Dodaj do ulubionych

Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie

• dagomar26 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 11.10.11, 21:38
      proponuję zainwestować swój czas i pieniądze w poważnych ludzi, którzy zajmują się profesjonalnie meblami, polecam obejrzeć ofertę na stronie www.devarium.pl, obsługa naprawdę dobra, profesjonalna, a same meble nie rozczarowują a wręcz zachwycają ;)
    • Gość: Gość Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.toya.net.pl 25.10.11, 22:35
      Za reklamacje odpowiadają producenci, nie obsługa salonu. To nie Indie, gdzierzeźbi się ręcznie i danemu produktowi odpowiada dany Hindus, to linie produkcyjne masowe, więc nie oczekujmy,że sprzedawca będzie odpowiadał za wszystko. Zawsze to Klient dokonuje oględzin mebla i tu zaczyna się odpowiedzialność nie tylko sprzedawcy ale i konsumenta. ODPOWIEDZIALNOŚĆ MENTALNA. przede wszystkim KULTUROWA. I kultura języka i świadomość klienta jest bardzo ważna we wzajemnych relacjach: Klient-sprzedawca. Z naciskiem na "KLIENT". Z poważaniem M.
      • Gość: poko.loko Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.leon.com.pl 26.03.16, 12:11
        tak. racja.
        "Prosze Pana nasz serwis probowal sie z panem skontaktowac niestety bezskutecznie wiec dzisiaj juz nie przyjada"
        - "prosze pani czekam od rana bo mieliscie BYC dzisiaj, nie dzwonic, nie umawiac sie tylko BYC dzisiaj"
        "no niestety prosze pana nasz serwis o godzinie 15. nie umial sie z panem skontaktowac...."

kupilem u nich 6 krzesel w cenie 3krotnie wyzszej niz zwykle krzeslo bo zonie sie podobalo wykonczenie. przyszly po miesiacu. dwa obite, trzecie przyrdzewiale. polowa zamowienia do reklamacji. mija drugi miesiac. czekam i ciagle mam nic. i gdzie wy mi tu piszecie o relacjach "z naciskiem na klient" ??
        serwis maja pozalowania godny a klienta to maja w "powazaniu". i nie jest momoje odosobnione zdanie. szkoda, bo pamietam ze pierwsze meble jakie u nich kupilem (z 10 lat temu) byly i przyzwoicie zrobione i zadnych problemow z nimi nie mialem....
        teraz zatrudniaja gimnazjalistow chyba.
      • Gość: kinga Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.fiberway.pl 30.11.16, 13:00
        Według salonu Agata meble dostarczenie do klienta połamanych elementów mebli nie stanowi podstawy do reklamacji. Na pytanie co w takim razie reklamacji podlega odpowiedzi nie otrzymałam. Zdecydowanie odradzam zakupy w Agata meble.
    • Gość: JamesBond007 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 10:33
      Weź sie Flądro za ten niewyparzony jęzor bo nie masz pojęcia wogóle o co kaman. Sam tam pracuje wiec wiem na czym to polega reklamacje składasz w salonie natomiast reklamacja jest rozpatrywana w fabryce wiec nie masz co sie unosić!!! Trzeba czekać nikt odrazu Rzymu nie zbudował!!!! Salon jest elegancki obsługa profesjonalna!!!!
      • Gość: Gość Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.toya.net.pl 21.11.11, 22:26
        Dokładnie........Tylko może bez tego przydomku" flądro":)
      • Gość: Justyna Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.13, 17:04
        nie zgadzam się. Pracownicy sa nie mili. Gdy chcesz zadzwonić do działu reklamacje to telefon jest wyłączony - nie polecam sklepu, człowiek wydaje dużo pieniędzy, apóźniej jest tylko intruzem bo chce tego co zamówił
    • Gość: Artur Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 16:32
      Mam taką samą sytuacje tyle że w Katowicach, stanowczo odradzam zakupów w tej firmie
    • Gość: ulka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.lodz.mm.pl 20.11.11, 17:10
      Agata Meble z Łodzi to porażka,oszukują przy reklamacjach a konkretnie oto moja historia: w czerwcu kupiłam meble do montazu wraz z transportem i montażem.Po zmontowaniu mebli okazało sie że meble mają uszkodzenia np.odpryski,odchodzacą listwę.Niestety reklamacji nie uznano mi do tej pory mimo iz nawet do tych mebli się nie dotknęłam wszystko było opłacone w Agata Meble.Odpowiedz jaką dostałam to stwierdzenie że meble były żle zmontowane i że mogą dostarczyć mi nowe elementy za dodatkowa opłatą.Po prostu żenada omijajcie ten salon szerokim łukiem chyba że chcecie paść ofiarą wyciągania kolejnych pieniędzy w przypadku reklamacji.
      • Gość: gość - poznań Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 195.205.254.* 23.11.11, 17:55
        Ja natomiast czekam na dostarczenie mojego narożnika. termin dostawy na 45/46 tydzien 2011. obecnie mamy 47 tydzien i nikt nie potrafi mi powiedziec kiedy będę mieć mebel wreszcie w domu!
        dzoisiaj sie mgliście dowiedziałam że jutro o 19 mogę przyjechać i zapłacić, ale oni nie wiedzą kiedy dowiozą!!
        • Gość: Gość Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.toya.net.pl 03.02.12, 22:30
          Polecam Salon Bodzio....tam sprzedaje się z "podłogi", czyli to co Pani widzi i jest wysiedziane 2158 razy przez inne dupy. Tu za każdy dzien opóźnienia z tego co wiem ma Pani naliczone odsetki. Przestańcie marudzić albo do Ikea zapraszam, tam zakupiona sofa rozsypie się po roku intensywnego używania......Z poważaniem.....
          • Gość: Monika Meble Andrzej Wiśnik polecam IP: *.toya.net.pl 04.02.12, 19:10
            Mogę śmiało powiedzieć że cała moja rodzina mebluje się w salonie meblowym MEBLE ANDRZEJ WIŚNIK w Łodzi na ulicy Józefów 94. Mam już od nich kanapę, wersalkę i stół z krzesłami. Nie jest to może ogromny salon meblowy, ale mają naprawdę duży wybór mebli tapicerowanych, stołów i krzeseł.
            A jeśli martwisz się że dany mebel Ci się nie zmieści to oni zrobią go pod wymiar, mało tego można sobie wybrać obicie a próbników mają tyle że można tam spędzić cały dzień.
            Mają stronę w internecie meble-wisnik.pl można ich znaleźć na tablicy wpisując hasło wiśnik lub na fejsie. Solidne meble w rozsądnej cenie. POLECAM
            • Gość: XXXXXXX Re: Meble Andrzej Wiśnik polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.13, 12:23
              Nie polecam !!!! Wybór duży ale obsługa i dbanie o klienta zerowe !!!!! Więcej już tam nic nie kupię i innym będę odradzać.
              • Gość: gość Re: Meble Andrzej Wiśnik polecam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.13, 13:57
                Witam. troszkę poczytałem na ich temat.okazuje się ze to prawda próbuję się z nimi z kontaktować w jakiś sposób nie można ,pozostanie mi tylko jechać , minęło trzy tygodnie od zamówienia.
            • Gość: Wkurzony Re: Meble Andrzej Wiśnik polecam IP: *.toya.net.pl 25.05.13, 14:32
              Najpierw zapomniano przywieźć 3 poduszek do kanapy i sofy, po tygodniu przywieziono 3, ale za małe, minął kolejny tydzień i .... poinformowano mnie że są gotowe 2 !!! ... pewnie za tydzień oznajmią mi, ze mają już 1, a za kolejny zostanie z nich ZERO!!!
              Jeśli masz czas i lubisz problemy .... to jest to dobry dostawca KŁOPOTÓW!!!
              • Gość: wkurzony 2 Re: Meble Andrzej Wiśnik polecam IP: 62.87.192.* 26.08.13, 08:20
                po 5 tygodniach oczekiwaniach i przekładania z tygodnia na tydzień - w końcu narożnik przyjechał - Wszystko byłoby pięknie gdyby nie fakt ze jest inny niż zamawialiśmy - inna strona inna nitka inny materiał poduszek - Brak mi już słów żeby opisać co się tam dziej u Pana Wiśnika - obsługa fatalna - a przez telefon jeżeli się człowiek dodzwoni słychać tylko że "przecież tu nie leżymy" i że "nie miałem czasu żeby sprawdzić, oddzwonimy"
                nasłuchałem się tego już sporo...
                Łóżko zamówiliśmy wcześniej o dziwo przyszło w miarę punktualnie (obiecywane 2 tyg, łóżko było po 3tyg.) Szkoda, że materac wyglądał jak psu z gardła w posklejanym worku, a poduszek nie było - bo zapomnieli. dzisiaj poduszki doszły z narożnikiem :) ale tak jak pisałem nie ten materiał (chyba jest roznica miedzy ekoskóra a jakim kolwiek innym materiałem weluro-podobnym - ooo kolor się zgadzał). kontakt z szefem utrudniony - pracownicy nie są władni w przekazywaniu nr tel. - szef na wakacjach
                - zapowiada sie ze będziemy czekać kolejne 4-5 tygodni (a już wspomnieli coś o 6tyg. bo to jest nietypowy narożnik - jeżeli tak można powiedzieć bo wzięliśmy identyczny co stał w salonie tylko inna stronę i kolor nici wybraliśmy sami - może stad ta nietypowość - do czego zachęcał nas pan sprzedający) co da w sumie prawie 3 miesiące oczekiwania na narożnik :)

MEBLE WIŚNIK - JÓZEFÓW 94 - ODRADZAM - OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!
                • Gość: wkurzony 2 Re: Meble Andrzej Wiśnik polecam IP: 62.87.192.* 27.08.13, 08:44
                  Szef wrócił z urlopu i od razu sprawa ruszyła - jedyna kompetentna osoba w firmie obiecał dostarczenie narożnika w tym tygodniu - zobaczymy
                  • Gość: wkurzony 2 Re: Meble Andrzej Wiśnik polecam IP: 62.87.192.* 02.09.13, 13:15
                    Kanapa dotarla w czwartek - spisali sie - jedna poduszka do wymiany - uszkodzony material - dwoch poduszek do łózka nadal nie ma - a cały narożnik smierdział psią siercia - zapach moze nie rzucał sie bardzo w nos ale bylo wyczuwalne - nie wiem gdzie oni trzymaja te kanapy....
                    poduszki obiecali na sobote - oczywiscie nikt sie nie pojawil - sprawa w dalszym ciagu wisi... ale naroznik jest :) trzeba sie cieszyc
                    • Gość: wkurzony 2 Re: Meble Andrzej Wiśnik polecam IP: 62.87.192.* 09.09.13, 14:07
                      Sprawa sie rozwija - w sobote (09-07-2013) byli Panowie przywiezli zaginione poduszki do łóżka - ale żeby nie było tak pięknie przywieźli w innym kolorze (wczesniej kolor sie zgadzał ale materiał był inny - teraz na odwrót). Poduszke do narożnika oczywiscie nie mieli :)
                      dzisiaj (tj 09-09-2013) przywiezli mi poduszke na wymiane za ta uszkodzona w narożniku - i wszystko również byłoby pieknie gdyby nie gabka - wyraznie zapadajaca sie w porownaniu do innych 4ech poduszek....
                      BRAK SŁÓW - poduszki poraz kolejny zamawiaja - - - moze na ta sobote bedą :) juz nie licze ktory to tydzien....
                • Gość: NCS Re: Meble Andrzej Wiśnik polecam IP: *.xdsl.centertel.pl 24.11.13, 15:57
                  ZGADZA SIĘ -OBSŁUGA FATALNA, PANOWIE NIEKOMPETENTNI, NIESŁOWNI, STOSUNEK DO KLIENTA W TYCH CZASACH NIEDOPUSZCZALNY.

PODZIELAM OPINIĘ OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!!
            • Gość: Małgorzata rogalsk Re: Meble Andrzej Wiśnik polecam IP: *.toya.net.pl 10.09.13, 00:18
              Witam.....Mi od Andrzeja Wiśnika narożnik przypomina o sobie każdego dnia........niby tacy zajefajni......a kupiłam u nich narożnik, tak zachwalali,że super do codziennego spania, bo w delfinku oprócz pianki wysokoelastycznej również jako nieliczny wkłada sprężyny....ale kurka jakie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........faliste......jest ok, ale te sprężyny już mi w dupsko wchodzą!!!!Na siedzisku!!!!!!Dodam tylko,że ważę 55 kg, a nie 150!!! Ściema na maxa!!! To,że Pan Wiśnik wkłada sprężyny w narożnik, nie gwarantuje,że będę na nim 5 lat spała!! i siedziała!!!!! Żenada!!! W Agata Meble przynajmniej szczerze mówią, co jest do spania okazjonalnego, a co do codziennego!!!!! Wiśnik=Ściema na maxa........Niech idzie handlować na giełdę....tam jest Jego miejsce!!!
            • Gość: Łukasz Re: Meble Andrzej Wiśnik polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.13, 14:29
              Taaaa to chyba jesteś z pobliskiej wsi.... Takie ceny za taki badziew... żalll
            • Gość: Jan Re: Meble Andrzej Wiśnik polecam IP: 78.8.67.* 24.02.14, 14:04
              Fajans, funkcja spania mało komfortowa, trzeba wyścielać kocem ,żeby się wyspać, źle naciągnięty materiał, ograniczają wybór do tego co mają i nie jest tak do końca ,że robią tak jak klient sobie tego życzy( bo to jest sklep nie producent), reklamacje załatwiają dłużej niż zrobienie mebli, właściciel mało przyjemny jeśli jest jakiś problem .Piękna reklama i dużo gorsza
              rzeczywistość.Po dwóch latach meble się ledwo trzymają.
            • Gość: KLIENT Re: Meble Andrzej Wiśnik nie polecam IP: *.ms.lnet.pl 01.04.14, 12:47
              Nie polecam tego sklepu towar dostarczony niekąpletyn, 4 miesiące czekania na głupią półkę, NIE POLECAM!!!!!!!!
            • Gość: MONIKA W. Re: Meble Andrzej Wiśnik polecam IP: *.toya.net.pl 12.07.14, 14:21
              NIE POLECAM TEJ FIRMY ZAMÓWIŁAM KANAPE I KRZESEŁKA W JEDNYM KOLORZE KANAPA WSZYSTKO DOSTARCZONO MI PO 4 TYGODNIACH, Z CZEGO KRZESŁA BYŁY W KOLORZE ORZECHA A MIAŁA BYĆ AKACJA NAJAŚNIEJSZY ODCIEŃ DREWNA. REKLAMACJA PO 4 TYGODNIACH OCZYWIŚCIE ŻADNEGO ODZEWU ZE STRONY SKLEPU. CZEKAM NA ODBIÓR A KRZESEŁKA CHAMSKO ZOSTAŁY PRZEMALOWANE NA JASNY KOLOR. KPINA! JAKI SZACUNEK DO KLIENTA OCZYWIŚCIE KOLEJNE 4 TYGODNIE KAŻĄ CZEKAĆ ZA DWA KRZESŁA. ŁĄCZNIE 12 TYGODNI. NIE POLECAM OSTRZEGAM SZKODA NERW.
      • Gość: ja Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 19:40
        A może wbrew opiniom, warto pokręcic się trochę po rynku? Meble są tam raczej tansze, a jakość o niebo lepsza. W dużej firme leci sę na masówkę, milion dostawców w jak najnizszej cenie oferuje posrednikowi towar. A jak się robi duzo to zazwyczaj byle jak, zeby tylko byla sztuka. Najgorsze, ze potem jeden na drugiego zrzuca odpowiedzalnosc i nikt nic nie wie. A zazwyczaj producentom nie chce se poprawiac towaru ,za ktory juz zebrali kase. Wazniejsze jest to aby napedzic nowych klientow i to im się włazi w d... Ja mimo uprzedzen - ostatniego zakupu mebli dokonałam na rynku. Meble robił mi mlody chlopak, który firme prowadzi sam - więc z ewentualnymi uwagami czlowiek zglasza się tylko do niego, a nie przechodzi przez sztab nic niewiedzących pracowników. Jestem bardzo zadowolona, dodam ze przy odbiorze mebli chciałam troche zbic z ceny, ale poprostu nie mialam się do czego przyczepić! Chlopak stoi na samochodowej gieldzie w Lodzi, jego strona internetowa to
        www.instylemeble.pl
        ale najlepej isc pogadac z nim o meblach osobscie, na stronie jest podany jakis kontakt. A gwarancję na meble, mam podobno dożywotnią :)
    • Gość: handlowiec www.tanie-szafy-metalowe.pl IP: *.play-internet.pl 28.11.11, 16:49
      Witam!
      Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem tanich mebli metalowych np. do przychodni, biura czy do garażu to zapraszam do zapoznania się z naszą stroną internetową.
      • icoticot Re: www.tanie-szafy-metalowe.pl 23.03.12, 15:26
        ja polecam meble metalowe
        • Gość: deep Re: www.tanie-szafy-metalowe.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 14:39
          A ja
          • Gość: qraq Re: www.tanie-szafy-metalowe.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 14:39
            www.galter.pl
            • Gość: czarna_t Re: www.tanie-szafy-metalowe.pl IP: 31.179.101.* 14.02.13, 19:32
              ja bym raczej sugerowała www.metalica.com.pl - bo możesz tutaj zamówić nie tylko meble biurowe, ale także meble ubraniowe.
            • fakrinis Re: 29.06.14, 15:28
              Ja polecam szczególnie firmę www.inventivegroup.pl . Mają bardzo dobre meble w dość przystępnych cenach.
        • anula991a Re: www.tanie-szafy-metalowe.pl 26.02.15, 13:32
          Jeśli chodzi o szafy i meble metalowe dla firm, to mam sprawdzoną firmę - complexmeble.eu/ - bardzo dobra jakość wykonania mebli w rozsądnej cenie :)
    • Gość: koniu Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.12, 04:32
      Zakupiłem szafę sosnową w Agacie. Masakra - dwa razy wymiana ( raz brak części , w drugiej spękane drewno), następnie bój o zwrot pieniędzy.
      Na szczęście są jeszcze sklepy z pożądnymi meblami z drewna sosnowego w Łodzi, dla zainteresowanych podaję stronkę www.meblekamyk.pl
    • Gość: takisobie Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.12, 18:41
      tak tak...
      • stelsivo Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 07.07.16, 17:35
        meble metalowe
    • Gość: yhey [...] IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 19:25
      Treść postu jest niedostępna.
      • Gość: Andrzej Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 91.231.32.* 03.10.12, 21:30
        Zakupiłem meble WANAT - dokładnie komplet 3,2,1 Mercedes, bardzo dobra jakość w rozsądnej cenie. Meble wcześniej oglądałem w sklepie Katowicach i muszę przyznać że do zakupu przekonała mnie kompetentna obsługa.Meble były dostarczone w szybkim terminie.... polecam wszystkim meble Wanat którzy szukają bardzo dobrej jakości...w rozsądnej cenie..
      • Gość: Bogdan Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.12, 17:04
        Dzień dobry.
        Moje odczucia wobec firmy Meble Wanat są zdecydowanie odmienne jak u mojego przedmówcy. Zdecydowanie polecam tą firmę. Termin realizacji taki jak był podany w dniu przyjęcia zamówienia, mebelki dostałem bez żadnych opóźnień (nawet przed czasem) i takie jak zamawiałem. Jakość-Super.
        Pragnę podkreślić, że zadowoleni klienci nie piszą swoich pozytywnych opinii na forum , a myślę ze było by ich naprawdę wiele.
        Zdecydowanie polecam. Bogdan
      • Gość: Zabrzanka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.02.13, 19:11
        Dwukrotnie kupowałam meble Wanat i byłam bardzo zadowolona. Obijałam też krzesła skórą. Firma bardzo solidna. Mi też przywieżli stolik pod telewizor z szyba a miał byc bez szyby i nie było problemu bo szybko został wymieniony a na przeprosiny dostałam dodatkowy preparat do czyszczenia skóry. Mam juz ich meble 2 lata i jestem zadowolona i z mebli i z obsługi podczas zakupów. Polecam firmę!!
      • Gość: don pedro Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 91.231.32.* 28.07.13, 10:24
        ten ktos wyzej chyba pomylil meble WANAT z AGATA. ja u Wanata kupowalem dwa razy, siostra raz i na kazdym zamowieniu jest napisane termin realizacji do 8 tyg. kupilem najpierw wypoczynek alfa z lawa i dostalem to w dwa tygodnie, za drugim razem na meble musialem czekac troche dluzej bo 5 tygodni, ale pewnie dlatego ze zamowilem ich dosc sporo (mam duzy salon). natomiast z zamowieniem siostry bylo ciekawiej. uparla sie, ze chce miec wykonane wszystko w trzy tygodnie bo potrzebowala na komunie corki. i faktycznie przywiezli jej stol i 22 krzesla w piatek dwa dni przed komunia.

moj wypoczynek ma juz ponad trzy lata, a caly czas wyglada jak nowy. o meblach nie wspominajac. ale jak sie dba tak sie ma;)
    • rycho55555 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 22.03.12, 11:27
      Zgadzam się całkowicie z niesolidnością salonu. Już trzy tygodnie ponad wyznaczony przez nich czas czekam na meble - zestaw wypoczynkowy. Czuję się zignorowany przez sklep i w zasadzie nikt nie chce mi powiedzieć jak długo będe czekać. Na pewno jeszcze tydzień gdyż raz w tygodniu jest dostawa a w tej dzisiejszej moich mebli nie było w komplecie. Ostrzeżony przez was zanim zapłacę będę żądał ukazania zamówionego towaru, gdy dostaną pieniądze to mogą mi wcisną kit a nie chcę być bardziej oszukany niż jestem.
      • Gość: lukas Odradzam stanowczo IP: 91.216.239.* 27.03.12, 08:56
        kupowałem różne meble w różnych sklepach ale taki chłam jak w Agacie to już przesrasta ludzkie pojęcie. 3 tys. za meblościanke a wygląda jak taka za 400 zł z gazetki reklamowej. Jakość baaaaaaaaaaardzo marna, a już moje wku...wienie sięgnęło zenitu kiedy okazało sięże brakuje elementów do złożenia, porażka. Jeśli już meble to gdzie indziej chociaż by w Ikei - tam chociaż szanują klienta.
        • Gość: benny Re: Odradzam stanowczo IP: *.iwacom.net.pl 12.04.12, 17:21
          a to nie widziałeś co kupujesz? a w Agacie to tez szanują dopóki nie wpłacisz pieniędzy wiem co mówię
    • kupilemwagacie12 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 21.04.12, 13:03
      Dołożę swoje doświadczenie ze sklepem (reklamacjami) w Łodzi
      Generalnie na obsługę przy sprzedaży nie można narzekać, czas dostawy - na termin, jakość mebli taka jaką określono w sklepie, ale....

Dostraczony towar był uszkodzony i to w taki sposób że wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują że zapakowano już uszkodzony. I tu moje zdumienie jak można widzieć że kanapa narożna jest rozerwana i z dziurami a i tak zapakować i wysłać do klienta.

Polityka Jakości w Agacie nie funkcjonuje!!!!

Nieznaczący jest fakt że Agata Meble ma swoich dostawców i to ich wina itd. Dla mnie partnerem w transakcji jest Agata Meble i tyle.

Dwa tygodnie czekam za info kiedy te elementy wymienią, bo przecież w takiej sytuacji nie ma mowy o kwalifikacji czy podlega to gwarancji czy nie.

Po dwóch tygodniach "zlewka", na sklepie powiedzieli że nie mają info ws.

"Wójek dobra rada" - może lepiej jednak odbierać w sklepie, ropakować, obejrzeć. Płacić przed odpakowaniem niestety trzeba (i jest to powszechne) ale chociaż w domu nie zalega Ci mebel uszkodzony przez kilka tygodni.

juznietasama1 napisała:

> Chciałabym na forum publicznym wszystkich potencjalnych klientów
      > ostrzec i serdecznie odradzić zakupy w nowym salonie meblowym AGATA
      > w Łodzi.
      > Sklep kusi dużym wyborem mebli i ogromną powierzchnią ekspozycyjną.
      > Do momentu gdy chcesz u nich wydać pieniądze jesteś obsługiwany
      > wzorowo. Gorzej w przypadku reklamacji. Przywieziono mi zestaw mebli
      > systemowych do zmontowania w domu. Okazało się, że kilka części jest
      > uszkodzonych i muszą zostać wymienione. Właśnie mija trzeci tydzień
      > jak złożyłam reklamację i brak widoków na pomyślne zakończenie
      > sprawy.Aby dowiedzieć się czegokolwiek o swojej reklamacji musisz
      > stawić się w sklepie osobiście i odstać półtorej godziny w kolejce.
      > Obsługa sklepu nie ma nawyku odbierania telefonu, prawdopodobnie nie
      > ma na to nawet czasu, bo musi obsłużyć tłumy niezadowolonych
      > klientów składających reklamacje. W kolejce można usłyszeć różne
      > ciekawe historie np. jak jednej pani przez dwa tygodnie, dostarczono
      > trzy razy kanapę, za każdym razem nie taką jak zamówiła
      > itp.Zastanawiam się jak długo jeszcze będę musiała czekać na swoje
      > meble, a oni w tym czasie obracają moimi pieniędzmi.
      > Totalny brak profesjonalizmu, ignorowanie i zwodzenie klientów,
      > uśmiechnięty pan dyrektor sklepu, który posłucha Cię przez chwilę
      > ale generalnie ma Cię gdzieś. W końcu to, że mieszkasz na pudłach
      > przez kilka tygodni to nie jego problem.
      > Lepiej nie ryzykuj i nie kupuj w AGACIE, wszak wybór sklepów
      > meblowych w Łodzi jest wielki. Mądry Polak po szkodzie.
    • 1ewa.s Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 23.06.12, 17:35
      JS JAROSŁAW STUDNICKI - ZEBRZYDOWICE: Proszę uważać na tą firmę!!!! Ja osobiście mam jak najgorsze doświadczenia jeśli chodzi o solidność wykonania zamówionych mebli. Sam kontakt - Pan Jarosław Studnicki, jest osobą bardzo miłą – jego rzekomy profesjonalizm zrobił na mnie ogromne wrażenie podczas pierwszego spotkania: w mig „łapał” o co mi chodziło, wszystko „dało się zrobić” i naprawdę, trzeba mu to zostawić, potrafił doradzić w kilku istotnych szczegółach. Niestety na tym jego profesjonalizm się skończył…. Zamówione przeze mnie meble kuchenne zostały przywiezione i zamontowane w dniu wyznaczonym na umowie i do tego niezwykle szybko w nowym mieszkaniu i oczywiście po jako takich oględzinach (nadal jeszcze brakowało zamontowanego właściwego oświetlenia, a był to marcowy wieczór ok. godz. 21) wypłaciłam resztę należności (wiem, powinnam była być bardziej ostrożna – ale naiwnie wierzę w uczciwość i rzetelność). Meble zaczęłam oglądać następnego dnia w świetle dziennym i dopiero wtedy okazało się jak naprawdę niefachowo były wykonane i jak niestaranni zamontowane. Oczywiście zadzwoniłam do Pana Jarosława Studnickiego w tej sprawie i zgodził się przyjechać celem wykonania wszystkich poprawek – wykonał dwie po czym umówił się na następne „spotkanie robocze” . Nie zliczę ile razy był u mnie do czasu kiedy przestał odpowiadać na moje telefony. Oczywiście usłyszałam w tym czasie wymówki o „zepsutym samochodzie”, „wakacjach” , „pilnym wyjeździe z żoną” itp. W związku z tym wystosowała m do niego oficjalną reklamację - brak odpowiedzi. Powtórną oficjalną reklamację – brak odpowiedzi; odstąpienie od umowy – brak odpowiedzi .
      POTENCJALNI KLIENCI TEGO PANA – UWAŻAJCIE I NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ JEGO RZEKOMEMU PROFESJONALIZMOWI PODCZAS WSTĘPNEJ ROZMOWY. OSTRZEGAM
      • luk_77 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 26.06.12, 20:27
        Ostatnio kupowałem w tym sklepie dwie sofy z opcją dostawy do domu, montażu i wyniesienia śmieci (folia tektura itp) za którą zapłaciłem dodatkowo 70 zł. Dostawa umówiona była na godzinę 19 a była na 14, panowie po wniesieniu pierwszej sofy powiedzieli stanowczo że mogę już zacząć sobie montować. Po moim proteście powiedzieli, że nie będą nic montować bo narzędzia zostawili w innym samochodzie. Wypełnili sami ankietę, że jestem jako klient bardzo zadowolony z ich usługi, że wszystko rozpakowali, zmontowali i w wynieśli śmieci. Dali szybko do podpisu i biegiem do samochodu i rura spod bloku. Śmieci oczywiście zostały!
        • Gość: Gość Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.toya.net.pl 27.06.12, 00:34
          Jest to firma niezależna od Agata Meble, ale rzeczywiście nie dopełniono warunków, które Państwu przysługiwały w momencie zakupu mebli i płatności za transport. Proszę złożyć zażalenie na stronie Agaty w mailu systemowym, bo pewne rzeczy się Państwu należały. Wnioski na pewno zostaną wyciągnięte. Przepraszamy i postaramy się poprawić jakość usługi transportowej od firmy związanej z nami umową.
          • Gość: łodzianin Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.lodz.mm.pl 06.03.13, 22:14
            Od Agaty Meble wszystko jest niezależne. Przede wszystkim jakość obsługi reklamacji i profesjonalizm w myciu klienta. Od Pana Jacka Pawlaka nie zależy obsługa reklamacji choć jest jej kierownikiem. Od Tomasza Mazurka nie zależy wciskanie felernych mebli, choć jest kierownikiem sprzedaży. A od dyrekcji nie zależy jak funkcjonuje firma i jej działy choć jest dyrekcją.
            Za to zależny jest projekt anonimowego eRzecznika, który wypisuje na forach okrągłe słówka i od razu jakość usług firmy wzrasta jak wartość giełdowa KGHM po recesji w 2008 r.
    • Gość: MAGDA Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.12, 13:29
      Jak najbardziej popieram wszystkie skargi ten salon to jakaś pomyłka nigdy nikt mnie tak długo (4miesiące)nie robił w ciula tak jak oni!!!!co prawda pieniądze udało mi się odzyskać ale po mojej ciągłej (co ok.2dni) interwencji ,nigdy już tam nic nie kupię i odradzę wszystkim znajomym
    • Gość: Beata, Piotrków Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.play-internet.pl 13.09.12, 18:38
      Zgadzam się z komentarzem wyżej. Na swoje meble zakupione w salonie meblowym Agata w Łodzi, w czerwcu br. czekam od 3 miesiecy. Jestem po 3-ch reklamacjach i końca załatwienia sprawy nie widać. Obsługa biura reklamacji wydaje się być bezradna. Twierdzi, że towar dostarcza producent pod konkretne zamówienie, towaru nie można rozpakować i sprawdzić pod względem jakości przed dosłaniem do klienta, lepiej robić puste przejazdy setki kilometrów. Nie mogą dogadać się sami z producentem. Odradzam zakupy w tym sklepie. Długo możecie Państwo być nieusatysfakcjonowani a płacicie za towar o 100 % jakości.
    • Gość: kboldi Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 31.183.2.* 13.09.12, 19:29
      Zakupiłem meble w salonie przy ul. Św. Teresy /przy Tesco/ w dniu 12.07.2012r. Do obecnej chwili niem otrzymałem mebli, za które już zapłaciłem w sierpniu, mimo zapewnień w dniu 03.09,2012r, że już są. Nie polecam zakupów w tym sklepie.
      • Gość: Joasia ORTDOM MEBLE - ostrzeżenie IP: *.toya.net.pl 14.09.12, 15:50
        no to jesteśmy w takiej samej sytuacji na ul. milionowej 55 zakupiłam z mężem meble do mieszkania na początku sierpnia część dostaliśmy na początku września do dziś czekamy na szafe już 2 tygodnie ten sklep to ŻART !!!
    • Gość: Agnieszka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.ip.netia.com.pl 27.09.12, 19:59
      Właśnie się nabrałam . Nie przeczytałam ostrzeżeń . Zakupiłam meble do kuchni , wszystkow skazywało na dobry omen - meble miały być do 4tyg - BYŁY PO 5 TYG !! - mało tego zaproponowano mi opcjie że mogą przywieść zmontowane ,oczywiście za dodatkową opłatą nie małą !! - PRZYJECHAŁY W PACZKACH MIMO DOPŁATY !!! . No i zaczeło się przepychanki przez telefon , odpowiedz dostałam że oni mogą przyjechać zabrać meble i zmontować je - JAKBY ROBILI MI ŁASKE ZA MOJE ZAPŁACONE PIENIĄDZE - ale kiedy dostane zmontowane nie było podania terminu . TO jest skandal żeby w tak traktować ludzi . Ja potrafię zrozumieć wszystko ale takiej bezczelności nie !!! Szafki zostały zapłacone , zmontowanie również a dostałam co innego . Dla parodii dodam że pan nawet wydrukował jak powinny wyglądac dostarczone szafki - to co otrzymałam nie przypominało wydruku . To się nadaje do gazety ludzie nie kupujcie tam . A kierownik P.Sebastaian A . jest niekompetentny co do swojego stanowiska . Jutro zgłaszam do prokuratury że zostałam oszukana i potraktowana jak śmieć jak i na policjie i do innych róznych instytucji .
    • Gość: Aga Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.10.12, 12:33
      Zgadzam się z tym aby każdemu odradzać zakupy w tym sklepie,to jest jakaś pomyłka robią sobie z ludzi baranów i idiotów nie mając do nich żadnego szacunku!!Nie zdają sobie z tego sprawy że klienci którzy idą i kupują u nich tak naprawdę płacą im pensje za nieprofesjonalną obsługę i totalną olewkę!!Moja historia wygląda troszkę inaczej ponieważ ja jeszcze nie mam swoich mebli zakupionych już pięć tygodni temu,zdecydowałam się na zmianę obicia tapicerki więc poinformowano mnie że termin oczekiwania będzie DO powtarzam DO czterech tygodni no więc ok czekałam.Minęły cztery tygodnie a z ich strony cisza więc biorę sprawę w swoje ręce i dzwonie sama dowiadując się że będzie opóźnienie,więc dlaczego to oni mnie nie poinformowali przecież to jest ich obowiązek!!Dzwoniąc w czwartek pani mi powiedziała że w poniedziałek będzie dostawa i że będą wiedzieli czy moja rogówka już dojechała i oczywiście mnie poinformują,jasna sprawa była taka że nikt do mnie nie zadzwonił i nadal czekam i tak naprawdę nie wiem czy te meble zostaną mi dostarczone,i aż boję się pomyśleć o tym że jak już je będę miała będę musiała zgłaszać jakiekolwiek reklamację.Dodam jeszcze że kupując meble i inne dodatki stałam w kolejce trzy i pół godziny słuchają takich awantur przy kasie aż się słabo robiło,a wynikało to z tego że panie sprzedające meble totalnie źle informowały klientów a obrywało się paniom przy kasach,mnie oczywiście też źle poinformowała pani sprzedająca komody z łaski udzieliła złych informacji nie robiąc sobie nic z tego!!Jest wiele innych salonów meblowych i nie warto psuć sobie nerw i marnować cenny czas takie jest moje zdanie.
      • Gość: karotat Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.10.12, 22:33
        Niestety jak większośc obecnych na tym forum, zainteresowałam się nim już po szkodzie. Agata Meble zadrapania na kanapie, których nie było w momencie kupna zwala na nic nie winnego producenta. Moim błędem było, że zaufałam outsorcingowej firmie transportowej i podpisałam, że wszystko ok, mimo że Panowie nie dopełnili obowiązku i nie rozpakowali kanapy. Na tą okolicznośc ma dokumentację fotograficzną. Tylko dzięki uprzejmości producenta tj Helvetia Furniture zadrapanie zostało zamaskowane (nie uznali reklamacji, ale zapewne chcąc utrzymac współpracę z tą załosną siecią meblową pomalowali zadrapania, przy czym sami zaproponowali ewentualne retapicerowanie). Agata Meble wystosowała pismo, w którym zaistaniałą sytuację skwitowała jedynie stwierdzeniem, ze reklamacja jest bezzasadna, bo podpisałam, ze wszystko ok. Tymczasem Panowie z transportu od samego poczatku bardzo się spieszyli, zgodziłam się nawet aby byli wcześniej niż było umówione. Moja wina, że nie chciałam Panów trzymac i im zaufałam. Niemniej mam dowód, ze kanapa nie została rozpakowana. Niewątpliwie gdyby Producent nie okazała się tak pomocny i problemu nie rozwiązał sprawa zakończyałabny się w sądzie. Konsultowałam się juz nawet ze znajmomym prawnikiem.
        A teraz najlepsze: umieściłam na facebooku kilka zdań ostrzegających przed zakupem tych mebli w dość formalny sposób. Wkleiłam też 2 linki z tego i innego forum na dowód. Moja wypowiedź została usunieta oraz zablokowano mi mozliwość dodawania postów. To samo napisał zatem mąż. Jego tez zbannowano. Znajomi napisali w naszym imieniu. WSZYSTKO USUNĘLI!! Czy to jest jakaś mafia? Może znajdą się chetni na wykupienie billboardu ze stosowną informacją, gdzieś nieopodal tego żałosnego salonu?:)
        • Gość: ja wnoszę Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.13, 23:23
          szanowna pani my się zawsze spieszymy bo takich klientów jak pani mamy dziennie 12 jeśli zostawiamy towar w opakowaniu na protokole dostawy musi być wpis''na życzenie klienta towar pozostawiono w opakowaniu oryginalnym nieuszkodzonym'' protokół jest w dwóch kopiach jedna dla klienta jedna dla dostawcy jeśli opakowanie jest nieuszkodzone to my nie sprawdzamy czy towar nie jest uszkodzony
          • Gość: łodzianin Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.lodz.mm.pl 06.03.13, 22:19
            Weź się za robotę. A nie na forach pieroły piszesz. Nieważne ilu masz klientów, w danej chwili obsługujesz jednego. Tylko, że jak klient zapłaci - to już nie jest dla Was klientem tylko idiotą, który wydał u Was pieniądze i niech se czeka. Nie rozpatrzymy Pana reklamacji na Pana korzyść i co nam Pan zrobi.
            Ale spoko, skończy Wam się Eldorado.
      • Gość: Gość14 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.toya.net.pl 03.12.12, 01:59
        Zapraszam do "Bodzio meble", gdzie ma Pani do wyboru kolorystykę 3. Proszę nie oczekiwać od Salonu, gdzie ma Pani mega tkanin do wyboru i koloru, że Pani zmiany zrealizujemy w tempie błyskawicy. Jest Pani jako Klieny traktowana indywidualnie, ale nie jest Pani Jedyna. Proszę o cierpliwość i wyrozumiałość w realizacji zamówienia, a tym bardziej zamówienia, które Pani zmienia. Z poważaniem.
    • Gość: Tomek Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 195.116.177.* 12.11.12, 23:15
      Również mam nieprzyjemne doświadczenia ze sklepem tej sieci lecz nie w Łaodzi a w Kaliszu.
      Kupiłem tam meble do dziecięcego pokoju które uległy uszkodzeniu podczas montażu (podkreślę że nie z mojej winy - postępowałem zgodnie z instrukcją - jeden z elementów miał niewłaściwie nawiercone otwory). Sklep oraz producent mebla uznał moją winę, pomimo iż serwisanci podczas wizyty zgodzili się z moim roszczeniem i odrzucił reklamację. Kontak ze strony sklepu zerowy, sam dzwonię i dopytuję o przebiegu procesu reklamacji. Od ponad miesiąca nie mogę normalnie używać mebla za który zapłaciłem.
      Totalna żenada. Trakatują klienta jak w latach 80-tych XX wieku. Odradzam zakupy w tej sieci.
    • doris160 Re: Salon Agata Meble - wieeeeelkie ostrzeżenie 14.02.13, 14:15
      Witam, tu oszukana klientka sklepu Agata Meble w Łodzi. W połowie lutego 2012 roku kupiłam piękny narożnik w tymże sklepie za bagatela 5 tys., ale cóż w końcu taki mebel kupuje się na lata, więc stwierdziłam, że warto (dla mnie to duża kwota). Obsługa w sklepie super, dostawa także. Przy zakupie kilkakrotnie pytałam o materiał, czy może wziąć jakiś inny, żeby wytrzymał chociaż 5 lat. Sprzedawczyni zapewniła mnie, że mają najwyższej jakości produkty i ten jest ok. Po równym miesiącu od zakupu mój piękny narożnik wyglądał jak zużyta ścierka, tzn. cały w pęczkach od zmechacenia, szok. Więc zaczęła się batalia reklamacyjna - ok. 3 miesiące pism, zarówno drogą pocztową jak i mailową. W odpowiedzi dostała piękne pisemko od prawników firmy, że jest to cyt. "cecha użytkowa tkaniny". Oczywiście udałam się do Rzecznika Praw Konsumenta, ale i on niewiele zdziałał wobec prawników firmy, który podparł się wewnętrznymi przepisami, jakimi rządzi się firma Agata Meble. Tak więc, mam półroczny narożnik, który wygląda o wiele gorzej niż stary, który miał 9 lat. Jestem rozczarowana potraktowaniem mnie jako klienta, zgodnie z zasadą: "kupiłeś, zapłaciłeś, mamy cię". Zastanawiam się tylko w jakim państwie my żyjemy, gdzie nic nas nie chroni, wystarczy, że prawnicy firmy znajdą jakieś luki w prawie i my, konsumenci nie możemy nic zrobić. Co do jednego jestem pewna, będę omijać szerokim łukiem ten sklep i każdemu znajomemu wyperswaduję robienie tam jakichkolwiek zakupów. Póki co kupiłam golarkę supełków w Biedronce i co jakiś miesiąc urządzam sobotnie golenie mojego narożnika, to jest już prawie taka moja rodzinna tradycja. Proponuję firmie dołączyć napis na kanapach: "GOLARKA SUPEŁKÓW GRATIS". Ostrzegam!
      • agatameble Re: Salon Agata Meble - wieeeeelkie ostrzeżenie 15.02.13, 15:58
        Witam Panią w imieniu firmy Agata Meble,

Jest nam niezmiernie przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Dołożymy wszelkich starań, aby jak najszybciej wyjaśnić Pani sprawę. Prosimy o podanie szczegółów (nazwy produktu oraz numeru zamówienia) drogą mailową na adres agatameble@agatameble.pl.

Pozdrawiam,
        eRzecznik Agata Meble
        • Gość: doris160 Re: Salon Agata Meble - wieeeeelkie ostrzeżenie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.13, 20:30
          Oczywiście nie omieszkam wysłać danych. Właśnie przeżyłam szok, pół roku zmagania się z działem reklamacyjnym, Rzecznikiem Praw Konsumenta i nic, a tu jedna opinia na forum i ktoś się do mnie odezwał!!! Jestem ciekawa obrotu sprawy, na pewno o tym poinformuję!
          • je-ff Re: Salon Agata Meble 19.02.13, 11:51
            od tego są e-rzecznicy:) a tak już zbaczając z tematu, to w agata meble można dostać na prawdę fajne produkty :)
            • Gość: eSrecznik Re: Salon Agata Meble IP: *.lodz.mm.pl 06.03.13, 22:28
              Oczywiście, że można dostać fajne produkty. Co drugi wadliwy, a jak chcesz reklamować to próbuj, nie takich już umyliśmy. Damy Ci zniżkę 100 PLN i się ciesz frajerze.
              eRzecznik to świetny pomysł, po co zająć się procesami funkcjonowania sprzedaży, logistyki czy reklamacji w firmie jak można po godzinach, albo w trakcie roboty w Agata Meble usiąść na necie i powciskać ludziom kit na forach. PR jest PR, co tam profesjonalna obsługa klienta.

Absolutnie nie polecam jakichkolwiek zakupów w Agata Meble, no chyba, że ktoś lubi być poniewierany.
              • Gość: Gama [...] IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.04.13, 23:18
                • Gość: Karolina Re: Salon Agata Meble IP: *.35.rev.vline.pl 12.04.13, 09:24
                  Co do pozwu zbiorowego to ja występowałabym do Agaty Meble z tytułu niezgodności towaru z umową. Czy znajdą się inne osoby z takim roszczeniem?
                  • Gość: Zezłoszczona Re: Salon Agata Meble IP: *.bestgo.pl 24.04.13, 23:10
                    Cześć,

ja właśnie walczę z salonem we Wrocławiu - nie chcą przyjąć mojej reklamacji, chociaż towar nie jest zgodny ze złożonym przeze mnie zamówieniem. Wciskają mi, że dostarczyli mi towar taki jak na ekspozycji, tym czasem zmieniałam niemal każdy detal zamówionego przeze mnie mebla.
                    • agatameble Re: Salon Agata Meble 25.04.13, 15:39
                      Witam w imieniu firmy Agata Meble,

Bardzo zależy nam na zadowoleniu naszych klientów, dlatego chcielibyśmy jak najszybciej rozwiązać Pani sytuację. Prosimy o przesłanie szczegółów zamówienia poprzez formularz na stronie www.agatameble.pl/firma/kontakt.

Pozdrawiam serdecznie
                      eRzecznik Agata Meble
                    • Gość: Aga Re: Salon Agata Meble IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.13, 20:00
                      Słowa kieruje do tych osób niezadowolonych z salonów meblowych ,Agata Meble"-jeśli nie znacie procedur, które obowiązują w każdej firmie- od zamówienia do produkcji i dostawy mebli to się nie wypowiadajcie w tych tematach. Wiadomo Polacy mają w genach taką cechę jaką jest,,narzekanie", na wszystko i wszystkich. Lata kiedy ,,klient to nasz pan "już dawno się skończyły. Macie duży wybór nie musicie kupować tam gdzie Wam się nie podoba. Udowodnione jest też, że każdy w życiu gra różne role i zakłada różne maski , szczególnie kiedy to on sam jest po stronie klienta. Bądźcie bardziej empatyczni i postawcie się z tej drugiej strony drodzy rodacy. Życie jest zbyt krótkie i nabawicie się wrzodów. Więcej życzliwości i powodzenia:)
                      • Gość: Rufus Re: Salon Agata Meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.13, 22:13
                        Jak czytam takie bzdury to mi za przeproszeniem w dupie buzuje! Ponad 5 miesięcy temu kupiłem mebel w Agacie. Od razu po przywiezieniu do domu i rozpakowaniu okazało się, że był on wadliwy, więc błyskawicznie zgłosiłem reklamację. I co? I cały czas mnie zwodzono, obiecywano lub wprost olewano - ZERO REAKCJI. Łapiąc się ostatniej deski ratunku zwróciłem się o pomoc do kancelarii prawnej: zostało wystosowane oficjalne pismo z konkretnymi żądaniami i terminami, z powołaniem się i zacytowaniem konkretnych paragrafów, całość na 2 strony A4. I co? I nagle się okazało, że można! I to nawet w czasie krótszym niż postawione jako ultimatum 2 tygodnie. Ktoś zobaczył, że faktycznie skończy się to na drodze sądowej a to kosztuje, szczególnie jeśli sprawę się przegra.

I tak oto dwaj bardzo sympatyczni panowie w mundurkach Agata Meble zjawili się dziś u mnie i MEBEL WYMIENILI NA NOWY! Można? Można! Ja zaś z tego miejsca chciałem raz jeszcze przestrzec wszystkich potencjalnych klientów tej sieci i odradzić zakupy - ja już na 100% nic więcej tu nie kupię. I tłumaczenie się, że to wina dostawców NIC mnie nie obchodzi, bo ja kupowałem nie od nich (dostawców) ale w elegancko wyglądającym salonie sieci AGATA MEBLE - więc i od niej wymagam wywiązania się ze zobowiązań.

BTW: 90% mojego nowego mieszkania urządziłem meblami kupionymi w sklepie szwedzkiej sieci z siedzibą w Porcie Łódź (o jakości tych mebli można dyskutować, sam uważam to za średnio-niską półkę jakościowo-cenową, tym bardziej, że większość z nich też jest produkowana przez polskich producentów-podwykonawców). Przy montażu zdarzało się kilkakrotnie, że elementy świeżo wyjęte z paczek były wadliwe lub uszkodzone. Ale w każdym przypadku ZAWSZE wystarczyło wrócić do sklepu i mebel lub element zgłosić do reklamacji a obsługa w przeciągu 15 minut przynosiła drugi egzemplarz z magazynu.
                        • agatameble Re: Salon Agata Meble 07.05.13, 13:15

Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. Dokładamy wszelkich starań, aby każdy nasz klient był zadowolony z obsługi w naszych salonach. Możemy zapewnić, że taka sytuacja nie będzie miała już miejsca.

Pozdrawiam
                          eRzecznik Agata Meble
                          • czarny.chochlik Re: Salon Agata Meble 28.02.14, 12:08
                            Planuję zakup kuchennego asortymentu mam nadzieję, że będę tu mogła napisać po zakupie pozytywną opinię.
                            • Gość: Klaudia Re: Salon Agata Meble IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.14, 10:47
                              NIE POLECAM NIKOMU ZAKUPÓW W AGACIE. W salonie w Płocku, kupiłam narożnik za 2099 zł na raty, po miesiącu dowiedziałam się po kilku moich telefonach, że termin realizacji zamówienia przedłuża się z miesiąca na dwa! w ramach rekompensaty zaproponowano mi uwaga...darmowy transport, który kosztowałby mnie ok 50 zł lub rabat 3% wartości zamówienia (jest zapis w warunkach zamówienia, że za każdy dzień zwłoki przysługuje mi rabat 0,1%, po miesiącu wyniósłby równo 3%) więc gdzie tu rekompensata? Pracownicy obiecują, że oddzwonią ale nie oddzwaniają, na maile nikt nie odpisuje. Ostatecznie złożyłam rezygnację z zamówienia ale sama muszę się martwić żeby odzyskać z banku wpłaconą większą część kredytu. Przez najbliższy miesiąc będę spać na materacu i czekać na gotówkę aż bank uzna reklamację...mam nadzieję, że bank podejdzie do sprawy bardziej profesjonalnie niż salon Agata w Płocku. Najgorsze jest to, że tylko w Agacie jest ten narożnik :(
                              • czarny.chochlik Re: Salon Agata Meble 14.04.14, 12:55
                                Lipa... ale widziałam, że na ich funpagu pomagają klientom w trudnych sprawach, może skieruj się tam ?
                                • Gość: klaudia zatorska Re: Salon Agata Meble IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.14, 12:59
                                  napisałam na ich funpageu pod zdjęciem, że nie polecam zakupów w ich salonie ale chyba nie widzieli mojego wpisu...
                                  na tablicy nie można umieszczać postów, pewnie za dożo pracy by mieli z usuwaniem niewygodnych treści:/ najgorsze jest to, że nigdzie indziej nie ma takiego narożnika :/
                                  • agatameble Re: Salon Agata Meble 15.04.14, 10:58
                                    Pani Klaudio, przecież odpisaliśmy na Pani wpis pozostawiony na fanapage’u jak i odpisaliśmy na Pani wiadomość prywatną. :) Pozostajemy w kontakcie i monitorujemy Pani sprawę. Pozdrawiam E-Rzecznik Agata Meble
                                    • Gość: klaudia Re: Salon Agata Meble IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.14, 15:58
                                      ale napisałam tutaj zanim dostałam odpowiedź na FB. nie zamierzam kasować postów, w mailach do salonów informowałam, że zamierzam uzewnętrznić swoje odczucia co do obsługi, niech społeczność wie jak w Agacie się załatwia sprawy.
                              • agt7b Re: Salon Agata Meble 17.04.14, 11:36
                                Ech, kolejny raz hejt na Agatę który nawet nie jest z ich winy. Sprawdzajcie wcześniej producentów i patrzcie czy zdarzają im się opóźnienia w realizacji dostaw
                                • Gość: Klaudia Re: Salon Agata Meble IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.14, 19:43
                                  ale nie kupujemy u producenta tylko w Agacie. opóźnienia mogą się zdarzać i w warunkach mojego zamówienia jest zapis, że za każdy dzień zwłoki w realizacji można się domagać rabatu 0,1%. Po kolejnym miesiącu wychodzi 3%. Salon Agata w Płocku stwierdził, że w ramach rekompensaty udziela mi takiego właśnie niepowtarzalnego rabatu, ale jednocześnie nie zapewnia, że sytuacja się nie powtórzy, czyt. realizacja wydłuży się o kolejny miesiąc lub jeszcze kolejny...
                • Gość: Aga Re: Salon Agata Meble IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.13, 19:35
                  W sytuacji, gdy na popularnym forum pojawia się kłamliwy i oczerniający wpis, można żądać jego usunięcia, wydania oświadczenia przez autora wpisu, iż nie był on zgodny z prawdą oraz przeprosin, a także wpłacenia określonej kwoty na cel społeczny. W przypadku, gdyby osoba wobec której takie roszczenia są złożone nie godziła się na ich spełnienie, sprawę można złożyć do sądu.
              • Gość: piter83 Re: Salon Agata Meble IP: *.trans.net.pl 04.04.15, 08:25
                Nie polecam tej firmy, kupiłem u nichu rogówke i stół. Firma wniosła mi wszystko do domu przy tym bardzo się śpieszyła. Dali mi do podpisania jakiś papierek i pojechali. Gdy ustawiałem rogowke okazalo się że na oparciu. Jest pękniete obicie z sztucznej skóry i tu się zaczęło. .. zadzwoniłem ze właśnie wyjechała z mojego domu firma transportowa a rogowka jest uszkodzona. Na to pan w reklamacji mi powiedział sory trzeba było zgłaszać jak była u was firma transportowa. Napisałem oczywiście reklamacje i czekam na odzew. Gdy trochę się uspokoiłem zabrałem się za montaż stołu i co?? Znowu wadliwy towar! W stole brakuje otworów montażowych czterech kołków oraz czterech zabezpieczeń. Dzwonię jeszcze raz do agaty i okazuje się że znowu nic nie mogą zrobić... mam wysłać instrukcję obslugi z oznaczonymi wadami towaru. Jeszcze pan który odbiera telefon mówi do mnie jak do debila że pewnie coś źle skręcamy bo to przecież komputerowo nawiercane otwory i muszą tam byc wrrrr. Oczywiście o wymianie stołu nawet nie chcą słyszeć... mam czekać aż przyjdą im od producenta źle wykonane elementy i sobie po nie przyjechać. Agata meble w kręgu moich znajomych i rodziny jest spalona a mnie zrobili super prezent na święta wielkiej nocy. Dno!
                • Gość: marta Re: Salon Agata Meble IP: *.188.106.pools.vodafone-ip.de 07.04.15, 15:11
                  Piter no tak to już jest, wiesz jak przychodzi Ci komputer kurierem to przecież otwierasz sprawdzasz i dopiero wtedy podpisujesz papierki. Tak samo jest w przypadku mebli, jak się śpieszą to trudno, masz prawo obejrzeć mebel. Szkoda, że tego wcześniej nie zrobiłeś, bo tutaj no jest wina po Twojej stronie, ale! Mimo wszystko bądź z nimi w kontakcie, znam wiele sytuacji w których salon pomagał w załatwieniu reklamacji u producenta. Trzeba być dobrej myśli i na spokojnie wszystko załatwić. Zareklamuj wszystko co możesz i wyjaśnijcie sprawę z firmą, która transportowała mebel. Jestem przekonana, że uda Ci się polubownie załatwić sprawę. Życzę powodzenia :)
                  • Gość: Mariusz Re: Salon Agata Meble IP: *.146.69.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.15, 18:47
                    Witam ostrzegam wszystkich by mimo pospiechu otwierali kartony i sprawdzali zawartosc czy jest zgodna ztym co zamawiacie. Dzisiejsza sytuacja miala miejsce w Agata Meble przy ul A.Struga. Zajmuje sie transportem odebralem z kkijentem zamowiony towar bez sprawdzania zawartosci paczek po czym klijent ruszyl swoim autem w kierunku domu a ja busem takze jechalismy oddzielnie nie widzac sie wzajemnie. Po dojechaniu na miejsce rozladunek biore jeden karton ktory sie otwiera wypadaja z niego krzesla uwaga tylko dwa zamiast zamowionych czterech kazde krzeslo warte 240 zl nerwowa sytuacja ogladamy czytamy na kartonie pisze ze 4 sztuki powinny byc a niema. Ja mykam do domu a klijent z powrotem do salonu a w salonie twierdza iz po cztery sztuki pakowane i koniec klijent dzwoni i oskarza mnie o kradziez dwoch krzesel paranoja. Takze ostrzegam przed Agata Meble klijent traci towar za prawie piec stow nerwy i paliwo czas a ja zostalem zlodziejem
                    • Gość: elwira p. Re: Salon Agata Meble IP: *.nycmny.fios.verizon.net 25.07.16, 20:34
                      Kupiłam już niejednokrotnie meble do domu w Agacie, nigdy jeszcze nie przyszło mi nic co byłoby niezgodne itp. Za każdym razem wszystko jest dobrze zapakowane. Po rozłożeniu mebli nie ma żadnych przykrych niespodzianek.
          • Gość: doris160 Re: Salon Agata Meble - wieeeeelkie ostrzeżenie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.04.13, 19:25
            10 kwietnia to od niedawna ważna data także dla mnie - wtedy mój narożnik został zabrany do reklamacji. Panowie z firmy transportowej bardzo mili. Teraz czekam - podobno od 2 do 6 tygodni, czyli najpóźniej do 22 maja! Ciekawa jestem obrotu sprawy, poinformuję o tym na pewno!
            • Gość: doris160 Re: Salon Agata Meble - wieeeeelkie ostrzeżenie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.13, 23:18
              Witam ponownie,
              tak jak obiecałam, chciałabym poinformować o przebiegu mojej reklamacji. Jestem niezmiernie zadowolona z obrotu sprawy! Nawet nie sądziłam, że tak się zakończy. Otóż, po 5 tygodniach otrzymałam nowiutki narożnik, w pięknej tkaninie (mam nadzieję, że ta nie będzie się mechacić!!!). Nie wiem, czy to zasługa działu reklamacyjnego Agata Meble, czy eRzecznika tego sklepu, ale sprawa została załatwiona tak jak przystało na cywilizowany kraj. Szkoda tylko, że nie można tego było zrobić od razu, tylko "uciekać się do potęgi internetu". Mam nadzieję, że innym klientom się taka sytuacja nie przytrafi. Pozdrawiam i dziękuję za pozytywne dla mnie załatwienie reklamacji.
        • Gość: NACIĄGNIĘTY KLIENT Re: Salon Agata Meble - wieeeeelkie ostrzeżenie IP: *.lodz.mm.pl 06.03.13, 21:17
          eRzecznik Agata Meble. To już wstyd się nawet przedstawić, aż taką lipę odstawiacie...
          A eRzecznik ma jakiś eTelefon. ePocztę głosową, eFormularz do wypełnienia i eDługopis do wypełnianai eFormularza?
        • Gość: łodzianin Re: Salon Agata Meble - wieeeeelkie ostrzeżenie IP: *.lodz.mm.pl 06.03.13, 22:32
          Łeeee, a jak wyjaśnicie... Po prostu dacie coś na zakneblowanie. Wejdzie taka na forum i interes Wam psuje.
        • Gość: olsztynianin Re: Salon Agata Meble - wieeeeelkie ostrzeżenie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.04.13, 14:06
          Jakie przeprosiny! W żywe oczy kpicie sobie z ludzi. To nie jest jednostkowe postępowanie, tylko nagminna praktyka. Nie wywiązujecie się z zawartych umów. To wstyd i hańba. Ja myślę, że firma Agata Meble ma jakieś problemy. A może właściciel lada dzień ogłosi upadłość. To takie modne ostatnio, prawda? Proszę jednak przygotować się na liczne spotkania w sądzie. Przynajmniej ja mam zamiar postarać się o wpisanie do KRD.
          • agatameble Re: Salon Agata Meble - wieeeeelkie ostrzeżenie 16.04.13, 13:06

Prosimy o przesłanie nr zamówienia oraz danych kontaktowych poprzez formularz www.agatameble.pl/firma/kontakt. Skontaktujemy się z Panem w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.

Pozdrawiam serdecznie,
            eRzecznik Agata Meble
      • Gość: kaska [...] IP: *.play-internet.pl 10.03.15, 11:08
        • agatameble W odpowiedzi na wiadomość 10.03.15, 14:44
          Szanowna Pani,
          W odpowiedzi na Pani wpis chcielibyśmy poinformować iż wszelkie czynności prowadzone przez naszą firmę są zgodne z prawem.
          Reklamacja została rozpatrzona w terminie. Producent po oględzinach mebla uznał, że uszkodzenia mebla są uszkodzeniami mechanicznymi. W ramach polubownego rozpatrzenia sprawy zaproponowaliśmy Pani profesjonalny retusz meble wykonany przez producenta w warunkach fabrycznych. Czekamy na Pani decyzję w tej sprawie.
          Pozdrawiam
          E-rzecznik Agata Meble
          • obecnyjelen Re: W odpowiedzi na wiadomość 18.03.15, 14:15
            Tak to jest jak ludzie nie dbają o swoje rzeczy, a później próbują zwalić to na jakość produktu. ehhh nie wiem tylko po co robić przy tym taką złą reklamę salonowi. Moje doświadczenie z tym salonem dobrze wspominam.
        • Gość: izaak Re: Salon Agata Meble - wieeeeelkie ostrzeżenie IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.15, 16:37
          zgadzam się z tą opinią w 100%, a nawet w 1000%; 2009 r. kupiłam w katowickim salonie Agata Meble stół i stwierdzam, że ignorancja klienta w zakresie reklamacji towaru już wtedy sięgała zenitu (to był mój jedyny zakup w tym sklepie i nigdy więcej tam nic nie kupię) - nawet miejski rzecznik konsumenta był bezradny wobec praktyk tego sprzedawcy,
          • lizzzybizzy Re: Salon Agata Meble - wieeeeelkie ostrzeżenie 19.03.15, 16:39
            Eee, od tego czasu mnóstwo się pewnie zmieniło. Przynajmniej ja jak reklamowałam rok temu witrynę, to nie miałam problemu z reklamacją. Niemalże od ręki mi ją wymienili ;)
            • Gość: echha Re: Salon Agata Meble - wieeeeelkie ostrzeżenie IP: 213.241.93.* 29.10.16, 16:17
              Nie miałam problemu z reklamacją, reklamowałam stół i szybciutko dostałam nowy towar, teraz kupowałam narożnik i tu wszystko przebiegło idealnie.
    • Gość: rozczarowana Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.ip.netia.com.pl 28.02.13, 14:56
      Zgadzam się z tą opinią w 100%. Dodam tylko jeszcze jedno, przy składaniu zamówienia na meble zwracajcie Państwo uwagę na to, co sprzedawca Wam proponuje. Ja zamawiając narożnik zostałam poinformowana, że mam transport gratis oraz poduszki w cenie narożnika (zapytałam o nie, bo leżały na narożniku wystawionym w salonie jako ekspozycja). Składając reklamację na nieterminową realizację zamówienia pan dyrektor salonu AGATA MEBLE z Gdańska - Szadółki w ramach rekompensaty za opóźnienia w dostawie mebla zaproponował mi i tu uwaga: transport gratis, dorzuci od producenta poduszki na narożnik i ... kary za zwłokę - to co mi gwarantuje zapis w umowie-zleceniu.
      Tylko pogratulować temu panu tupetu i bezczelności.
      Jestem obecnie na etapie czekania na mój narożnik - dziś mija drugi miesiąc i jeszcze nie wiem jak ta moja przygoda z salonem AGATA MEBLE się skończy. A wszystkim odradzam, polecajcie go tylko wrogom.
      • agatameble Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 01.03.13, 13:41
        Witam Panią w imieniu firmy Agata Meble,

Bardzo nam przykro z powodu komplikacji jakie miały miejsce przy realizacji Pani zamówienia. W celu jak najszybszego wyjaśnienia sprawy proszę o przesłanie nazwy produktu oraz numeru zamówienia na adres: adres agatameble@agatameble.pl.
        Dołożymy wszelkich starań, żeby jak najszybciej rozwiązać problem.

Pozdrawiam,
        eRzecznik Agata Meble
        • Gość: Ana Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.dynamic.mm.pl 05.03.13, 16:57
          Szczerze odradzam jakiekolwiek zakupy w Agata Meble. W salonie kupiliśmy sofę, stół, komodę, witrynę i regał. Z 5 mebli, 3 były uszkodzone. Reklamację złożyliśmy w październiku 2012 r., po wielokrotnych kontaktach z działem reklamacji byliśmy zmuszeni pofatygować się do dyrekcji i dopiero po tym fakcie dostaliśmy pisemną odpowiedź ze reklamacja jest uznana (a było to w styczniu 2013). Niestety mimo tego do dnia dzisiejszego czekamy na wymianę mebli. Tydzień temu miała nastąpić wymiana - i co się okazuje ? Z 3 przywiezionych mebli tylko jedno było dobre, a tym samym pozostałych nie odebraliśmy (no bo po co nam np. za krótka noga od stołu). Czy prawie 5 miesięcy to dla firmy za mało czasu na wykonanie reklamacji ? Czy szanująca się firma tak traktuje klienta ? SZANOWNI FORUMOWICZE, OMIJAJCIE AGATĘ.
          • agatameble Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 06.03.13, 16:44

Jest nam niezmiernie przykro z powodu zaistniałej sytuacji. W celu rozwiązania problemu skontaktuje się z Panią dyrekcja Salonu Agata Meble, aby przedstawić optymalne rozwiązanie.

Pozdrawiam serdecznie,
            eRzecznik Agata Meble
            • Gość: Ana Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.lodz.mm.pl 06.03.13, 22:38
              Anonimowy eRzeczniku firmy AGATA MEBLE co grosza nie skąpi na zniżki do wadliwego towaru upychanego oczarowanym przed zakupem klientom - 5 miesięcy trwa już ta zaistniała sytuacja, 5 miesięcy dokładacie wszelkich starań, aby zatrzeć to niemiłe zdarzenie, które trwa 5 miesięcy, 5 miesięcy rozwiązujecie ten problem, 5 miesięcy jest Wam niezmiernie przykro.

Przepraszam Was bardzo za zaistniałą sytuację, za wszelkie starania, za niemiłe zdarzenie, za to rozwiązywanie problemu, za to przykro, za te 5 miesięcy. Przepraszam. Ja naprawdę nie chciałam zrobić Wam kłopotu. Przepraszam.

Z dyrekcją rozmawiam regularnie od 4 miesięcy.

• agatameble Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 07.03.13, 16:16
                Witam serdecznie,

Forum nie jest miejscem gdzie eRzecznik może ujawniać szczegóły spraw, o których Państwo piszecie. Dlatego prosimy Państwa o kontakt bezpośredni. Niestety niektórzy klienci chcą (poprzez dodawanie kilku komentarzy, pod różnymi nickami-te same IP) zmusić nas do niepotrzebnej w tym miejscu konwersacji. Sprawa reklamacji autorki postów jest aktualnie w toku.

Pozdrawiam,
                eRzecznik Agata Meble

• Gość: Ana Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.lodz.mm.pl 07.03.13, 17:59
                  Oczywiście, że jest w toku. Od 5 miesięcy. A anonimowy pracownik Agaty Meble (eRzecznik) wprowadza w błąd i wprowadza w błąd dalej, tyle, że w sieci.

Jesteście zwykłymi oszustami.

Serdecznie żałuję, że nie weszłam na to forum przed zakupem mebli.

Ps. Postaram się przestrzec przed Wami jak najwięcej osób.
                • Gość: MONIKA Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.toya.net.pl 12.07.14, 14:24
                  NIE POLECAM FIRMY WIŚNIK MEBLE W ŁODZI. ZAMÓWIŁAM KANAPE I KRZESEŁKA W JEDNYM KOLORZE KANAPA WSZYSTKO DOSTARCZONO MI PO 4 TYGODNIACH, Z CZEGO KRZESŁA BYŁY W KOLORZE ORZECHA A MIAŁA BYĆ AKACJA NAJAŚNIEJSZY ODCIEŃ DREWNA. REKLAMACJA PO 4 TYGODNIACH OCZYWIŚCIE ŻADNEGO ODZEWU ZE STRONY SKLEPU. CZEKAM NA ODBIÓR A KRZESEŁKA CHAMSKO ZOSTAŁY PRZEMALOWANE NA JASNY KOLOR. KPINA! JAKI SZACUNEK DO KLIENTA OCZYWIŚCIE KOLEJNE 4 TYGODNIE KAŻĄ CZEKAĆ ZA DWA KRZESŁA. ŁĄCZNIE 12 TYGODNI. NIE POLECAM OSTRZEGAM SZKODA NERW.
                  MONIKA W. NIE WOLNO TAK TRAKTOWAĆ KLIENTA!
                • Gość: Zbynio Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.16, 23:00
                  Rozmowa z klientem na temat uciążliwej reklamacji dla Rzecznika Firmy jest nie potrzebną konwersacją?. To że ta sprawa jest dalej w toku to ona o tym wie, to nie musisz Rzeczniku o tym jej pisać.
          • Gość: ana Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.lodz.mm.pl 06.03.13, 21:47
            Uprzejmie przepraszam AGATĘ MEBLE, że pominęłam ważny szczegół - po 5 miesiącach, Kierownik Reklamacji Pan Jacek Pawlak (można go zastać pod telefonem 42 613 76 51, jeżeli ktoś odbierze... powodzenia) w ramach rekompensaty za wadliwy narożnik, 5 miesięcy przepychania się pismami, stracony czas i nerwy hojnie zaproponował - 150 PLN rabatu + mleczko do skóry... Wybrakowany narożnik kosztował 3 000 PLN.

MIÓD, MALINA, REWELACJA!!!

WYSMARUJĘ KRZYWY NAROŻNIK MLECZKIEM DO SKÓRY, BUTELECZKĘ WŁOŻĘ W TA PRZESTRZEŃ NA PRECYZYJNYM ŁĄCZENIU DWÓCH ELEMENTÓW WADLIWEGO NAROŻNIKA I 150 PLN... NO WŁAŚNIE A NA CO WYDAM TĄ FURĘ PIENIĘDZY?! AAAAAAAAAA ZWARIOWAŁAM Z RADOŚCI!!!!
            CO TAM WYBRAKOWANY NAROŻNIK DOSTAŁAM OD AGATY MEBLE 150 PLN ZNIŻKI!!!! AAAAAAAAAAAAA
      • artrak2 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 15.02.15, 21:57
        Ja ich podałem do sądu, sprawa jest w trakcie - jak się zakonczy - nie mam pojęcia. Duży wkład miał tu Miejski Rzecznik Konsumenta, który oprócz napisania pozwu, sprawdził jego zasadność oraz udzielił wyczerpujacych informacji. Ludzie - nie bójcie się iść do sądu, jeśli uważacie że macie rację to co stoi na przeszkodzie? Miejscy rzecznicy Konsumentów Wam pomogą. Tylko w taki sposób mozna nauczyć tę firemkę respektowania praw nabywcy wynikających z gwarancji i rekojmi.
        • Gość: jasmine Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.play-internet.pl 21.08.16, 14:20
          Żałuję że nie podałam tej firmy do sądu, składanie u nich reklamacji nie ma najmniejszego sensu, zawsze zwalą winę na klienta, cieszę się że kupiłam w agacie tylko jeden produkt, a nie jak planowałam od razu wyposażyć całe mieszkanie, NIE POLECAM, design może ładny, ale jakość bardzo słaba, nie wspomnę już że otrzymałam produkt wadliwy, taka duża firma a tacy oszuści....
          • Gość: anka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.13.232.51.koba.pl 01.10.16, 15:46
            Ktróej firmy, agaty czy producenta? Bo przecież salony agaty tylko sprzedają meble, nie są winni tego, ze dostają wadliwe produkty od producenta...
    • Gość: Anka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.lodz.mm.pl 06.03.13, 21:03
      Kochana nie narzekaj,
      czymże jest to Twoje marne 3 tygodnie - nam, po 5 miesiącach... i kilku wezwaniach do realizacji umowy zgodnie z ustawą oraz kilku rozmowach z zastępcą dyrektora placówki Panem Sebastianem Antczakiem (do rozmów z błyskotliwym kierownikiem reklamacji, brakło nam już sił, toż to anioł nie człowiek...) - z 3 reklamowanych mebli:
      1. Stół - uszkodzona noga;
      2. Komoda - odklejona okleina i wadliwie nawiercone otwory montażowe;
      3. Narożnik - dwie części nie pasują do siebie - m.in. pomiędzy częściami jest kulturalna przestrzeń do zagospodarowania...;

łaskawie przywieziono na wymianę:

1. Nogę od stołu - artystycznie krótszą o 5 cm, okleina miała inną fakturę, ale to detal, nie bądźmy wybredni i małostkowi...;
      2. Komodę - na razie nic się nie odkleja i nie odstaje;
      3. Narożnik - ze stu metrów (dalekowidzów i tych o sokolim oku - nie dotyczy), można by powiedzieć, że podobna. Ale już po kilku krokach widzimy pewne drobne różnice. Kolor trochę nie ten, o deseniu nie wspominam (detal, a przecież nie jesteśmy małostkowi...), przeszycia na pałę, a takie ładne były, amerykanskie... no i piękna gładka jak cellulitis powłoka z dermy... 3 000 za dermę i jakość wykonania na poziomie odpustowych wiatraczków - godna wycena, DESA by się nie powstydziła...

Proszę Państwa Firma roku, nowe motto na aktualną dekadę -
      "AGATA MEBLE - Z KLIENTÓW ROBIMY IDIOTÓW"

brak słów...
      • Gość: Aga Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.13, 18:08
        W sytuacji, gdy na popularnym forum pojawia się kłamliwy i oczerniający wpis, można żądać jego usunięcia, wydania oświadczenia przez autora wpisu, iż nie był on zgodny z prawdą oraz przeprosin, a także wpłacenia określonej kwoty na cel społeczny. W przypadku, gdyby osoba wobec której takie roszczenia są złożone nie godziła się na ich spełnienie, sprawę można złożyć do sądu.
      • angeliczek8 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 16.03.16, 15:06
        Miałam sytuację w Agacie meble w Bielsku-Białej. Przywieźli mi narożnik uszkodzony. Ekipa nie wniosła go tylko zostawiła przed domem. Po rozpakowaniu okazało się, że oparcie jest wyłamane. Kazano mi wrócić do sklepu i złożyć reklamację i czekać na jej rozpatrzenie. Kanapa była nowa, nie zdążyłam na niej usiąść a już zareklamowałam coś co sama nie uszkodziłam tylko co zostało uszkodzone na MAGAZYNIE!! W biurze reklamacji w Bielsku- Białej zostałam potraktowana jak krętacz i oszust i usłyszałam "Proszę Pani podpisała Pani odbiór zapakowanych mebli co się z nimi działo później jest sprawą wątpliwą." Więc na wymianę od ręki uszkodzonego mebla nie miałam co liczyć. To jak bardzo w Bielsku w Agacie mają klienta za NIC, nie zdarza się chyba nigdzie.
        • erzeczniksalonyagata Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 24.05.16, 10:50
          Witam,

Czy reklamacja została uznana? W razie podobnych problemów lub wątpliwości, proszę o kontakt mailowy na adres agatameble@agatameble.pl.

Pozdrawiam eRzecznik Salony Agata
    • je-ff Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 07.03.13, 21:42
      Ależ się laska nakręciła, szok. Szkoda wątroby. I jeszcze ten numer z IP...
      Wszędzie trzeba faktycznie swoje odczekać.
      Stojąc w kolejce w banku też robisz taki szum?
      • Gość: Ana Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.lodz.mm.pl 08.03.13, 17:05
        Nie. Absolutnie. Stoję jak Ty pokornie, ze spuszczoną głową, bojąc się odezwać bo jeszcze na mnie nakrzyczą pamiętając o tym, że to ja jestem dla nich, a nie oni dla mnie...
        No to wszędzie pokornie odczekuj, ja wolę powalczyć o swoje.

A ty zawsze jesteś taki strachliwy? Z męskością w porządku?
      • Gość: Ana Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.lodz.mm.pl 08.03.13, 17:07
        A w banku nie stoję, mam internet. Też sobie załatw.
    • Gość: łodzianin Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.lodz.mm.pl 08.03.13, 16:57
      Masz problem z percepcją czy językiem polskim? Przeczytaj jak się podpisałem. Opinie dodają Ci którzy korzystają z tego IP.
      Co do wściekłości, to mocno przesadziłaś. Próbujemy ostrzegać innych potencjalnych klientów, kilku znajomych już skutecznie poinformowaliśmy - ominęli Agatę Meble szerokim łukiem. Ale czemu mamy nie przestrzec przed oszustami ludzi, których nie znamy?

Ty czekałaś sporo my czekamy 5 miesięcy, po co się licytujesz? Nie tutaj jest źródło problemu.
      Problemem jest nieuczciwy sprzedawca, który robi z ludzi idiotów. A jeśli stajesz po stronie sprzedawcy w sytuacji, gdy nie dotrzymuje umowy sprzedaży i łamie przepisy o Twój problem.

Co do producenta. A co mnie obchodzi producent? Reklamowaliśmy z ustawy (sprzedawca-klient), a nie z gwarancji. Jeżeli sprzedawca wciska nam wadliwy towar to jeżeli byłby uczciwy - oddałby pieniądze albo dostarczył towar nieuszkodzony. Ma na to określony czas wskazany przez ustawę. Tymczasem robi nas w balona przez 5 miesięcy!!! Czy wystarczająco wyjaśniłem Ci sytuację?

"AGATA MEBLE - Z KLIENTÓW ROBIMY IDIOTÓW"
    • Gość: Ana Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.lodz.mm.pl 08.03.13, 17:16
      Firma Agata Meble próbuje robić wrażenie, że się stara. A faktyczne, jak widać po ilości oszukanych klientów na forum, po prostu próbuje zmniejszyć straty wizerunkowe.

Jeżeli gadanie o tym co zrobią jest dla Ciebie załatwieniem reklamacji - gratuluję.

Anonimowy eRzecznik - jeżeli Cię to satysfakcjonuje to również gratuluję.

Takich co gadają, obiecują, a Ty im wierzysz to codziennie można obejrzeć w wiadomościach telewizyjnych.

• Gość: nina Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.toya.net.pl 21.03.13, 02:55
        A takim trollingowcom to szkoda nawet odpisywać......żenada....nie umiesz nawet swojego konkretnego stanoiwiska zająć, tylko piepszysz jakieś farmazony bez konkretów. Tylko po to, żeby gadać i żeby dyskusję wszcząć. SŁABO!!!!
        • Gość: Ana Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.wroclaw.mm.pl 25.03.13, 17:43
          Nina? A na co dzień to nie występujesz czasem pod pseudo - eRzecznik Agata Meble?
    • Gość: marcin Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.play-internet.pl 28.03.13, 19:55
      A ja dzisiaj stałem w kolejce do kasy dobre pół godziny bo tzw "dyrektor" niepotrafił zaplanować pracy swych pracowników.
      Klienta traktują mało poważnie no i sklep z dużym ryzykiem kłopotów po zakupie
      • Gość: Agata Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.internetia.net.pl 18.02.16, 18:16
        Zgadzam sie że klienta taktuja nie powaznie!!!Chesz Super Drzwi !!zamów w Agacie w Katowicach a nabawisz sie stresu! Posiadaja malo doinformowanych Przedstawicieli Babeczki z biura sa bardziej zorientowane,Wysylanie serwisanta do uszkodzonego towaru to Fikcja,nie wykonuja tego co oferuja,Zastraszaja rozwiazaniem umowy Czyste Chamsto ze strony kierownika.Ostrzezenie !!!dla kupujacych Poznaj swoje prawa zaczym z nimi zaczniesz rozmawiac!!!
        • Gość: Agata Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.internetia.net.pl 18.02.16, 18:26
          Oczywiscie reklamacji towaru !!Zbulwersowana
        • agatameble Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie 22.02.16, 10:15
          Szanowna Pani,
          Prosimy o kontakt poprzez formularz kontaktowy zawarty na naszej stronie lub w wiadomości prywatnej na fanpage'u Salony Agata. Chcielibyśmy nieco więcej dowiedzieć się na temat Pani reklamacji, aby móc Pani pomóc.
          Pozdrawiamy
          • Gość: Agata Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.internetia.net.pl 24.02.16, 11:06
            W jaki sposob mi pomozecie?Poprostu nieuczciwa i nierzetelna firma Nie polecam!!Zaplacilam za pelnowartosciowy towar nie bubel.Zlozylam reklamacje tak na montaz jak i drzwi z wada gdzie dostalam odpowiedz od Autoryzowanej firmy ze moja reklamacja jest niezasadna . Ze zgodnosc towaru odebrana i brak zastrzezen do wykonania uslugi wykonanych robot zostaly potwierdzone moim wlasnorecznym podpisem.Wiec ich zdaniem nalezy uznac ze nie ma podstaw do roszczen reklamacyjnych Moj blad !!niedopatrzenie Nie tak trakuje sie klienta!.Usterki usuwaja lecz nie tak jakby sie oczekiwalo i nie tak jak bylo zapisane z ogledzin serwisanta.
          • Gość: gość20205 Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.204.c83.petrotel.pl 24.02.16, 21:52
            NIE POLECAM AGATA MEBLE!!! obsługa klienta jest skandaliczna, kupując produkt, dostałam go owiniętego w zwykłą folię streczową i nic więcej ani opakowania oryginalnego od towaru ani torby do której chociażby można było schować nabyty produkt w celu zabezpieczenia. Po prostu ściągnięty z półki masz przetransportować go jak chcesz bo powyższy salon nie daje żadnego zabezpieczenia towaru przed jakimkolwiek uszkodzeniem. ja niosłam swoją lampę po prostu w ręku bo nie dostałam ani pudełka już nawet nie od tej lampy a jakiegokolwiek innego i żadnej torby. Pracownicy, przez których zostałam "obsłużona" (chociaż to za duże słowo) są najwyraźniej znudzeni tą pracą albo...po prostu ich wiedza, doświadczenie, kompetencja przewyższa wszystkich...Jeszcze NIKT W ŻADNYM SKLEPIE NIE POTRAKTOWAŁ MNIE JAK TUTAJ, dlatego Nie Polecam tego Salonu.
            • Gość: Patrycja Dulas-Bor Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.16, 18:11
              Nie polecam!
              Nie dość, że mebel przyjechał po 4 tygodniach a miał być DO 4 tygodni to jeszcze w narożniku miały znajdować się dwie wyciągane małe pufy. Okazało się że przyjechał z jedną pufa zadzwoniłam od razu do działu reklamacji i pani przyznała mi rację ale kazała napisać formularz reklamcyjny. Tak też uczyniłam i dostałam odpowiedź ze narożnik występuje tylko w wersji z jedną pufa. To ja się pytam dlaczego na ekspozycji są dwie i byłam przekonana że kupuje z dwoma?!
              Skandal! Nie polecam.
              • Gość: kamanka Re: Salon A G A T A MEBLE - ostrzeżenie IP: 213.241.93.* 18.11.16, 19:50
                Trzeba o takich dowiedzieć się przed zakupem, jak na kanapie w salonie leżą ozdobne poduchy i koce to nie znaczy, że one są w zestawie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka