Dodaj do ulubionych

haikupsychol returns

30.12.07, 10:18
W przejściu podziemnym Mickiewicza - Żeromskiego ponownie zauważyłem znajome
bazgroły... czyżby go wypuścili ?

Tak przy okazji to wyżej wymienione przejście podziemne jest regularnie
odmalowywane ... czyżby to zasługa obecności hotelu przy jednym z wyjść ? W
innych częściach miasta nie widzę tak heroicznych walk z wandalami.
Obserwuj wątek
    • przyslowie Re: haikupsychol returns 30.12.07, 10:25
      A masz jakieś wiadomości, że go zamknęli?
      • mmnnn Re: haikupsychol returns 30.12.07, 10:53
        Dobre pytanie :) Po prostu w swojej naiwności sądziłem że udało im się go złapać
        na gorącym uczynku i zamknąć w odpowiednim szpitalu.
        • przyslowie Re: haikupsychol returns 30.12.07, 11:07
          Słabo znasz całą historię Psychola. Znajdż odpowiedni wątek jemu
          poświęcony. On jest już po sprawie sądowej. Teraz czeka na tzw.
          internację czy inaczej hospitalizację. Podobno ma dalej zasądzony
          dozór policyjny.
          A u nas z internacją jest tak, że inny chory - znęcający się nad
          rodziną - czekał na nią tak długo (chyba rok cały), że swój rozum
          mając zdążył w bramie domu zabić swoją żonę przed tym jeszcze
          okaleczając jej twarz.
          • Gość: MarcinK Re: haikupsychol returns IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 11:13
            I znowu nie rozumiem tego kraju. Przecież zarządca takiego przejścia powinien
            wystawiać rachunki za czyszczenie jednostce, która powinna zamknąć psychola w
            szpitalu, a tego nie czyni. Oni powinni je przekazywać, temu kto daje za mało
            pieniędzy na zapewnienie odpowiedniej ilości miejsc (NFZ??) i finał.

MK
            • przyslowie Re: haikupsychol returns 30.12.07, 11:16
              Świetny pomysł. Świetne rozwiązanie.
              • misiomis Nie takie świetne 30.12.07, 14:38
                bo te pieniądze nie z prywatnej kieszeni by szły, a z publicznej, czyli nie winowajca by poniósł karę, tylko poszkodowany. Znaczy pani, pan, społeszeństwo...

W ogóle to zdjęcie tego świra powinno być w każdym sklepie ze sprayami z notatką, że tego pana nie obsługujemy, albo że sprzedajemy mu tylko sztuczny śnieg w sprayu (jest takie coś chyba) z 400 procentową marżą.
                • przyslowie Re: Nie takie świetne 30.12.07, 17:01
                  Misiu, nie mogę tutaj pojednać się z Tobą, gdyż pomysł wydaje mi się
                  dobry. Gdyby zarządca przejścia zaczął nękać r-kami za oczyszczanie
                  np NFZ, który wbrew pozorom zdołał zebrać sporą kasę, to może coś by
                  się ruszyło w tej sprawie i znalazłoby się jakieś łóżko dla chorego.
                  Przecież nie mamy pewności, czy to oczyszczanie nie idzie
                  przypadkiem i tak z naszej kieszeni.
                  • misiomis Re: Nie takie świetne 30.12.07, 18:50
                    Moim zdaniem karanie urzędów karami finansowymi nie przyniesie skutku. Kasą publiczną jest łatwo szastać. Poza tym taki NFZ powie, że to nie jego wina, karę zapłaci, ale do odpowiedzialności się nie przyzna. Jeszcze nie słyszałem, żeby jakiś urzędnik przyznał się do własnych zaniedbań. Zawsze są jakieś zewnętrzne trudności, które uniemożliwiają naszym urzędnikom należyte wypełnianie obowiązków.
                    Poza tym dochodzenie do tego kto, za co i jak ma odpowiadać zajmuje dużo czasu, który świrus poświęci na mazanie po murach.

Gdyby ktoś w jakiejś odpowiedniej instytucji chciał tę sprawę rozwiązać, to by ją rozwiązał. Tak czy inaczej. A, że każdy traktuje Wiesława jak śmierdzące jajo, to jest tak, jak jest.
    • hubar niestety, to prawda 30.12.07, 14:58
      Zamiast tłumaczyć podsyłam informacje o bezkarnym Wiesławie W.
    • markus.kembi Re: haikupsychol returns 30.12.07, 15:17
      Prośba do wszystkich - nie nazywajcie tego osobnika "haikupsycholem". Co jego bazgroły, w rodzaju "nie głosuj, to żydy" albo "siódme było 21 aż" mają wspólnego z haiku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka