Dodaj do ulubionych

Awantura na Rynku Bałuckim trwa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:11
To zielone coś na podleśnej warte 6 mln?? Buahaha.
Obserwuj wątek
    • Gość: majster WEZCIE GłąBY najtańszych a potem wszystko bedzie IP: 78.147.13.* 29.01.08, 20:39
      Sie sypać jak Kaliski matołki oj polaczki polaczki, a może tak w tej firmie ktoś
      ma wujka albo ciocie?
    • Gość: Poza Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 22:09
      Nic tylko uważajcie na firmę Agis Bau Sp. z o.o. z Pabianic. Chociaż frajerów
      mogą znaleźć wszędzie.
    • Gość: dawidny Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.retsat1.com.pl 29.01.08, 22:50
      Do Rzgowa Bałuciary do Rzgowa tam Was nauczą życia, Muzeum Getta Litzmannstadt
      na Bałuckim Rynku. Kiedy to miasto zacznie dbać o historię... bałuciary się k...
      znalazły
      • Gość: kasik_2 Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 10:51
        a ciebie niech wywioza do izraela wont z lodzi
        • Gość: dawidny Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.retsat1.com.pl 30.01.08, 11:50
          Zastanów się dziewczyno o czym mówisz, gdyby nie ten Izrael, gdyby nie Żydzi,
          których w przedwojennej Łodzi było 230.000 na 620.000 mieszkańców miasta, nie
          miałabyś Piotrkowskiej, manufaktury w tym mieście, gdyby nie Niemcy nie miałabyś
          Księżego Młyna. Znasz historię Łodzi, to się doedukuj, poczytaj książki bo
          jesteś mało że ciemna to jeszcze szerzysz antysemityzm, a potem się dziwią że
          Polacy nienawidzą Żydów. Ja w życiu niejednego Żyda widziałem a Ty?? Wiesz że
          Polacy, komuniści zrobili temu miastu krzywdę na skalę hilterowców w tym
          mieście, nie mówię o mordach, ale o niszczeniu tkanki miejskiej, znasz
          Narutowicza znasz Zachodnią, wiesz gdzie był cmentarz żydowski, można wymieniać,
          zajrzyj do starych pocztówek i sobie porównaj jak to miasto wyglądało 70 lat
          temu i co Polacy dla niego zrobili, Tutaj rządzili Niemcy, Żydzi i Rosjanie, a
          Polacy choć we własnym kraju tutaj byli tylko gośćmi i pogódź się z tym. A po
          pierwsze to zajrzyj na cmentarz na Bracką a potem na Ogrodową i odpowiedz mi
          później co tam zobaczyłaś. Żal mi takich ludzi jak Ty.
          • Gość: dawidny Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.retsat1.com.pl 30.01.08, 12:14
            Obejrzyj sobie te filmiki i się zastanów czy Żydzi nie zasługują na Muzeum
            Holokaustu w tym mieście poza Radegastem zastanów sie czy malowana granoca getta
            na chodnikach to wystarczająco dużo co można było zrobić ku pamięci
            pomordowanych...Czy Bałucki Rynek nie zasługuje jako mekka bólu na uświęcenie
            tego miejsca a nie ten Syf co jest tam dzisiaj. Czy wiesz że na Bałuckim Rynku
            był posterunek gestapo i niedaleko odbywały sie egzekucje Żydów pytam czy to
            jest mało dla Ciebie. Czy wiesz jak wielkie było Getto żydowskie??

To spojrzyj na to:

www.ushmm.org/wlc/media_da.php?lang=en&ModuleId=10005071&MediaId=4795
            Tu masz filmiki zarzuć sobie:

youtube.com/watch?v=gWoNckPxBPo
            youtube.com/watch?v=SbhBMYbWy8Y
            youtube.com/watch?v=bpgzVg93MFY
            Pozdrawiam i zastanów się jak coś następnym razem napiszesz...
          • Gość: Jerzy Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.10, 16:04
            Ci fabrykanci należeli do mniejszości narodowych ale rozbudowali przemysł w
            Polsce m.in.COP i podatkami zasilali Urząd Skarbowy Polski.Przed napaścią
            Adolfa, kupowali karabiny maszynowe dla Wojska Polskiego z prywatnych
            funduszy.Byli Patriotami Polskimi. Dzisiejsza mniejszość narodowa rozkradła
            przemysł, zniszczyli sport, szkolnictwo, kulturę - pedalstwo, narkomania,
            wiarołomstwo. Wysyłają W.Polskie do zniewalania innych narodów. Tak postępują
            jak Hitler.
      • Gość: bałutyy Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.toya.net.pl 30.01.08, 12:45
        widzę kolejnego kolegę siema! szkoda mi słów na Ciebie a raczej moją klawiaturę
        niepotrzebnie męczę! widzę ze miałeś spięcie w inkubatorze!
        domagasz się szacunku dla tego miejsca a gdzie jest twój szacunek do ludzi tam
        pracujących, co chyba jest ważniejsze, ale nie obwiniam Cię tylko Twój inkubator
        ale mam nadzieje ze dzieki wielkiej orkestrze wadliwy sprzęt juz sie skonczył!
        i takich ludzi bedzie coraz mniej bo psuja oni reputacja miasta i kraju!
        • Gość: dawidny Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.retsat1.com.pl 30.01.08, 13:01
          Siema siema wiem przesadzam, ale czy miasto nie może dać tym kupcom miejsca
          gdzieś poza centrum miasta ja je wszystkie zapraszam na Retkinię miejsca wiele
          sie znajdzie i tak już jest straszna wiocha i rynek na ryneczku, a czy na
          Radogoszczu nie ma już miejsca a na Teofilowie też nie ma a Widzew Wschód??

A kolega to niech się przedstawi, na lenina mi nie wyglądasz bo przynajmniej on
          z jajem by mnie pojechał i bez mydła, może Honda?? Słabe masz teksty...

To są także moje Bałuty, moje rodzina stamtąd pochodzi jeśli chodzi o Łódź, ale
          skoro kolega to chyba już czytałeś... Mam dosyć tamtego syfu, już jako
          czterolatek oglądałem ten obraz Bałuckiego więc nie wciskaj mi kitu. A wiesz co
          się dzieję z dawnym szpitalem Heleny Wolf?? Wiesz co było tam w czasie
          okupacji?? W ostateczności tam mógłby powstać muzeum getta, a targowisko niech
          już stanie na Bałuckim, ale zapytasz pewnie po co
    • Gość: max Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.08, 23:12
      Prezes wywiadowni haha ludzie jaka wywiadownia 2,5 tyś chocisz
      chłopaki na zabawe mieli
    • Gość: dob Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 00:33
      Głos zabrały również "buntowniczki". - Halę można dofinansować z Unii Europejskiej, w ramach rewitalizacji Bałut.

Tu się buntowniczkom coś pomyliło:)
      • Gość: sss Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 12:02
        Ludzie wywieżcie Kropę i jego ludzi na taczkach z miasta . Skończą
        się Wasze kłopoty .Wszędzie tylko chaos i bród.
    • Gość: observer Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 12:49
      sss: bród i smrod to wprowadzili twoi kumple z SLD, kiedy przez 4
      lata rozkradale nasze miasto. Czerwoni do rezerwatu!
    • Gość: wielbiciel bebe agis bau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 20:50
      oszukuja firmy na budowach nie płacą .to zła firma.kiedy znajdą się
      ludzie którzy zrobią z tą spółką zrobi porządek.
      • Gość: gosc agis bau IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.09, 22:35
        notorycznie poszukują murarzy do roboty , pewnie za pół darmo
    • markus.kembi Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwaI 14.09.09, 17:42
      Nie mam opinii na temat firmy "Agis-Bau" i w ogóle nie podoba mi się pomysł
      budowy takiej hali w tym miejscu, ale jeśli chodzi o zarzuty, że są
      "nieprofesjonalni" - cóż, nie robiłem interesów z tą firmą, więc nie wiem, czy
      są profesjonalni, czy nie, ale w każdym razie ich samochód nie wygląda
      profesjonalnie: i32.tinypic.com/kdpro2.jpg
      • Gość: wiosiek Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwaI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 05:28
        Łódź to totalna wiocha. Miejsce na (olbrzymią) halę jest na Dolnej.
        Tylko w Łodzi hale targowe stawia się prawie w centrum miasta. Ale
        przecież kupcy to środowisko wierne Panu Tomaszewskiemu (Bogu dzięki
        nie wszyscy)
    • Gość: kupiec Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 16:43
      Cała przebudowa Baluckiego Rynku to materiał dla CBA. Utopieni są w
      to nie tylko kupcy ze stowarzyszenia, ale też urzędnicy miejscy
      i "Hal Targowych". Ciekawe czemu CBA tym się nie zajmie?
      • desidero1 Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwa 02.10.09, 21:35
        Gość portalu: kupiec napisał(a):

> Cała przebudowa Baluckiego Rynku to materiał dla CBA. Utopieni są
        w
        > to nie tylko kupcy ze stowarzyszenia, ale też urzędnicy miejscy
        > i "Hal Targowych". Ciekawe czemu CBA tym się nie zajmie?
        Temu, że musieliby zapuszkować dwóch najgłówniejszych urzędasów umł
        czyli Kropę z Tomaszewskim
        • Gość: kupiec Jednak zaczęło się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 05:45
          CBA na "Zielonym Rynku". Bałucki następny!
          • Gość: ZIELARZ Re: Jednak zaczęło się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 17:05
            CBA POWINNO BYĆ WSZĘDZIE _ NAWET W KIBLU !!!
          • Gość: kupiec Re: Jednak zaczęło się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 14:26
            Nie wiesz o jakie pieniądze chodzi, o żadne tam 15 tys, złotych.
            Tylko o grube miliony - po Bałuckim Rynku czeka Czerwony Rynek,
            gdzie przekręt jest oczywisty.
            • Gość: też kupiec Re: Jednak zaczęło się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 15:43
              Tak, tak wszędzie CBA. W kiblach też. Popadasz w paranoję
              • Gość: kupiec Re: Jednak zaczęło się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 14:46
                Zaczeło się ale co innego: przygotowania do wyborow. Tak jak cztery
                lata temu znów obiecują likwidacje nielegalnego handlu. Tym razem
                Pan Tomaszewski zobowiązał (podobno) straz miejską, aby rekwirowała
                towar pudlarzy. Przynajmniej tak przedstawił na spotkaniu z kupcami.
                Tyle, że cztery lata temu tez tak obiecywał. Oczywiście chodzi tylko
                o poparcie w zbliżających się wyborach
    • Gość: zielarz Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 17:06
      :)))
    • Gość: Dariusz Przybyszew praca podwykonawcza dla firmy agis-bau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 09:46
      Agis-Bau jest firmą. pracowaliśmy dla tej firmy w2008 roku mamy 2010 firma
      zalega nam z odsetkami 51000zł nie stać nas na sprawę sądową . Byliśmy u
      adwokata sprawa wygrana ale kosztowna.Więc jeśli chcesz pracować za darmo to
      tylko z firmą agis-bau.A podatek zapłacisz.
    • Gość: gosc Re: Awantura na Rynku Bałuckim trwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.10, 18:48
      lodz.naszemiasto.pl/artykul/287445,hale-na-baluckim-rynku-otworza-w-lutym-kupcy-traca,id,t.html?kategoria=660

2010-01-13 04:02:24 , Aktualizacja 2010-01-13 04:02:49

Kupcy, którzy wykupili boksy w nowej hali na Bałuckim Rynku, są
      coraz bardziej zniecierpliwieni opóźnieniami w otwarciu obiektu.

Mają dość prowizorycznego handlu na tymczasowym targowisku przy ul.
      Krótkiej. Hala miała być oddana kilka miesięcy temu, tymczasem
      sprzedawcy nadal tkwią w budkach i namiotach.

- Odkąd przenieśliśmy się tutaj, obroty spadły o 70 procent.
      Klientów brak. Ledwo zarabiamy na koszty utrzymania. A płacimy
      podwójnie - czynsz za boksy i placowe za miejsce na ul. Krótkiej.
      Hala jest już ogrzewana, zaraz przyjdzie regulować rachunki za
      ciepło - mówi Tomasz Petera, jeden ze sprzedawców.

Rynek na Krótkiej jest praktycznie pusty, w alejkach przechadzają
      się pojedynczy kupujący.

- Moi klienci byli tu raz i zapowiedzieli, że ostatni. Przyjdą do
      mnie dopiero do nowej hali. Całe szczęście, że mąż zarabia, bo chyba
      musiałabym zwinąć interes - dodaje sprzedawczyni konfekcji.

Hala miała być otwarta już we wrześniu ubiegłego roku, kolejny
      termin wyznaczono na listopad.

- Rozumiem kupców, tam nie da się handlować, sam mam stoisko i też
      chciałbym pracować w lepszych warunkach - mówi Włodzimierz
      Kaźmierczak, wiceprezes Stowarzyszenia Kupców Bałucki Rynek. - Hala
      jest w 99 procentach gotowa. Są problemy z montażem żaluzji
      zamykających boksy. Zawinił wykonawca, ale do poniedziałku rolety
      zostaną zainstalowane we wszystkich boksach. Wtedy będzie można
      zacząć wyposażać stanowiska.

Nowy termin otwarcia hali - kupcy mają nadzieję, że ostatni -
      wyznaczono na połowę lutego.
      • Gość: korth Zniknal baner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 21:28
        Zniknąl baner, ze kupcy nie ida na referendum. Za chwilę będzie
        baner, że popierają PO i komisarza od Pana Tuska. Trudno się dziwić,
        ale szkoda, że dopeiro teraz zauważają, że ekipa J.K. potrzebowała
        ich jako mięsa wyborczego
        • Gość: sądek Re: Zniknal baner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 20:58
          Za chwilkę zniknie "animator" całej afery z łodzkimi targowiskami:
          szef ZB "Hale Targowe". Jego pryncypala już nie ma
          • Gość: korth Re: Zniknal baner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 08:48
            A może jeszcze ktoś sprawdzi "Czerwony Rynek", gdzie zamiast kupcow
            jest Rossman?
    • Gość: kupiec Prywatne królestwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 17:33
      Targowiska to było prywatne królestwo Pana W>Tomaszewskiego. Każdy
      sprzeciw był surowo karany: najczęściej poprzez brak mozliwości
      legalnego handlu. Rydla-Tatrzańska, Czerwony Rynek, Pl. Barlickiego,
      Retkińska, Bałucki Rynek - wszędzie tam mieszał dyrektor ZB "Hale
      Targowe" wykonujący polecenia "z góry"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka