Dodaj do ulubionych

Pogańskie świnie śmieją się z Chrystusa Narodów

04.06.07, 12:59
www.newsweek.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=18949
"Świat pokłada się ze śmiechu. A my - ze wstydu. Za przedstawicieli władz
naszego kraju, którzy kolejny raz dali przykład niezamierzonego humoru
ośmieszającego nas wszystkich... W przeprowadzonym na gorąco sondażu "Gazety
Wyborczej" temat "homotubisia" uznano za najbardziej kompromitujący wybryk
obecnej ekipy rządzącej. Chyba słusznie, bo o sprawie doniosły wszystkie
liczące się zagraniczne media, od belgijskiej "La Libre Belgique" i
francuskiego "Le Figaro", aż po brytyjski brukowiec "The Sun". Pisano o tym
nawet w Korei Południowej.
A przecież Polska i bez nieszczęsnych teletubisiów nie ma dziś na Zachodzie
najlepszej prasy. Rządzący dają po temu coraz to nowe i wciąż bardziej
absurdalne powody. Tylko w ostatnim tygodniu w świat poszła wieść o tym, że
polski resort edukacji rozważa usunięcie z listy lektur szkolnych utworów
Kafki, Goethego i Dostojewskiego. Na taki pomysł nie wpadłby nawet
autor "Procesu".
Świat się dziwi i śmieje do rozpuku. ..."

Tak. Świat się śmieje. Za to my, szaraczki, czekamy na wykład co
światlejszych forumowiczów pt. "Jak to Tusk z Geremkiem robią nam niedobrze
palcem i jak to cały świat nie rozumie geniuszu dwóch takich co to podzielili
się jajkami".
Z góry dziękuję za wykład. Z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • brite Re: Pogańskie świnie śmieją się z Chrystusa Narod 04.06.07, 13:07
      Niedługo wiedza świata o Polsce będzie równie poważna jak ta przedstawiana przez
      Borata o Kazachstanie...
      • iszkariota Re: Pogańskie świnie śmieją się z Chrystusa Narod 04.06.07, 13:17
        Borat to dobroduszny niedorozwój.
        Nas się boją.
        • cassani a już szczególnie pękają ze strachu 04.06.07, 13:21
          jak nasza minister spraw zagranicznych powie.
    • longeta To spedalone narody(?) 04.06.07, 13:35
      także mogą się tylko śmiać,jak dla mnie to mogą nawet nas wyrzucić z UE.

Co do kultury,szacunku i tolerancji dla innych,mogą się jeszcze wiele od nas
      uczyć:-)
    • big_news Re: Pogańskie świnie śmieją się z Chrystusa Narod 04.06.07, 14:26
      A co piszą Jamajca Sun i Cameroon Time?
      Co do tych dwóch śmiesznych panów, to sądzisz, że codziennie chce się komuś nimi
      zajmować?
      No, ale pewnie wyrwałem się przed szereg, bo na pewne nie mnie miałeś na myśli
      pisząc o co światlejszych forumowiczach:)
      • cassani zapewne nie Ciebie :) 04.06.07, 14:35
        podoba Ci się artykuł w Newsweeku? Fajny, nie?
        • big_news Re: zapewne nie Ciebie :) 04.06.07, 14:40
          Artykuł jak artykuł. Że tak powiem, typowo newsweekowski;)
          Mają tam zmartwienia. Nic to, co się działo kiedyś. Nic to, że teraz nikt się
          nie czołga przed zagranicznymi "partnerami". Ważne, że ludzie na świecie mają od
          groma powodów do pośmiania się. Tak jakby wszędzie indziej było cudownie:)
          • cassani Re: zapewne nie Ciebie :) 04.06.07, 14:46
            big_news napisał:

> Artykuł jak artykuł. Że tak powiem, typowo newsweekowski;)

typowo - szzcególnie biorąc pod uwagę iż Newsweek uchodzi za pismo dość
            przychylne let's piss it.

> Mają tam zmartwienia. Nic to, co się działo kiedyś. Nic to, że teraz nikt się
            > nie czołga przed zagranicznymi "partnerami".
            No własnie, wyjąłeś mi to z jamy gębowej. Teraz jesteśmy w końcu dumnym
            narodem, dumnie reprezentowanym - o czym dowiadujemy się kazdego dnia ze
            złotych ust któregoś z pomazańców (choć przyznam,że martwi mnie milczenie jakie
            zapanowało po pierwszej biegunce orędzi Pana Prezydenta - liczyłem iz powstanie
            jakiś poranny program - np. Orędzie na Śniadanie. Ale chyba po pierwszej
            fascynacji, Pan Prezydent sie nacieszył i mu przeszło)

Ważne, że ludzie na świecie mają od
            > groma powodów do pośmiania się. Tak jakby wszędzie indziej było cudownie:)

Ja to Bigi myślę, że prawdziwe chichy-śmichy to dopiero przed nami. zobaczysz.
            • longeta przeciętny Polak i tak ma w dupie 04.06.07, 14:54
              co piszą za granicą,zwłaszcza teraz gdy emigracja odsłania że tamte kraje nie są
              idealne,ba są fatalne zwłaszcza o kulturę,są po prostu brudne i chamskie,na
              dodatek niedouczone:-)))

ale my sie nie śmiejemy że 3/4 reprezentacji Francji czy Anglii w piłce nożnej
              to czarni,co oni by bez nich zrobili i gdzie by byli(?)
              Poza tym dlaczego tak chętnie biorą Polaków do roboty(?)zaczynają się bać
              kolorowych,zwłaszcza przy takim systemie głosowania jaki jest.
              • cassani dobrze. teraz odpocznij 04.06.07, 15:08
                taki wysiłek musiał cie sporo kosztować.
            • big_news Re: zapewne nie Ciebie :) 04.06.07, 14:55
              Masz kupę zmartwień, jak widzę. Nie wstydzisz się wychodzić na ulice? Bo wiesz,
              można się natknąć na jakiegoś zagraniczniaka, a ten od razu wytknie Cię paluchem
              i ze śmiechu zejdzie z tego łez padołu. Szkoda gości. Lepiej nie przyprawiać ich
              o palpitacje. Dlatego nie wychylaj nosa, a znajomym z zachodu polecaj do
              czytania tylko naszych produkujących się tam "klasyków". Już Ty tam wiesz kogo
              mam na mysli:)
              • cassani uff, udało się 04.06.07, 15:09
                nawiązac do Geremka. Twoje parabole literackie to kunszt, a Faulkner przy Tobie
                to pestka.
    • misiogogoo Re: Pogańskie świnie śmieją się z Chrystusa Narod 04.06.07, 14:43
      "Pogańskie świnie śmieją się z Chrystusa Narodów" - chreścijańska tolerancja
      :))))))))

Pozdrawiam
      • cassani tak, tak 04.06.07, 14:47
        słynę z tolerancji! A Naród, co to sam nazwał się Chrystusem Narodów, zapewne
        słynie z wstrzęmięźliwości i skromności.
        • misiogogoo Re: tak, tak 04.06.07, 14:51
          Jaki naród taki rząd.

Jakiś obłęd.
          • cassani Re: tak, tak 04.06.07, 14:54
            to nie obłęd. Dziś rząd obchodzi 15-stą rocznicę nocy teczek. od rana PiS w
            odświętnych nastrojach, to jest dopiero szajba.
            • longeta Re: tak, tak 04.06.07, 14:56
              cassani napisał:

> to nie obłęd. Dziś rząd obchodzi 15-stą rocznicę nocy teczek. od rana PiS w
              > odświętnych nastrojach, to jest dopiero szajba.

Obalenie rządu Olszewskiego,gdyby nie to już dawno w kraju było by
              lepiej,kolejne zmarnowane lata przez komuchów i Wałęse.
              • cassani no niby zmarnowane - ale zobacz ja ty żeś 04.06.07, 15:00
                obrósł w intelekt w czasach zniewolenia.
              • dziad_borowy Re: tak, tak 04.06.07, 15:14
                Koniecznie musicie jutro obejrzec w rzadowej tv nocna zmiane tfuuu kurskiego.
                Nie watpie, ze n-ty raz. Doskonala okazja, zeby poczuc sie jak jedna wielka
                porzadna rodzina olszewskiego i sp. walczaca ze zlem.
                Dzierźżżż!!!
            • dziad_borowy Re: tak, tak 04.06.07, 14:56
              Antoni to nawet chodzi i konfetti rozrzuca. A na glowie kwietny ma wianek.
              Dzierżżż!!!
            • big_news Re: tak, tak 04.06.07, 14:58
              Ty nie patrz na to co robi PiS w 15 rocznicę. Ty patrz na wspólne świętowanie 18
              rocznicy, która to tak cudnie zjednoczyła oprawców z prześladowanymi:)
              • cassani to jeszcze jak tak patrzysz - to tu popatrz: 04.06.07, 14:59
                www.tvn24.pl/-1,1508985,wiadomosc.html
                IV RP w końcu zadziałała!
                • big_news Re: to jeszcze jak tak patrzysz - to tu popatrz: 04.06.07, 15:02
                  Dziwi Cię to? Jedni nie chodzą do sądu, inni nie przychodzą na posiedzenia
                  Komisji Śledczych, jeszcze inni chcą przed nimi tańczyć. Są też tacy, którzy
                  mają za nic prawo, a to ponoć światli ludzie. Zastanów się, kto się od kogo uczy...
                  • cassani staram się być wstrzęmięźliwym 04.06.07, 15:06
                    ale pierpzysz bzdury. Co to ma ku.. znaczyć w państwie Prawa i
                    Sprawiedliwości? Co Ty w ogóle pitolisz? bez śniadania jesteś czy jak???
                    • big_news Re: staram się być wstrzęmięźliwym 04.06.07, 15:10
                      Tak tak. Twoja wstrzemięźliwość, spokój, wyrozumiałość oraz bezkrytycyzm są już
                      przysłowiowe. Jedna miarka dla jednych, inna dla drugich. Wiesz jak to się
                      nazywa? Tak? To sobie odpowiedz sam kim się stałeś...
                      • cassani ok. próba nr. 2: 04.06.07, 15:13
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=63617929&a=63625917
                        spróbuj przeczytac ze zrozumieniem to co napisałeś a potem na spokojnie odnieś
                        to do tego co pisałeś wczesniej w swoich wpisach, o prawie, sprawiedliwości,
                        przestrzeganiu standardów itp. a potem możesz sie nawet zwymiotować na mnie.
                        • big_news Re: ok. próba nr. 2: 04.06.07, 15:17
                          Udowodnij mi, że PiS kradnie, robi przewały, sprzedaje za bezcen co się da, że
                          poklepuje się z byłą nomenklaturą, że broni własną piersią Jaruzelskiego, że
                          darzy przyjaźnią "ludzi honoru", że pluje na swój kraj poza jego granicami, że
                          chowa za własnymi plecami komunistycznych przestępców, itd itp. Czekam.
                          • cassani Re: ok. próba nr. 2: 04.06.07, 15:20
                            big_news napisał:

> Udowodnij mi, że PiS kradnie, robi przewały, sprzedaje za bezcen co się da, że
                            > poklepuje się z byłą nomenklaturą, że broni własną piersią Jaruzelskiego, że
                            > darzy przyjaźnią "ludzi honoru", że pluje na swój kraj poza jego granicami, że
                            > chowa za własnymi plecami komunistycznych przestępców, itd itp. Czekam.

Biorąc pod uwagę merytoryczność Twojej wypowiedzi w poruszonym
                            temacie: "Lepper: W sądzie nie byłem, bo mi się nie chciało" Już pisze na
                            temat:
                            Udowodnij mi że krowa jest biała w czarne ciapki a nie czarna w białe. Czekam.
                            • big_news Re: ok. próba nr. 2: 04.06.07, 15:30
                              Daj se spokój. Wyjeżdżasz z PiS-em, a jak Cię o niego pytam, to wracasz do
                              Leppera. Kto tu kręci? I to niby ze mnie jest lawirant. Gdzie mi tam do Ciebie...
                              • cassani Re: ok. próba nr. 2: 04.06.07, 16:50
                                tiaaaa, szczególnie że Ty nie wyjechałeś z tym, ze kopytka były krzywo
                                pokrojone w ostatnich 17 latach. Uda mi się z Ciebie wycisnąć odpowiedź czy to
                                ładnie żeby premier Twojego ukochanego rządu miał w dupie sądy powszechne?
                                • big_news Re: ok. próba nr. 2: 04.06.07, 17:15
                                  Nigdzie pana wicka nie pochwaliłem za jego olewające podejście do sądów.
                                  Wskazałem jedynie, że miał godnych nauczycieli lub (jak kto woli) podobnych
                                  sobie mających wszystko gdzieś gości. Tyle, że po panu Andrzeju raczej nikt
                                  niespodziewa się Wersalu oraz odpowiedzialności, natomiast po "autorytetach"
                                  jakby tak. A, jak widać, i on i oni są warci siebie.
                                  • cassani Re: ok. próba nr. 2: 04.06.07, 17:19
                                    Bigi.... proszę...
                                    • big_news Re: ok. próba nr. 2: 04.06.07, 17:20
                                      Dziękuję...
                  • longeta Właśnie tacy ludzie jak 04.06.07, 15:09
                    cassani powinni wyjechać z tego kraju(dam mu na bilet)opluwający,walczący z
                    demokratycznie wybranym rządem,szukające idealnych wzorców na "zachodzie".

Weź człowieku wyjedź i wstydu nam oszczędź,bo to z ciebie sie śmieją na
                    zachodzie,bo zawsze cię kupią i sprzedadzą jak ....hehehe,sam się domyśl.
                    • cassani Re: Właśnie tacy ludzie jak 04.06.07, 15:14
                      longeta napisał:
                      ....hehehe,sam się domyśl.

w rzeczy samej. Za ch..a nie moge się domyśle o czym piszesz.
                      • longeta Re: Właśnie tacy ludzie jak 04.06.07, 15:20
                        cassani napisał:

> longeta napisał:
                        > ....hehehe,sam się domyśl.
                        >
                        > w rzeczy samej. Za ch..a nie moge się domyśle o czym piszesz.

Skoro myślisz "łbem"zamiast głową:-),ale to już nie moja wina.
                        • cassani jesteś dziś normalnie jak ten 04.06.07, 15:23
                          tygrys!
                          • longeta Re: jesteś dziś normalnie jak ten 04.06.07, 15:25
                            cassani napisał:

> tygrys!

Dlatego już ci tu nic nie napiszę kotu;-)
                            Baw się dalej "tytanie" forumowy i pluj na ten kraj:-)))
          • potrek Gimnazjalista 04.06.07, 14:58
            Każdy naród ma taki Rząd na jaki sobie zasłużył – cytat gimnazjalisty z
            programu Mana i Materny TV2 2002 rok.
            • big_news Re: Gimnazjalista 04.06.07, 14:59
              Czyżby nad Wisłą wymienili naród? Albo może wymieniają co 4 lata? Ciekawe...
              • cassani nie, nie 04.06.07, 15:07
                dopuścili tylko do władzy zakomplesionych oszołomów. poza tym jest w porzo.
                • big_news Re: nie, nie 04.06.07, 15:14
                  Aleś Ty nudny. Uświadom sobie wreszcie, że te i podobne teksty lecą już od 16
                  conajmniej lat. Coraz mniej ludzi się na nie nabiera, a Ty w kółko je
                  wygłaszasz. Jak jakąś mantrę. Obudź się! Autorytety, które stworzyły te jakże
                  bezstronne i nieobelżywe określenia, właśnie odłażą do lamusa. Uważaj, bo
                  znajdziesz się w tym samym miejscu...
                  • cassani Re: nie, nie 04.06.07, 15:16
                    na szczęście mamy nowe autorytety: KAczyńskiego, Leppera i Giertycha. Uwielbiam
                    ich widziec grupowo. Nie wiem który jest najfajniejszy. A Ty jak uważasz???
                    • big_news Re: nie, nie 04.06.07, 15:19
                      Cóż. Możesz sobie wybrać kogo chcesz. I wyobraź sobie, że dla mnie dwóch z tych
                      trzech autorytetami nigdy nie było i nie będzie. Domyśl się, którzy to.
                      • cassani Re: nie, nie 04.06.07, 15:22
                        Kaczyńscy?
                  • potrek do Casinni 04.06.07, 15:18
                    Czy wiesz że Biblia była księgą zakazaną do 1863 roku. Była na indeksie ksiąg
                    zakazanych dla gawiedzi ?
                    Czy czytałeś Jezuitę De Mollo – zakazany na indesie?
                    Czy wiesz co oznacza słowo Mesjasz - żydowskie ?
                    Czy wiesz co oznacza słowo Ewangel – greckie ?
                    Czy czytałeś Ewangelie według Judasza spisaną przez jego syna Beniamina
                    Iskariote?
                    Czy znasz 10 przykazań ?
                    To przeczytaj Pierwsze i się zastanów ?
                    • cassani ojej! 04.06.07, 15:22
                      pierwsze słyszę! Ten De Mollo to z tego zespołu od "Kochać inaczej"??? Pewnie
                      jaki pedał!
                      • potrek Re: ojej! 04.06.07, 15:33
                        cassani napisał:

> pierwsze słyszę! Ten De Mollo to z tego zespołu od "Kochać inaczej"??? Pewnie
                        > jaki pedał!

Powiem ci tak, co cię boli jest także w tobie :( I dlatego to nas tak strasznie
                        drażni.
                        Zapewniam cię że Jezuita De Molo był heteroseksualny, ale czy ty nim jesteś?
                        • dziad_borowy Re: ojej! 04.06.07, 15:36
                          Dzizas, jaki wazny moment. Mam nadzieje, ze odpowie i bedzie to po mojej mysli.
                          Cassiu, dla Ciebie na zachete @-;-;--
                          Dzierżżż!!!
                          • cassani wiesz Dziadu 04.06.07, 16:51
                            że wciąż wspominam plecy Twe...
                            :)
                        • cassani jako że jestem głupi porposzę o dodatkowe info 04.06.07, 16:52
                          a co za różnica potrku?
                    • cassani te, potrek... 04.06.07, 15:23
                      a Ty to nie powinieneś się nazywać Piotrek???
                      • potrek Re: te, potrek... 04.06.07, 15:27
                        Mamy w naszym kraju ponoć religię monoteistyczną. To mi odpowiedz dlaczego w
                        luksusowych furach ludzie wieszają sobie Św. Krzysztofa. A czy ten aby
                        Krzysztof to nie, Hermes czy Merkury bo dla nich także stawiali ołtarze na
                        rozstajach dróg :)
                        Potrek to łotrek i pasuje mi bardziej niż Piotrek
                        Bo Piotr to z greckego skała i opoka a ja nią nie jestem :)
                        • dziad_borowy No, Cassani, odpowiedz! 04.06.07, 15:35
                          A tak na marginesie to w naszym kraju mamy rozne religie i w samochodach mozna
                          sobie wieszac nawet peczek rzodkiewki. Poki co. Opoko.
                          Dzierżżż!!!
                          • potrek Do Dzierżżż!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! 04.06.07, 15:46
                            Lubię cię Dziadu :) Obyś się nie obudził kiedyś rano i to będzie jak sen, jak
                            to mawiał Smoleń z kabaretu Laskowika.
                            Rzodkiewek od dziś wieszać nie wolno, oraz nie przystoi zdrowemu Polakowi :)
                        • cassani będe strzelał (nie na plecy - więc luz Dziadu): 04.06.07, 16:55
                          po wzniosłości wpisów wnosze że potrek to Kardynał Dziwisz na występach
                          gościnnych w Łodzi!
    • aaa202 Że też Wam chce się tak bez przerwy wstydzić 04.06.07, 15:50
      i ze wstydu pokładać. Niech się wstydzą rzeczniczki od spraw kaletniczych i
      romek brunatna koszula. A za tych co nie mają konta bankowego mogą się wstydzić
      na przykład ich mamy.

• potrek Ja się nie wstydzę :) 04.06.07, 16:01
        Ja się nie wstydzę za chłopka co brunatną koszulę nosi. Ale widać że w młodości
        Main Kampf po stokroć przeczytał i recytuje ją jak chasyd Torę. A pewien Cadyk
        powiedział do niewiernego co to jest Tora, w jednym zdaniu: Nie czyń bliźniemu
        swemu co tobie nie miłe . Reszta to komentarz powiedział Cadyk.
        • cassani ja myślę że Giertych to bardzo inteligentny gość 04.06.07, 17:20
          który się smieje ze swoich wyborców. Jesli już - to wtydziłbym sie jego
          wyborców, którzy tego nie widzą.
          • potrek Re: ja myślę że Giertych to bardzo inteligentny g 04.06.07, 17:26
            Nie istnieje nic, za co powinniśmy być tak wdzięczni, jak za ostatni wers
            wiersza, głoszący:

"Kiedy pytasz, pytaj własne serce". Prawdopodobnie myślano w ten sam sposób o
            Nembutsu i pierwotnie słowa z serc były na ustach wielu osób. Ostatnio ludzie,
            którzy nazywani są mądrymi "przystrajają" się w nadzwyczajną wiedzę i za jej
            pomocą jedynie zwodzą innych. Osoba durna jest bezpośrednia. Jeżeli spojrzysz
            głęboko w jej serce, nie będzie w nim żadnych ukrytych miejsc. Jest to dobry
            przykład i sprawdzian. Powinieneś mieć taki umysł, że trafiając na taki
            sprawdzian, nie będziesz ani zaskoczony, ani zażenowany.
            Autor- Hagakure
            • potrek ja myślę że Giertych to inteligentny - ja nie :) 04.06.07, 17:44
              Nie wiem czy Romek to bardzo inteligjety gość . Dla mnie to mu się zwoje
              mózgowe wyprostowały, ale może z takimi zwojami wyprostowanymi, to mamy
              następcę teorii E = mc2. Ale zacytuje ci Bułhakowa:

A z zadufanymi dogmatykami tak "naukowymi", jak i "mistycznymi" po prostu szkoda
              czasu na dyskusję, bo i tak się ich nie przekona - oni, jak to napisał Michaił
              Bułhakow o ludowym komisarzu niskiego szczebla, "wiedzą niewiele, ale za to
              niezłomnie"
              Pozdrowienia dla Forumowiczów potrek
      • lavinka bez przesady z tymi kontami 04.06.07, 17:32
        Ja na przykład mam konto dopiro od roku,bo przedtem pensję zawsze dostawałam
        gotówką ;-)
        Mój brat teraz nie ma konta a jego malusia pensja jest przesyłana na moje(z
        oszczędności, po co płacić za dwa konta jak można za jedno?). Tylko dzięki
        mojemu bratu wiem jaki mam PIN ;-) No i kart jest mniej bo tylko dwie. Mniejsze
        prawdopodobieństwo zgubienia. Kiedyś mój brat miał konto, wtedy z kolei ja tam
        czasem trzymałam pieniądze. Ale je zlikwidował,bo go obsługa Kredytbanku
        wkurzała. Mnie zresztą też. Pani z okienka zawsze miała minę udzielnej księżnej
        i dpowiadanie na pytania było chyba poniżej jej godności...
        lav
        • glupia_blondynka Banki maja pieniadze!! 04.06.07, 21:02
          A ile pieniedzy jest w tych bankach!!!
          Dawno wicepremier mowil zeby sie wziac za banki, jakos sie teraz nie kwapi, a
          szkoda. Dzieki pieniadzom w bankach i na rezerwie walutowej nasz kraj by oplywal
          dostatkiem. Nawet bysmy mogli wypisac sie z unii, z tymi jej calymi pieniedzmi.
          Szkoda ze Andrzej zapomnial o tym rezerwuarze gotowki. Poki co obracaja nimi
          wstretni spekulanci, komuchy, dorobkiewicze, lapowkarze i wyksztalciuchy.
          Powinno sie im odebrac bo to narodu pieniadze a nie tych łże-elit!
          Dosc oszukiwania przez 18 lat. Oddawac nasze pieniadze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka