nefnef 26.07.07, 11:28 Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? Może ktoś się przyzna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evonka lubię ludzi uczciwych 26.07.07, 11:30 i sama staram się taka być. nieznoszę krętaczy, kombinatorów, kłamców i tych, co to kręcą interesiki na lewo.. bardzo szanuję ludzi, którzy są uczciwi sami wobec siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: lubię ludzi uczciwych 26.07.07, 11:32 Polubiłem evonkę, to chyba absurd? Odpowiedz Link Zgłoś
evonka ;-) nie przypominam sobie 26.07.07, 11:35 żebyś mnie nie lubił... czy też coś przeoczyłam??? Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: ;-) nie przypominam sobie 31.07.07, 18:03 Pytanie zawiera niepoprawną politycznie presupozycję. Myślę, że to NIEuczciwych nikt nie lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Pytanie z tezą. Czym jest motywowane? 26.07.07, 11:40 Jak dla mnie równie dobrze mogłoby brzmieć: Dlaczego dręczymy iguanę? Może ktoś się przyzna? Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Obserwacjami z życia doczesnego. 26.07.07, 12:53 Obserwacjami z życia doczesnego. Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: Evonka da się lubić 26.07.07, 13:16 trooly napisał: > Lubię Evonkę, przyznaję szczerze. mow mi co to jest ten gwizdaczek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Evonka da się lubić 26.07.07, 14:13 Już tyle razy mówiłem o Gwizdaczku, chyba ostatni raz powiem. Gwizdaczek to, oj chyba wiesz kto to i jeszcze tak dziwnie patrzysz, no no. Ktoś mlaskał, słyszałeś? Biguś-Gwizdaczek pałaszuje kolejnego loda, całkowicie roztyje się nam. Chce mnie doprowadzić do głoszenia nauki o nim samym, prawdziwe to biggwizdactwo. I tak Gwizdaczek jako bigi nie odpowie, wstydzi się swego lodziarskiego łakomstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: Evonka da się lubić 26.07.07, 14:38 czlowieku ja cie pytam co oznacza slowo "gwizdaczek" bo na kogo tak mowisz to ja wiem Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Evonka da się lubić 26.07.07, 14:50 Zgoda, pytanie jest jasno postawione. W necie znajdziesz więcej, co ja forumowy szeregowiec mogę napisać. Po mojemu Gwizdaczek to Gwizdaczek, już nie dziecko, a jeszcze. Gwizdaczek to człowiek potrzebujacy czułości, marzący o sukcesach i wielkiej przyjaźni, to człowiek pieszczony w dzieciństwie z nadmiarem, a odczuwający głód miłosci cielesnej. Człeczyna chcący być na pierwszych stronach gazet, brylować jako polityk, a wcześniej chcący być podłokietnikiem swego pana, to misiek lubiący zabawki, świecidełka, który drapie jeśli będzie karcony w nadmiarze. Gwizdaczek ma też zalety, pomimo że gwizdać potrafi na wszysko co nie pasuje do jego ja, potrafi oddać się tym którzy go sznują, wymyśla sobie tych których kocha i w miłość tą szczerze wierzy. Gwizdaczek to przeciętny osobnik przesycony nadmiarem polityki, stękarstwa, koniecznością szukania rozwiązań na życie. Zazwyczaj to osobnik pulchny, lubiący ciasteczka i lody. Dzisiaj daję juz na luz, zmęczyłem się. Jak coś to jeszcze dopowiem. Nasz Gwizdaczek jest nawet nawet, tyle że z lodami u niego kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Gwizdek jako gwizdek czy pendrive? 26.07.07, 14:50 Gwizdek jako gwizdek czy pendrive? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Pytanie z tezą. Czym jest motywowane? 26.07.07, 11:59 > Dlaczego dręczymy iguanę? Czasem człowiek czuje się samotny. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Pytanie z tezą. Czym jest motywowane? 26.07.07, 13:53 i pije do lustra denaturat. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Dlaczego lubimy Evonkę? 26.07.07, 12:55 Dlaczego lubimy Evonkę? Akurat Evonkę? Właśnie Evonkę? Evonkę? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Skoro nie lubimy ludzi uczciwych, a lubimy Evonkę 26.07.07, 13:15 to wychodzi, że Evonka... no właśnie. Niech przed Evonką tłumaczy się ten, co pierwszy rzucił w nią kamieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
evonka ałaaaa..... 26.07.07, 13:16 kto rzucił, no kto???? chyba trooly był pierwszy! Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Odrzuć! Odrzuć! 26.07.07, 13:45 Jak mogę odrzucić skoro nie rzuciłem, chyba że odrzucę co inni rzucili. Uwaga - odrzucam innych rzut! Absurdem jest nie to, że lubię Evonkę tylko to, że lubiąc ją zaprzeczam twierdzeniu autora wątku. I tak lubię Evonkę. Lubienie jest miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Jeśli Evonka jest uczciwa (a nie jest) 26.07.07, 14:16 Jeśli Evonka jest uczciwa (a nie jest) to jej nie lubimy, bo uczciwa Evonka nie załatwi nam nic urzędowego po znajomości... Ale jeśli Evonka jest nieuczciwa (a nie jest) to ją lubimy, bo załatwi nam co urzędowe po znajomości... Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Jeśli Evonka jest uczciwa (a nie jest) 26.07.07, 14:33 Evonka, oj chyba załatwi nam to, co do załatwienia jest w trybie uczciwej uczciwości. Uczciwość Evonki nie jest uczciwa? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
efkajot Re: Jeśli Evonka jest uczciwa (a nie jest) 26.07.07, 14:39 a czy uczciwiej jest nie wysługiwać się Evonką (obojętne czy uczciwą czy nieuczciwą )do załatwiania swoich (nie wiadomo czy uczciwych czy nieuczciwych interesów) ?:) Uczciwie zakasać rękawy i załatwić samemu ? Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Ale co powiedzą znajomi 26.07.07, 14:42 Ale co powiedzą znajomi – sam sobie załatwił, a TA Evonka to taka nieuczciwa, bo uczciwa była i nie załatwiła! Odpowiedz Link Zgłoś
efkajot Re: Ale co powiedzą znajomi 26.07.07, 14:45 a znajomi zaczną się wysługiwac tobą... skoro sam sobie załatwił to i nam załatwi... Deja vu ? hmmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef To jeśli im nie załatwię 26.07.07, 16:32 To jeśli im nie załatwię po znajomości – będę uczciwy, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk1 Re: Dlaczego lubimy Evonkę? 26.07.07, 14:39 ja jej nie lubie, glosowala na pis i podlizuje sie bignewsowi Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Człowieku (?), Ona to robi tak, że jakże nie lubić 26.07.07, 14:44 Człowieku (?), Ona to robi tak, że jakże nie lubić jej?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
evonka ja?? 26.07.07, 22:46 chyba masz jakies nieuczciwe źródło informacji.. ;) ps. ja ciebie też. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 26.07.07, 13:51 Nie wiem dlaczego miałabym ich nie lubić. Osobiście lubię, a nawet cenię. Choć w naszym kraju to raczej gatunek na wymarciu. lav Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Lavinka, a ten Twój K. to jeszcze jest? Bo jakby 26.07.07, 16:35 Lavinka, a ten Twój K. to jeszcze jest? Bo jakby co, to Longeta deklaruje... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Lavinka, a ten Twój K. to jeszcze jest? Bo ja 26.07.07, 16:43 nefnef napisał: > Lavinka, a ten Twój K. to jeszcze jest? Bo jakby co, to Longeta deklaruje... Co to,koszerna swatka cy cuś? Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef czemuż koszerna? 26.07.07, 23:10 Bez rasizmu: czemuż koszerna? Bo jam staropolska, jeśli już swatka (a tfu, jeszcze czego, swatać mi tu kogo!) I czemu swatka? Toż sam się określiłeś w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: czemuż koszerna? 26.07.07, 23:15 nefnef napisał: > Bez rasizmu: czemuż koszerna? Bo jam staropolska, jeśli już swatka (a tfu, > jeszcze czego, swatać mi tu kogo!) I czemu swatka? Toż sam się określiłeś w tym > > kierunku. Ależ TU wszyscy są przewrażliwieni na zapas:-) ,a swatka podobnie jak płaczka na zamówienie,to wytwór pewnej kultury Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef A tom nie wiedział, że to aż tak wiele 26.07.07, 23:25 A tom nie wiedział, że to aż tak wiele ta kultura dała (bo że wiele to już jestem uświadomion). Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 26.07.07, 14:13 To zbyt ogólna i śmiała teza. Chociaż coś w tym jest;) Ja bym (o ile wolno w tym wątku), poruszył inny problem. I zaryzykował twierdzenie, że ludzie lubią takich, którzy nie lubią tych, co oni sami. Inaczej mówiąc: jeżeli ktoś nie lubi jakiejś partii, a ktoś inny także jej nie lubi, to automatycznie ten drugi zyskuje sympatię pierwszego. I na odwrót. Analogicznie jest na forum. Jak KTOŚ ma na pieńku z KIMŚ, i nagle dowie się, że INNA osoba również nie przepada za jego oponentem, to za chwilę wychodzi, że KTOŚ z tą INNĄ osobą prawie, że piją sobie z dziubków. Wychodzi na to, że wystarczy spotkać na drodze swojego nielubienia pokrewną duszę i już zdobywamy sympatyka. A jak tak postrzegających KIMSIA nazbiera się więcej, to tworzy się TWA. Nooo, może nie od razu TWA, ale KPSZDNA* to już na pewno!:))) *Kółko Pijących Sobie Z Dziubków Niewinnych Aniołeczków Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Tu się zgadzając zapytam: 26.07.07, 14:26 A bo ja wiem? Sam nie należę ani do TWA, ani do KPSZDNA, to i trudno mi powiedzieć;) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 26.07.07, 14:29 To już czysta filozofia, cóż naszło Gwizdaczka. Zgodnie z wywodem waszmości jesteśmy sobie bliscy i pijemy z dziubków niewinnych aniołków. Z drugiej jednak strony Gwizdaczek chcący być aniołkiem ledwie lepi sobie piórka i myśleniem swym skórkę czarta napina [pod piórkami]. Wszystko przez politykowanie, jakoś Gwizdaczek tylko o jednym, no troszkę pokazał że lubi inne ploty, taki erotyczny gościu. Lubienie partii to powód dla którego lubimy Evonkę? Jeśli lubimy wszystkie ugrupowania polityczne lub nie lubimy ich wszystkich, to co? Wychodzi mi na to, że forumowicze powinni założyć nowe ugrupowanie pod nazwą FORUM INTERNETOWE. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 26.07.07, 14:39 Polska Partia Przyjaciół Piwa swego czasu już była. Niestety, słowo „uczciwość” jakoś ściąga nas ku polityce. A polityk to amator, skoro szkoła go nie kształci. A amator to miłośnik. A miłośnik, który uprawia nieuczciwość, to oszust. Oszust jest uczciwy, jeśli mówi, że jest oszustem. Ale czy wtedy jest nieuczciwy? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 26.07.07, 15:14 Też to zauważyłam. Dlatego łączą mnie parę z longetą bo oboje nie lubiliśmy nett... A działa to tak: Nie ubliżam longecie..., nie lubię nett (chociaż w zasadzie to ona nie lubi mnie) więc kocham PiS ;-D Tak jak Evonce wyszło,ze nie cierpię lekarzy bo przeczytała tylko pierwsze i ostatnie zdanie z mojego przydługiego postu ;-D Myślę,że wiele konfliktów tutaj bierze się z niedoinformowania. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 26.07.07, 15:16 lavinka napisała:> Też to zauważyłam. Dlatego łączą mnie parę z longetą W zasadzie...?,czemu nie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Konflikty to nic dobrego 26.07.07, 15:23 nefnef napisał: > Zgoda buduje – wiadomo. ale wojna rozwija;-) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Mówią: po wojnie będzie lepiej. 26.07.07, 16:42 nefnef napisał: > A tfu! Możesz sobie robić tfu,ale fakty są takie:postęp technologiczny zawdzięczamy wojnom,nawet pierwszy komp to dzięki enigmie itd.można by mnożyć:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Stop wojnom 26.07.07, 22:58 Ja myślę, że postęp technologiczny zawdzięczamy ludziom o szerokich horyzontach. Niestety ich światłe pomysły najczęściej na samym początku przejmowane są przez tzw. służby bezpieczeństwa i zaprzęgane do celów militarnych. Jeśli najlepszych naukowców gromadzi się w tajnych ośrodkach i stwarza im super warunki do pracy, to przynosi efekty – nie dlatego, że będzie wojna, lecz dlatego, że ktoś dał fundusze i motywację. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Stop wojnom 26.07.07, 23:01 nefnef napisał: > Ja myślę, że postęp technologiczny zawdzięczamy ludziom o szerokich > horyzontach. Niestety ich światłe pomysły najczęściej na samym początku > przejmowane są przez tzw. służby bezpieczeństwa i zaprzęgane do celów > militarnych. potrzeba jest matką wynalazków,to stare ale jakże mądre Odpowiedz Link Zgłoś
senor.eugenio Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 27.07.07, 07:54 Zgadza się. Gdyby longeta był doinformowany nie wygadywałby takich głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 27.07.07, 11:08 senor.eugenio napisał: > > Zgadza się. Gdyby longeta był doinformowany nie wygadywałby takich głupot. ??? Wystarczająco:-) Odpowiedz Link Zgłoś
efkajot Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 27.07.07, 11:10 a czy można być niedoinformowanym w kwestii wlasnej uczciwości ? :> <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 27.07.07, 11:42 Oczywiście. Uczciwość w dokonywaniu oceny stanu własnej uczciwości musi być uczciwa, tylko wtedy uczciwie umożliwimy innym dokonanie sądu nad naszą uczciwością i doinformujemy się w kwestii własnej uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 26.07.07, 16:36 Nie lubimy, bo jeśli my nie jesteśmy tacy, czujemy się gorzej w towarzystwie uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Uczciwy = Głupi ?! 26.07.07, 22:49 Myślę, że trafiłeś w sedno sprawy! Ja często spotykam się z takim uproszczeniem: Uczciwy = Głupi Odpowiedz Link Zgłoś
evonka właściwie kogo mamy na myśli 26.07.07, 23:10 pisząc "my"???? my to ludzie ogólnie, czy my to my: ja, Ty, forumowicze? Odpowiedz Link Zgłoś
evonka to ja sie moge wypowiadac 26.07.07, 23:17 jedynie w swoim imieniu.... nie znam opinii spoleczenstwa i jego preferencji co do uczciwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Ja znam jakieś 0,000 005% ludzkości istniejącej. 26.07.07, 23:21 pi razy oko. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 26.07.07, 23:37 nefnef napisał: > Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? > Może ktoś się przyzna? Ja tam siebie lubię;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Żeby wywołać dyskusję 26.07.07, 23:52 Żeby wywołać dyskusję i zwrócić uwagę – z moich obserwacji wynika, że różnie jest z tym w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
senor.eugenio Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 27.07.07, 07:55 Bo głosują na PiS ;) Odpowiedz Link Zgłoś
efkajot Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 27.07.07, 08:14 Pozwoli Pan, że się z Panem nie zgodzę senor.eugenio ... Jakby byli uczciwi to by się przyznawali, że głosowali na PIS a tymczasem ja osobiście spotkałam jedną osobę, która się do tego publicznie przyznaje. Jak to jest zatem z elektoratem PISu – uczciwi czy nieuczciwi ? Odpowiedz Link Zgłoś
senor.eugenio Re: Dlaczego nie lubimy ludzi uczciwych? 27.07.07, 10:59 Ach, to tylko ironia była. Smutna, z resztą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Czy to uczciwe kpić z nieuczciwych? 27.07.07, 11:51 Wcinam się w rozmowę, jest ciekawa. Uważam, że uczciwie jest uczciwie kpić z nieuczciwych choć kpinę można juz oceniać w innych kategoriach. Nie kpiąc z nieuczciwości, lekceważąc jej działanie możemy spowodować, ze nieuczciwość stanie się sprytem i dobrem, natomiast uczciwość stanie się dziwadłem i złem. Można nie lecząc się, czekać na szybszy zgon lub lecząc się żyć w długim zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Podchwytuję: Leczmy nieuczciwość! 27.07.07, 11:57 Podchwytuję: Leczmy nieuczciwość! Pielęgnujmy uczciwość. Nie kpijmy, ale lekko ironizujmy. Sprowadzajmy na dobra drogę. True! ly. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Mówią, że warszawiacy są uczciwi 27.07.07, 11:53 Mówią, że warszawiacy są uczciwi wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=9060070&rfbawp=1185529882.699&ticaid=142cb bo zabierają znalezione telefony i potem oddają je w 23%. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Mówią, że warszawiacy są uczciwi 27.07.07, 15:13 Gdzie oni podrzucali te telefony? Króca, przydałby mi się nowy ... ;-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Mówią, że warszawiacy są uczciwi 31.07.07, 16:02 mnie frapuje, JAKIE telefony były podrzucane... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
postradamus Przepadniecie i postradacie jako i ja! 31.07.07, 15:30 Przepadniecie i postradacie jako i ja! Uczciwością pogardzacie, mówiąc, że jesteście uczciwi. Prawa sobie nadajecie i ich nie szanujecie! Sprawiedliwości żądacie bo was okradają a wam okradać nie pozwalają! Obywatelstwem gardzicie gdy pieniądze widzicie! Przepadniecie i postradacie jako i ja! Odpowiedz Link Zgłoś
zg.ierzyk Oooooooooo! Co? 31.07.07, 19:32 Bo myślałem, że dlatego, iż ponieważ nie pozwalają kombinować przedsiębiorczym ludziom. Al;e aż tak?! Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Oooooooooo! Co? 03.08.07, 07:56 Pytanko, czy przedsiębiorczość mieści się w obszarach uczciwości? Odpowiedz Link Zgłoś