miejskie_narty 20.08.07, 11:05 Jak długo jeszcze? Czy nic innego się w tym smutnym jak psia dupa mieście nie dzieje od tygodnia? Mówię o księżycowym krajobrazie z czołówki łódzkiej GW: miasta.gazeta.pl/lodz/0,0.html , jakby ktoś nie wiedział... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nakole Re: Sensacyjne odkrycie pod Wieluniem! 20.08.07, 11:09 ...i w dodatku artykuł zawiera sporo błedów nt, których nikt nie skorygował. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Sensacyjne odkrycie pod Wieluniem! 20.08.07, 11:11 Przypuszczam, że w tym tygodniu wykopane zostanie wielkiej jajo. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Ciekawe czy ten wątek trafi do ramki na stronie GŁ 20.08.07, 11:13 ?/nt Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Sensacyjne odkrycie pod Wieluniem! 20.08.07, 11:16 ..i będzie to jajo po pekińsku, ale ciekawe tez jajo szykuje się dzisiaj a propos konferencji wracającego z italskich wywczasów byłego ministra policji. Może jednak będzie ono przepiórcze, a nie strusie... Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Sensacyjne odkrycie pod Wieluniem! 20.08.07, 12:23 Jajo będzie jeszcze większe. Strusie, a nawet przepiórcze to mało. Jajo będzie kwadratowe. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Sensacyjne odkrycie pod Wieluniem! 20.08.07, 12:34 ...czy stanie się hitem i przebije jaja z Bałdrzychowa? Odpowiedz Link Zgłoś
brite hm, dziwne 20.08.07, 12:30 Ten artykuł pojawił się już parę dni temu i został porządnie zjechany w komentarzach, również przez fachowców w dziedzinie... gdzie są te posty? Odpowiedz Link Zgłoś
brite o, tu: 20.08.07, 12:31 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=755&w=67211853&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: o, tu: 20.08.07, 12:34 Wiadomość sprzed 11 dni i wciąż nie poprawiono tego XII tysiąclecia... Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: o, tu: 20.08.07, 12:42 ...ni mniej walą tam wycieczki dla obejrzenia stanowisk archeo. Może tez tam śmignę? Wskazówki jak dotrzeć na miejsce tutaj: wielun.biz/viewtopic.php?p=59069 Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: o, tu: 20.08.07, 12:50 > ...ni mniej walą tam wycieczki dla obejrzenia stanowisk archeo. bo zaiste rzecz jest fascynująca - ocieramy się o okresy, w których istniały potężne cywilizacje, z których dziejów i języków czerpiemy do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: o, tu: 20.08.07, 12:55 ...laik zapewne będzie zawiedziony tymi odkrywkami, ale pozostaje otoczka tajemniczości tego co wygrzebano i co może jeszcze kryć się w ziemi. Zapewne ciekawsze będą opracowania nt, a może w nie dalekiejjakas ekspozycja w Wieluniu. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: o, tu: 20.08.07, 12:59 Też bym się wybrał ale zapracowanie przywala. Irak, Iran i Afganistan staną się namiastką. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: o, tu: 20.08.07, 13:11 Problem, właśnie weekendy najbardziej przeładowane tematami. Może zgadamy się na jakiś termin późniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
szekiera Re: o, tu: 20.08.07, 14:17 mieszkam kilka km od tego miejsca i pierwszy raz zobaczyłam je na zdjęciach... nie słyszałam żeby ktoś się tym specjalnie interesował oprócz pracujących tam Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: o, tu: 20.08.07, 14:29 ...hmmm, a więc to tylko szum medialny. Jednak nie zaszkodzi tam dotrzeć, a już z pewnością do Wielunia, w ktorym byłem dosyc dawno, a zapamiętałem jako ładne miasto. Z jednej z podwieluńskich wsi pochodziła moja babcia, więc i jest jakiś sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka I tak oto możemy zapomnieć o kolejnej obwodnicy :) 20.08.07, 15:00 Była jedna osada będą inne.... Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: I tak oto możemy zapomnieć o kolejnej obwodni 20.08.07, 15:41 ...nie martw się, droga powstanie. Po wyeksploatowaniu odkrywek archeo wjadą tam żółte koparki :) tak sie wszedzie dzieje, no chyba, że odnajdzie się złoty grobowiec pierwszego forumowicza.... Odpowiedz Link Zgłoś