Gość: INCONITO IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 08:25 A może by tak koryto Bałutki odsłonić taki ciek wodny byłby świetną sprawą (tlko czysty) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: observer Czy Ty się nie pomyliłeś? Miałeś chyba na myśli ściek? IP: *.toya.net.pl 24.07.03, 09:22 Bałutka nie ma chyba, poza "zapachowymi" żadnych innych walorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INCOGNITO Re: Czy Ty się nie pomyliłeś? Miałeś chyba na myś IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 09:28 W tej chwili to jest pewnie i ściek ale myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby ściekiem przetał być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Zmiany na rynku Dolnym IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 10:22 Witam Świetny pomysł :-(. Złodzieje sprzedający swoje "fanty" w niedzielę. To już komuna była mądrzejsza i bazar wywaliła poza miasto - na Zjazdową. Taki plac jak Bałucki Rynek w centrum miasta to skarb. A tu jeszcze słyszę o planach powiększania. To jakaś paranoja! Może oddać kupcon stary szpital i niech go wyremontują i tam się ulukoją, a nie rozbudowywać siedlisko brudu jakim jest rynek aż do Łagiewnickiej. Poza tym ciekawy jestem gdzie zmieszczą się parkingi dla nowego większego rynku jeśli teraz 90% parkujących łamie przepisy i parkuje pod zakazami blokując ruch, chodniki lub dewastując trawniki. Co za miasto :-( Mam nadzieję, że jak ruszy hipermarket w Manufakturze to rynek umrze śmiercią naturalną. MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Zmiany na rynku Dolnym 27.07.03, 10:41 Rynek nie umrze śmiercią naturalną gdyż ludzie przychodzą tam po świeżer, TANIe warzywa, których nigdzie indziej w Łodzi nie ma. Ten rynek potrzebuje ucywilizowania-i tyle. Moja rodzina robi tam zakupy, mimo, ze nie muszą. Taki rynek naprawdę jest potrzebny... A Zjazdowa to co innego niż Bałucki. O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Zmiany na rynku Dolnym IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 10:48 Tanie warzywa??? Toć na ryneczku osiedlowym na Widzewie jest taniej. Ludzie przychodzą na Bałucki bo wierzą, że tam jest tanio. Poza tym akurat rynek warzywny to niech sobie zostanie, przy Dolnej. A nie jakiś pchli targ do Łagiewnickiej :-( Pozdrawiam, MarcinK PS A rynek umrze jak ludziom nie będzie się chciało jechać po pęczek rzodkiewiek przez pół miasta. Rynki powinny być małe dla lokalnej społeczności, a nie molochy dla całego miasta. MK Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Zmiany na rynku Dolnym 27.07.03, 10:53 Rynek Bałucki połozony jest w takiej okolicy, na trasie do centrum takich 2 osiedli, a w zasięgu trzeciego-że jeszcze dużo wody w Bałutce i Łódce uleci zanim on zacznie się kurczyć. Może na Widzewie jest taniej-akurat tamten ryneczek małym nie jest...-ale na takich Chojnach i nie tylko o wiele drożej... a że niektórzy-=jak np. moja rodzina-ma po drodze.... pchli targ-niektórzy lubią tam chodzić, ale fasktycznie sam jego widok, jak i wygląd terenu pod wieczór woła o pomste do nieba...:/ Odpowiedz Link Zgłoś