bogusia_my Re: Burzysko się szykuje. Widzicie? 20.07.07, 17:43 i to jeszcze jakie,aż się boję Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Burzysko się szykuje. Widzicie? 20.07.07, 17:45 Ja wyłączyłem, a z forum łączę się duchowo, mentalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ponoć istnieje pewne prawdopodobieństwo 20.07.07, 17:46 indukowania w sieci krótkiego skoku napięcia, co rozwala delikatne ustrojstwa w komputerze, jeśli piorun nie uderzy w odgromnik, tylko w budynek. Pranie zbierz. To pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Np. podczas tej sławetnej fali burz sprzed paru 20.07.07, 17:48 tygodni popaliły się urządzenia w Bre Tower. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Burzysko się szykuje. Widzicie? 20.07.07, 17:44 No widzę, ale o burzy był już jeden wątek, co jakiś czas podbijany. O ku.., właśnie walnęło w kamieniczkę 30 metrów ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Burzysko się szykuje. Widzicie? 20.07.07, 17:55 Inferno nadciąga, boskie... Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia_my już miałam napisac ,że idzie bokiem 20.07.07, 18:08 a tu jak nie walnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Burzysko się szykuje. Widzicie? 20.07.07, 18:22 W TV właśnie podali, że pali się las przy ul. Sanitariuszek. Jak tu gasić w takim deszczu? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 IMGW podało 20.07.07, 18:34 www.imgw.pl/internet/zz/pogoda/_burze/burze_zbiorcze.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofbla mapka z burzami 20.07.07, 22:53 www.imgw.pl/wl/internet/zz/pogoda/burze.html kliknij na "start" a mapka będzie sie ruszała :) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Burzysko się szykuje. Widzicie? 20.07.07, 18:27 A na Widzewie dopiero teraz zaczyna kropić, ale nie jakoś specjalnie mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Burzysko się szykuje. Widzicie? 20.07.07, 18:35 Szykuj fotoaparat zaraz będzie na Widzewie. Nad Retkinią już przechodzi, co nie znaczy, że nie grzmi i nie pada : ) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ja to nie mam szczęścia do gromów 20.07.07, 18:38 stałam, stałam, filmowałam, ręca mnie rozbolała, karta się zapchała, a seria błyskawic poszła wtedy, kiedy już mi się znudziło. Ale dupnięcia były takie, że podłoga drżała! Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Ja to nie mam szczęścia do gromów 20.07.07, 18:41 Ja też się przymierzałem do uwieczniena żywiołu, ale bateria w aparacie okazała się być rozładowaną. Tak, efekty wizualne i akustyczne są dzisiaj prima sort. Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia_my Re: Burzysko się szykuje. Widzicie? 20.07.07, 20:31 godzina mija po burzy i życiodajnym deszczu na Bałutach Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Tu już przeszło. 20.07.07, 20:32 Oczyściło powietrze, zwilżyło naturę. Niechaj tam i codziennie będzie taka burza. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka przechodziła dokładnie nad 20.07.07, 20:39 moim blokiem... błysk i grzmot naraz! ale było! myslałam, że będzie jakaś super wichura, ale obyło się na szczęście.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofbla No cóż tydzień bez burzy jest tygodniem straconym 20.07.07, 22:51 No cóż tydzień bez burzy jest tygodniem straconym Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia_my idzie niedzielna burza? 22.07.07, 11:02 słyszę nadchodzące wolno wyładowania i niebo poszarzało.Byle nie kolejny kataklizm. Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: idzie niedzielna burza? 22.07.07, 13:37 Właśnie przeszła niezła nawałnica nad Retkinią. Tetraz słonko pięknie świeci, a z oddali dobiegają grzmoty i dźwięk syreny strażackiej. Było mocno :D Odpowiedz Link Zgłoś
era77 Re: idzie niedzielna burza? 22.07.07, 13:38 Deszcz padał z ziemi do nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: idzie niedzielna burza? 22.07.07, 17:12 ...jechałem welocypedycznie z kolegą i ciągle byliśmy na obrzeżu chmurska. Na ul. Pomorskiej ( przy drewnianym kościele) zaczęło tak gwałtownie sypać piorunami, że autoalarmy piszczały. Dalej postój pod budką przystanku bus i przeczekanie silnego krotkiego deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia_my ciekawam, jakie efekty 22.07.07, 17:21 na mieście dzisiejszych ulew? Zachodnia od Limanowskiego dwukrotnie górskie potoki, woda do kolan Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: ciekawam, jakie efekty 22.07.07, 17:26 ...do centrum nie zjechałem więc nie wiem. Np. ul. Żródłowa była zapiaszczona i tam najbardziej ubrudził mi się rowerek :( Pozostałe były całkiem przejezdne, no może jeszcze rozlewiska na Wojska Polskiego między Obr.Westerplattei Marynarską, ale tam bardzo nierówny asfalt i zawsze woda stoi po deszczu. Na Pomorskiej przez moment sypnęło gradem. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka U mnie była ale się zmyła 22.07.07, 18:59 zgodnie z zasadą z dużej chmury mały deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś