Dodaj do ulubionych

wtórna niepłodnosc 5

23.08.04, 15:43
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=11604761&a=11613750
a co u was słychac bo u mnie nic niestety sad(
Obserwuj wątek
    • betucha1 Re: wtórna niepłodnosc 5 24.08.04, 15:18
      chyba bede sama sobie odpowiadac
      pije ziółka na ewentualne "rozpuszcenie " zrostów co teoretycznie nie jest
      mozlwie ale cuda sie zdarzaja i zobaczymy co u nas na razie 6-ty tydzien picia
      nie sa takie złe
      • Gość: nina79 Re: wtórna niepłodnosc 5 IP: *.waw.sa.gov.pl 24.08.04, 16:04
        Życzę Ci, aby Twój sześciolatek miał młodsze rodzeństwo. Ja niestety nie mam
        jeszcze dzieci.
      • Gość: nina79 Re: wtórna niepłodnosc 5 IP: *.waw.sa.gov.pl 24.08.04, 16:06
        jeszcze raz ja. Staramy się od 8 miesięcy i nic. Obecnie jestem w 21 dni cyklu
        i po cichutku marzy mi się, aby w tym cyklu sie udało. Pozdrawiam cię!!!!
    • Gość: jola Re: wtórna niepłodnosc 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:16
      Cześć,
      jestem mamą 3 latka i od trzech cykli staramy się o drugie. Niestety nic... Nie
      byłam jeszcze u lekarza, ale pewnie pójdę w następnym miesiącu. Jestem jak
      najgorszych myśli. Okres mam reg jak w zegarku, owulacja jest i nic...
      Podejrzewam, że mam nieczynne jajowody, bo podczas porodu miałam na koniec
      łyżeczkowanie. Nie dostałam co prawda infekcji, ale nigdy nic nie wiadomo..
      A ile Ty się starasz o drugiego niunia? Jak można "nieinwazyjnie" sprawdzić
      jajowody?
    • Gość: aga Re: wtórna niepłodnosc 5 IP: *.elektrownia / *.eltur.com.pl 25.08.04, 14:01
      To ja się dołącze - już pisałam kiedyś, ale nic się nie
      zmieniło...niestety!!!!! Mam 8 - mio letniego syna i 2 lata starań o
      rodzeństwo. Jestem u kresu psychicznej zdolności do dzielnego znoszenia tej
      sytuacji. Powinnam chyba pójść już do psychologa albo psychiatry. Niepłodność
      to destrukcyjna choroba. aga
    • Gość: Alpianka Re: wtórna niepłodnosc 5 IP: *.tele2.pl 25.08.04, 14:29
      Witaj Betucha,

nie odzywalam sie od czasu pierwotnego watku. Zrobilam sobie odwyk od forum.

Ale u nas zmiana smile

Udalo sie. Jestem w polowie ciazy, po ok. poltorarocznych staraniach. 3,5
      letnia coreczka bedzie w koncu starsza siostra.
      U mnie przyczyna niemozmosci zajscia okazala sie byc tarczyca, bo w koncu
      zrobilam sobie przeciwlciala, na wszysto prawie, i wyszla tarczyca. Znalazlam
      dobrego endokrynologa, zaczelam przyjmowac odpowiedni hormon i po dwoch
      miesiacach nastapila skuteczna owulacja. Oczywiscie przez pierwsza czesc ciazy
      bralam tez mnostwo innych lekow, ale i tak jest super.

Trzymam kciuki i pozdr.!
      • monik24 Re: wtórna niepłodnosc 5 25.08.04, 20:12
        Alpianko jeśli masz namiar na dobrego endokrynologa to daj znać (w W-wie) Mam 6
        letnia córeczkę od ponad roku staram się zrobiłam wszystkie prawie badania i
        nic może więc tarczyca?
        • Gość: Alpianka Re: wtórna niepłodnosc - do monik24 IP: *.tele2.pl 26.08.04, 14:20
          Mam dobrego endokrynologa w W-wie. Podaj mi moze swoj nr gg albo napisz czy
          moge Ci wyslac namiary na maila monik24@gazeta.pl ???

pozdr.
    • siorb Re: wtórna niepłodnosc 5 25.08.04, 16:56
      Witaj,
      stosunkowo (lubię ten wyraz hehe) często jestem tu na forum, ale tylko czytam.
      Też jestem mamą, mam 13-latkę z pierwszym mężem. W tej chwili z drugim jestem
      3 lata i od dwóch się staramy. I nic. Niedługo będę miała laparo i się
      dokładnie okaże, jaki jest powód mojej niepłodności. Gorąco pozdrawiam Ciebie i
      wszystkie przyszłe mamuśki.
      • keysy1 Re: wtórna niepłodnosc 5 22.10.04, 16:27
        hej, ale zbieg okoliczności> Mam identyczną sytuację - tyle że mam córkę 8lat.
        Miałam już hsg - niedrożne jajowody , czekam na laparoskopię, Pozdrawiam
    • mamalgosia to i ja się dopiszę 25.08.04, 18:26
      ponaddwuletni synek, starania trwają , na razie trzeci miesiąc
    • betucha1 Re: wtórna niepłodnosc 5 26.08.04, 14:39
      Ja z tych z pierwszego wątku staram sie w zasadzie od 4 lat po laparo okazało
      sie ze mam zarosniete jajowody teoretycznie tylko invitro nam zostało ale ja
      jakos nie wierze do konca w trakcie laparo ponacinali mi jajowody, a nóz cos
      jakis cud (bo maz nie chce sie zgodzic na invitro). A psychicznie rozumiem
      doskonale jak to jest pragnac kolejnego bajcla nie ujmujac miłosci tego
      pierwszego
      Wierze ze dopne swego
    • havena Re: wtórna niepłodnosc 5 22.10.04, 15:57
      Czesc dziewczyny!
      Podciagam watekwink Jeszcze na poczatku tego roku dopisywalam sie do niego... A
      teraz widze same nowe twarze - napawa optymizmem! To dobrze, bo bardzo go teraz
      potrzebuje... Po 9 miesiacach staran upragnione dwie kreski, a w 18tc urodzil
      sie martwy syneksad
      Dzis rowno trzy tygodnie po zabiegu.
      I za pol roku znow wszystko od poczatku... Skad brac na to sile?

Pozdrawiam Was,
      Havena, mama szesciolatki
    • keysy1 Re: wtórna niepłodnosc 5 22.10.04, 16:30
      Same smutne historia. Musimy się jakoś trzymać. Kobiety bądźmy silne, po
      użalanie się nad swoim losem nic nam nie pomoże. Trezba się starać i mieć
      nadziejęsmile Choć czasami bardzo trudno....... Ja przy każdym @ przechodzę
      załamanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka