Dodaj do ulubionych

Za długie wakacje studenta

25.06.03, 21:28
Ponieważ skończyłem dopiero 1. rok studiów, wakacje całe przede mną, a
rodzice mówią, że już mi odbija, więc...chciałbym Was spytać, gdzie Wy, jako
byli/obecni studenci spedzaliście w Łodzi wakacje? może mieliście/macie
jakąś ciekawą pracę? Czy był już ten wątek? :D Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Maruda Re: Za długie wakacje studenta IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.06.03, 21:39
      Na jakiś sensownie zorganizowany wyjazd do pracy za granicę obawiam się, że juz za późno. Ale jeśli zależy Ci na wyjeździe z Polski weź kupla, dziewczynę czy tam kogo i jedź z plecakiem na żywioł :))
      Wprawdzie mi daleko jest do takiej eskapady, ale znam przypadek szczęśliwego zwiedzenia Europy autostopem przez nudzących się w wakacje studenta i studentkę :)) Niskim kosztem.
      Jeśli nie zagranica -weź do ręki gratkę i rozejrzyj się po ofertach kwater. Zajrzyj na www.wakacje.pl czy inny wakacyjny portal.
      Jeśli praca, przejdź się do urzędu, poczytaj oferty, (w gazetach tez są). Spróbuj popytać w konkretnych miejscach, gdzie chciałbyś pracować, a nuż Cię akurat będą potrzebować.
      Odradzam siedzenie w zadymionych pubach, na to będzie czas burą jesienią czy mroźną zimą :)
    • hubar Re: Za długie wakacje studenta 26.06.03, 01:40
      Może nie najciekawszy sposób, ale tani.
      Skoro są wakacje to zacznij zwiedzać. Zwiedzać swoje miasto. Jestem pewien, że
      Cię zaskoczy swoim bogactwem. Przejedź się do parku Źródliska, może Księzy Młyn.

Powodzenia.
      • igrek_oficjalny Re: Za długie wakacje studenta 26.06.03, 14:41
        hubar napisał:

> Może nie najciekawszy sposób, ale tani.
        > Skoro są wakacje to zacznij zwiedzać. Zwiedzać swoje miasto.

Chyba to jest strzał w 10., bo dużo dyskutujecie o tym, a ja nie zawsze wiem
        co gdzie jak i kiedy :) dzięki
        • hubar Re: Za długie wakacje studenta 28.06.03, 01:08
          igrek_oficjalny napisał:
          > Chyba to jest strzał w 10., bo dużo dyskutujecie o tym, a ja nie zawsze wiem
          > co gdzie jak i kiedy :) dzięki
          --
          O! To miłe :-)
          Pozwiedzaj sam, lub daj znać. A jak już cos ciekawego odkryjesz, lub masz
          zamiar to zapraszam tu:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=443 rozmawiamy o
          ciekawych miejscach Łodzi! Warto!
      • ixtlilto ___[propozycja]___ 04.07.03, 12:10
        hubar napisał:

> Skoro są wakacje to zacznij zwiedzać. Zwiedzać swoje miasto. Jestem pewien,
        > że Cię zaskoczy swoim bogactwem. Przejedź się do parku Źródliska, może Księzy
        > Młyn
        Jeśli ktoś już rozpoczął to wakacyjne zwiedzanie zapraszam tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=6811838
        w celu pochwalenia się kto i co już widział. Może coś z naszych odkryć nada się
        do "pocztówek o Łodzi"? :)
    • aard Od siedemnastego roku życia 26.06.03, 09:57
      Nie spędzałem wakacji w Łodzi. Oprócz zeszłego roku, ale to już nie były
      wakacje, tylko lato w pracy :-(

igrek_oficjalny napisał:

> chciałbym Was spytać, gdzie Wy, jako
      > byli/obecni studenci spedzaliście w Łodzi wakacje?

Ze studenckich trzech miesięcy w Łodzi bywałem w sumie max. 2-3 tygodnie
      (przepierka między jednym a drugim wyjazdem, chwila oddechu, jakaś sprawa do
      załatwienia). Polecam autostop w Europie zachodniej, jeśli problemem jest kasa.
      Zresztą autostop polecam ZAWSZE, nie ma nic piękniejszego (no, może oprócz
      własnego motoru).
    • janior Re: Za długie wakacje studenta 04.07.03, 14:59
      Wieź łopatę wyjdź przed dom i kop rów (głęboki) kop dopóki ludzie nie będą na
      Ciebie dziwnie patrzeć. Jak już zaczną to zamiast kopania, zasypuj wykopany
      rów. Po zasypaniu zacznij kopań od nowa obok. Czynności powtarzaj, aż rodzice
      stwierdzą, że jednak lepiej abyś siedział w domu ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka