Dodaj do ulubionych

niemczyzna

05.08.07, 17:39
Niedawno się dowiedziałam, że niemieckie wersje proszków do prania, np. Persila są w niebo lepsze od tych polskich. Dużo o tym można w internecie przeczytać. Dlatego pytam - na którym rynku w Łodzi mogę kupić taki niemiecki Persil?
Obserwuj wątek
    • ochmarek Re: niemczyzna 05.08.07, 17:48
      A ja słyszałem ze podobnie wyglada sprawa z kawą, ta z Niemiec jest o niebo
      lepsza od tej polskiej! To skandal, żę do tego dochodzi!
      • markus.kembi Re: niemczyzna 05.08.07, 17:58
        A ja słyszałem, że polski cukier sprowadzany z Niemiec ma więcej cukru w cukrze
        niż polski cukier produkowany na rynek krajowy.
        • lavinka Re: niemczyzna 05.08.07, 19:48
          I te samochody szmuglowane w częściach przez granicę... ;-))) Zupełny złom...
    • waclaw_grzyb Re: niemczyzna 05.08.07, 18:26
      Słyszałem że niemieckie kobiety też są o niebo lepsze od polskich! To skandal
      • longeta Re: niemczyzna 05.08.07, 18:58
        Aaa,ja słyszałem że Niemcy uważają Polskie kobiety za idiotki które nie używają
        dozowników proszku do prania,tylko sypia go na "oko",także jeden ch.. co będą
        sypać i jakiej jakości;-)
    • big_news Re: niemczyzna 05.08.07, 19:13
      To prawda, z tymi proszkami.
      Nie tylko zresztą z nimi.
      Jak już o tej branży mowa, to oryginalne płyny do płukania tkanin są tego
      najlepszym dowodem.
      Niestety, nie wiem gdzie w Łodzi można kupić autentyczne produkty. Chyba trza je
      targać z Niemiec.
    • aaa202 Ponoć rzeczywiście tak jest 06.08.07, 08:51
      że w krajach bardziej zachodnich niż nasz proszki są bardziej skoncentrowane,
      perfumy trwalsze, a trawa zieleńsza.

Swego czasu szczególnie cenione za skuteczność były proszki ruskie.
      Ale też nie wiem, gdzie da się je kupić w Łodzi.

• big_news Re: Ponoć rzeczywiście tak jest 06.08.07, 09:09
        Są wyższej jakości te proszki i płyny, uwierz.
        Bez porównania.
        • dziad_borowy Re: Ponoć rzeczywiście tak jest 06.08.07, 09:12
          Sa, sa. W Borach jest specjalistyczne stoisko na targowisku. W Łodzi na
          Baluckim czy innym Gorniaku tez powinno byc cos podobnego.
          DzierżżŻ!!!
        • aaa202 Ale wierzę. Tyle że 06.08.07, 09:20
          ja nie mam zastrzeżeń do efektów prania i zmiękczania. Dla ścisłości, używam
          płynów nie proszków, chociaż pewno i płyny są u nas gorsze niż za Odrą.

Nie rozumiem polityki różnicowania towarów: gorszy do demoludów, lepszy dla
          naszych.
          Ale też nie wyobrażam sobie, że ganiam po mieście w poszukiwaniu lepszego
          proszku, albo przywożę go z wycieczki do Kolonii.

Aha, wlewam tych płynów znacznie mniej, niż zaleca etykieta.
          • dziad_borowy Re: Ale wierzę. Tyle że 06.08.07, 09:22
            Ale jesli sie zna konkretne miejsce gdzie sprzedaja niemiecki wyroby to
            biegania jest tyle ile za polskimi.
            Dzierżżż!!!
            • aaa202 Ale Wy chłopaki macie zdrowie do tych zakupów. 06.08.07, 09:26
              • aaa202 No i pewno też pierzecie jak anieli niebiescy. 06.08.07, 09:27
                • dziad_borowy Re: No i pewno też pierzecie jak anieli niebiescy 06.08.07, 09:29
                  Jesli chodzi o pranie Baba umywa rece:-) Nie ma lekko:-)
                  Dzierżżż!!!
                  • aaa202 Grunt to specjalizacja. O, idę wywieszać. 06.08.07, 09:31
                • big_news Re: No i pewno też pierzecie jak anieli niebiescy 06.08.07, 09:32
                  A właśnie, że piorę!
                  Stąd i moja znajomość tematu:)
    • coronella Re: niemczyzna 06.08.07, 09:05
      niestety, odkąd wróciłam z zagranicznych długoterminowych wojazy, chemie kupuje wyłacznie niemiecką lub angielską. Proszki w szczególności.
      Oryginalne produkty można kupić przed Leclerc-kiem, przy lewym wejściu jest taka drewniana buda, tam mają spory wybór proszków, płynów, itp.
      Ale persil odradzam. ja go nie lubię.
      Polecam proszek (ostatecznie płyn, ale proszek lepszy) Dash, bajka!!!!
      Jest to prozek 2w1, zawiera już płyn zmiekczający (proszek zawiera płyn- dobre :) )
      • nett1980 Re: niemczyzna 06.08.07, 09:35
        Hehe na pewnym wykladzie slyszalam ,ze kiedys przy leczeniu choroby sprowadzano
        lekarza jesli nie zza granicy ,to przynajmniej zza granic siola czy
        miasta.Choroba to bylo cos przychodzilo z chaosu , cos co zaklocalo porzadek
        terazniejszosci ,a wszystko co bylo za granica naszego poznania i oplotkow
        moglo wiedziec jak z tym chaosem w zyciu poradzic ,stad wiara w obcych lekarzy
        w lekarstwa za dewizy ... Taka juz struktra naszego umyslu ,takie to myslenie
        magiczne.Po przetestowaniu roznych proszkow i plynow takie wnioski wyciagam...
        • coronella Re: niemczyzna 06.08.07, 09:46
          ja niczego nie testuje, nie muszę, szkoda czasu i pieniędzy. Jestem bardzo zadowolona z tego, co kupuję. I nie narzekam, jak większość ludzi wokół. A skoro nie mam powodów do narzekań, to znaczy, że jest dobrze.
          • nett1980 Re: niemczyzna 06.08.07, 09:53
            Mialam kiedys kolege ,ktory na punkcie tego co za granicy mial fiola ,wszystko
            stamtad bylo lepsze (ale obie zony Polki!),stad mam jakis wyrobiony poglad i
            orient w temacie .
      • alba.alba Re: niemczyzna 06.08.07, 10:45
        Wielkie dzięki:) Nareszcie jakiś konkret. Przejadę się w to miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka