Dodaj do ulubionych

Vectra uruchamia telefony dla abonentów

08.11.05, 12:07
będzie podobnie jak z gó..anym netem z kablówki :/
Obserwuj wątek
    • zbyszekles Re: Vectra uruchamia telefony dla abonentów 08.11.05, 12:52
      I bardzo dobrze , może rozszerzyc tą ofertę na inne miasta i ich telewizje
      kablowe. Może taką ofertę przedstawi np. telewizja kablowa w Busku-Zdroju.
      Przy takich cenach napewno wzrosła by ilość klientów telewizji kablowej, a TP
      SA wroszcie zobaczyła by konkurencję. Jeszcze raz brawo!!!
      • Gość: HIHI Re: Vectra uruchamia telefony dla abonentów IP: *.kielce.hypnet.pl 09.06.13, 09:56
        Polecam opinie w necie )
    • Gość: wlodas Re: Vectra uruchamia telefony dla abonentów IP: 81.6.129.* 08.11.05, 18:55
      zobaczymy jaka jakosc, i jak dlugo abonament 35zl
    • Gość: wojtek Re: Vectra uruchamia telefony dla abonentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 21:34
      No ale jak znam życie to moje osiedle znowu pominą. Już od ponad dwóch lat
      obiecują mi możliwość podłączenia neta z ich kablówki i do tej pory nie zrobili
      nic w tym kierunku
    • Gość: Witold Re: Vectra uruchamia telefony dla abonentów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.11.05, 07:00
      Bardzo dobrze się stało,że w Kielcach operator sieci kablowej,oprócz internetu
      podłącza telefony.Wreszcie zostanie przełamany monopol TPSA.W okresie minionych
      lat od chwili przejęcia sieć kablową od Maxtella,wiele się zmieniło na duże
      plus.Widać zależy operatorowi na najlepszej obsłudze abonenta i liczy się i w
      miarę swoich możliwości finansowych stara się dopasować do wymogów swego
      odbiorcy,aby go zadowolić.Formułowicze wypowiadający się tutaj nie mają
      zielonego pojęcia o tym,że dzisiaj są wielkie możliwości,aby ułatwić życie swoim
      klientom,a do tego również i w ostatnich latach nastąpił szybki wzrost nowych
      technologii w dziedzinie telekominikacji,ale to wszystko kosztuje.Dlatego
      wielkie dzięki za to co jest i taką ofertę jaką mamy przez VECTRĘ to w naszym
      mieście pomimo,że jest drugi operator telewizji kablowej UPC,do chwili obecnej
      w Kielcach nie mają internetu,ani pakietu Canal +,tłumacząc się że nie ma
      możliwości technicznych.Niestety są,tylko,że abonenci tej kablówki są traktowani
      jak obywatele ( klienci) drugiej kategorii.Natomiast operator VECTRY,posiada w
      swojej ofercie Canal+,Canal film,Canal sport.Natomiast UPC obiecuje,że za
      miesiąc w Kielcach ruszy internet,tylko że do tej pory go nie ma,a bez przerwy
      do drzwi stukają przedstawiciele UPC namawiając na podpisanie umowy,obiecując
      gruszki na wierzbie.Dlatego wolę o sto razy operatora VECTRĘ,bo jest wiarygodny.
      Tak trzymać dalej i wprowadzać zmiany,nawet programowe i słuchać trochę klienta
      który wie jaki program chce oglądać.Ja wiem,że nie trafi się w każdy gust
      telewidza,ale zawsze można wybrać coś pośrodku i oby tak było.Małymi
      kroczkami,ale iść do przodu i tak należy trzymać.
      Z poważaniem:Witold L.
      • Gość: maggie Re: Vectra uruchamia telefony dla abonentów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.11.05, 20:33
        Mam internet z vectry od m-ca, najmniejszy pakiet i chociaż trochę się bałam,
        to wcale nie jest g...niany,jak co poniektórzy twierdzą. Czasem go blokuje, ale
        naprawdę sporadycznie. Chodzi w porządku. Z telefonu stacjonarnego w TPSA
        zrezygnowałam 2 lata temu, bo to firma nie szanująca klienta. W rok po zerwaniu
        umowy przysłano mi ni z tego ni z owego rachunek za odcięty telefon, za bieżący
        miesiąc i straszono mnie w liście, że jak nie zapłacę to mnie opublikują na
        liście wierzycieli! Bez komentarza! Jestem jak najbardziej za każdą konkurencją
        dla TPSA!!!!
    • agape Re: Vectra uruchamia telefony dla abonentów 09.11.05, 08:00
      krzys23-1986 napisał:

> będzie podobnie jak z gó..anym netem z kablówki :/
      A kto ci powiedział, że jest gó..any? Mam, korzystam i wcale nie narzekam. W
      porównaniu z neostradą: rewelacja!
      • Gość: w_t wlasnie ... wlasnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 11:05
        moze troche nie na temat, ale ...
        pytanie innych do user'ow:
        JAK (i jaki ile kbps) chodzi net w vectrze ???
        • Gość: OLO Jak i dlaczego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.11.05, 15:44
          Jak - b. prosto. Masz separator sygnalu telewizji i netu. Podlaczasz
          koncentryka do modemu, a modem do komputera przez USB lub sieciowke.
          Instalujesz sterownik modemu i juz.
          Transfer rzeczywisty troche zalezy od lokalizacji. Mam oficjalnie 64 kbps, ale
          ZAWSZE faktyczny transfer jest szybszy - nawet do 88-90 kbps. Ale na innym
          osiedlu mialem dokladnie 64kbps.
          pzdr
          • Gość: w_t ;-) dzieki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 08:18
            ..
    • Gość: anulka Net z kablówki-idealna sprawa-szybki ! IP: 213.77.117.* 08.06.13, 18:00
      Idealne wyjście na połączenie z internetem z kablówki. Wspaniała szybkość , nie zrywa, nie traci łącza. Żyć nie umierać za 30 zł 6mb
      • Gość: klient vectry Re: Net z kablówki-idealna sprawa-szybki ! IP: *.kielce.vectranet.pl 08.06.13, 18:13
        pożyjemy, zobaczymy, ja jak na razie tylko mam z vectrą problemy, syf i zakłamanie- sprzedaż OK -tylko to się liczy ale już jak się coś popsuje to pozdrawiam - szczególnie pomocni są młodociani specialiści z biura obsługi klienta w Kielcach- goście mają pojęcie o tarciu chrzanu- nic więcej :) call center czy też help desk - to jakaś mega farsa - studenciki zatrudnieni do odbierania telefonow mają takie same kompetencje jak babcia klozetowa - czyli totalny brak :)
        • Gość: Vectra Komkurencja z ul. Zamenchoffa robi krecią propgan IP: 213.77.117.* 10.06.13, 15:41
          Panie Michale , to że Pan ma od nas kablówkę tylko, natomiast telefon na złych warunkach kupiony u konkurencji ,nie pozwala Panu pisać takie oszczerstwa . J My wiemy , że jest Pan w wieelkim bólu , nie może Pan skorzystać z naszej usługi telefonicznej , bo zerwanie z innym operatorem niekorzystnej jak sie okazuje opcji by Pana za wiele kosztowało .Po błedzie ciężko sie z niego wycofać . Nasz obsługa jest na najwyższym poziomie, świadczy o tym ilość abonentów .Polecam Panu , Zerwać obeną katastrofalna umowe i przyjść do nas . Jedyne wyjście słuszne.Pozdrawiamy Zespół Vectra
          • Gość: klient vectry Re: Komkurencja z ul. Zamenchoffa robi krecią pr IP: *.kielce.vectranet.pl 10.06.13, 20:42
            jak na mojego posta odpowiedział ktoś z vectry, to jest to oznaka tego, że nie potraicie nawet sprawdzić (wielcy spece od netu) kto o was pisze- studenciki i uczniki jesteście- nie mam u was telefonu całe szczęscie- nie bądźcie tacy madrzy, żeby ktos mial zrywać z innym operatorem umowe - powiedzcie jak z wami zerwac oszusci!!
          • Gość: ala Re: Komkurencja z ul. Zamenchoffa robi krecią pr IP: *.kielce.vectranet.pl 10.06.13, 23:43
            Jeśli to faktycznie pisze ktoś z Vectry, to zauważam, że obsługa jest na poziomie wpisu.
            Ostatnio netu nie mieliśmy od piątku do poniedziałku - problem zgłaszaliśmy kilkakrotnie, byliśmy też kilkakrotnie informowani, że problem zostanie rozwiązany w ciągu 24 godzin - wszystko super grzecznie i przyjemnie. Tylko co z tego, że panowie z obsługi byli super mili, jak rzeczywista obsługa była słaba? 24 godziny to nie piątek, sobota i niedziela.
            Zdarza się również tak, że brak jest sygnału tv/net, człowiek usiłuje się dodzwonić bezskutecznie, ale w chwili, gdy awaria zostaje usunięta, natychmiast można się połączyć z podanym numerem do obsługi.
            Tutaj Vectra może się wykazać.
            • Gość: Filip Re:...telefon komurkowy zabija...anormalne dzieci IP: *.dsl.bell.ca 11.06.13, 06:55

Testy laboratoryjne na szczurach wykazały, że już zaledwie po dwóch minutach mikrofale przeciekły przez barierę krew-mózg. Z kolei 2-godzinne oddziaływanie telefonu komórkowego na szczury - nawet ze zmniejszoną mocą - doprowadziło do zniszczenia aż 2 proc. komórek mózgowych: uległy deformacjom i degradacji. Przerażające jest to, że poddanie szczurów działaniu telefonu komórkowego przez sześć godzin doprowadziło do wystąpienia zaburzeń pamięci oraz zmian genetycznych.

Największy biologiczny eksperyment w historii?

Leif Salford określa używanie przez ludzi telefonów komórkowych "największym biologicznym eksperymentem w historii". Wyniki swoich badań określa jako przerażające. Jest zdania, że u ludzi mogą zacząć pojawiać się podobne objawy, jak w przypadku choroby Alzheimera, a częste trzymanie telefonu przy głowie może być fatalne w skutkach.

Problem w tym, że przyzwyczailiśmy się już do dobrodziejstw bezprzewodowych technologii. Telefony komórkowe, sieci bezprzewodowe Wi-Fi, nawigacje GPS, karty zbliżeniowe, telewizja cyfrowa czy radio - dziś nie wyobrażamy sobie bez nich życia. W dodatku w najbliższym czasie planowana jest instalacja w każdym domu inteligentnych liczników elektrycznych. W Polsce mają one zastąpić stare do 2020 roku, co ma wpłynąć na oszczędzanie energii.

Wydaje się, że nie da się zatrzymać bezprzewodowego postępu. Problem w tym, że każdy z nas chciałby mieć zawsze i wszędzie maksymalny zasięg w telefonie, ale na instalację nadajnika w swojej okolicy najchętniej nie wydałby zgody.

Źródło: cellphonetaskforce.org, SW, WP.PL

sw/jg/sw

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka