teufel 07.07.03, 15:46 Ten wątek już był:https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=113190&a=2865275 , ale został zarchiwizowany, a mamy nowych forumowiczów. Teufel to po niem. diabeł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barracuda7110 Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 07.07.03, 15:56 moj nick to zbitek dwoch czlonow. pierwszy to nazwa mojego ulubionego samochodu - plymouth barracuda drugi to typ mojego telefonu :) Odpowiedz Link Zgłoś
aard A tak z ciekawości... BARRACUDA7110 07.07.03, 16:01 Tak z ciekawości: wiesz może, skąd się wzięła nazwa Twojego ulubionego samochodu? Innymi słowy, co oznacza wyraz "barakuda"? Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: A tak z ciekawości... BARRACUDA7110 07.07.03, 16:08 nie wiem czy moje skojarzenie jest trafne ale z tego co wiem to barakuda to ryba drapiezna wystepujaca w wodach u wybrzezy Ameryki Srodkowej, Morza Czarnego i Srodziemnego, wydluzone cialo, niebezpieczna dla czlowieka... :) Odpowiedz Link Zgłoś
igrek_oficjalny Re: A tak z ciekawości... BARRACUDA7110 07.07.03, 16:22 ...i zje(xxx)cie szybka. Dlatego też tak oznaczane są szybkie dyski twarde, chyba firmy seagate... Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: A tak z ciekawości... BARRACUDA7110 07.07.03, 16:36 igrek_oficjalny napisał: > ...i zje(xxx)cie szybka. Dlatego też tak oznaczane są szybkie dyski twarde, > chyba firmy seagate... ---- firmy Seagate. p.s. A ty Igrek bys się wypowiedział skąd Twój nick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: A tak z ciekawości... BARRACUDA7110 IP: *.tpnets.com 26.04.04, 19:43 > ...i zje(xxx)cie szybka. i zje mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
aard :-) 08.07.03, 10:37 Cieszę się. Bo już się bałem, ze to dla Ciebie tylko samochód... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
igrek_oficjalny Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 07.07.03, 16:40 Kiedyś, gdy tu zaglądałem trzeba było wpisać jakiś nick, pierwsze co przysżło mi do głowy to 'igrek'. Później pomyślałem, że trzebaby tak bardziej profesjonalnie, ze skrzynką pocztową itd. A jak bardziej profesjonalnie to i oficjalnie :-) Pozdrawiam igrek_oficjalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slotna Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 17:54 Od wiersza Barańczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slotna Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 17:55 O rrrany, ależ jestem nieprzytomna. G r o c h o w i a k a oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 17:58 Od mojego drugiego imienia ;-) Nie każę wam zgadywać. Drugie imię mam po moim wspaniałym Dziadku Zdzisławie. Cała rodzina mówiła na niego DZIDEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleurette Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: 80.48.116.* 07.07.03, 18:36 powstał od mojego nazwiska. zamiast saperki. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 07.07.03, 18:50 A można poznać nazwisko. Może byc priv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleurette Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: 80.48.116.* 07.07.03, 18:52 masz na privie. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 07.07.03, 18:56 Dziękuję mam na privie:) Odpowiedz Link Zgłoś
fleuriste Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 07.07.03, 19:41 A ja tu się podepnę z odpowiedzią ;) Mój nick powstał od Fleurette. Uznałem, że skoro wcześniej była Saperka od Sapera, to teraz może być Fleuriste od Fleurette :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.toya.net.pl 07.07.03, 18:42 Od przodków się nie ucieknie, więc dlaczego mam się ich wypierać? - icek Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 07.07.03, 18:53 Może coś więcej napiszesz?? Icek mi nic nie mówi, oprócz Jacka. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 07.07.03, 20:12 teufel napisał: > Icek mi nic nie mówi, oprócz Jacka. -- Wygłupiasz się, czy serio taki jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
zusmann Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 29.04.04, 21:59 hubar napisał: > Wygłupiasz się, czy serio taki jesteś? :-))) Oj, zostaw dzieciaka, HuBar ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 30.04.04, 17:34 Nie wiem czemu na brata kiedys wołano Icek(Jacek ma na imię), ale od dzis wiem co znaczy Icek. Odpowiedz Link Zgłoś
leoel Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 07.07.03, 18:55 Z głowy czyli z niczego. Kiedyś używałem innego pochodzącego od nazwiska i powodowało to złośliwe komentarze adwersarzy. Jak łatwo zgadnąć leo było zajęte. Odpowiedz Link Zgłoś
finneznam Dopowiedź 30.10.03, 08:34 leoel napisał: > Z głowy czyli z niczego. > Kiedyś używałem innego pochodzącego od nazwiska i powodowało to złośliwe > komentarze adwersarzy. Jak łatwo zgadnąć leo było zajęte. Coś mnie tknęło, chybienie. El, Eloa, Eloel, Lea, Lael, Leliel, same (ang)demony. Ale Leola w spisach nie ma(m) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 07.07.03, 19:43 Od największego fizia, jaki w moim życiu istnieje (zaraz po Type'O'Negative) po irlandzku to poprostu ... "Celtka" :) musiałam dokonać samookreślenia...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teufel Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.toya.net.pl 07.07.03, 19:46 Z myślą o Tobie tworzyłem ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 07.07.03, 20:07 Gość portalu: teufel napisał(a): > Z myślą o Tobie tworzyłem ten wątek. to miłe... Odpowiedz Link Zgłoś
syshda Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 09.07.03, 12:51 > Od największego fizia, jaki w moim życiu istnieje (zaraz po Type'O'Negative) > po irlandzku to poprostu ... "Celtka" :) > musiałam dokonać samookreślenia...;) Mój nick pochodzi z fascynacji zespołem Type O'Negative. I jest on zastrzeżony! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 10.07.03, 11:06 syshda napisała: > > > Od największego fizia, jaki w moim życiu istnieje (zaraz po Type'O'Negativ > e) > > po irlandzku to poprostu ... "Celtka" :) > > musiałam dokonać samookreślenia...;) > > Mój nick pochodzi z fascynacji zespołem Type O'Negative. I jest on > zastrzeżony! ;o) Jak byłaś(byłeś???) na koncercie, to daj znać - ja nie mogłam pojechać przez ten pier...ony gipssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (tu następuje linijka bliźnierstw pod adresem pewnego Hindusa i gipsu) No, właśnie. A może jakoweś zdjęcia masz??? Stay negative !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: 217.153.35.* 10.07.03, 19:09 keltoi napisała: > syshda napisała: > No, właśnie. A może jakoweś zdjęcia masz??? > Stay negative !!! TVN 13.07.2003 (niedziela) program "Co za Tydzień" ok. 13.45 - wśród felietonów będzie krótka realcja z koncertu Type o Negative i wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
finneznam Dopytek 30.10.03, 08:40 keltoi napisała: > Od największego fizia, jaki w moim życiu istnieje (zaraz po Type'O'Negative) > po irlandzku to poprostu ... "Celtka" :) A jesteś pewna, że "Celtka"? IDD. A nie np. "Celtowie"? Negatively yours, Caraid-nan-Gaidheal Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 07.07.03, 23:18 Chyba tam nie pisałem skąd mój nick... Bardzo proste... Na boisku zawsze byłem najmłoszy, zawsze grałem z kumplami o 3-4 lata starszymi (dziś również). Czyli byłem Juniorem, a w połączeniu z moim imieniem dało Janiora... Do tego stopnia, że teraz praktycznie wszyscy tak do mnie mówią, w domu również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasia Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: diabel:* 08.07.03, 07:19 Właściwie to powinno być pi.asia. Druga część od imienia, a pierwsza od dźwięku pi...pi...pi... jakim przywoływałam kiedyś mojego faceta, który mówił na mnie "chicken"... ;) Częstochowska Gazeta zamieszczając na swych łamach wypowiedzi forumowiczów ochrzciła mnie mianem "Pisia". Musiałam im wytłumaczyć, co to jest pisia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aric666 Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 08.07.03, 08:24 Trzy szóstki są na cześc pewnego forumowicza z pewnego forum.:) Aric, to po prostu moje imie pisane troszke inaczej i wymawiane troszke inaczej.:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
taaniej Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 08.07.03, 09:12 eech, wstyd powiedzieć... najbardziej lubię swój inny nick, ale on został na innym forum na innym portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikroprofesor Mój nick - jak i od czego powstał??? 08.07.03, 10:44 A tak sobie. Zawsze lubiłem to słowo, kiedy przyszło do wymyślania nicka pomyślałem, że będzie oryginalny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
laska_zorro laska zorro - nie wiecie? 08.07.03, 11:00 Dwie sprawy: tytuł filmu i moja płeć - proste :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo_madrid Od negatywnego bohatera książki 08.07.03, 11:03 Orson Scott Card "Gra Endera". Koleś byłstrasznie sfrustrowany i zakompleksiony - zupełnie jak ja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
witchwq "Gra Endera" 09.08.03, 20:58 A czytales pozostale czesci? Ja dotarlam do wszystkich, oprocz ostatniej... Nie mam od kogo pozyczyc. A interesuje mnie, czy rozwiazala sie sprawa "planety descolady" poruszana w "Dzieciach umyslu"... Moj nick... Przenioslam z pewnego czata. Powstal 3 lata temu. Najpierw mialo byc cyber_witch (cybernetyczna wiedzma) poniewaz inetersowaly i interesuja mnie rozne sprawy dot. kompow... Niestety, kumpel dla zabawy wybral sobie nick "cyber" i ludzie nas mylili, wiec skrocilam nicka do witch. Tak tez chcialam sie zalogowac na tym forum - niestety, byl juz zajety... Poniewaz inne pomysly rowniez spalily na panewce, zdenerwowalam sie i tak powstalo "witchwq" :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dwoch_mezczyzn Nasz nick? Hehe... 08.07.03, 11:06 Po pierwsze nas jest dwóch. Po drugie, jesteśmy facetami. Po trzecie, lubimy Monty Pythona :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bieski_toperz Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 08.07.03, 11:08 Ach, zwykła gra słów. Zawsze lubiłam się bawić w różne "podziałki" i "dźwiedzie" :-) Pozdrowionka dla Diabełka! Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 08.07.03, 11:20 bieski_toperz napisała: > Pozdrowionka dla Diabełka! > -------------- Dziękuje za pozdrowionka, również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
greywanderers Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 08.07.03, 11:11 My po prostu jesteśmy Szarymi Wedrowcami, Którzy Poszukują Prawdy. Szarość nas zawsze przyoblekała i nią się szczycimy w naszym Bractwie. Odpowiedz Link Zgłoś
greywanderers Na ale bracie mój!! 08.07.03, 11:20 Nie przedstawiłes się przecież. Za to jam jest Fuar Callag. Pozdrawaiam moich braci i siostry, jak i ludzi w krainach tych zamieszkujących. Odpowiedz Link Zgłoś
greywanderers W nieuwadze i zapomnieniu swojem się kajam 08.07.03, 14:45 Wybaczie mi, Bracia moi, jako i Wy - czcigodni krain tych mieszkańcy, moje zaniedbanie, które li tylko nieuwagą i zapomnieniem a nie złą wolą spowodowane było. Jam jest Broc as Lachduinn i jam autorem tej nieszczęśnie anonimowej wypowiedzi był. Odpowiedz Link Zgłoś
the_borg Ja to nie wiem 08.07.03, 11:14 To jakaś inna drona wymyśliła tego nicka. Ją spytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_borg Kilka dron! 08.07.03, 11:21 Kto zna Star Treka, ten wie: twór zbiorowy obdarzony świadomością kolektywną. Zasymilować? Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: Kilka dron! 08.07.03, 13:31 Z tego co wiem "wszelki opór jest daremny, wszyscy zostaniecie zaasymilowani". Ale Tobie coś chyba nie wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
szprota1 Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 08.07.03, 11:14 Od skrótu Sz.P. i nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Na cześć mojego idola 08.07.03, 11:15 Mojego ulubionego pisarza, który stworzył mnie i powołał do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marple Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 08.07.03, 11:16 Rzuca się w oczy: uwielbiam Agathę Christie, jestem starsza niż większość forumowiczów i ogromnie lubię pewnego forumowicza o nicku Philip Marlowe! Odpowiedz Link Zgłoś
w_trojcy_jedyni Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 08.07.03, 11:19 BO my się zawsze w trójkę trzymamy. Taka karma! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi od bielizny marki sloggi 11.07.03, 10:19 Kolekcja bawełnianej bielizny - dla panów jedyna firma szyjąca slipy z rozporkiem w poprzek. Odpowiedz Link Zgłoś
pierre_nick Piernik 08.07.03, 11:19 Primo: jestem już wiekowy Secundo: lubię francuszczyznę tertio: mam na imię Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
kitana Od mojego ulubionego filmu 08.07.03, 11:22 Wszyscy przecież znaja księzniczkę Kitanę. -- Mortal Kombat czas zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś