Dodaj do ulubionych

Widzew nie zostanie ukarany

IP: *.toya.net.pl 08.01.08, 20:58
Derdzik, daj spokój przecież widzisz że wszyscy teraz siedzą jak na minie.
Jest ciśnienie w klubie więc póki co tak będzie. A strona www? Przecież ona
zawsze tak działała (trochę wybiórczo).
A co do składu osobowego budynku klubowego to widać że burza mózgów trwa i
dlatego tyle tęgich głów trzeba ;)
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: RRR Widzew nie zostanie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 21:43
      moze polityka informacyjna Widzewa nie jest najlepsza, ale Gazeta
      tez nie lepsza:
      ...Łódzki klub miał osiem zarzutów, ale były wiceprezes i
      udziałowiec Wojciech Szymański przyznał się do pięciu w sezonie
      2004/2005...
      miasta.gazeta.pl/lodz/1,35145,4808343.html
      ...Widzew ma taki sam zarzut, ale z następnego sezonu, w którym
      ustawił 12 meczów...
      www.sport.pl/pilka/1,65050,4807292.html

no i na dodadek to wszytko w tym samym wydaniu (z piatku)
      To w koncu jak jest tymi zarzutami? Moze Widzew nie ustawil 12
      spotkan tylko 5?
      • Gość: deltas Re: Widzew nie zostanie ukarany IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.01.08, 22:58
        a może 44 spotkania ustawił a może jedno,A MOŻE do III ligi a może
        do IV powinno się widzew spuścić
        • jusup Re: Widzew nie zostanie ukarany 08.01.08, 23:27
          Gość portalu: deltas napisał(a):

> a może 44 spotkania ustawił a może jedno,A MOŻE do III ligi a może
          > do IV powinno się widzew spuścić

A może się na tę myśl dziś w nocy zsikasz, a może będzie coś gorszego...
          • Gość: deltas Re: Widzew nie zostanie ukarany IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.01.08, 21:31
            zsikam się i nietylko na twoją papę i czerwono-biało-czerwoną szmate
        • Gość: KJ Re: Widzew nie zostanie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 00:07
          to wazne, tak jak wazne jest czy oprocz tych spotkan:
          15 listopada 2003 - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - ŁKS Łódź (0:5) -
          sędzia Piotr K. przyjął od Grzegorza G. nieznaną kwotę za
          ustawienie meczu dla ŁKS Łódź...
          ...15 maja 2004 - ŁKS Łódź - Jagiellonia Białystok (0:0)- sędzia
          Piotr K. przyjął od Grzegorza G. 7,5 tysiąca zł za ustawienie tego
          meczu dla Jagiellonii a od Jacka Ż. obietnicę 15 tysięcy złotych
          łapówki za ustawienia tego samego meczu dla ŁKS...

LKS jeszcze jakies kupil. Pomijam cale kupione mistrzostwo.
          Wazne w kontekscie kary jak nalozy PZPN na LKS. Czy to bedzie -8,
          czy 28...
          www.polskatimes.pl/2_8442.htm?listpage=4
          Bo jesli Widzew dostanie - 20, a LKS np -10 to mamy szanse Was myknac
          i na 100 lecie spuscic do 2 ligi,)
          • Gość: 1910* Re: Widzew nie zostanie ukarany IP: *.toya.net.pl 09.01.08, 01:27
            Masz na to dowody ?? To idź zgłoś do prokuratury. Jak nie zgłosisz też podlegasz
            karze.
            Jeżeli są to tylko Twoje informacje z prasy to nie szczekaj dopóki się nie
            potwierdzi... poza tym w Polsce nie ma prawa które uznałoby za przestępstwo
            "obiecanie łapówki" więc bądź łaskaw się nie ośmieszać...
            Mistrzostwa z 98 nikt ŁKSowi nie zabierze, a swoje skamlenie opierasz na
            wywiadzie i plotkach kolegów po szalu... nie ma na to żadnych dowodów, a nawet
            jakby były to nic nie zmienią już... niestety.
            • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.toya.net.pl 09.01.08, 07:40
              Nie podszywaj się pode mnie....
              • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 09.01.08, 11:34
                Pode mnie też się nie podszywaj...
                • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 09.01.08, 11:37
                  No właśnie przyuważ sobie i pode mnie też się nie podszywaj... bo będziesz u
                  mojej mamy i Cię okrzyczy.
                  • Gość: Mama 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 09.01.08, 11:39
                    Okrzyczuję was wszystkich... którzy się podszywają...
                    • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 09.01.08, 11:39
                      Dobrze im powiedziałaś mamo...
                    • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 09.01.08, 11:40
                      No właśnie mamo 1910* ma rację, najwyższa pora ich wszystkich okrzyczeć.
                      • Gość: Brat 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 09.01.08, 11:43
                        O ktoś się pod baraciaka podszywa... o i mama jest, pozdrawiam Cię mamusiu...
                        zaraz ojca zawołam...
                        • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 09.01.08, 11:44
                          Cześć dzieciaki... tylko który jest mój ??
                          Choć stara idziemy na pięterko....
                          • Gość: Mama 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 09.01.08, 11:45
                            To wyżej to mój mąż... acha i gwoli ścisłości... żaden nie jest Twoim
                            dzieckiem... ale pobrumbrać możemy zaraz tam będę...
                            • Gość: Ojecie 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 09.01.08, 11:46
                              Dobra to ja już zdejmuję kalesony i gumiaki... umyłbym się ale wody na piecu nie
                              chce mi się grzać... no to czekam.
                              • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 09.01.08, 11:47
                                Rodzice nie róbcie mi tu siary na forum bo będą mnie palcem wytykać w remizie...
                                to znaczy w dyskotece...
                                • Gość: Mama 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 09.01.08, 11:49
                                  Nikt Cię wytykać nie będzie bo za młody jesteś chłopcze na potańcówki w
                                  remizie... i nigdzie nie pójdziesz...
                                  • Gość: Ojciec 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 09.01.08, 11:51
                                    Matka ma rację... chociaż z drugiej strony jakby ci ktoś sztachetą... to może
                                    sąsiad miałby żałobę... gorzej jak za lekko tą sztachetą po głowie bo wtedy
                                    będziesz ze wszystkiego sie cieszył jak Twój braciszek.
                                    • Gość: Mama 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 09.01.08, 11:52
                                      Ty no Zdzichu nie wymondrzaj się tylko ino myk mi tu do łóżka bo stygnę... tylko
                                      załóż te gumiaki bo wolę błoto w pościeli niż się udusić.
                                      • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.toya.net.pl 09.01.08, 23:30
                                        biedne głupki pomieszało im się w głowie od jobów Goszcza....
                                        • Gość: Mama 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.retsat1.com.pl 10.01.08, 11:32
                                          Jak Ty mówisz o swoich rodzicach... za karę nie obejrzysz dziś dobranocki i
                                          będzie stał w kącie twarzą do ściany... to że ze starym mamy ochotę to nie
                                          znaczy że głupki jesteśmy... biedne to tak ale o tym już rozmawialiśmy synku...
                                          jak zaczniesz dojrzewać to zrozumiesz o co chodzi ale zaczniesz zaczniesz
                                          dojrzewać to w przyszłym roku do komunii pójdziesz i kupimy Ci plastikowy
                                          zegarek na który od dwóch lat już odkładamy.
            • Gość: KJ Re: Widzew nie zostanie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 14:22
              Cebula to byly gracz LKS, a nie moj kolega po szalu:)

...Sprawa Szczakowianki i ostatnie afery w polskiej piłce to małe
              piwo, przy tym co zdarzyło się przed pięcioma laty - pisze "Fakt".
              Tomasz Cebula, były zawodnik ŁKS Łódź, zdradza jak działacze tego
              klubu kupowali mistrzostwo Polski w 1998 roku!
              "- Na początku sezonu powiedziano nam, że część premii za wygrane
              mecze będzie przeznaczana na sędziów. Mieli oni przychylnym okiem
              spoglądać na nasz zespół. Prawie cały sezon plan był realizowany i
              nic dziwnego, że zamiast 1,2 mln złotych dostaliśmy po wywalczeniu
              mistrzostwa 860 tysięcy - opowiada Cebula".

- To jednak nie wystarczyło?

- Oczywiście. Nie obyło się bez kupowania meczów. Sam brałem udział
              w jednym takim zdarzeniu. Zostałem wytypowany do załatwienia
              spotkania z KSZO Ostrowieć Świętokrzyski.(...)

- Udało się kupić spotkanie?

- Mieliśmy kasę, więc się szybko dogadaliśmy. Zadzwoniliśmy do
              jednego z piłkarzy KSZO i uzgodniliśmy sumę, za którą pozwolą nam
              wygrać.

- Dużo to kosztowało?

- Na ówczesne czasy był to niezły majątek, ale ranga meczu
              kosztowała ekstra. Za zwycięstwo 1:0 zapłaciliśmy 100 tysięcy
              złotych. Okazało się, że był to decydujący mecz o mistrzostwie.(...)

- Dlaczego zdecydował się Pan o tym opowiedzieć?

- Bo mam wielkie wyrzuty sumienia. To nie jedyny raz kiedy doszło do
              przekrętów. Człowiek nie może z tym żyć. Po aferze Szczakowianki
              zdecydowałem się powiedzieć, jak było...
              • Gość: eee... Re: Widzew nie zostanie ukarany IP: *.toya.net.pl 10.01.08, 08:29
                No i co z tego ?? Byłeś już w prokuraturze z tym wywiadem ?? Mocno Cię wyśmiali
                ?? Co Ci da wklejanie tego wywiadu ?? Chyba tylko tyle że się podbudujesz...
                szkoda że nie masz nic ciekawszego do roboty co by CIę podbudowywało.
    • Gość: objektywny Re: Widzew nie zostanie ukarany IP: *.toya.net.pl 08.01.08, 23:26
      A tak poza tym to budowanie klubu zaczyna się od kadry
      (zarządzającej) jak to w firmie :)
      Minęły już czasy gdzie był prezes i to wystarczyło.
      Poza tym zarząd Widzewa ma teraz ważniejsze sprawy niż paplanie z
      dziennikarzami.
    • Gość: Obiektywny Widzew nie zostanie ukarany IP: *.toya.net.pl 09.01.08, 00:07
      Przyznaję się - jestem sympatykiem ŁKS-u. Ale dla mnie nieważne jest, czy jeden,
      pięć, dwanaście czy cały sezon był ustawiony. Kara za korupcję jest tylko jedna.
      Degradacja, i to nie o jedną, ale co najmniej dwie klasy rozgrywkowe. Uprzedzam
      pytania fanatyków (nie normalnych kibiców) - tak, jeżeli ŁKS-owi coś udowodnią -
      tak samo. Pamiętajmy jednak wszyscy - ripostą fanatyków Widzewa nie może być np.
      '98. Jeżeli tak, to powiedzmy sobie szczerze - bez przekrętów nie można było nic
      zdobyć, tak? A Widzew zdobył w tym czasie (lata '90) więcej, niż ŁKS. Jeżeli
      Wasze wspaniałe zwycięstwo nad Legią było o.k. - mogę się zgodzić. Ale kto
      zagwarantuje, że np. 10 innych spotkań z tego sezonu nie było ustawionych? Ja na
      ŁKS-ie też różne cuda widywałem - mecze z Hutnikiem (zawsze sędzia gwizdał na
      "centusiów"), albo mecze z Odrą lub Lechią (nagła niemoc naszych gwiazdorków).
      Albo piękne mecze z Legią (co jak co, ale jak Widzew zdobywał mistrza, to ŁKS
      zawsze zabierał więcej punktów Legii niż Widzewowi), a potem porażka z ogórkami
      (zawsze). I wywiad w zeszłym roku z Panem L. Jezierskim, który stwierdził że,
      jakby kluby w Łodzi miały rozum, to by się umówiły na dwa zwycięstwa, bo wtedy
      jest więcej punktów niż z dwóch remisów... Panie Leszku - od tej chwili ZERO
      SZACUNKU DLA PANA!!!

Pamiętajcie - jeżeli mecze były ustawiane, to w pierwszej kolejności byliśmy
      oszukiwanie MY. I nie można teraz krzyczeć za abolicją itp. np. dla Pana Bońka
      (uczciwie - kto wierzy, że on nic nie wiedział?), czy ewentualnie (jak coś
      wypłynie) dla Pana Goszczyńskiego. Spadek nie jest zły - mu popłynęliśmy z braku
      kasy, Wy do końca trzymaliście się brzytwy. Teraz razem jesteśmy w OE - My
      niżej, ale Wy z perspektywą kar = REMIS...
    • Gość: Wodzirej Widzew nie zostanie ukarany IP: *.171.13.50.crowley.pl 09.01.08, 08:30
      Kara karą, ale co to za artykuł wogóle. Pan pismak skarży się że ma
      ciężką prace? A kto jej nie ma "Motyla noga". Może byś się pismaku
      wziął do roboty. "Kurde pióro" nie długo trzeba Ci będzie na tależu
      wiadomosci przynosić. A może Cacek powinien Ci zdawać raporty ze
      swojej pracy "Motyla Noga".

• Gość: KIBIC WIDZEWA z PT Widzew nie zostanie ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 09:14
      Niestety, obawiam się, że to juz koniec Widzewa w tym rozdaniu
      towarzyskim. Szkoda, bo zapowiedzi były ładne. Ale tak to jest jeśli
      za sport biorą sie dyletanci. Jak można było zrezygnowac z Bońka,
      legendy klubu. Kto to jest Bakalarczyk, Zub? Kto mi to powie? Wszak
      z Zuba smiali sie w Bełchatowie tak głosno, ze było to slychac w
      moim Piotrkowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka