Re: wtórna niepłodnosc 5 25.08.04, 20:12 Alpianko jeśli masz namiar na dobrego endokrynologa to daj znać (w W-wie) Mam 6 letnia córeczkę od ponad roku staram się zrobiłam wszystkie prawie badania i nic może więc tarczyca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alpianka Re: wtórna niepłodnosc - do monik24 IP: *.tele2.pl 26.08.04, 14:20 Mam dobrego endokrynologa w W-wie. Podaj mi moze swoj nr gg albo napisz czy moge Ci wyslac namiary na maila monik24@gazeta.pl ??? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
siorb Re: wtórna niepłodnosc 5 25.08.04, 16:56 Witaj, stosunkowo (lubię ten wyraz hehe) często jestem tu na forum, ale tylko czytam. Też jestem mamą, mam 13-latkę z pierwszym mężem. W tej chwili z drugim jestem 3 lata i od dwóch się staramy. I nic. Niedługo będę miała laparo i się dokładnie okaże, jaki jest powód mojej niepłodności. Gorąco pozdrawiam Ciebie i wszystkie przyszłe mamuśki. Odpowiedz Link Zgłoś
keysy1 Re: wtórna niepłodnosc 5 22.10.04, 16:27 hej, ale zbieg okoliczności> Mam identyczną sytuację - tyle że mam córkę 8lat. Miałam już hsg - niedrożne jajowody , czekam na laparoskopię, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia to i ja się dopiszę 25.08.04, 18:26 ponaddwuletni synek, starania trwają , na razie trzeci miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
betucha1 Re: wtórna niepłodnosc 5 26.08.04, 14:39 Ja z tych z pierwszego wątku staram sie w zasadzie od 4 lat po laparo okazało sie ze mam zarosniete jajowody teoretycznie tylko invitro nam zostało ale ja jakos nie wierze do konca w trakcie laparo ponacinali mi jajowody, a nóz cos jakis cud (bo maz nie chce sie zgodzic na invitro). A psychicznie rozumiem doskonale jak to jest pragnac kolejnego bajcla nie ujmujac miłosci tego pierwszego Wierze ze dopne swego Odpowiedz Link Zgłoś
havena Re: wtórna niepłodnosc 5 22.10.04, 15:57 Czesc dziewczyny! Podciagam watek Jeszcze na poczatku tego roku dopisywalam sie do niego... A teraz widze same nowe twarze - napawa optymizmem! To dobrze, bo bardzo go teraz potrzebuje... Po 9 miesiacach staran upragnione dwie kreski, a w 18tc urodzil sie martwy synek Dzis rowno trzy tygodnie po zabiegu. I za pol roku znow wszystko od poczatku... Skad brac na to sile? Pozdrawiam Was, Havena, mama szesciolatki Odpowiedz Link Zgłoś
keysy1 Re: wtórna niepłodnosc 5 22.10.04, 16:30 Same smutne historia. Musimy się jakoś trzymać. Kobiety bądźmy silne, po użalanie się nad swoim losem nic nam nie pomoże. Trezba się starać i mieć nadzieję Choć czasami bardzo trudno....... Ja przy każdym @ przechodzę załamanie Odpowiedz Link Zgłoś