Dodaj do ulubionych

Alimenty nie dla dziecka

IP: 66.244.172.* 03.07.07, 21:01
250 zl to dla tej pani majatek, ale na fryzjerke ja stac (synek tez ma jakies
takie dziwne cos na glowie, ale moze sobie sam zrobil wiec niech ma).
ciekaw jestem kiedy w tym PRLu skonczy sie era rencistow w sile wieku, ktozy
tylko wyciagaja lapki do panstwa ...
zycze malemu duzo zdrowia, to on jest w tym calym balaganie poszkodowany, a
sam niczemu nie winny

Obserwuj wątek
    • adamowski1 Alimenty nie dla dziecka 03.07.07, 22:27
      Jak zwykle,prowizje dostał a reszta go gó.. obchodzi.Najgorzej traktują sprawy alimentacyjne bo z tego są marne grosze,windykacja długów szpitala to jest łakomy kąsek.
      • Gość: piqmey Re: Alimenty nie dla dziecka IP: *.lnet.pl 04.07.07, 05:20
        Komornicy to banda złodzieji!!!!Nie jestem żadnym psychopatą ale tę grupę
        zawodową powywieszałbym bez skrupułów!!!Wszyscy jak jeden mąż szarego człowieka
        mają gdzieś i traktują jak coś gorszego.
    • Gość: obi7 Alimenty nie dla dziecka IP: *.toya.net.pl 04.07.07, 04:52
      moze tak mama wezmie sie za prace aby utrzymac dziecko
      wychowa nastepnego renciste?
    • Gość: Azja Re: Alimenty nie dla dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 08:36
      Z tego co wyczytałam to raczej ojciec chłopca jest na rencie, a nie matka.
      Niestety jak się ma dom na utrzymaniu, to dodatkowe koszty leczenia muszą być
      niezłym obciążeniem.
      Ja współczuje tej Pani: z jednej strony nie może się alimentów od męża doprosić
      (pytanie dlaczego? u nas w Polsce normą jest wmawianie sądowi przez mężów, że
      się jest bez środków do życia, a kobieta, która zajmuje się dzieckiem jakoś się
      tak nie może wykręcić od ponoszenia kosztów wychowania), z drugiej strony
      podejście komorników też jest wyjątkowo "olewackie" do osób prywatnych.
      A najsmutniejsze jest to, że społeczeństwo łatwiej by jej wybaczyło, że wspiera
      ją Państwo, jak by była starą, zaniedbaną, anjlepiej jeszcze pijąca i do tego
      bezrobotna, bo tak to jej nawet fryzjera za 15 zł wytykają.
    • Gość: Musisz być Re: Alimenty nie dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:50
      Musisz być strasznie nieprzyjemnym gościem, skoro wypisujesz takie rzeczy.
      Współczuję
      • buhaha3008 Re: Alimenty nie dla dziecka 04.07.07, 10:04
        i do tego strasznie zgorzknialym...
    • Gość: raf taka prawda IP: *.toya.net.pl 04.07.07, 10:21
      komornicy w łodzi, przynajmniej jeden z którym miałem do czynienia, są
      beznadziejni. Robią wszystko byle dziecko nie dostało alimentów. Nie wiem czy
      dostają w łapę od kogoś by tak robić, czy może jakieś znajomości ale jest to
      koszmar. Pisze o tym z perspektywy "dziecka" któremu sąd zasądził alimenty w
      wysokości 500zł i mimo ze sprawa była u komornika od 5 lat nie widziałem ani
      złotówki...aż brak słów...Szkoda tylko ze najbardziej poszkodowani są
      najbardziej potrzebujący
      • tewie60 Re: taka prawda 04.07.07, 11:36
        MOPS swoje, komornik swoje, gazeta swoje, a sprawa nie jest trudna, pod
        warunkiem, że matka przedłożyła u komornika tytuł wykonawczy (wyrok orzekający
        o alimentach) wraz z wnioskiem o ściąganie należności z dłużnika.

Jeśli matka dopełniła tej formalności i ma na to kwit, wystarczy, że złoży w
        sądzie rodzinnym skargę na czynności komornika wraz z wnioskiem o zwolnienie od
        kosztów sądowych. Sąd rodzinny w takiej akurat sprawie nie będzie się babrał
        latami, tylko załatwi to w oparciu o dokumenty w ciągu max 2 miesięcy i komornik
        będzie zmuszony wykonać to co do niego należy.
        Skargi do izby komorniczej są stratą czasu !!!

Jeśli matka nie złożyła u komornika formalnego wniosku z tytułem wykonawczym
        powinna to zrobić natychmiast.

Dziwię się, że żadna z instytucji zaangażowanych w sprawę nie potrafiła kobiety
        skierować na właściwe tory. Dziwię się też, że dziennikarz zajmujący się sprawą
        nie dotarł do najprostszego rozwiązania, wynikającego bezpośrednio z kodeksu
        cywilnego.
    • Gość: xxx Re: Alimenty nie dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:57
      250 dla niej to majątek a pan komornik na nie nawet splunąć nie chciał,
      prawnicy to banda, kto ogladał wczoraj sprawe dla reportera ten dobrze wie
    • Gość: Czeslaw Alimenty nie dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 18:40
      Po przeczytaniu artykulu,,Alimenty dla dziecka" a takze komentarzy
      towarzyszacych temu artykulowi chcialbym i od siebie dodac slow kilka.Jestem
      znajomym bohaterow artykulu,co za tym idzie znam i sprawe,wiem ile
      czasu ,nerwow a takze i pieniedzy(przejazdy od urzedu do urzedu,przemieszczanie
      sie po Lodzi srodkami komunikacji niestety kosztuje)kosztowaly p.Krystyne przez
      kilka miesiecy bezskuteczne zabiegi o wyprostowanie bledu urzednikow.Pani
      Krystyna ze swojej strony zrobila praktycznie wszystko,tytul wykonawczy
      komornik otrzymalz klauzula natychmiastowej wykonalnosci,,skarga do sadu na
      komornikow zostala zlozona.Bardzo dziwna wydaje sie odpowiedz p.komornika
      dziennikarzowi,zaslaniajaca swoja niekompetencje tajemnica zawodowa(zawod
      komornik ha ha)Czy w naszym kraju aby nie dostac sie na jezyki ludzke walczac o
      cos co slusznie sie nalezy choremu dziecku wygladac nalezy zaniedbanym,czy
      uczesana schludnie wygladajaca kobieta wstydzic sie powinna swojego wygladu
      upominajac sie o swoje,czy obdarty ,zaniedbany lump mialby wieksze szanse?Pania
      Krystyne cala ta sprawa doprowadzila do przyjmowania antydepresyjnych
      lekow.Prawnicy wypowiadajacy sie w tej sprawie twierdza ze urzednicy dzialaja
      wbrew konstytucji RP.Pozostaje tej pani jeszcze Rzecznik Praw Obywatelskich w
      Warszawie na co ona, jak sama twierdzi sil juz nie ma .
    • Gość: Znajomy Re: Alimenty nie dla dziecka IP: *.toya.net.pl 04.07.07, 19:06
      Z tego co mi wiadomo,ta Pani wykorzystała już wszystkie mozliwości,zawsze dbała
      o dziecko ,dom i siebie,sama sobie szyje i sama sie czesze.Sprawa wyszła teraz
      bo do tej pory wstydziła się swojej biedy,brawo dziennikarzom za to że
      nagłośnili sprawę.Komornicy doprowadzili ją do ruiny finansowej,zadłużona w
      banku spłaca tylko odsetki,a w domu ciągle nalesniki i kanapki z dżemem,tak
      odzywia sie dziecko które jest chore i sie rozwija,bez
      leków,owocow ....itd.Faktycznie wyrośnie na nastepnego recistę.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka