Gość: pasażerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 19:30 mam prośbę do współpasażeró podróżujących tą nieszczesną linią-zasypmy mpk skargami może wreszcie coś zrobią.... minimum 3 razy w tyg nie przyjkedza.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ww_lodz Re: autobus 70 30.06.07, 19:50 Ło matko! Jeden z porannych kursów 77 w stronę REMBIELIŃSKIEGO nie przyjeżdża prawie codziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz.bu Re: autobus 70 IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.06.07, 19:55 Ale chyba trudno uznać to za normalne??? Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: autobus 70 30.06.07, 20:12 Ja sie już przyzwyczaiłem... choć czasami szlag mnie trafia, oj tafia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: autobus 70 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 14:39 Spokojnie kobieto. Nie wiesz nawet dlaczego tak jest. Winne są samochody i korki. Autobus nie przeleci nad zatorem. Wąskie gardła to Rzgowska, Kopcińskiego i Narutowicza. Jeśli w dwóch miejscach autobus postoi 5 minut dłużej to osiąga opóźnienie 10 minut, które z punktu pasażera najczęściej wygląda tak, że autobus się zepsuł, zakopać MPK i takie tam. Tylko powtórzę: MPK i kierowcy autobusów nie są winni. Od tygodnia na tej linii kursują autobusy aż z trzech zajezdni. Od wtorku jeździły codziennie dwa nowoczesne Mercedesy Citaro G, dwa razy w tygodniu tegoroczne Volvo 7700A, ponadto niewiele gorsze 7000A, starsze, lecz sprawne B10LA. Co prawda dalej można spotkać Ikarusa, ale to już wina awaryjych Jelczy, których MPK nie może utrzymać za te marne pieniądze od miasta w porównaniu z innymi miastami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz.bu Re: autobus 70 IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.07.07, 15:12 Po raz kolejny kłaniają sie więc sprawy głębokiej reorganizacji linii autobusowych, powiązania ich z tramwajami a także urealnienia czasu przejazdów. Gdzieniegdzie może nawet bus-pasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasarzrka Re: autobus 70 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 19:48 gdyby byla tak jak piszesz-autobus by sie zwyczajnie spoznial a jak nie ma go przez 40 min? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: autobus 70 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:09 Może Cię zdziwię, ale autobus może złapać 40 minutowe opóźnienie, a nawet zgubić pełne kółko. Winne są korki, wypadki drogowe, a ostatnio także strajki lekarzy, które blokują ul. Rzgowską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon5444 Re: autobus 70 IP: 212.191.172.* 08.09.07, 22:02 Nie od tygodnia tylko od 2 miesięcy co najmniej linię 70 i 70A, obsługują trzy zajezdnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: autobus 70 IP: 195.69.82.* 01.07.07, 15:25 prosciej bedzie sie zwrocic do wspolpasazerow w rzeczonym autobusie niz tutaj, zdecydowanie bedzie ich tam wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: autobus 70 01.07.07, 20:34 Ja kiedyś wsiadałem na krańcówce ROKICIŃSKA. 77 miało odjechać o danej porze, ale... nie przyjechało. Dlaczego? Bo pani kierowca musiała wypić herbatę z prywatnego termosu. Takie przypadki czasami mnie denerwują, bo nawet jeśli jakiś kurs wypada, to ten następny może być zastępczym, a szczególnie, że stały tam dwa autobusy linii 77. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: autobus 70 IP: *.retsat1.com.pl 01.07.07, 21:26 > prosciej bedzie sie zwrocic do wspolpasazerow w rzeczonym autobusie niz tutaj, > zdecydowanie bedzie ich tam wiecej... np. wywiesić w autobusie list protestacyjny z długopisem aby współasażerowie sie podpisywali... Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: autobus 70 01.07.07, 21:31 A kierowca na pierwszym postoju na krańcówce ją zerwie. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: autobus 70 IP: *.retsat1.com.pl 02.07.07, 21:08 Nie byłbym tego pewien. Rozmawiałem z kilkoma kierowcami i jak sami mówią też w tym temacie interweniowali. Problem w tym że "władze MPK" kierowców nie słuchają, bo Ci (cytat:) "tylko nażekają". Jak by pasażerowie wystapili z inicjatywą zapewne niemieliby nic przeciwko. Kierowcy MPK m.in. zgłaszali potrzebę zwiekszenia ilości kursów w soboty i niedziele do C.T. "Ptak". W weekendy ludzi na "70" wozi się upchanych jak sardynki w puszce, ale to nic nie da jak pasażerowie nie będą tego zgłaszali do ZDiT czy MPK (najlepiej na piśmie). Kierowcy sami nic nie wskurają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: autobus 70 IP: *.toya.net.pl 02.07.07, 21:46 Tyle, że ZDiT ilości kursów do Ptaka nie zwiększy, póki zarząd targowiska nie da więcej pieniędzy na darmobus. Niestety, takie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz.bu Re: autobus 70 IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.07.07, 11:59 ww_lodz napisał: > A kierowca na pierwszym postoju na krańcówce ją zerwie. ;P Dużo szybciej ktoś z pasażerów przyzwyczai się do nowego długopisu :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selena Re: autobus 70 IP: *.retsat1.com.pl 08.09.07, 11:35 mam pytanie troche o innym charakterze czy jadac autobusem 70 musze miec jakie sdodatkowe bilety? bo przeciez wyjezdza on poza granice Lodzi..czy wystarczy zwykBy lodzki bilet ? prosze o odpowidz bardzo pilne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: autobus 70 IP: *.retsat1.com.pl 08.09.07, 14:19 ... łódzki bilet Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_pomoze Re: autobus 70 08.09.07, 23:44 Tu powinny trafiać skargi - podaję link do strony na której wszystko jest wyjaśnione co zrbić żeby wysłać maila i otrzymać odpowiedź pisemną : www.zdit.uml.lodz.pl/index.php?str=27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klekot Re: autobus 70 IP: 195.205.240.* 09.09.07, 13:44 bardzo dobra propozycja - kupuje, proe o kontakt na adres redmark40@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś