Dodaj do ulubionych

POrażająca POwaga

18.09.07, 10:02
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4497800.html
Już tam gdzie nie gdzie ludzie pytają co z Dodą, kiedy Wiśniewski, czy będzie
też na listach PO tytan (no może nie intelektu, ale zawsze przecież potężny i
to się liczy) Pudzian.
A ja się zastanawiam: co z Kononowiczem?
Tak POważna partia chyba nie POwinna zaPOminać o olbrzymim POtencjale tak
POtężnej białostockiej lokomotywy...

Jeżeli to prawda z tą Izą od Adama, no to niezła żenada się szykuje.
Obserwuj wątek
    • miejskie_narty NaPiSz coś ciekawszego. 18.09.07, 10:05
      Wykształciuchy źle, prostaki jeszcze gorzej, (byli) PiSowcy to już najgorzej.

Po prostu z PO nie startuje nikt rozsądny, a kto twierdzi inaczej, ten zdrajca, nie-Polak i szkodnik. PrOste:)
      • big_news Re: NaPiSz coś ciekawszego. 18.09.07, 10:09
        A tak konkretnie, w sprawie żony Adama, masz coś do POwiedzenia?
        • miejskie_narty Re: NaPiSz coś ciekawszego. 18.09.07, 10:13
          Nie mam tyle do POwiedzenia, co Ty do NaPiSania, to oczywista i porażająca prawda.
          A jeśli Iza Małysz rzeczywiście wystartuje z listy PO, to na pewno przysporzy to tej partii nieco popularności wśród tak do tej pory hołubionych przez PiS nie-wykształciuchów:)
          • big_news Re: NaPiSz coś ciekawszego. 18.09.07, 10:19
            Rozumiem, że kontent jesteś z faktu, iż PO już nie jest partią POważną, a
            ugrupowaniem, które chwyci się każdego sposobu, aby tylko zdobyć POpularność?
            No to gratuluję...
            • evonka Cugowski to chyba z PiS startował do senatu??? 18.09.07, 10:20
              czy mi się wydaje??
              • big_news Re: Cugowski to chyba z PiS startował do senatu?? 18.09.07, 10:22
                No i?
                Przecież to PO jest tą niby POważną partią, co nie?
                POdoba Ci się Iza na listach?
                • evonka a tobie 18.09.07, 10:28
                  się Cugowski podobał?
                  że tak odwróce pytanie...
                  • longeta Re: a tobie 18.09.07, 10:31
                    Czasami nawet mi się podoba:
                    pl.youtube.com/watch?v=OOYO4dpHpJA
                  • big_news Re: a tobie 18.09.07, 10:38
                    Nie jest istotne to co się mnie podoba (o ile w ogóle w takich kategoriach to
                    rozważać), bo wiadomo, że tacy jak ja dobrego gustu już z definicji mieć nie
                    mogą. Ważne, czy wyborcy PO lekko przyjmują wielce POważne kandydatury, czy może
                    w końcu dostrzegą o co tam chodzi?
                    • evonka istotne, jak najbardziej 18.09.07, 10:40
                      wiec jak z tym Cugowskiem? podobał Ci się na liscie PiS?
                      • big_news Re: istotne, jak najbardziej 18.09.07, 10:55
                        Rozumiem, że nie wydusisz z siebie oceny pomysłów PO z powołaniem na listę
                        wyborczą uroczej pani Izy? Za trudne, prawda?
                        Co do Cugowskiego, to jakby na jego osobę nie patrzeć, to człowiek "nieco" różni
                        się od pani Małysz. Bo i zasługi ma cokolwiek większe od pani Izy, gdyż nie jest
                        tylko partnerem znanej osoby, a sam taką jest, ma spory dorobek życiowy, a i
                        lata wskazujące na pewne doświadczenie. Nie, żebym był entuzjastą startu takich
                        akurat ludzi do parlamentu, ale "przewagi" pana Krzysztofa nad panią Izą są
                        oczywiste.
                        I nie będę w tym miejscu przywoływał innej kuriozalnej kandydatury na posła ze
                        strony PO, czyli pana Kutza, bo to już jest całkowite (w/g mnie)
                        nieporozumienie. Chociaż jak się spojrzy na przyszły alians PO i LiD-u, to słowo
                        nieporozumienie jest w tym wypadku zupełnie nie na miejscu.
                        • evonka no widzisz.. 18.09.07, 10:58
                          czyli jednak pan Cugowski Ci się podobał.. no na pewno bardziej ci
                          sie podbał niż pani Iza.
                          a mi się ani jedno, a ni drugie nie podoba. dlatego odwracałam twoje
                          tendencyjne pytanie. myslałam jednak, ze napiszesz, że start
                          Cugowskiego to pomyłka PiS.. ale sie przeliczyłam, zapomniałam, ze
                          masz klapki na oczach.
                          • big_news Re: no widzisz.. 18.09.07, 11:05
                            Żeby tylko klapki!
                            Ja, z racji nienawistnego charakteru, wyłuszczyłem różnice dzielące panią I. od
                            pana K.
                            Ty, jak zwykle, dostrzegłaś jedynie moje przywary.
                            Nie krępuj się. Możesz nawet napisać, że jestem gorszy od pani Izy. Będziesz
                            miała rację. Ja na pewno nie urodzę dziecka...
                            • evonka he he he... 18.09.07, 11:09
                              Bigu! No proszę Cie, nie osmieszaj sie do końca!!!
                              Wyciagnąłeś wiadomość o Izie Małysz sądzac, ze wszyscy tu staną w
                              jej obronie i będziesz mógł się wyżyć nawracając ich na dobrą drogę
                              prawa i sprawiedliwosci... a tu nic, lipa. Iza Małysz wcale nie
                              budzi tu entuzjazmu. I to cię boli.
                              • big_news Re: he he he... 18.09.07, 11:26
                                Widzę.
                                Jak to najczęściej ma miejsce.
                                Zero odzewu, brak prób bicia Murzyna, wątek leci w czeluść.
                                I to jest właśnie Twój problem. Że jeszcze ktoś odpowiada w moich wątkach, że
                                mają one jakąś popularność. Już dawno temu pytałaś jak ja to robię, że mają
                                tematy proponowane przeze mnie, takie duże (jak na nasze łódzkie warunki)
                                powodzenie. A było to w czasach, kiedy nie proponowałem jeszcze tematów stricte
                                politycznych. Dzisiaj, kiedy ograniczam się de facto do tej dziedziny, chętnych,
                                jak widać, też nie brakuje. Nie dalej jak kilka dni temu zastanawiałaś się,
                                czemu dajecie się wciągać w te deliberacje. Może dlatego, że są one po prostu
                                codziennością, że obchodzą każdego?
                                Boli Cię "wzięcie" takich jak ja? No to popełnij parę fajnych postów, napisz
                                kilka ciekawych rzeczy, odciągnij ode mnie ludzi, niech hurmem walą do Ciebie.
                                Nie bądź śmieszna...
                                • miejskie_narty Re: he he he... 18.09.07, 11:56
                                  Ej no, a co z Izą? Jak chcesz pisać o popularności swoich wątków, to załóż sobie oddzielny wątek. Jak nie, to do widzenia:)

Chcesz się dowiedzieć, jak to robisz?

Otóż zakładasz wątek z karkołomną, mocno naciąganą tezą, zazwyczaj taką, o której wiesz z góry, że większość tutejszych bywalców się z nią nie zgodzi, a potem podsycasz "ogień" wybiórczo (czyli tak gdzie wygodnie sam ich stosując, gdzie indziej zarzucając je innym)używając przekłamań, insynuacji, półprawd, drwin, szyderstw, które bulwersują przez jakiś czas Twoich adwersarzy. Przy tym jesteś wytrwały (np. tutaj na 36 postów 17 jest Twoich, masz wprawę w odwracaniu kota ogonem i betonową postawę (co z początku interlokutor traktje z niedowierzaniem i się "próbuje" potem zaś się męczy i zniechęca - ja na przykład traktuję rozmowy z Tobą tak jakbym w tenisa grał ze ścianą, ale sam przyznaj - ile osób w ogóle przestało z Tobą się pstrykać?). Przy tym coś jakiś czas pokazujesz "miłą" twarz zagadując coś o gotowaniu czy o czym tam jeszcze. Jednak za chwilę znów wracasz do napastliwej agitacji, by pławić się w złudnym poczuciu wyjątkowości.
                                  Coś przegapiłem? :)

Ps. Tak, zazroszczę Ci, jestem zawistny i nawet autoironia mi nie pomoże:) Lecz uwierz mi, piszę to również dlatego, że wiem, że czytanie o sobie sprawia Ci przyjemność.

• miejskie_narty Re: he he he... 18.09.07, 12:04
                                    Wyżej powinno być 46, nie 36.
                                  • big_news Re: he he he... 18.09.07, 12:08
                                    Nie da się ukryć. Rozgryzłeś mnie. Wszystko się zgadza.
                                    Szczególnie obnażyłeś mój masochizm.
                                    Uwielbiam być mieszanym z błotem.
                                    Zwłaszcza przez niezmiernie kulturalnych ludzi.
                                    To jest ta moja największa przypadłość.
                                    Chyba niewiele mniejsza, od Twoich parapsychologicznych zapędów.
                                    • yavorius a ja się zgadzam z miejskimi nartami 18.09.07, 12:17
                                      tylko szkoda, że nic Ci nie da to do myślenia...
                                      Tyle razy Ci pisałem, że jesteś fajny facet, póki nie bierzesz się
                                      za politykę...
                                      • big_news A ja wiem, że Ty się z nim zgadzasz 18.09.07, 12:25
                                        Co więcej, mógłbym tu zamieścić bardzo długa listę tych, którzy tu zaglądają i
                                        też się z Miejskimi_nartami zgadzają.
                                        Tylko to wcale nie oznacza, że mój punkt widzenia jest w czymkolwiek gorszy od
                                        Waszego.
                                        Więcej nawet! Wiem, że to Wy się mylicie:)
                                        PS
                                        Z Ciebie też równy gość.
                                        Żebyś jeszcze potrafił spojrzeć na świat bez "gazetowych" klapek...
                                    • miejskie_narty Re: he he he... 18.09.07, 12:18
                                      Gdzie tam masochizm? Przecież zawsze zwyciężasz, wiesz lepiej, rozumiesz logiczniej. Nikt jeszcze nie zrobił wyłomu w Twych poglądach, więc gdzie tu mnieszanie z błotem?

Czy zwycięzca przejmuje się otarciami poniesionymi w walce? Czy użala się nad niegodziwymi przeciwinikami? No co Ty?!
                                      • big_news Re: he he he... 18.09.07, 12:26
                                        Dobre.
                                        A nawet pokrętne.
                                        Dezerteruję.
                                        Na polu parapsychologii wysiadam.
                                • evonka boli mnie? 18.09.07, 15:17
                                  chyba zartujesz!
                                  nie ilośc a jakość mnie interesuje.. sprzedajesz swoje teksty w
                                  iscie mcdonaldowym stylu. zawsze takie same, z tym samym, a jednak
                                  tyle ludzi je kupuje.. też tego nie rozumiem. no coś w tym musi być.
                                  ja nie jestem zainteresowana byciem mcdonaldem..
                                  • big_news Re: boli mnie? 18.09.07, 15:21
                                    I pewnie dlatego, że odżywiasz się jedynie w wykwintnych restauracjach, wciąż
                                    niesie cię do garkuchni.
                                    No coś w tym musi być...
                    • Gość: louenx Re: a tobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 10:40
                      a o co chodzi w PiS?
                      i co ma do roboty u "Mniejszego Brata" Niemka z Gruzji??
                      • big_news Re: a tobie 18.09.07, 10:57
                        A o Izie masz coś do powiedzenia?
                        Jeżeli nie, a interesują cię inne osoby, to załóż sobie poświęcony im wątek.
                        • Gość: louenx Re: a tobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 11:00
                          co...? twoja własna i PiSowska obłuda Cię uwiera??
                          • big_news Re: a tobie 18.09.07, 11:08
                            Masz coś prócz bełkotu do powiedzenia? Nie?
                            To do widzenia.
                            • Gość: louenx Re: a tobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 11:14
                              tupnij jeszcze z sił całych...:)))

a tak poza tym to wściekli w PiSie są, że sami nie wpadli na ten
                              pomysł??
                              Kubica jest wolny jeszcze...

co do bełkotu to jakos Ty sie od niego nie powstrzymujesz...
                      • longeta Re: a tobie 18.09.07, 12:40
                        Gość portalu: louenx napisał(a): > i co ma do roboty u "Mniejszego Brata" Niemka
                        z Gruzji??

Mówiła o tym parokrotnie jakie ma plany,trzeba słuchać.
                        • Gość: louenx Re: a tobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 12:54
                          co ona by chciała to jedno, ale nie oto pytałem...
                          a tak poza tym to ponoć Niemcy są źli... a ta Niemka na dodatek ma
                          rosyjski akcent...
                          • longeta Re: a tobie 18.09.07, 13:15
                            Gość portalu: louenx napisał(a): > co ona by chciała to jedno, ale nie oto
                            pytałem...
                            > a tak poza tym to ponoć Niemcy są źli... a ta Niemka na dodatek ma
                            > rosyjski akcent...

Ta Niemka ma więcej Polskiego nacjonalizmu niż wszystkie wykształciuchy na tym forum
                            • Gość: louenx Re: a tobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 14:24
                              no właśnie nacjonalizm niekoniecznie jest pozytywną cechą...
                              • longeta Re: a tobie 18.09.07, 14:44
                                Gość portalu: louenx napisał(a):

> no właśnie nacjonalizm niekoniecznie jest pozytywną cechą...

Ta cecha pcha Niemcy,Francję,Hiszpanie i inne kraje starej unii do
                                rozwoju,podbijania i niszczenia innych krajów np.Polski.
                • Gość: louen Re: Cugowski to chyba z PiS startował do senatu?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 10:43
                  a niby kto z Samoobroną robił odnowe moralną??
                  PiSowało Ci to??
            • miejskie_narty Re: NaPiSz coś ciekawszego. 18.09.07, 10:36
              > Rozumiem, że kontent jesteś z faktu, iż PO już nie jest partią POważną,

Wszycy wiemy, że na Twoje rozumienie wpływu żadnego nie mamy, więc po raz kolejny próbować przekonywać Cię, że PO nie jest moją ulubioną partią. Ale nie mam nic przeciwko temu, żeby w kampani brali przykład z PiSu - przecież to, co robi PiS zawsze i wszędzie jest dobre dla Polski, nie?
              • big_news Re: NaPiSz coś ciekawszego. 18.09.07, 10:39
                Można więc tym samym przyjąć, że już nie razi Cię to czy tamto w działaniach PiS-u?
                Ciekawe...
                • miejskie_narty Re: NaPiSz coś ciekawszego. 18.09.07, 10:54
                  No przecież to Ty zacząłeś marudzić w tym wątku! A ja chcę Ci - no może nie Tobie, lecz tym nielicznym, którzy jeszcze mieliby na Twoje triczki się nabierać - tylko wykazać, że to co razi Cię w PO, nie razi Cię w PiSie. Ale to nie jest ciekawe, to już było wiele razy na tym forum...

A co powiesz na Ein Volk... itp wypowiedziane przez Erudytę, oczywiście w jedynym przez Niego opanowym języku, czyli po polsku. Podobają Ci się?
                  • big_news Re: NaPiSz coś ciekawszego. 18.09.07, 11:02
                    Nie. Nie zacząłem marudzić.
                    Zastanowiłem się tylko, czy urok pani Izy pozwoli zwolennikom PO przełknąć taką
                    bombkę.
                    I o tym jest ten wątek, a nie o innych nurtujących Ci sprawach.
                    Dla tamtych zaproponuj ludziom dyskusję gdzie indziej.
                    • miejskie_narty Re: NaPiSz coś ciekawszego. 18.09.07, 11:12
                      No ja już Ci napisałem wszystko, co sądzę na temat pani Izy. Nie chce mi się już szukać Twoich słów na temat przydatności Leppera dla PiSu, a przecież gdyby porównać Małyszową do Leppera, to chyba nawet Ty nie zaprzeczysz, że jej ewentualna obecność na liście jest niczym w porównaniu z Lepperem wicepremierem.
                      O co więc ten hałas? Boli Cię, że PO może uszczknąć conieco z szerokiej grupy nie-wykształciuchów? (A może i Ciebie p. Iza przeciągnie na ciemną stronę mocy?:)

PS. Znasz niemiecki? Czy "ein Volk" to dobre tłumaczenie słów Kaczyńskiego, bo tak strzeliłem na wyczucie i nie jestem pewien? :)
    • longeta Re: POrażająca POwaga 18.09.07, 10:15
      Na razie to tylko transfery,a pomysłu i programu brak,wiadomo że her......Tusk
      chce władać tym krajem(czyli,sprzedać za free)

Dzielnie niesie brzemię i misję dziadka,skoro mu się nie udało,chce dokończyć
      dzieła:-)))

Aaa,najgorsze jest to że hołota i masa wykształciuchów pójdzie głosować na takie
      gwiazdki,to społeczeństwo to wychowankowie w 30% masmediów,a żywią się głównie
      reklamami:-)))

• big_news Re: POrażająca POwaga 18.09.07, 10:23
        No co TY?!
        Wyborcy PO to sami POważni ludzie!
        Tak samo jak sama PO:)
        • yavorius Bigi, ale nie wstyd Ci? 18.09.07, 13:10
          Że popierasz pośrednio Longetę i jego teksty o Tuskowym dziadku w
          Wehrmachcie? Nie wstyd Ci, że potrafisz tylko obrażać innych? W
          sumie pewnie nie jest Ci wstyd, bo dokładnie to samo robią Kaczyńscy
          i ich przydupasy:
          Mężydło z nami - cacy. W PO - zdrajca.
          Borusewicz z nami - ok. W PO - mokry kapiszon.
          Sikorski - ooo, fachowiec. W PO - zgniłe warzywo.

Nie wstyd Ci?
          • longeta Re: Bigi, ale nie wstyd Ci? 18.09.07, 13:12
            yavorius napisał: > Sikorski - ooo, fachowiec. W PO - zgniłe warzywo.

Raczej ślusarz,co zamki starej chce wymienić;-)
          • longeta Re: Bigi, ale nie wstyd Ci? 18.09.07, 13:16
            Aaa,mi wstyd że masz Polski paszport i nowy dowód osobisty:-)))
            • Gość: nett Re: Bigi, ale nie wstyd Ci? IP: *.ergomedia.pl 18.09.07, 14:52
              A ja czuje sie zazenowana za kazdym razem, gdy longeta klepie w
              klawiature, a ja to nieopatrznie przeczytam, kto splodzil taki
              egzemplarz ,komu sie udalo w jednym ciele wszystkie cechy zlego,
              stereotypowego Polaka upchnac , co to za splodziciel ,co to za
              rodzicielka ,ufff???
              • big_news Re: Bigi, ale nie wstyd Ci? 18.09.07, 15:01
                Się popisałaś...
              • longeta Re: Bigi, ale nie wstyd Ci? 18.09.07, 15:16
                Gość portalu: nett napisał(a):

> A ja czuje sie zazenowana za kazdym razem, gdy longeta klepie w
                > klawiature, a ja to nieopatrznie przeczytam, kto splodzil taki
                > egzemplarz ,komu sie udalo w jednym ciele wszystkie cechy zlego,
                > stereotypowego Polaka upchnac , co to za splodziciel ,co to za
                > rodzicielka ,ufff???

Z braku argumentów,zaraz POjedziesz po moich dziadkach?

Najwięksi nacjonaliści jakich spotkałem to Francuzi i Hiszpanie,Niemcy jeszcze
                mają kaca moralnego za zbrodnie i tylko dlatego się hamują(?)I taki jest REALNY
                obraz europejczyka z UE,karmią cię bzdurami żebyś była tylko bardziej uległa
                wobec innych nacji,aaa inni dorsza łowią:-)))
              • Gość: To moze zenujacy Re: Bigi, ale nie wstyd Ci? IP: *.ergomedia.pl 18.09.07, 15:20
                zart dolacze, splynal na mnie gdy ten watek czytalam.
                "Dlaczego longeta nie poszedl na wybory ?Bo Kurski powiedzial, ze
                CIEMNY lud wszystko kupi , a longeta jako polski nacjonalista w
                zadnym wypadku nie chcial uchodzic za Afropolaka, bal sie
                jakiegokolwiek posadzenia o ciemna karnacje!
                Wiem, ze to glupi kawal, ale jak dla mnie jedyne byc moze
                wytlumaczenie, dlaczego nasz desant z Brzezin tak sie jezy na haslo
                Wybory."
                A jestem na longete cieta bardziej niz kiedys na Lavinke, za
                seksistowskie wstawki, za to, ze jest nacjonalista, za to ze
                chcialby miec ciastko i zjesc ciastko :))
                • longeta Re: Bigi, ale nie wstyd Ci? 18.09.07, 15:27
                  Gość portalu: To moze zenujacy napisał(a):

> zart dolacze, splynal na mnie gdy ten watek czytalam.
                  > "Dlaczego longeta nie poszedl na wybory

Nie chodzę na wybory z jednego powodu:z chwilą wejścia do UE,Polska utraciła
                  niezależność,decyzje są podejmowane w Brukseli(nawet w sprawie lokalnej
                  obwodnicy),także nie widzę sensu głosowania ciągle na te same gęby.
                  • Gość: nett Re: Bigi, ale nie wstyd Ci? IP: *.ergomedia.pl 18.09.07, 15:45
                    Wyluzuj ,przeciez to w sumie jasne, polskie geby, zadna nie jest
                    ciemna, a nawet jak jedna jest to przez solariu!
                    Oczywiscie, Polska byla najbardziej wolnym, suwerennym krajem, gdy
                    ty potwierdzales swoja meskosc w LUDOWYM WOJSKU POLSKIM. O to byly
                    czasy, a teraz...
                    Dorosnij chlopie, Europa to od dawna system naczyn polaczonych,
                    nawet Bialorus bez Rosji jeszcze cieniej by przedla.
                    • longeta Re: Bigi, ale nie wstyd Ci? 18.09.07, 16:03
                      Gość portalu: nett napisał(a): > Dorosnij chlopie, Europa to od dawna system
                      naczyn polaczonych,

To widać,zwłaszcza kto robi kokosy na naszym wstąpieniu do UE hehehe

Gość portalu: nett napisał(a): > ty potwierdzales swoja meskosc w LUDOWYM WOJSKU
                      POLSKIM.

O(!) przepraszam w III RP(złodziejskiej) też służyłem;-)
          • big_news Mnie nie, a Tobie? 18.09.07, 15:00
            Był ten dziadek tam gdzie był, czy nie?
            Nie wstyd Ci wprost popierać wszystkich tych, którzy jadą tu bez pardonu po
            Longecie czy innych?
            Nie razi Cię oszalała jazda po Kaczorach przez Tuska, Komorowskiego,
            Niesiołowskiego, Piterę i ich przydupasów?
            Mężydło w PiS-ie - wielokrotnie obrażany przez PO-wców na żywo w TVN24. Z nami -
            człowiek godny najwyższego uznania.
            Borusewicz - nie sądzisz, że robił w sobotę na konwencji PO za "produkt
            zastępczy", że ponieważ zabrakło spodziewanej bomby w postaci Marcinkiewicza,
            wyciągnięto Borsuka?
            Sikorski - gdyby był do dzisiaj ministrem z ramienia PiS-u, to min. jego PO
            chciałaby odwołać. A tak co jest z nim, cud mniemany?
            Nie czujesz sromoty pisząc bez jakiejkolwiek refleksji o tych sprawach?
    • cassani a może Ci ufunduję czarną tablicę i kredę 18.09.07, 10:18
      i tam sie będziesz realizował a nie zasyfiał forum swoimi płytkymi
      wypocinami?
      • big_news Re: a może Ci ufunduję czarną tablicę i kredę 18.09.07, 10:21
        A co POza tymi miłymi słowami?
        Kulturalny człowieku...
      • longeta Re: a może Ci ufunduję czarną tablicę i kredę 18.09.07, 10:24
        Ufunduj,PO to partia dla bogatych he,ale tak na serio nie przyjmę,możesz ją
        sobie w kiszkę stolcową włożyć w ramach POparcia dla głodnych dzieci z Etiopii
        :-)))

• aaa202 Mnie te wszystkie okołowyborcze pierdoły 18.09.07, 10:42
      nie interesują w najmniejszym stopniu. Transfery, kapiszony, dody,
      wojna na spoty niczym świetlne miecze. Chcę dostać przed oczy
      wypunktowane programy gospodarcze, chcę, żeby rolnicy przestali być
      traktowani jak święte krowy, żeby się państwo odpieprzyło od spraw
      religijnych, a ten i ów warchoł w sutannie został eremitą, żeby
      uporządkowano sprawy podatkowe i emerytalne (II filar, kataster,
      zniesienie wszelakich ulg podatkowych, becikowych, berecikowych,
      ujednolicenie stawek).
      W wieczornych wiadomościach chcę oglądać, zamiast
      doniczegonieprowadzących słownych przepychanek idiotów, wieści ze
      świata, reportaże o wydarzeniach kulturalnych, doniesienia
      gospodarcze.
      Mam po prostu dosyć tego całego burdelu i festiwalu, czy też
      festivalu, naciągania, wykręcania kota ogonem, robienia ludzi w
      karola oraz z gęby cholewy. A PiS niestety w tym przoduje. Dlatego
      zagłosuję (chociaż nie wiem, gdzie mam obwód) przeciw niemu, czyli
      na jedyną siłę, która jest w stanie z nim wygrać.
      • big_news Re: Mnie te wszystkie okołowyborcze pierdoły 18.09.07, 10:59
        hehehehe
        I to jest bardzo merytoryczna wypowiedź.
        Ch. z Izą.
        Ch. z tym upragnionym programem nawet.
        Ważne, żeby dokopać znienawidzonym.
        POgratulować...
        • miejskie_narty Re: Mnie te wszystkie okołowyborcze pierdoły 18.09.07, 11:20
          I to jest poważne traktowanie polityki.

Najważniejsza jest Iza Małysz.
          A to, co Aaa chciałaby usłyszeć w TV warte jest wyśmiania.
    • brite hau hau /nt 18.09.07, 10:57

• big_news Przenieście wątek na kulturę! 18.09.07, 11:06
        Cassani i Brite są tego godni.
    • cassani Nie wszystkie Ryśki to fajne chłopaki 18.09.07, 11:02
      Masz Bigi - to jest kandydat PiS - Rysio Bender:
      ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=35073
      Na antenie Radia Maryja twierdził, że "Oświęcim nie był obozem
      zagłady, lecz obozem pracy - Żydzi, Cyganie i inni byli tam
      niszczeni ciężką pracą; zresztą nie zawsze ciężką i nie zawsze byli
      niszczeni". W 2006 r. metropolita lubelski abp Józef Życiński,
      odebrał kierowanemu przez niego Klubowi Inteligencji Katolickiej
      prawo do określenia "katolicki", za działania niezgodne z etyką
      katolicka, między innymi zapraszanie prelegentów znanych z
      antysemickich wystąpień.

To tez ładne:
      W lipcu 1994, w atmosferze skandalu ustąpił ze stanowiska
      przewodniczącego Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Ustąpienie
      było następstwem wykorzystywania stanowiska do darmowych,
      egzotycznych podróży fundowanych przez stacje telewizyjne ubiegające
      się o koncesje na nadawanie programu telewizyjnego
      • yavorius a u Was, Cassani, to Murzynów biją /hłe hłe 18.09.07, 11:03
      • big_news Re: Nie wszystkie Ryśki to fajne chłopaki 18.09.07, 11:08
        A co z Izą?
        • cassani Izę ma zlustrować Diogenspies 18.09.07, 11:15
          podobno zna włoski.
        • Gość: louenx Re: Nie wszystkie Ryśki to fajne chłopaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 11:16
          nadal z Adamem...
          do PO jak się przechodzi to nie ma tragedii w rodzinie...:)
        • yavorius hau hau? 18.09.07, 11:17
          Iza Małysz. I co z tego? Niech sobie startuje. Skrzywdziła Ci kogoś,
          że się tak czepiasz?
          • cassani srał miał 18.09.07, 11:20
            jak by Iza startowała z list PiSu to Bigi napisałby poemat
            trzynastozgłoskowcem. Taki urok cyników.
            • Gość: louenx Re: srał miał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 11:25
              no właśnie żal mu d.... ściska, że kumple z partii sie zgapili i
              dali ubiec...
    • Gość: twój lekarz Doda! Doda! Doda! IP: *.se 18.09.07, 11:27
      Skoro jest Radzio to kiedy przyjdzie czas na Dodę?
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3735468.html
      • longeta Re: Doda! Doda! Doda! 18.09.07, 12:45
        Gość portalu: twój lekarz napisał(a):

> Skoro jest Radzio to kiedy przyjdzie czas na Dodę?
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3735468.html

Bo to jest taka partia,dziwię się że jeszcze nie skaPOwali do swoich szeregów
        nową miss Polonię,ciemna masa wszystko kupi co ładne i
        antyPiS'owskie,antyPolskie,proEuropejskie:-)))
    • brite Jarosław byłby z Ciebie dumny. 18.09.07, 12:54
      Pięknie praktykujesz jego strategię powiększania siebie przez pomniejszanie innych.
      Szkoda, że jeszcze się nie nauczyłeś że, przeciwnie do zamierzeń, dowodzi to
      tylko małości.
      • big_news To już hau hau nie wystarczy? n/t 18.09.07, 12:57
        • trooly Re: To już hau hau nie wystarczy? n/t 18.09.07, 13:05
          Takimi teksatami to Bigus doprowadzi do spadku poparcia dla PiS-u.
          Wychodzi na to, że jest on z Samoobrony lub Zjednoczonej Prawicy,
          choć czasmi jego wypowiedzi zabarwione są kolorytem olejowego
          Narcyza.
        • Gość: louenx wystarczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 14:30
          w końcu to w twoim języku...
      • Gość: obserwator Donald byłby z Ciebie dumny IP: *.zsi.pwr.wroc.pl 18.09.07, 13:03
        o podobnie jak on, uwielbiasz odwracać kota ogonem. To Kaczyński nazwał wyborców
        w podeszłym wieku "moherowymi beretami", to Kaczyński na każdym kroku krzyczy że
        na PiS głosuje ciemny lud itd. Kto kogo powiększa przez pomniejszanie innych,
        wszyscy doskonale widzą.
        Pozdrawiam
        • miejskie_narty Ciemny lud, mówisz?:)/nt 18.09.07, 13:06
          • big_news Re: Ciemny lud, mówisz?:)/nt 18.09.07, 13:08
            Ten od Lisa, Wołka, Żakowskiego i Władyki?
            Taaak.
            • miejskie_narty A ten:) Bo myślałem, że ten od Kurskiego/nt 18.09.07, 13:10
              • big_news Znamy te konfabulacje TOKowych "dziennikarzy" n/t 18.09.07, 13:17
                • yavorius Tak, te o billboardach PO też /nt 18.09.07, 13:46
                  • big_news Re: Tak, te o billboardach PO też /nt 18.09.07, 13:49
                    Ha!
                    Ale za to Kurski przeprosił, a dziennikarzyny ani hu hu. Idą w zaparte.
                    Taki to i ich honor.
                    • yavorius przeprosił bo przegrał sprawę w sądzie -nt 18.09.07, 14:24
        • Gość: obserwator Jaki pan taki kram IP: *.zsi.pwr.wroc.pl 18.09.07, 13:17
          prole, wąskie horyzonty...
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=68653371&a=68669905
          • big_news Re: Jaki pan taki kram 18.09.07, 13:19
            Jednoznacznie charakterystyczne;)
            • brite Re: Jaki pan taki kram 18.09.07, 13:32
              W wyrywaniu treści z kontekstu też jesteście świetni. Heh, zapomniałem, że jak
              się człowiek zaczyna tarmosić z prosiaczkami w błocie to trońkę błota do niego
              przylgnie. Znikam zatem precz z tego wątku.
              • big_news Pa pa, egzotyczny czyścioszku 18.09.07, 13:50
            • trooly Re: Jaki pan taki kram 18.09.07, 13:34
              To jak w końcu jest z tymi urzędasami. Piecze coś na tyłach i nie
              wiadomo jak działać? Powiąznia supełkowe i oddanie bez
              zaangażowania. W końcu jak to jest z działaczami uniwersalnymi?
        • brite Leję na Donalda 18.09.07, 13:25
          Mało mnie obchodzi to co robi Donald. Na liderów PO nie mogę patrzeć, podobnie
          jak na tych z PiSu.

> nazwał wyborców
          > w podeszłym wieku "moherowymi beretami"

Gdyby zrobił to jako premier kraju, premier CAŁEGO kraju a nie jednej trzeciej,
          jako pierwszy bym go tutaj skrytykował. Będę litościwy i przemilczę tutaj tekst
          o ZOMO.
          • big_news Można wiedzieć na kogo nie lejesz? n/t 18.09.07, 13:30
            • brite Spryciula 18.09.07, 13:33
              Żebyś mógł błotem rzucić? O, co to to nie :)
              • trooly To jak jest z obłudą? 18.09.07, 13:39
                Można się pogubić, kto komu odpowiada. Tez wypadam i idę do
                atku "PoPisczymy".
              • big_news Śmieszne, żeby nie powiedziec żałosne... n/t 18.09.07, 13:47
        • Gość: louenx Re: Donald byłby z Ciebie dumny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 14:36
          nie no... oczywiście, że Kaczyński jest ofiarą krwiożerczego Tuska i
          agresywnej PO... może teraz będzie mógł się starać o status
          pokrzywdzonego... bo w latach 70-tych i 80-tych to zaspał u mamy pod
          pierzyną, gdy inni walczyli o "wolną Polskę"... pierzynowy bohater
          walki z komunizmem...
          • ania1023 Re: Donald byłby z Ciebie dumny 18.09.07, 16:57
            a u ziemniekow bedzie Wrzodak i Bender?
            durnie2.patrz.pl/
        • Gość: murkaż Re: Donald byłby z Ciebie dumny IP: 195.69.82.* 05.10.07, 16:03
          Gość portalu: obserwator napisał(a):

> o podobnie jak on, uwielbiasz odwracać kota ogonem. To Kaczyński
          nazwał wyborcó
          > w
          > w podeszłym wieku "moherowymi beretami", to Kaczyński na każdym
          kroku krzyczy ż
          > e
          > na PiS głosuje ciemny lud

Nie, to akurat Kurski

Kaczynski krzyczy ze na konkurencje glosuje otumaniony tlum

Generalnie rzecz biorac PiS nie podzielil spoleczenstwa, tylko
          wrzucil wszystkich do jednego worka - tumanow.

Kocham cie.
    • sztamka Re: PiSk opon dziś usłyszałam 18.09.07, 17:12
      moje też zaPiSzczały, gdy zobaczyłam bilboardy z prezydentem/premierem
      ...zawsze mi sie myla
      żenada
      • yavorius chodzi Ci o ZASADY Kaczyńskiego? wklejam: 18.09.07, 17:14
        1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
        2. Nie będzie koalicji z Samoobrona
        3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobrona
        (J).
        4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do
        władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy
        5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się
        sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
        6. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w
        wiezieniu działaczy opozycji w latach 70
        7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
        8. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
        9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
        10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
        11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
        12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje.
        13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
        14. Zredukujemy administrację państwową
        15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.

Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII
        2006)

No comments. Głosujcie na PiS!
        • sztamka Re: chodzi Ci o ZASADY Kaczyńskiego? wklejam: 18.09.07, 17:18
          :))
          miło, że przypomniałes
        • longeta Re: chodzi Ci o ZASADY Kaczyńskiego? wklejam: 18.09.07, 17:51
          yavorius napisał: ...........

Nie oszukujmy sie PO,przyłożyła rękę,ba obie ręce do tych niepowodzeń,od
          początku her...Tusk nie przyjął porażki z godnością.

Opozycja PO tylko wszystko POpsuła,ale to mnie nie dziwi,bo to obce agentury:-)))

PiS trafił w partyjny beton PO PZPR'owski,i takie są fakty.
          • Gość: RT Re: chodzi Ci o ZASADY Kaczyńskiego? wklejam: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 18:32
            najwieksze komuchy to Ci Panstwo:
            patrz.pl/?227517
        • big_news Krótko: 18.09.07, 18:29
          Ad 1 Dwukrotnie w ubiegłym roku Kaczor proponował wybory. Kto je odrzucił?
          Ad 2 Wskutek czego doszło do takiej koalicji? Aby nie z tego samego powodu co wyżej?
          Ad 3 Wszystko wróciło na stare miejsca
          Ad 4 Cóż. Lekka plama jest, nie da się ukryć, ale dzięki tej dość obrzydliwej
          koalicji, acz wymuszonej sytuacji, załatwiono sporo ważnych spraw
          Ad 5 Przypomnij no mi, łaskawco, kto był przeciw uchyleniu immunitetu
          Dzikowskiemu i Ostrowskiej?
          Ad 6 Prawda. Nie ścigał i nie osądzał. Osądził w latach osiemdziesiątych (nie
          ścigał i w tych latach również), dzięki niemu opozycjoniści dostali najniższe z
          możliwych wyroków. To przyznaje sam "dobrotliwy" Komorowski. Bo i zresztą nic
          innego mu nie pozostaje. Za wszystko Kryże przeprosił (wielokrotnie) i oby tak każdy
          Ad 7 Hm... Noooo, nie udało się. Tylko komu udałoby się takie coś w dwa lata?
          Tym bardziej, że plan był wieloletni, nooo, ale kto by tam tego słuchał...
          Ad 8 hehehehe Zaraz zaraz! Kto to tam w tym sejmie forsował i przegłosował
          becikowe, kto to dał lepiej uposażonym podwójne ulgi na dzieci? Czy to
          przypadkiem nie megaliberalne PO?! Hm... Ekstra
          Przy okazji warto wspomnieć o obniżkach podatków dla pracodawców, ale to
          faktycznie małe Miki
          Ad 9 Ho ho ho ho ho! Wyobrażam sobie, że wszystkie inne partie już by to
          zrobiły. Ech...
          Ad 10 Nooo tak. Po 17 latach wprost ekspresowego tempa budowania autostrad,
          nastąpił marazm... Wiesz co Ci powiem? Albo jesteś człowiekiem złej woli albo
          nic na ten temat nie wiesz. Trza było poprawić mnóstwo rzeczy, żeby sprawy w
          końcu ruszyły z kopyta. I ruszą. A wtedy kolejne odcinki będą oddawane właśnie
          w... tempie ekspresowym. Czy naprawdę nie widzisz ile się na drogach dzieje?!
          Ad 11 Jak wyżej
          Ad 12 A to ciekawe, jak się zaczął Kaziu wszystkim podobać, jak tylko odszedł z
          rządu! Podobnie jak wszyscy inni, którzy byli a to zwalniani, a to uciekali
          sami. Tylko, że Marcinkiewicz zrobił w ubiegłym tygodniu Donaldzikowi psikusa i
          nie przystąpił do PO. Gdyby tak się stało, to Bronek od stodolnianych wrót i
          jego kompanija, zachłystywaliby się Kaziem do utraty tchu. Jak się takie cóś
          nazywa? Czy aby nie HIPOKRYZJA?!
          Ad 13 No tak. Dobrotliwa Unia chce szmalu. Nic nowego, zdaje się. Doją nas już
          spooooro lat. Może nie?
          Ad 14 Tutaj PiS popełnił błąd. Niepotrzebnie zapatrzył się na ową cudną Unię.
          Tam to dopiero etatyzm rośnieeeeeeeeeeee!!!
          Ad 15 Hm. Tego nie słyszałem. Mógłbyś podać stosowny link?

Ja tam będę głosował. Na PiS, oczywiście. Co i każdemu rozsądnemu również życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka