Dodaj do ulubionych

Środa już zaciera rączki

26.11.07, 15:56
"Kobiety wygrają wojnę płci - twierdzi w swej najnowszej książce "Przekleństwo
Adama. Świat bez mężczyzn" znany brytyjski genetyk prof. Bryan Sykes.
Dlaczego? Gdyż chromosom Y, który decyduje o tym, że dziecko będzie chłopcem,
z pokolenia na pokolenie jest w coraz gorszym stanie.
Jak konkluduje z pewnym smutkiem prof. Sykes wojna płci jest przez chromosom Y
przegrana. Nie tylko zagrażają mu mutacje, ale również stres oraz dziesiątki
różnego rodzaju chemikaliów zanieczyszczających środowisko, które wpływają na
jakość męskiego nasienia. W rezultacie za 125 tys. lat chromosom Y zostanie
tylko wspomnieniem" wiadomosci.onet.pl/1647456,16,item.html
Obserwuj wątek
    • brite ...aby do soboty /nt 26.11.07, 17:03

• przyslowie Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 19:47
        Co ten Jarek potrafi z człowiekiem zrobić?
        • big_news Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 21:01
          Przepraszam, że spytam:
          ckni Ci się za mną, czy tylko tak sobie o kimś zupełnie innym pierniczysz, a ja
          się niepotrzebnie (jak zwykle) wcinam?
          • Gość: nett1980 Re: Biguś staje się tragikomiczny IP: *.toya.net.pl 26.11.07, 21:11
            Deja vu? Prawda?
            • big_news Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 21:18
              Czyje?
              • Gość: nett1980 Re: Biguś staje się tragikomiczny IP: *.toya.net.pl 26.11.07, 21:29
                Obopolne ? Hmmm ;)
                • big_news Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 21:35
                  Nie zgadzam się.
                  Obstaję, mimo wszystko, przy czyichś tęsknotach;)
        • breblebrox Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 21:47
          przyslowie napisała:

> Co ten Jarek potrafi z człowiekiem zrobić?

No własnie, co?
          I o co tak w ogóle chodzi?
          • przyslowie Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 22:04
            Bigi uległ silnemu wpływowi Jarka K.
            Sama nie potrafię tego zrozumieć.
            • big_news Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 22:08
              Po raz drugi proszę:
              możesz te swoje wynurzenia jakoś uzasadnić?
              A przy okazji, czemu aż tak się o mnie martwisz?
              • longeta Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 22:18
                Bigi ta małolata POprostu cię zarywa i tutaj jest wątek polityczny,zapewne
                nasłali ją z PO.........po prostu zgrooooza,do czego można się posunąć;-)
                • big_news Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 22:26
                  Nie jestem aż tak jak Ty przenikliwy.
                  Bo ja mam wrażenie, że ta pani raczej mnie nie specjalnie toleruje. Chyba, że
                  chodzi o te słynne: kto się czubi...
                  W każdym razie... i tak nie ma szans;)
                  • przyslowie Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 22:43
                    Bigi, jak na razie nie za bardzo się rozumiemy.
                    Dlaczego uważasz, że Cię nie toleruję?
                    Nie dopuszczasz do siebie ani słowa krytyki. Czy sam jesteś
                    tolerancyjny?
                    To Ciebie można tylko wychwalać?
                    • big_news Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 22:50
                      Rzeczywiście: nie rozumiemy się.
                      Bo zrozumiałbym, że masz do mnie uwagi, że jesteś w stosunku do mnie krytyczna
                      wtedy, kiedy zabieram na jakiś temat głos i Ty się z moim zdaniem nie zgadzasz.
                      Ale w tym wątku nim się jeszcze zająknąłem, już po mnie "pojechałaś", z góry
                      wiedziałaś, że mam to i to do powiedzenia.
                      Ja wiem, że niektórzy antycypują. Nie wiedziałem tylko, że tacy artyści
                      odwiedzają również FŁ.
                      • przyslowie Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 23:06
                        Przecież przyznałam się, że prowokacja z mojej strony była wywołana
                        także moimi podejrzeniami co do nicka.
                        • big_news Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 23:16
                          Nie prościej byłoby napisać np.:
                          ciekawe, co na dany temat, ma do powiedzenia nasz forumowy oszołom?
                          Byłaby i prowokacja, ale samo wyzwanie byłoby w miarę taktowne.
                          A tak, wyszła tylko niesmaczna kicha...
                          • przyslowie Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 23:28
                            Nie mogłam, bo obawiałam się, że słabsza prowokacja nie zadziała.
                            A do prowokacji sprowokował mnie ten właśnie wątek przeglądu_prasy.
                            A czy Ty jesteś tolerancyjny, skoro tolerancję zasadzasz na tym, Ze
                            już z góry nie dasz mi szans?
                            • big_news Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 23:36
                              Nigdy nie miałem ambicji bycia postrzeganym jako tolerancyjny. Również z taką
                              postawą się nie obnoszę. To raczej moim oponenci roszczą sobie pretensje do
                              traktowania ich jako wielce pobłażliwych. Dziwne tylko, że owszem, są
                              wyrozumiali, tyle, że jedynie wtedy, kiedy ktoś inny podziela ich zdanie. Na
                              jakikolwiek temat.
                              Co do Twojego twierdzenia o moim rzekomym nie daniu Ci szans, to czyż nie
                              mówiłem, że Ty antycypujesz?
                              Tyle, że jednak chyba błędnie przewidujesz przyszłość...
                              • przyslowie Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 23:47
                                Ty sam napisałeś, że ja i tak nie mam szans u Ciebie.
                                A jakie szanse mogę mieć u Ciebie, skoro Ty z tolerancją nie chcesz
                                się nawet obnosić? Czyli musisz być nieprzejednany?
                                Powiem Ci, że na samym początku w ogóle Ciebie nie tolerowałam.
                                Przyszło to dopiero z czasem. Ale co z tego, skoro Ty i tak musisz
                                być nieprzejednany?
                                • przyslowie Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 23:48
                                  Poza tym dziś też mi nieżle nawtykałeś: że pierniczę, że kicha itd.
                                  • big_news Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 23:56
                                    Ale chyba przyznasz, że nie zrobiłem tu niczego nie proszony?
                                • big_news Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 23:55
                                  O tym, że nie masz u mnie szans, napisałem w odpowiedzi Longecie, który
                                  jednoznacznie chciał dać do zrozumienia, że ponoć zainteresowana jesteś mną jako
                                  facetem, a nie li tylko forumowym rozmówcą. Całość "okrasiłem" puszczonym oczkiem.
                                  Jeżeli na takiej podstawie wykoncypowałaś sobie, iż jestem nieprzejednany, no
                                  to... gratuluję.
                                  Poza wszystkim, w żadnym razie sądząc kogoś jeno po forumowych pogaduchach, nie
                                  ośmieliłbym się go do końca określić. Wiesz, to jest tylko wirtual. W realu
                                  ludzie bywają całkiem, ale to całkiem niepodobni do tych, jakimi jawią się tutaj.
                                  • przyslowie Re: Biguś staje się tragikomiczny 27.11.07, 00:13
                                    Dziś będę musiała kończyć, ale, Bigi, nie chcesz chyba powiedzieć,
                                    iż w realu forumowicze będą mieli inne przekonania?
                                    Nie bardzo daję temu wiarę, że są inni. Myślisz, że pisząc tu nie
                                    jestem sobą? Udaję Greka? W realu mogą nas zaskoczyć przede
                                    wszystkim wyobrażenia naszego fizycznego wizerunku. Dochodzi do
                                    realnej konfrontacji naszego wyobrażenia. Tak mi się wydaje.
                                    • big_news Re: Biguś staje się tragikomiczny 27.11.07, 00:21
                                      Mogłabyś się nieźle zdziwić. Co do niejednej osoby.
                                      Wielu "zadaje sobie szyku" poprawnymi poglądami.
                                      Nie twierdzę, iż wiem dokładnie o kogo z FŁ chodzi. Nikogo nie wskażę palcem.
                                      Ale mam przekonanie, że tyczy to sporej gromadki osób.
                                      Jeżeli jesteś szczera, jeżeli nikogo tu nie grasz i na nikogo nie pozujesz, to
                                      chwała Ci za to. Ale możesz być pewna, że nie wszyscy są tak otwarci.
                                      A teraz... miłych snów:)
              • przyslowie Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 22:28
                Nie jest mi obojętne, ponieważ tu bywasz.
                Chciałam Cię sprowokować do ujawnienia się i może polemiki.
                Ten nick przeglądu_prasy wydaje mi się dziwny i wątki, jakie
                rozpoczyna coś mi przypominają.
                • big_news Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 22:46
                  Hm...
                  Nie jesteś pierwsza, której zdaje się, że występuję tu w wielu postaciach.
                  Powtarzam: zdaje się.
                  A może warto byłoby dopuścić do siebie taką myśl, że nie ja jeden mam takie, a
                  nie inne poglądy? W końcu "pod wpływem" J. Kaczyńskiego raptem przed miesiącem
                  pozostawało ponad 5 milionów ludzi. I to tylko tych, którzy wyrazili taki
                  "zauroczenie" wrzucając kartkę do urny. Ilu jest "nieujawnionych", tego nie wie
                  nikt.
                  Pomijam już kwestię, która jest przedmiotem wątku. Cieszę się, że aż tak nurtuje
                  Cię moja osoba, iż wiesz co mam do powiedzenia na jakiś temat, nim jeszcze
                  wyrażę o nim zdanie.
            • breblebrox Re: Biguś staje się tragikomiczny 26.11.07, 22:16
              Ale to spostrzeżenie dotyczy tego wątku, czy to taka luźna uwaga na marginesie?
              Nadal szukam skojarzeń i czuję się zagubiona - co teoria na temat ginącej rasy męskiej ma wspólnego z sympatiami politycznymi Big_Newsa?
    • Gość: nett1980 Re: Środa już zaciera rączki IP: *.toya.net.pl 26.11.07, 20:20
      A czemu sie martwisz czyms co nastapi za 125 tys. lat. Kto wie jak
      wtedy bedziemy funkcjonowac? Przeciez w Chinach i Indiach, potegach
      demograficznych, jesli plec jest rozpoznawana jako zenska, bardzo
      czesto jest pozniej aborcja.
    • longeta Czyli,lodów nie będzie 26.11.07, 21:46
      w każdym razie za jakiś czas;-)
      • przyslowie Re: Czyli,lodów nie będzie 26.11.07, 22:06
        A co to? Głodnemu lody na myśli?
        • longeta Re: Czyli,lodów nie będzie 26.11.07, 22:12
          przyslowie napisała:

> A co to? Głodnemu lody na myśli?

Hehehe,być może,w każdym razie za 125 tys.lat zapłaczesz w raz z Trolly;-)
          • przyslowie Re: Czyli,lodów nie będzie 26.11.07, 22:31
            Będę płakać z Troolly za 125 tys. lat, jeśli przed tym na Ziemi
            wysadzi się w powietrze wszystkie banki nasienia.
            • longeta Re: Czyli,lodów nie będzie 26.11.07, 22:42
              Grunt że pewna idea Polskości się obroni,nawet jeżeli teraz jest notorycznie
              rozjeżdżana;-)
              pl.youtube.com/watch?v=Z3ClCwcCvdQ
              Oczywiście teledysk nie na temat,ale obrazuje pewną postawę nie do za..ia
              nawet za 125,tys.lat tym bardziej teraz za rządów Kaszuba;-)
              • przyslowie Re: Czyli,lodów nie będzie 26.11.07, 23:03
                Nie bardzo wiem, co masz na myśli, ale jeśli przetrwają banki
                nasienia, to da się uratować także chromoson Y.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka