zamek 24.08.03, 23:29 Podzwonne dla torów na Północnej ['], ale z naprawy rzeczywiście jednej z najgorzej utrzymanych ulic w mieście cieszyć się należy... prawda Kropeczko? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Thibault Re: Plan dla Pomorskiej IP: *.b5.elektron.com.pl 24.08.03, 23:30 Nareszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Plan dla Pomorskiej 25.08.03, 01:05 cieszyć się, cieszyć, bo może nieługo i na Kilińskiego przyjdzie czas:-) (gdzie z resztą już prostują tory...) ech...tylko dlaczego pomysł likwidacji Północnej jeszcze nie upadł? Czy włodarze nie widzą, ze w ostatnim czasie krańcówka dobrtze służyła liniom miejsakim, a w razie gdy coś się dzieje na Placu Wolności ulica Północna jest świetną do objachania Placu przez tramwaje? ech..ech...:( Geograf-po wizycie w mieście, gdzie dobrze myśli się o komunikacji szynowej (Warszawa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swider_ski Re: Plan dla Pomorskiej IP: *.client.comcast.net 25.08.03, 03:45 i bardzo dobrze! Ul. Nowotki byla niewykorzystana z powodu fatalnego stanu jezdni a jej wartosc lokalizacyjna w miescie jest nie oceniona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer rowery na Pomorskiej IP: *.toya.net.pl 25.08.03, 06:18 może warto wyznaczyć scieżkę rowerową na Pomorskiej? Jak dojechać do Piotrkowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisun Re: rowery na Pomorskiej IP: 81.15.131.* 26.08.03, 20:54 Jak najbardziej !!! Sciezki rowerowe powinny bycuwzglednianeprzy kazdej modernizacji drug w Lodzi. Niewiem o ile taka sciezka podnosi koszt remontu ale na pewno jest to mniej niz tworzenie nowej sciezki. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: Plan dla Pomorskiej 25.08.03, 10:10 Baaaardzo się cieszę, Zamku :)) Jak sie dobrze przyjrzeć, to Pomorska jest bardzo ładną ulicą. Tylko... trudno się rozglądac po kamienicach, jeśli trzeba omijać dziury. Na Pomorskiej mogliby trenować wyczynowcy slalomu giganta. Tylko... w czasie remontu będe musiała na piechotę do roboty chodzić :( Kilku chętnych z lektyką poproszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Plan dla Pomorskiej 25.08.03, 11:04 kropka napisała: > Kilku chętnych z lektyką poproszę :) Że na mnie możesz liczyć, to wiesz, prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Plan dla Pomorskiej IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.17.* 25.08.03, 17:39 Szkoda, że kretyński pomysł likwidacji linii tramwajowej na Północnej ma się dobrze. Jak to było? "Podstawowym środkiem transportu w centrum Łodzi ma być tramwaj"? Tramwajowstręt niektórych urzędasów pozbawia ich zdolności logicznego myślenia. Jak wspomnieli przedmówcy, trasa na Północnej to: - doskonała trasa objazdu w wypadku awarii/remontu na pl. Wolności - świetna awaryjna krańcówka w centrum miasta, której na pewno nie zastąpi pl. Wolności Od siebie dodam, że skierowanie "6" na Pomorską spowoduje brak sensownego dojazdu z Bałut do dworca PKS, a poszerzenie Północnej najprawdopodobniej i tak nie zlikwiduje korków. Oczywiście, remont torów na Pomorskiej jest niezbędny. Szkoda tylko, że stanie on się pretekstem do likwidacji kolejnej już trasy tramwajowej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Plan dla Pomorskiej 25.08.03, 17:51 "6" zamiast skręcać z Zachodniej w Północną, będzie skręcała w Pomorską, a nastepnie w Kilińskiego. Może i mała zmiana, jednak.... czy urzednicy nie widzą do czego przydała się ostatnio krańcówka na Pomorskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Pomorska c.d IP: *.toya.net.pl 26.08.03, 10:15 Eeee tam, najwazniejsze aby dojechali z robota do WSHE-fatalny dojazd! Ciagle zrywam zawieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Pomorska c.d 26.08.03, 10:54 a ja wpadam w dziury przy torach tramwajowych bo chodzę na piechote do szkoły. albo autobusem jeżdżę. a zimą bywam obryzgiwany breją z kałuż. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Pomorska c.d 26.08.03, 17:58 mam nadzieje ze dojada bo w zwiazku z podwyzka cen biletow zamierzam sie przesiasc na rower a niebardzo mi sie usmiecha perspektywa centrowania kol i/lub prostowania ramy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JPT Ciekawe kiedy dojdzie do tragedii? IP: *.toya.net.pl 26.08.03, 17:37 Mowa o fragmencie ulicy Okopowej, przy Technikum miedzy ulicą Franciszkańską a Marysinską.Chodnik przechodzi w ulicę, albo ulica w chodnik, przed laty nie było tam przejazdu, stały słupki które uniemożliwiały szybką jazdę. Ulica ma około 2 m szerokości a jest dwukierunkowa. Dlatego też trawniki po jej obu stronach są rozjeżdżone. Poza tym dziś byłem świadkiem jak pędzący tamtędy samochód o mały włos nie potrącił dziewczynki. (Brak chodnika) Myślę że pora coś z tym zrobić, zanim zdarzy się najgorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Plan dla Pomorskiej IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 22:09 Nie wytrzymało... (rzecz jasna chodzi o Północną). Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś