mirek113 Re: Był sobie Rawent 18.06.07, 19:59 Wiem że jedną z hal wykorzystuje firma zajmująca sie segregacją odpadów. Rawent-Stal chyba też istnieje. O samym Rawencie czytam tylko w kronikach sądowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mirek113 Re: Był sobie Rawent 01.07.07, 13:34 Niestety. Moim, subiektywnym zdaniem do tego stanu doprowadziło włączenie Rawentu do NFI. Po tym fakcie było tylko gorzej. Rawent S.A. to były tylko biura i prezesi. Majątek przejęły spółki-córki: Rawent-Konstrukcje, Rawent-Stal i jeszcze może coś więcej. Czy one jeszcze funkcjonują to nie wiem. Potem, jak była to tylko "wydmuszka" władze w firmie przejęli tutejsi. Jak czytałem kiedyś w prasie, w stosunku do byłych prezesów (w tym byłego prezydenta Skierniewic) toczy sie sprawa w sądzie w Żyrardowie. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Był sobie Rawent 01.07.07, 13:36 Zatem jacy pozostali w S. więksi pracodawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
mirek113 Re: Był sobie Rawent 01.07.07, 15:11 W tej chwili ? Może to kogoś zaskoczyć, ale największym pracodawcą jest chyba Wojewódzki Szpital Zespolony - ponad tysiąc zatrudnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: Był sobie Rawent 10.07.07, 20:10 W Skierkach działania tego typu obejmowały nie tylko Rawent ale także Fumos. Polegałny na podpisywaniu kontraktów w cenach dumpingowych kasowaniu zaliczek na prywatne konto, niepłaceniu ludziom i podwykonawcą itp po prostu równia pochyła do bankructwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Był sobie Rawent 25.07.07, 23:07 I nikt za to nie beknął, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_tomasz Re: Był sobie Rawent 02.08.07, 21:39 niestety nie i się nie zanosi, odbyło się wszystko w świetle prawa. Niestety czasami jak przyjeżdżam do rodzinnego miasta na Święto Owoców to jak niektóre twarze tzw Menadżerów (zwłaszcza siedzą wtedy w Polonii w ogródku) to mi się zbiera na wymioty pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś