Dodaj do ulubionych

Camerimage!

09.12.01, 16:45
Camerimage 2001. Byłeś, widziałeś, wiesz, znasz, słyszałeś? Jak oceniasz?
Obserwuj wątek
    • hubar Re: Camerimage! 09.12.01, 17:05
      Droga redakcjo!!! Do jasnej cholery po co piszecie nowy wątek???skoro już
      identyczny do tego istnieje???

Byłem, pracowałem, Teatr Wielki to nie kino!, TW obskurny i brudny, organizacja
      pracy "po łódzku" na tzw hura!, Wspaniale że tyle znanych osób filmu się tu
      pojawiło, szkoda tylko że ludzie na tej imprezie zachowywali się czasem jak
      bydło- palili gdzie popadło, brudzili, no i stroje(nie wiem może jestem
      nienormalny) jak jest taka impreza, a zwłaszcza otwarcie lub zamknięcie to nie
      można przyjść w wytartych spodniach trampkach i fryzurą jak lump grzebiący w
      śmietniku!

pozdrowy
      • Gość: geograf Re: Camerimage! IP: 10.0.219.* 09.12.01, 17:40
        redakcjo! czy tworzeniem watków zajmuje się inny człowiek, a kontrolowaniem
        zawartości też inny??? czy to nie przerost etatów??:))
        • redakcja Re: Camerimage! 09.12.01, 18:30
          Czy to wszystko, co masz do powiedzenia na temat tegorocznego Camerimage?
          • geograf Re: Camerimage! 09.12.01, 20:17
            Ja już napisałem co o tym festiwalu myśle, tyle tylko, że we wcześniejszym
            wątku o takim samym temacie....
      • jasam Re: Camerimage! 09.12.01, 17:43
        Jednak podwojenie wątku pozwoliło poznać Twoją opinię.
        A ja myślałem, że jestem jedynym malkontentem w związku z tą imprezą.
        pozdr.
        PS. Oczywiście bardzo bym chciał, aby nadal była w Łodzi, ale żeby nie było
        takich wpisów jak Twój po kolejnych edycjach.
        I tak w roku bieżącym uniknięto atrakcji w postaci strajku obsługi.
      • armstrong Re: Camerimage! 12.12.01, 07:11
        Hubar, co za ekspresja!?!
        A BTW - znam Camerimage od początku - w Toruniu było jednak o niebo lepiej:
        dobry klimat, mniej tej wyuzdanej komercji (sponsoring bardziej dyskretny) i o
        niebo lepsza organizacja festiwalu i imprez towarzyszących.
        Malkontentom - na pocieszenie: nazwa "camerimage" została niedawno
        zarejestrowana przez Austriaków i w kolejnych latach pewnie będziemy jeździć do
        Wiednia. Eeech! Polak to potrafi...
        • Gość: maga Re: Camerimage! IP: *.toya.net.pl 14.12.01, 15:48
          Hm, hm, hm... Jesli mozna... System gospodarczy mamy taki a nie inny i nazywa
          sie on szumnie "kapitalizmem". I swoje reguly gry ma. Glowna zasada jest
          posiadanie kasy - a te dostaje festiwal od sponsorow, drogie dzieci. Co prawda
          kolejny rok z reklama spodni i piosenka z "Czarnoksieznika z krainy OZ" moze z
          lekka wkurzyc, ale nie musi... Zwlaszcza, ze chodzi tu o film, a nie o to cos
          sie przed nim oglada, ani o to czy wokol wisi duzo reklam.
    • jasam Re: Camerimage! 09.12.01, 18:55
      Po za uwagami na wątku wcześniejszym założonym przez HuBara

>Byłeś - nie.
      >widziałeś - migawki w TV
      >wiesz - tak, popieram aby nadal było to w Łodzi ale lepiej zorganizowane i
      rozpropagowane. Nie wiem jakie informacje docierały poza granice, ale w Łodzi
      poziom propagandy całej imprezy - kiepski. Wiem, że największy efekt tego
      festiwalu to promocja łódzkiej Szkoły Filmowej i mozliwości współpracy Szkoły z
      innymi osrodkami.
      >znasz - nikogo z uczestników nie znam.
      >słyszałeś - tak, że to wspaniale, że odbywa sie w Łodzi. Że tu przyjeżdżają
      sławy kina, że studenci mają mozliwość warsztatów z Twórcami, że to wspaniała
      promocja miasta. Natomiast już mniej słyszałem o konkretach. Jedyne, że Wajda
      otwiera prywatną szkołę reżyserii - ale przecież nie w Łodzi (więc jedynie
      korzysta z możliwości reklamy przy okazji festiwalu).
      >Jak oceniasz? Nie uczestniczyłem, więc byłyby to tylko opinie w oparciu o
      przetworzone w mediach materiały. Nie jestem na bieżąco co się dzieje w "świecie
      filmowym". Jestem tylko oglądaczem filmów.
      pozdr.

• willybob Re: Camerimage! 10.12.01, 10:10
      mówisz i masz bo to camerimage(czyt.camerimasz).niewiem jakim cudem ten
      festiwal przetrwał tak długo jeśli organizacja jest taka jaka jest. Ale to już
      chyba domena polaków, że coś gdzie np: perfekcyjni do bólu niemcy dawno by się
      pogubili polacy pokonują bez większych opresji.Zawsze na ostatnią chwilę ale
      zawsze na czas. W tej dziedzinie mamy po prostu mistrzostwo świata. A co do
      samej idei camerimage to wymaga ona jeszcze dopracowania. Więc pracujmy....pozdr
      • geograf Re: Camerimage! 10.12.01, 16:56
        przynajmniej mamy sie czymś pochwalić, jesteśmy w końcu w czymś lepsi od
        niemców..:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka