Gość: Czaplin Łódź będzie zablokowana IP: *.eranet.pl 06.11.07, 18:45 Mam prosbe do GW, aby zamiast narzekac (tak odbieram ten artykul) na ilosc potencjalnych remontow i ich uciazliwosc, zabrala sie za dopilnowanie, aby byla utrzymana wysoka jakosc tych remontow. W tym miejscu mam pytanie zwiazane z modernizacja Lagiewnickiej, jak to jest, ze co roku musza byc wymieniane krawezniki, ktore wlasnie teraz widac jak sie rozsypuja? Czy to jest norma? Czy tylko niska jakosc wykorzystanych materialow? Pewnie jest wiele takich miejsc gdzie sa fuszerki...? Czy to jest kwestia braku odpowiedzialnosci wykonawcow? Czy moze zle przygotowane przetargi? Czy moze jak to zwykle u nas bywa niedopracowane prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiśniowy Re: Łódź będzie zablokowana IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.07, 22:03 a kiedy zacznie się myśleć o budowie nowych dróg? kiedy zrealizują tunel w ciągu Piłsudski-Mickiewicz? Kiedy dokończą Kaczeńcową, Karskiego, łącznik z Włókniarzy do A2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Łódź będzie zablokowana IP: *.lodz.msk.pl 06.11.07, 19:22 Czy ktoś może wyjaśnić: 1. czemu priorytet zyskała przebudowa ciągu Wróblewskiego/ Czerwona (znanego zapewne poza granicami kraju z wielokilometrowych korków), a nie przedłużenie Al. Kościuszki do Wólczańskiej? 2. czemu UMŁ upiera się przebudowywać Inflancką, zamiast przedłużyć ją do ul. Brzezińskiej, co odblokowałoby chociaż trochę skrzyżowanie na Dołach? 3. czemu ciąg pieszo-rowerowy ma łączyć stację Radegast tylko z Kircholem, a nie z Parkiem Ocalonych? 4. czemu przebudowana ma być peryferyjna Al. Unii, a nie wiecznie zablokowane skrzyżowanie Al. Włókniarzy/Legionów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitz Re: Łódź będzie zablokowana IP: *.teoc.pl 06.11.07, 20:46 Popieram, skrzyżowanie Włókniarzy/Legionów to chyba najgorzej zaplanowane skrzyżowanie na tym szlaku. Dodałbym jeszcze przejścia podziemne w dwóch miejscach na Włókniarzy na północ od tego skrzyżowania i już z północy na południe miasta jechałoby się naprawde przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
slavekk Re: Łódź będzie zablokowana 19.11.07, 07:37 Gość portalu: barnaba napisał(a): > Czy ktoś może wyjaśnić: > 2. czemu UMŁ upiera się przebudowywać Inflancką, > zamiast przedłużyć ją do ul. Brzezińskiej, co odblokowałoby > chociaż trochę skrzyżowanie na Dołach? To akurat jest dość prosto wyjaśnić. Nie będzi żadnej przebudowy Inflanckiej tylko jej remont, czyli coś na co nie trzeba załatwiać uciążliwych papierów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajdek Łódź będzie zablokowana IP: *.toya.net.pl 06.11.07, 19:55 a co z zapowiadanym na bieżący rok remontem ulicy Rudzkiej oraz Pabianickiej od granic miasta do Rudzkiej??? Jakoś cicho o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
slavekk Re: Łódź będzie zablokowana 19.11.07, 07:38 Gość portalu: gajdek napisał(a): > a co z zapowiadanym na bieżący rok remontem ulicy Rudzkiej Nikt tego w br nie obiecywał i słowa dotrzymał...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Łódź będzie zablokowana IP: *.197.rev.vline.pl 06.11.07, 20:04 Choć pracuję w Łodzi się się dużo po niej przemieszczam i jestem 3 razy na tak!!! Brawo - a trasa "Górna" to podstawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Łódź będzie zablokowana IP: *.toya.net.pl 06.11.07, 20:28 Trasa "Górna" bedzie dublowaniem Paderewskiego. Jak sie wyprowadzi ruch TOR-ów przez Łódz (S-8, S-14)) to będzie już zbędna. Ja bym postulował modernizacje Aleksandrowskiej od Szczecińskiej do granic miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raz Re: Łódź będzie zablokowana IP: *.toya.net.pl 06.11.07, 22:15 S-8? Nawet nie wiadomo czy to będzie S czy A. Jeśli A, to będzie płatna, być może nawet w części będącej obwodnicą. S-14? Kiedy? Za 14 lat chyba. Wybudowanie trasy "Górna" moim zdaniem powinno być absolutnym priorytetem. Spowodowało by to odciążenie Paderewskiego i umożliwiło sensowny przejazd z tej części miasta w stronę centrum. Oczywiście trasa ta musi być robiona z głową, mam na myśli choćby ustawienie ekranów dźwiękochłonnych. JESTEM ZA TĄ TRASĄ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris a co z ul Aleksandrowską? IP: *.sttb.pl 06.11.07, 20:26 Cały Teofilów wymaga wymiany nawierzchni jezdni. Aleksandrowska, Traktorowa i Rojna wyglądają jak Pomorska przed remontem a tu nic się nie dzieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitz Re: a co z ul Aleksandrowską? IP: *.teoc.pl 06.11.07, 20:49 Trzeba się odezwać do radnego Walaska, który też jest z Teo i jest szyszką w UM, więc może coś by zadziałał w tej kwestii, albo chociaż zapowiedział kiedy będzie się działo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azamat Bagatov Re: a co z ul Aleksandrowską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 21:14 popieram! to najbardziej zrujnowane ulice w miescie! Odpowiedz Link Zgłoś
antyle25 a Przybyszewskiego? 06.11.07, 20:28 ..skoro ciąg Czerwona, Wroblewskiego (co bardzo cieszy) to z tej okazji przedłużyc Przybyszewskiego na Olechowie. Od razu odkorkuje sie trasa W-Z. PS. Faktycznie, a co z Kosciuszki ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: a Przybyszewskiego? 06.11.07, 20:59 a ja ciesze sie ze bedzie zakorkowana. Raz pocierpimy, a pozniej bedzie jezdzilo sie normalnie. Oby jak najwiecej remontow tylko z glowa! PS: Czy zauwazyliscie ze przystanki w Tramwaju Regionalnym beda ZA a nie PRZED skrzyzowaniami? To bardzo poprawi widocznosc skrecajacym w lewo. BRAWO projektanci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Łódź będzie zablokowana IP: *.eranet.pl 06.11.07, 21:02 A jeszcze nikt nie wspomniał, że oprócz remontów i przebudowy ulic będą prowadzone intensywne prace związane z remontem/budową sieci wodociągowo-kanalizacyjnej... już się boję... popatrzyłam, pokalkulowałam i wiem, ze będę miała problem z wyjechaniem z domu, dojazdem do pracy, dojechaniem do rodziców i teściów (mocno starsi!). Ratunku! Róbcie to chociaż jak będzie ciepło, to będę jeździć do pracy na rowerze. A propos: w Augustowie wszyscy rowerzyści na głównej arterii jeżdżą po chodniku, bo TIRy (rzeczywiście potworna ilość) inaczej by ich pozabijały. Teraz - przez remonty ulic - chyba w Łodzi też tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Niech robią remontują póki się da IP: *.toya.net.pl 06.11.07, 21:19 Co dziennie przejeżdzam ponad 100km po Łodzi i wiem że na takie remonty zawsze będzie zły czas ale wiem że trzeba to wytrzymać dla dobra miasta żeby kartofliska nie przypominało.Oni remontują rzeczy ktore pamiętają jeszcze czasy Gierka.Mają kase niech robią jak najwięcej a najlepiej żeby jeszcze z pomyślunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Niech robią remontują póki się da IP: *.toya.net.pl 06.11.07, 21:29 Ale niech budują w systemie wielozmianowym noc dzień wtedy czas remontu będzie dwa razy krótszy.I aby nie budowało drogi 3 panów tylko 30-u chodzi by w kontrakcie zaznaczali oprócz ceny czas budowy czy remontu.Jeśli wiadukt jedna strona wlecze się kilka miesięcy to jest źle by nie powiedzieć że bardzo źle. I sprawa naistotniejsza wszystkie remonty muszą trwać cały rok a nie że spiętrzenie prac występuje w 3 miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: Niech robią remontują póki się da 06.11.07, 21:29 jeszcze mi przyszlo do glowy cos takiego, bo przy kazdym remoncie powinno sie zadbac o bezpieczenstwo i plynnosc jazdy - a poniewaz niektorym kierowca brakuje refleksu, kiedy startuja ze swiatel (szczegolnie jako pierwsi, drudzy) to mozeby tak zainstalowac syglalizator ze stoperem - jakie to sa w Ruminii. Oto one: fotoforum.gazeta.pl/72,2,943,68673468,69068309.html rowniez taki sygnalizator odlicza zielone swiatlo, wiec unikalibysmy wjazdy na zoltym. chcialbym zeby w obrebie skrzyzowania krawezniki byly malowane w bialo - czerwone pasy (najlepiej odbaskowe) zeby byly bardziej widoczne - szczegolnie krawezniki wysepek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hensvik Łódź będzie zablokowana IP: 212.191.172.* 06.11.07, 21:22 Tylko tak mało inwestycji drogowych w następnym roku. To jakaś kpina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciuuu Łagiewnicka IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.07, 22:44 Zróbcie coś z Łagiewnicką na odc od Julianowskiej / Inflanckiej do Bałuckiego Rynku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: Łagiewnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 12:22 popieram! Łągiewnicka na tym odcinku jest fatalna, a po nadchodzacej zimie totalnie sie rozsypie :( Odpowiedz Link Zgłoś
bajkers Re: Łódź będzie zablokowana 06.11.07, 22:56 "Drogowcy przygotowują się m.in. do przebudowy ul. Limanowskiego - jednej z najbardziej zniszczonych dróg w mieście. Na odcinek między Zachodnią a Włókniarzy kierowcy narzekają już od kilku lat." Oj przydało by się... dziś tramwaj na Limanowskiego omal nie wjechał by do stomatologa choć tory tam nie prowadzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
irjanas Re: Łódź będzie zablokowana 07.11.07, 07:47 Może motorniczy miał problemy z uzębieniem? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leeds Róbcie, róbcie!!! Szybciutko, IP: *.colc.cable.ntl.com 07.11.07, 05:36 abym, jak wrócę z emigracji moim pięknym Jaguarem nie musiał jeździc po tych dziurach. Jak to dobrze ze mnie ten koszmar minie!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Róbcie, róbcie!!! Szybciutko, IP: *.lodz.msk.pl 07.11.07, 16:34 > abym, jak wrócę z emigracji moim pięknym Jaguarem nie musiał jeździc > po tych dziurach. Jak to dobrze ze mnie ten koszmar minie!!! Uważaj, żeby Ci ten Jaguar głowy nie odgryzł. w końcu to dzikie zwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pa*Ko Łódź będzie zablokowana IP: 80.55.211.* 07.11.07, 07:24 Moim skromnym zdaniem, remonty są potrzebne a i owszem, a dlaczego firmy remontowe blokuja wszystkie miejsca w których będą roboty od razu, skoro najpierw i tak pracują tylko na odcinkach, które muszą oddać w terminach jako jedne z pierszych? Dlaczego pozostałe miejsca są ogrodzone, a nic na nich się nie dzieje, poza tym że cały ruch z tego rejonu musi być skierowany na inne trasy, i tak juz nieprzejezdne???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Tragedia to jest ulica Szczecińska, to bardzo IP: *.speed.planet.nl 07.11.07, 08:58 ważna trasa praktycznie zapasowa obwodnica Łodzi od Pabaianic do Zgierza. Stan jej jest tragiczny, po prostu mozna złamać samochód na pół. Dziwne, że od dzisiątków lat nic sie tam nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Łódź będzie zablokowana IP: *.sgnet01.solardis.com 07.11.07, 09:41 Kiedy wreszcie ruszy ta "TRASA GÓRNA"??? Część Pabianickiej do Ronda Lotników i Paderewskiego do Rzgowskiej zablokowana rano i po południu przez tiry. Jest to przecież fragment krajowej jedynki przebiegający przez miasto. Koszmar!!! Zamiast budować te nowe drogi, co roku wymieniają te same asfalty i krawężniki i sygnalizacje na już istniejących wąskich uliczkach. Asekuranctwo i indolencja osób decyzyjnych w sprawie budowy nowych dróg. Ale wiadomo, brak kompetencji zawsze można wytłumaczyć istnieniem jakiegoś stowarzyszenia, które coś tam blokuje. Kto wreszcie blokuje "Trasę Górna" istniejącą w planach już od lat 70-tych ubiegłego wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak niewątpliwie priorytet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 10:34 budowa ciągu pieszo-rowerowego, który ma być szlakiem pamięci. Będzie prowadził on od cmentarza żydowskiego do stacji Radegast - to jest z pewnością priorytet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monolit Łódź będzie zablokowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 10:38 Bardzo mi się nie podoba ton artykułu - Gazeta kolejny raz, zamiast wspierać inicjatywny, (które pozwolą choć trochę na unowocześnienie miasta, które co prawda jedno z większych w Polsce, ale sto lat za innymi), uderza w ton katastroficzny. Fajnie, moim zdaniem, że są pieniądze na te remonty, a w sumie przecież nie ma na co czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszunia Łódź będzie zablokowana IP: 62.233.181.* 07.11.07, 11:19 Świetne te remonty serio, szkoda tylko że kochani urzędnicy nie pomyślą o remoncie ulicy Rudzkiej na przykład...Jak jedzie się ta ulica to w pewnym momencie łapie się kąt 30 stopni, ale to w niczym nie przeszkadza, prawda? Szczególnie że tą ulicą można dojechać na cmentarz na Gadce Starej oraz na skróty do trasy prowadzącej do Tuszyna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noemi Łódź będzie zablokowana IP: *.pttox.lodz.pl 07.11.07, 11:41 A co z ulicą Kilińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Łódź będzie zablokowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 13:48 > A co z ulicą Kilińskiego? kilińskiego powinni zacząć zaraz jak skończą łtr i to w pełni kompleksowo (najlepiej z wprowadzenie systemu świateł jak przy łtr i z przynajmniej częściowym wypieprzeniem z niej samochodów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikki Łódź będzie zablokowana IP: *.4web.pl 07.11.07, 17:42 No wreszcie trasa Górna, skończą sie korki na Rondzie Lotników, Paderewskiego i Rzgowskiej. Ci co protestują niech sie przeniosą na te ulice. Ta trasa w planach jest juz od lat 80 i każda kolejna władza baŁa sie grona krzykaczy, którzy kupując mieszkania za CZMP wiedzieli o planach budowy tej kluczowej dla ruchu, w tym rejonie miasta drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trassa Trasa Górna IP: *.tktelekom.pl 08.11.07, 19:38 Nie jestem członkiem stowarzyszenia, niemniej jednak z tego, co wiem, chodzi jedynie o odsunięcie trasy o 150 m od okien. Był opracowany wariant alternatywny dla tej trasy, która jest bardzo potrzebna (co wszyscy wiemy). Dlaczego nie można go przeprowadzić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kopernik Kopernika IP: *.toya.net.pl 07.11.07, 17:58 zapraszamy na Kopernika :) śmigłego i Dąbrowskiego, Piłsudskiego i Kilinskiego..... Odpowiedz Link Zgłoś
megahelga Łódź będzie zablokowana 07.11.07, 18:03 Miło byłoby gdyby urzędnicy trochę pomyśleli i na czas remontów uruchomili ulice przejezdne choćby w centrum.Myślę o możliwości przejechania Piotrkowską jedną przecznicę-jak było kiedyś.Ludzie mieszkającyprzy ulicach dochodzacych do Piotrkowskiej w normalnych warunkach mają ciężkie życie,bo muszą objeżdżać pół miasta.Dlaczego im nie ułatwić,a tym samym trochę zmniejszą się korki w paru miejscach? Odpowiedz Link Zgłoś
kasienkazgronia Łódź będzie zablokowana 18.11.07, 23:47 A ja sie bardzo ciesze ze to miasto wreszcie sie zmienia na lepsze. I te remonty sa bardzo potrzebne, jednak jak zauwazylam mnostwo propozycji remontow innych lodzkich ulic. W takim wypadku proponuje od razu rozkopac cale miasto to byloby ciekawe niezapomniane przezycie lodzian. Ludzie nie wszystko od razu pewnie 2009 roku remontow bedzie 3 razy wiecej. I co wtedy znow narzekanie? Cieszmy sie ze w ogle cos robia, bo ja sie ciesze:) Odpowiedz Link Zgłoś